Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Rune Stokkebekk

    Rune Stokkebekk

    Administrators


    • Poeng

      17

    • Innlegg

      6 150


  2. Gaarder

    Gaarder

    Members


    • Poeng

      11

    • Innlegg

      34


  3. Robban

    Robban

    Members


    • Poeng

      8

    • Innlegg

      7 699


  4. eide

    eide

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      6

    • Innlegg

      536


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 26. feb. 2017 i alle områder

  1. Etter å ha bindt opp et drøyt dusin med vanlige daddys på krok 11 i 102 og 112y så var jeg merkelig nok ikke lei ennå. Daddys er viktige fluer og de står for ganske mange fisk ila sesongen. Jeg tenkte jeg skulle lage meg en variant for elvefiske også. Her er en type som jeg vil kalle Fluttering Daddy. Mange binder steinfluer på denne måten men hvorfor ikke daddys. Ofte når de havner på elva så sitter dem å jobber no veldig med vinger og bein. Denne flua skal flyte høyt og danse lett på elvestrømmen. Krok: TMC 112TR #13. Tråd: Grå. Her Lagarthun 75D. Bakkropp: Parapost wing. Bein: Kroppshår fra Moose (am.elg). Vinger: Organza, her har jeg brukt noe som heter TMC Morpho Fiber. Thorax: Cdc spunnet i løkke, rikelig. Naturlig mørk grå.
    6 poeng
  2. Ble en liten gjeng gitt. Kastet ut de gamle Comparaduns fluene fra boksen og bandt opp nye. Skal snart stoppe å poste så hyppig på denne tråden. hehe
    6 poeng
  3. Jeg kan legge ut den flua i databasen hvis det er interesse, det fremkommer ikke helt av bildet hvordan den bindes. Jeg tok noen bilder her nå når jeg surra nr. 5. Jeg kan hive ut bilder og tips i morra eller no..
    5 poeng
  4. Denne har vært med på noen turer etter hvert. Kjøpte den som "halvfabrikat" og gjorde resten sjøl.
    4 poeng
  5. Å vi driver da ikke med ca i dette gamet ;-) De er 20mm begge to fra ytterst på krokøyet til enden av bakkroppen. Jeg synes de ser glisne ut på bildet, når jeg holder dem i hånda så er det mer cdc synes jeg. Bør være ganske mye cdc men ikke sånn at det blir en dott. Halve kroken er dekket med cdc.
    3 poeng
  6. Meir Eagle-patterns, men no er det heime-farga marabou: skal jobbe litt meir med farginga framover mot våren
    3 poeng
  7. Bare en sånn liten apropos når man snakker om flyteegenskaper i flyteliner. Det er jo ikke slik at flyt er flyt. Noen flyter høyere enn andre og dette er bevisste valg en linedesigner tar når linen utvikles. Det samme er type coating, temperaturer linen skal fungere under og hardhet. En flyteline som har lav flyteegenskap vil ofte være overlegen den som har høyere flyteegenskaper når vi ser på kasteegenskaper, overrulling, lavere diameter og takling av vind. Mengden microballonger man pumper inn i coatingen påvirker flyteegenskapene og tykkelsen på linen. Blir det veldig gode flyteegenskaper så kan linene fort bli ganske upresise og lette i fronten, les. Vinglete. De kan gi seg på lengre kast etc. Det er altså et kompromiss man inngår når man forsøker å lage en line optimal for det fisket man har tenkt seg. Evolve linene som kom i fjor har forresten høytflytende tupp for å motvirke synketuppsaken.
    3 poeng
  8. Nytt for meg gitt og meget bra, bookmarked Han har fine pupper men en skjorte hadde vært ok, har nok med kona sine, og ikke hans he he he Jeg selv havner nedi tvangsgreier og ting jeg ikke klare å motstå dessverre Det er mulig det er lange dager og søken på kjapp lykke som gjør det, eller kanskje det bare er helt ok å digge litt Jeg digger mye av det nye på nye metallica.
    3 poeng
  9. 3 poeng
  10. Takker! Får se om de flyter å. Da forsetter jeg i samme tempo.
    2 poeng
  11. Her er jeg lavest mulig på treet, men i motsetning til kniver ol er kopp et rent funksjonelt spørsmål for meg.
    2 poeng
  12. 2 poeng
  13. Comparadun bunnet på TMC 102y Krok.- Kapok dubbing- Cdc og hackel som ving
    2 poeng
  14. Da er mitt første Epic-bygg i boks. Takk for alle som fulgte med underveis, håper resutatet får dere å prøve glassfiber med rare fargekombinasjoner. Lærdommer underveis: A) Bruk rikelig med CP, så får du jevnere farge. Takk og pris guacamole er ikke jevnt heller i grønt. B ) Vent noen minutter med PUR før du seler korkendene med teip, da blir det (kanskje) mindre PUR trykk på endene. Bygget: "Salsa and Guacamole" Blank: Swift Epic 480-3 i salsa Snellefeste: Lemke LC10-D Smoked nickel Guidene: Snake Brand Universal ECO smoked nickel Stripper: Agate from Joe Arguello Kork: Det beste som Mistpool har Tråd: ProWrap Nylon i "Avocado" + Color Preserver Cascol PUR + FlexCoat Epoxy lim Threadmaster lite + isopropanol (2:2:1)
    2 poeng
  15. Her er det 2 kopper som jeg nettopp har laget til sønnene mine. De er laget av samme kote. Vet at mange har flotte turkopper, så disse er nok sånn midt på treet.......... Hadde vært gøy å se hva andre har.
    1 poeng
  16. Bare å kjøre på med masse fluer :-) Bare hyggelig å se hva som bindes, så hold trykket oppe!
    1 poeng
  17. Lekkert! ..ser ingen grunn til at du skal poste mindre i tråden..
    1 poeng
  18. Hei Jeg har laget en ny artikkel https://www.fluefiskesiden.no/category/fluebinding/
    1 poeng
  19. Har prøvd noen få, og da prøcde jeg både cdc og harelabb. Jeg ble ikke fornøyd med resultatet, så jeg skal ta en runde til og lage opp noen flere. Jeg er jo fortsatt fersk på å binde disse små størrelsene så det tar et par forsøk før jeg føler at mønsteret 'sitter'. Lærer stadig da, er jo masse flott og inspirerende som legges ut, og det er en god kilde til læring.
    1 poeng
  20. Slapp av. Vi sier ifra når du når dette stadiet:
    1 poeng
  21. Dette er egentlig en veldig lite unik og masseprodusert greie jeg kjøpte på obs! for noen år siden. Masseprodusert eller ei så likte jeg den, spesielt fordi jeg var på utkikk etter et skikkelig øl-beger å ha på tur... I fjord gikk den i bakken ved et uhell og hanken knuste. Heldigvis for meg har jeg meget nevenyttig kompis som bl.a lager utrolig fine fluestenger hvor han har ekperimentert litt med forskjellige treslag i håndtaket som alternativ til kork. Resultatet ble en (syns jeg) døds fet, og ganske unik, kopp med hank i Hawaian Koa!!
    1 poeng
  22. For litt siden ble det skrevet mye rart av undertegnede her i tråden Her var det ok å være seg sev liksom Jeg har skrevet så mye rart at jeg prøvde facebook en stund bare for å slippe å skrive mye rart. Det går jo bare ikke he he Dette er jo så mye bedre Det er mye typisk Gary Moore hyl på gitaren, men samtidig så mye flott hvis man hører gjennom hele Det tar litt tid, men dette blir låta jeg vet lokker dragen til sengs ikveld Huff det var ekkelt Men ..................................... Uansett et godt minne fra en dyktig gitarist
    1 poeng
  23. 1 poeng
  24. Hei. Jeg har laget en liten sak om en barbefisketur i Spania 2016. https://www.fluefiskesiden.no/artikler/ploppemaur-eikenottgriser-gullbarber/
    1 poeng
  25. Ble noen minizonkere her forleden med ekorn. Ingen øyene , bare vekt iform av vaskelenke small. Krok Tmc 112 Tr str 7, ice dub og bramha hen hackle. Lett nok til 4'r stanga rett før vi vender nesa hjemover etter en vakløs dag .
    1 poeng
  26. Noen ganger har man privilegiet av å være i "flytsonen", og da får man gjerne både fisker man fortjener og til og med fisker man ikke fortjener. Man nærmest vet at fisken kommer til å ta flua, og da handler man mer rasjonelt . . . Deilig så lenge det varer, men det er alltid på lånt tid
    1 poeng
  27. Etter min mening er det vanskelig å si noe universelt om dette med timing på tilslag. Det er og blir en "feeling"-greie. Og noen ganger har man som kjent overhodet ikke feeling;) Ved lange kast i store elver kan det være vanskelig å være rask nok. I en ikke ukjent elv i Troms er det for eksempel helt vanlig å måtte kaste opp mot 25 m og så mende mye i tillegg. Da må man naturlig nok slå til med all kraft, øyeblikkelig, ellers får man som regel ikke kontakt i det hele tatt. Blir en god del bomslag under sånne forhold. Og helt motsatt er det hvis man sightfisker etter storfisk på kloss hold i stille vann. Da er det nesten umulig å vente lenge nok, og et rolig stangløft holder i massevis. Trikset mitt da er å vente til jeg ser fortommen røre på seg. Og det kan være vanskelig nok når du ser alle detaljer som i et akvarium... Blir lett en del bom da og. De fleste tilslagssituasjoner er vel et sted mellom disse ytterpunktene timingmessig. Noen ganger kroker man alle fiskene som tar flua, noen ganger går det skeis. Og som flere her er inne på tror jeg at det har mye å si hvordan fisken tar flua. Enkelte dager er det nesten umulig å bomme på tilslaget, og fisken kroker nærmest seg selv, gjerne dypt. Andre dager virker det som om de fleste fiskene bare dytter i flua.
    1 poeng
  28. Noen fluer. Var egentlig ferdig med å binde opp spinnere og fallskjermfluer, men vanskelig å stoppe når man er i flytsonen.
    1 poeng
  29. 1 poeng
  30. Produktiv helg: korken er limet på plass, midterste delen ruller i maskina med tredje og forhåpentligvis siste runden av epoxy, toppdelen er snurret og CP på plass. Neste blir det å lime snellefesten og legge epoxy til toppdelen. Deretter er det bare tip-topp og krokholder igjen.
    1 poeng
  31. Korken ble litt sånn ritz-aktig. Har funnet at store hender krever tjukk kork.
    1 poeng
  32. Crawfish orange zonkers, Ahrex NS110 #4 & #6 http://flyhooks.org/ahrex/ns110-streamer
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...