Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Ruffen

    Ruffen

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      15

    • Innlegg

      11 582


  2. Emil

    Emil

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      9

    • Innlegg

      406


  3. -Lars-

    -Lars-

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      5

    • Innlegg

      10 780


  4. Tom Syversen

    Tom Syversen

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      5

    • Innlegg

      4 938


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 19. mai 2016 i alle områder

  1. Luer litt på hvorfor jeg ikke gjør dette litt oftere. Slik som nå etter å ha vært å fisket.
    7 poeng
  2. 5 poeng
  3. Her var planen å vise frem en feiende flott regnbueørret på 1.3 kilo, men naturen ville det annerledes. Sleip og sterk er dårlig stemning i kombinasjon med posering! Må si at synet på mitt nærfisket, her på Østlandet, har forandret seg etter jeg starta å denge streamer i vassdrag så små at man kan hoppe over hele elva I går så jeg to baetis i tillegg. Kanskje jeg rekker lure en 2kilos bue på tørt før jeg flytter nordover. Det hadde vært noe.
    5 poeng
  4. Endelig kom det litt regn som gjorde meget godt for floraen, luftfuktigheten og ikke minst da insektslivet. Første drøye myggklekkinga jeg har kommet over i år gav meg noen skikkelig flotte overraskelser. Til tross for en sur vind og riflete overflate, rullevaka ørreten i kjent "head and tail" stil i en god halvannen times tid, noe som gav meg muligheten for litt etterlengta flexing I mårra er det meldt regn store deler av dagen - det blir så bra! Vårkondis som ei julepølse. Edit - legger ved et par mobilbilder til... Bekkeblom med sukkersøt jordmaur og ett til av auren som måtte en liten tur innom fotostudioet.
    3 poeng
  5. Hei! Jeg har lagt en flue i Fluedatabasen. Om fluen / fisketips: Morgenen etter et spinnerfall, finner du spinnere som ligger som drukna vrak i vannflata. Da kan det være en ide å bryte ut av det ordinære spinnerkonseptet og binde flua på en kurvet krok. Denne flua simuerer en slik drukna spinner, og har en litt spesiell innfesting av haletråder. Fungerer utmerket i en rekke situasjoner http://www.fluefiskesiden.no/fluedatabasen?db=1&flyid=478 Hilsen Kjell S. Rakkenes (laget automatisk av Fluedatabasen)
    3 poeng
  6. Hadde en veldig ok tur i dag. Skikkelig visuelt nærfiske. Ikke så ofte man får oppleve det her på Sørlandet. Fikk en veldig spessiel ørret på ca 1,2. Bildet kommer. Antagelig årets kuleste opplevelse her langs kysten. Fisket to forskjellige vann og det er helt utrolig hvor forskjell det kan være på hvor sprek fisken er fra et vann til et annet. Har aldri helt forstått det der. Det er deilig å se alle vespertinaene.
    3 poeng
  7. Ikke hver dag jeg drar i elva uten fiskestang. Men idag tok jeg kun med GH4 kameraet mitt. Hadde en relativt fin dag kan dere se... The Rise Jan
    3 poeng
  8. Årets andre tur er unnagjort, og enn så lenge kan jeg skryte av fisk på hver tur i år :-) Trodde 2016 skulle bli året da det ikke skulle komme et vindpust de dagene jeg var ute med fluestanga, men det minner sterkt om tidligere år. Det blir å myse etter den lille myggklekkeren i brisen utpå elva, og er man heldig får man øye på den. Ofte fordelaktig når man fisker tørrfluer :-) Deilig er det uansett å være ved elva igjen, og nå går det slag i slag fremover. Dagens fangst var noen gigantiske ørreter, og uten vekt anslo jeg snittvekten til ca 4kg . . . Snakket med noen lokale helter som mente de var større enn som så, og lokalbefolkningen skal man lytte ekstra godt til ;-) Lite steinfluer å se på denne turen, men noe mygg fristet fisken til å ta turen helt opp i overflaten fra tid til annen.
    3 poeng
  9. På min første tur for året møtte jeg opp til mygg-klekking og fisken hadde kommet godt igang med måltidet, det resulterte i fisk på første kast, 7 meter fra land like ved veien. Etter dette har jeg stått i vinden å ventet og ventet... og stått å klaget i mitt eget hodet over hvor urettferdig det var at været ikke skulle samarbeide. I kveld kjørte jeg bort til vannet som jeg gjør hver dag for tiden på grunn av en enorm kløe for vak og gode tilslag. Kvelden startet med rimelig rolig vann men ingen klekking, fisket litt med nymfer og slikt men så tok jeg meg en brødskive ved vannkanten og så roet det seg ned, sakte men sikkert, og ikke veldig lenge etter vaket det en fisk, ikke langt unna meg, kroppen skvetter til og som den uerfarne fluefiskeren jeg er, så hiver jeg på mygg-klekkeren, knuten får jeg satt etter tredje forsøk med skjelvende hender, jeg kaster like ved vaket, og venter... 10 minutter etter må jeg innse at den er borte, og resten av den nydelige kvelden ble det stirring på den rolige vannoverflaten men dessverre uten vak. Jeg håper på varme og bedre forhold fremover, fordi jeg klarer ikke å fiske på ett vak i timen, det presset tåler jeg rett og slett ikke enda! Gleder meg til en herlig sesong, jeg tenker, og drømmer om klekkingene av døgnfluer som kommer så snart, så snart her i Nord-Trøndelag! Legger ved ett elendig bilde, fisken var vel rundt 300-350 gram!
    2 poeng
  10. Fått blod på tann nå. Tok en kveldstur for å sjekke om disse 'buene kunne finne på å vake litt på kveldstid. Satte meg til inne i tetta for å vente. Så vel 2 vak på 2.5 time, så det ble inget tørrfluebonansa akkurat. Måtte knyte på woolly buggern og ta to kast før jeg dro. Det var et klokt valg! Drømmer om at regnværet som er spådd i morgen kanskje kan kickstarte en baetisklekking. Er vel bare å sette seg til for å se hva som skjer
    2 poeng
  11. Veldig hyggelig å lese robban!
    2 poeng
  12. Hei Mye av det du har lært i sjøen kan overføres til skogsvann om du fisker under vann. Det vil si at overdrivelser, temposkifter og variasjon gjelder her også. Å flytte seg gir ofte uttelling (her er det mange som blir veldig sedate når de kommer ut i skogen). Og her som ellers er det flere veier til paradis. Viktig å finne ut hva som trigger klekking / aktivitet i byttedyrene. Jeg tenker det er viktigere en bevegelse - å være på plass når det skjer noe. F. eks i morgen klokken 10. Slår værmeldingen til kan du trygt logge deg av, slutte med stangbygging og få en glimrende vespertina-dag. Er nok som Olav sier; lurt å bryte dette opp i seksjoner om du skal få detaljerte svar.
    2 poeng
  13. Er litt tveegget i denne sammenhengen kjenner jeg. Unner for all del at folk får til ideene sine og kan leve av det. Men vi ser gjentatte ganger at for høy kneføring på ett eller annet tidspunkt, straffer seg. Påstår ikke at det er årsaken i dette konkrete tilfellet. Men likevel, er det rom for en forståelse for en viss lunken oppslutning i dette farevannet... Miljøet er ikke stort nok, til at man i ene øyeblikket omtaler sine brukere negativt, for i neste å be folk om almisser....
    2 poeng
  14. Isåfall så blir ikke jeg lei meg om dette går på trynet . . . Har aldri vært noen tilhenger av at samtlige gode/potensielt gode ørretelver her til lands skal havne under dette regimet, og promoteres i hue og ræva. Ble litt forvirret av den videosekvensen, faktisk . . . Først gir man inntrykk av at Hooked har vært en kjempesuksess, som har fortsatt å vokse for hvert år, før det fremkommer at medlemmene nå må betale en årskontigent for at det i det hele tatt skal være liv laga i fremtiden ? Med forbehold om at jeg har misforstått noe vesentlig . . .
    2 poeng
  15. Har fått inn litt fleire krokar fra ein kar i Canada, morsomt å sjå korleis dette engasjerar folk. Her sortert og klar til måling og fotografering! Vist du sitt på krok som det ikkje er bilde av på flyhooks.org og har mulighet til å sende meg ein eller to: send meg ei melding!
    2 poeng
  16. Åpnet sesongen 2016 med den lille krabaten her!
    2 poeng
  17. Fikk meg en liten tur. Litt mye vind, en del steinfluer når det var stille inne i mellom. Litt vak. Det ble et par småpene.
    2 poeng
  18. Fikk jaggu en tur til slutt i en aldri så liten perle av en elv i ettermiddag. Det var ikke så bra som jeg håpet på. På denne tiden av året kan været være litt lokalt varierende. Der var det en iskald trekk. Så noen få vak og hadde en fin sjanse på en fisk jeg tror var fin. Jeg tror nok dessverre jeg klarte å skremme den. Fikk truet på en brukbar en på nymfe som plaster på såret. Det ble mye tid i gresset i dag. Bruker å starte tidligere en dette men i år måtte det bli slik. Fantastisk å være i gang både i stille vann og elv. For en tid vi er inne i nå!
    1 poeng
  19. Tom, jeg hadde testet det på gress antagelig, hvis noen tilbød mens jeg testet annet utstyr. Hvis noen ga meg en eske med et fluesnøre og ba meg teste, og svarte blankt på spørsmål om tapering så hadde jeg takket nei. Hadde ikke vært verdt bryet med å sette det på ei snelle. Det er vanskelig å gi et snøre en praktisk applikasjon uten å vite noe om taperingen. Poenget mitt var at det ikke finnes noen unnskyldning for å ikke informere om taperingen på et fluesnøre man selger. Spesielt i et marked som produserer minst 5 ganger flere produkter enn det som omsettes. Man må være smartere enn som så for å overleve. Og, hvis du går inn i et så tungt marked med stenger og sneller - sikre deg markedsandeler i de segmentene før du introduserer andre produkter. Det forundrer meg stadig hvor mange som prøver seg på et marked hvor sjansen for vinst er minimal, og hvor - selv om man vinner, utbyttet som regel også er minimalt. Kritikken er rettet like mye mot meg selv som andre i bransjen, hehe. Det er sykt mye jobb bare å drive OK rent pengemessig, selv med noen av verdens største merker i stallen. Det er mer penger i slukfiske, båtfiske og ikke minst meitefiske.
    1 poeng
  20. Hei! Jeg har lagt en flue i Fluedatabasen. Om fluen / fisketips: I kveldinga kan det være vanskelig å se spinneren som ligger flatt på vannet. Denne spinnerne har fluffy kanin eller harefot vinger som gjør at fiskeren ser den godt, og den svarte kroppen skaper en fin silhuett for fisken på en tid av døgnet hvor fargen på flua spiller mindre rolle selv for kresen ørret. http://www.fluefiskesiden.no/fluedatabasen?db=1&flyid=479 Hilsen Kjell S. Rakkenes (laget automatisk av Fluedatabasen)
    1 poeng
  21. veldig lite brukt, passet ikke 6 stanga, så den ble tatt av snella relativt fort.
    1 poeng
  22. Endelig etter tretten år så var det muligheter til å fiske litt på 17 mai. Var egentlig ikke så gira på å dra avgårde når det var så sur vind, men litt på trass, og får å teste noe nytt utstyr så bar det i vei den 16 med sekk og stang. Var egentlig helt ok forhold når campen var rigget, men så fort belly'n havnet på vannet kom den sure kalde nordavinden etterfulgt av litt stille, og enda mere vind he he Hadde mine tvil i om den lettvekstbelly'n skulle være noe særlig når man veier 100++, men funket overaskende bra. Det ble en tynn liten tass i forsøket også. Skjønner at sekken var tung når jeg satt å kappa opp maten litt utpå, her var det nok til flere enn meg gitt. Frokosten var faktisk ikke noe mindre voldsom Var faktisk helt superdigg å nippe litt pils å rote i bålet med orrfuglen som eneste kompis. Det nye utstyret, hammock, sovepose, primus, sekk og "vandrebelly" fungerte godt og blir nok med på flere turer Det var faktisk noen gode minus om natta, og ny kald vind fra nord gjorde at det ikke ble noe venting her hele dagen. Det ble en liten runde rundt om, og klarte lure en halvkilos på mygg før kvelden var omme. Det var faktisk en digg 17 mai for engngs skyld. Måtte det bli mange flere :)
    1 poeng
  23. Vet allerede at jeg ikke liker "supertynne" skyteliner. Unngår (1hånds)skyteklumper (har prøvd å like det mange ganger) og liner som Outbound og 40+... Så når vi nå har funnet ut at det eneste som er tynnt på disse ASI miraklene er skytelina (og spissen (dobbelt æsj)), så kommer jeg til å fortsette med å holde meg unna :-)
    1 poeng
  24. ""Same shit - new wrapping", men de kommer sikkert til å selge masse snører p.g.a. "hypen" og den flotte esken.............
    1 poeng
  25. Har vært på en rekognoseringrunde i området jeg kommer til å legge ned en del innsats i for å bli kjent. Fikk veldig tro på området, og vannene der. Riktignok uten fiskestang i dag. Ville bare gå opp for å se litt, finne veien og sånt.. Tror det er gode sjanser for å komme på talefot med fisk her, men kommer nok ikke til å prøve før om et par uker. Våren hadde ikke mer enn såvidt ankommet, så da rekker jeg å bygge ferdig en stang til formålet. Blir spennende å se om det faktisk finnes ørret der det ikke er salt i vannet også ;-) magefølelsen tilsier i hvert fall at det bør være muligheter her. Veldig flott område å være ute i uansett! Gleder meg litt nå.
    1 poeng
  26. Kan det vara så enkelt som att ASi inte vet vad det är för tapering själva? Sunray har ju mycket detaljerad beskrivning på sina.
    1 poeng
  27. Å joda han henger godt i "Snake Oil galgen", det meste av dette er ren tåkelegging. Og når han prøver å bortforklare målingene James har gjort så blir det riktig ille http://www.flyfishing.co.uk/2098021-post126.html Dette er fullstendig irrelevant og en ren bortforklaring. James har demonstrert at lina både er tyngre enn AFTM standarden og at klumpen ikke en gang er særlig tynn. Og så prøver han å bortforklare dette med at de to linene har forskjellig klumplengde (som om vi ikke visste det fra før). At SA MED skulle være designet for å ha minst "45' + head from the tip" er også det reneste tøv. Første delen av dette er ren nonsense, James har ikke ment noen ting om "how a fishing line interacts with the rod, water, the rest of 89' it's attached to and the cast itself when fishing." Han har ganske enkelt slått fast at running linen synker, og det er visstnok denne Tom enig i, den var til og med designet for å være synkende... Igjen ren tåkelegging. Den 30 år gamle industristandarden AFTM er nøyaktig nok i massevis (og det er den eneste standarden vi har), men den definerer kun hva de første 30' av lina skal veie. Det som forvirrer er at (mange) snøreprodusenter lager liner som ikke følger standarden (som regel for tunge) uten å informere om dette (SA og RIO er hederlige unntak som som regel informerer om hvilke liner som ikke følger standarden). Eneste argumentet her er at han er en fantastisk ekspert og at det er noen kule folk som liker lina... Flotte saker Mere dårlig skjulte "jeg er mer ekspert enn deg" argumenter. Jeg er ikke imponert... Grunde
    1 poeng
  28. Prøver hvert år å forbedre mine spent spinners. For meg er det utfordrende å binde disse med oppbundet hackle. Organza, polygarn eller cdc som vinge er jo en lek i forhold. Men man vil jo gjerne ha oppbundet hackle med de fordelene det gir. Her er en på TMC 102y #15:
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...