Gå til innhold

skjeggnisse

Members
  • Innlegg

    39
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av skjeggnisse

  1. skjeggnisse

    Værøy

    Har vært der ofte de siste årene. Har aldri fisket der, men går ut fra at det dreier seg om torsk og en og annen kveite. Båtfiske i saltvann er ikke min ekspertise, men om du skal bo på værøy brygge, så får du kjøpt det du trenger av sluk og krok i 1. etasje.
  2. Tja,nå har ikke jeg fisket så langt nord,men jeg vil annta at det er omtrent det samme de tar der som på vestlandet. Ta med deg noen zonkere.Det er fluer det er litt liv i og funker bra på kvelden.Str 10-14 er passe. Bind opp noen små tuber/dobbelkrok str12-14 ala sunnray,5-6 cm lang vinge og legg gjerne noen angelhair/litebrite underst + noen strå med rød,blå eller grønn rev e.l. Ikke mange. Tatt mye på dette.
  3. Må si jeg foretrekker å handle i butikk og ikke på nett,og stikker innom alle sjappene jeg har mulighet til ,fra andresens våpen i nord til sportsdepoet i sør. Men det er langt i fra alle som har det jeg trenger,så da må jeg på nett.Og jeg har leita mye på de norske,mest for å få det i postkassa litt tidligere. Men når jeg ,som nevt i en annen tråd, blir belastet med samme sum i porto som det jeg har handlet for,så gjør de det svært så enkelt for meg.Da blir det for dyrt. Og jeg mener at vi som forbrukere ikke sitter med ansvaret for at norske nettbutikker overlever. Det gjør de selv.
  4. For en som ikke bor i nærheten av ei sjappe med ok utvalg av fluebindingsartikler blir nettet et naturlig valg. Trålte gjennom en del leverandører før jeg fant det jeg trengte,handlet for 300 kr og gikk til kasse. Der står det pinadø at porto og eksp.gebyr blir 200kr. Jaha?! Flott konsept igrunn. Tror ikke portoen er mer enn 30 -40 kr ,så da sitter vi igjen med 160 kr som leverandøren skal ha for at jeg skal få handle der. Det er vel ikke lenge før kiwidama skal ha eksp.gebyr heller da for å sitte der å slå sammen prisen i kassa? Handelen ble slettet på flekken og materialet funnet og kjøpt på ebay til halve prisen, samt porto på 8 dollar.
  5. Når folk sier mannen er gal, tenker de ( i hvertfall jeg) vel mest på det faktum at fyren ser ut til å være en narsisitisk manisk depressiv person. Etter min mening var han ikke ute i naturen for å beskytte bjørnene, men fordi det ga han en god følelese av seg selv. Som han sa,"God must realy love me for doing this". I dokumentaren som han lagde snakket han nesten bare om seg selv og sine problem, og fyren tok vel knapt vare på andres behov en sine egne med disse stuntene, som etter min mening ikke var noe annet enn et behov for adrenalin.
  6. En liten smule bipolar, kanskje?
  7. Er det glågen ved ringebu(ish)?
  8. Lytt til denne mannen.Han har skjønt det.
  9. Kjøpte snøret på nordic taiga ja,og ser de har satt opp prisen siden sist. Kan nevne at jeg tidligere brukte et foxtail på 4ern,men strømslendan passer meg mye bedre.Presenterer silkemykt på både korte og lange kast, og det kaster laaangt,krever forholdsvis lite smøring og har fint lite minne. Brukt i 3 sesonger nå og coatingen er fortsatt plettfri.
  10. Kjøpte for noen år siden et Strømslendan til 169,- Det sitter fortsatt på og er så langt det beste jeg har hatt.
  11. Flott fangst,det der. Var der selv for litt over ei uke siden,i "Strutlaelva" som du kaller den.Fisket på andre sida uten hell.Så litt bedre ut på sida di med tanke på baksleng. Prøv med tørrflue neste gang.Ble tatt en del sjøørret på det mens jeg så på.
  12. Mye bra fiske på kvelden fra kl 21 og utover med spent spinner her hvor jeg fisker.men vakorgien gir seg som regel rundt 24.
  13. Anbefaler fasanhalenymfer med bly og kulehode str 8 til 14
  14. En #8 stang holder i bøtter og spann.Og vil du ha laks bør du fiske dypt,veldig dypt.Kjenner ikke til elva,men om det er en liten elv,bruk litt kortere fortom så du får dratt ned flua før sveipet er over.Og så går det jo ann å bruke riffling hitch om en er tørrfluepurist.
  15. Bruker selv 4x ferdigfortom og knyter på en knapp meter med 012.Slår over som bare f... Og det går ann å prøve seg frem på egen hånd uten at det koster.
  16. Bruker HiLevel 8" #4 med strømslendan snøre på snikfiske og GLX Classic 10" #5 med TT snøre på lengde og vannkast.
  17. Du verden.Gammelfeskarn sitter inne med store talenter.Usedvanlig flott håndverk. Hilsen Jarl
  18. lbflugfiske.se grandesfluefiske.no
  19. http://home.no.net/berbyelv/videoekstern.htm Her har du bøtter og spann
  20. Et vanlig WF snøre (fortrinnsvis flyt) vil fungere på stanga. Hvis du velger et fra de store anerkjente produsentene så vil du neppe bomme. Fra f.eks Scientific Anglers, Rio, Orvis, Airflo, Cortland med fler.... Hva med Carron?
  21. Bruker mest loomis classic glx #5.Denne speyer som bare juling,og jeg kan ikke speye .Oppnår like lange speykast som overhodekast.Suveren. Har og HiLevel #4 og #6.Liker 6ern veldig godt,men har ikke helt fått taket på 4ern
  22. Ser ikke problem med at cdc er for lett.Er ikke det en god egenskap for en tørrflue da?!Har cdc på 90% av fluene mine og synes det er helt supert.Og som nevt her er det bare å skylle flua i vann og gi den en omgang risting med pulver/amadou så er den god som ny. Finnes og noe som heter Para post vingemateriale som er ferdig impregnert,og som minner litt om polygarn,men dette har jeg ikke prøvd enda. Til haler bruker jeg microfibbets og cock de leon.Sistnevnte har fine,tynne og spenstige fibre med markering,men fjærene er någet dyre,så det blir mest fibbets.Markering gjør du lett på fibbets og med vannfast tusj.
  23. Fisk med imitasjoner av det som klekker i elva/vatnet.Om du er helt fersk,regner jeg med du kun bruker atraktorfluer du får kjøpt på samvirket.Det fungerer noen ganger ,men på langt nær så bra som xagte kopier av ørretens diett.Du bør lese litt om døgnfluer,vårfluer,steinfluer og landinsekter,og kjøpe/binde imitasjoner av disse.Studer hva som ligger på vannet/kommer drivende i elva. lykke til
  24. Fjellfant får mye kritikk her.Om det er fortjent skal jeg ikke si noe om,men har nok en anelse om at han setter det hele litt på spissen.Det er et fritt land og vi kan mene akkurat hva vi vil,og så lenge det ikke strider mot loven,gjøre akkurat hva vi vil også. Som innlandsfisker setter jeg ut igjen 98 % av det jeg får. Det har nok en sammenheng med at jeg sjelden kommer hjem uten å ha tatt fisk etter en tur. Dette er ikke tilfellet når det gjelder laksefiske.Da er trenden mer at jeg sjelden kommer hjem med fisk,siden jeg er ganske fersk på området. Så når jeg en ytterst sjelden gang klarer å lande en laks,så er den garantert å finne på middagsbordet dagen etter. Men den dagen jeg mot formodning skulle klare å fylle en baglimit,og kanskje ha et par liggende i frysern,vil nok fornuften tilsi at å høste mer ikke er nødvendig,og gå tilbake til favoritt fisket,tørrflue i innlandet. For en av grunnene til at jeg fisker laks er å kunne sette tenna i den.Jeg liker fisk. Men selvsagt er jo selve fisket i seg selv en opplevelse;å kunne kjøre en storlaks på fluestanga er av ypperste trøyte.Hadde det hele dreiet seg om matauk,hadde jeg nok gått over til markfiske. Med andre ord kakker jeg den laksen jeg får uten å føle det minste besvær.
×
×
  • Opprett ny...