Tommy S. Skrevet 31. mars 2012 Rapporter Del Skrevet 31. mars 2012 Bumper denne jeg. Har siden jul begynt å drikke vin og synes det er spennende og morsomt. Har begynt å danne meg et lite bilde på hva jeg liker. Feks Masi campofiorin, yellow tail shiraz, ravenswood vintners blend zinfandel osv. Fattern serverte en brolo campofiorin som var nydelig. Kraftige fyldige rødviner er det som har passet meg aller best hittil. Har tenkt meg til Strømstad mandag, og lurte derfor på om det var noen som hadde tips ang røverkjøp? Er også på utkikk etter noen gode tørre hvitviner som jeg kan prøve meg på. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
lars p Skrevet 31. mars 2012 Rapporter Del Skrevet 31. mars 2012 http://www.systembolaget.se/Sok-dryck/Dryck/?sortfield=Default&sortdirection=Ascending&hitsoffset=0&page=1&searchview=All&distrikt=Rioja&combinedland=%5eSpanien%24&varugrupp=R%c3%b6tt+vin&pris=%5b%3b100%3e&groupfiltersheader=Default&artikelId=10304&varuNr=12669&filters=varugrupp%2ccombinedland%2cdistrikt%2cpris%2c&referringUrl=%2fSok-dryck%2f%3fsortfield%3dDefault%26sortdirection%3dAscending%26hitsoffset%3d0%26page%3d1%26searchview%3dAll%26distrikt%3dRioja%26combinedland%3d%255eSpanien%2524%26varugrupp%3dR%25c3%25b6tt%2bvin%26pris%3d%255b%253b100%253e%26groupfiltersheader%3dDefault%26filters%3dvarugrupp%252ccombinedland%252cdistrikt%252cpris%252c Tidenes lengste link ?? Vinen er ihvertfall meget bra kjøp i forhold til pris. Ganske bra fylde så den takler rødt kjøtt greit også Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tommy S. Skrevet 31. mars 2012 Rapporter Del Skrevet 31. mars 2012 Supert! Hadde tenkt å prøve div rioja fremover også. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jørn Ivar Tangen Skrevet 2. april 2012 Rapporter Del Skrevet 2. april 2012 Supert! Hadde tenkt å prøve div rioja fremover også. Kanskje noe slikt ville passet din smak: http://www.systembolaget.se/Sok-dryck/Dryck/?sortfield=Default&sortdirection=Ascending&hitsoffset=0&page=1&searchview=Store&butik=1441&distrikt=Piemonte&combinedland=%5eItalien%24&varugrupp=R%c3%b6tt+vin&groupfiltersheader=Default&artikelId=615927&varuNr=99230&filters=varugrupp%2ccombinedland%2cdistrikt%2c&referringUrl=%2fSok-dryck%2f%3fsortfield%3dDefault%26sortdirection%3dAscending%26hitsoffset%3d0%26page%3d1%26searchview%3dStore%26butik%3d1441%26distrikt%3dPiemonte%26combinedland%3d%255eItalien%2524%26varugrupp%3dR%25c3%25b6tt%2bvin%26groupfiltersheader%3dDefault%26filters%3dvarugrupp%252ccombinedland%252cdistrikt%252c Koster kr 229 på polet og kr 189 på systemet. Ikke prøvd den selv, men de skryter av forrige årgang her: http://italienska-viner.blogspot.com/2012/02/langhe-nebbiolo-2007-la-spinetta.html Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tommy S. Skrevet 2. april 2012 Rapporter Del Skrevet 2. april 2012 Så svaret litt seint, men da får jeg heller prøve den i neste runde. Fikk handlet på både min og min kjæres kvote så nå har jeg 8 flasker som venter på et godt måltid. Handlet blant annet inn Brolio Chianti som jeg gleder meg til å smake på! 115 sek må jo være en knallpris på denne vinen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Blowfish Skrevet 2. april 2012 Rapporter Del Skrevet 2. april 2012 Brolio Var på Castello di Brolio i fjor sommer. Fantastisk slott, eid av Ricasoli-familien, den eldste familien i Italia og 5. eldste i verden...iflg guiden. Litt spesiell stemning i familie-krypten, der bl.a. Bettino Ricasoli, Italias andre statsminister, lå gravlagt. Det var forøvrig Bettino som i 1872 definerte hvordan en Chianti-vin skulle lages. Så dette kan de! Er du hekta på vin, så dra til Chianti/Toscana. Det gir det hele en ekstra dimensjon. Og så er det faktisk bra fluefiske der også, men det har jeg ikke fått testet enda. RuneW Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Dryflyfool Skrevet 2. april 2012 Rapporter Del Skrevet 2. april 2012 Fiskekompis Cortsen har mumlet om Amarone i lang tid nå. På turen i helga fikk jeg endelig smakt på en. O, Dævven! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Juhani Skrevet 3. april 2012 Rapporter Del Skrevet 3. april 2012 Må i denne sammenheng trekke frem en liten underdog. Robertson, Sør-Afrikansk vin til rett rundt 100-lappen som smaker fortreffelig. Kanskje ikke verdens mest spennende, men utrolig god syns jeg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ruffen Skrevet 3. april 2012 Rapporter Del Skrevet 3. april 2012 "goat do roam" eller noe sånt er og en veldig god sørafrikaner til en hyggelig pris. Selges både som flaske og dunk. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Frode S Skrevet 3. april 2012 Rapporter Del Skrevet 3. april 2012 Skal dere ha en fin Rosévin til hytteveggen eller rett og slett imponere frua med en Rosé - kan jeg anbefale Langmann Schilcherfrizzante på det sterkeste. En god, tørr og frisk Rosé som er svakt perlende. http://www.vinmonopolet.no/vareutvalg/rosevin/osterrike/langmann-schilcherfrizzante-2009/sku-8012501#footnote Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lars Erik Marcussen Skrevet 3. april 2012 Forfatter Rapporter Del Skrevet 3. april 2012 Akk ja, to barn sliter voldsomt på lommebok og fisketid og reduserer vinforbruket noe voldsomt. Men, nå er det påskeferie og det skal jo spises noe lam, så ymter frempå noen tips til dem som måtte ønske å prøve noe nytt: Condado de Haza 2008 (Fra Riber del Duero, Spania) - Dette har blitt en stor favoritt, litt billigere og litt mindre eik enn mange Riojaer men fullt i stand til å takle lam. Spesielt grillede lammekoteletter, helst uten for mye hvitløk. Koster 215.- på Polet, jeg kjøper den som regel på Taxfree ankomst Gardemoen til 150.- Siden sommeren er rett rundt hjørnet og det drikkesmer hvitt: Terras Gaudas o Rosal (igjen en spanjol) svikter aldri. Nå er 2010 i butikkene, den er virkelig bra. Moro hvis man bare har prøve tyske og frankse hvitviner - dette er ennå mer sjømat-vin. Skal du grille sjømat i påsken og serverer dette, så kommer jeg gjerne på besøk. Og hvis du har 5-600 kroner å bruke opp og virkelig en gang for alle vil finne ut om det er noen vits å betale så mye for en vin: Kjøpe Chambolle-Musigny, 1er cru, nesten uansett hvilken produsent. Koster gjerne 550 og oppover, men du verden så stor opplevelsen er sammenlignet med vanligere viner. God påske videre! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ruffen Skrevet 3. april 2012 Rapporter Del Skrevet 3. april 2012 Man trenger jo heller ikke opp i 200,- for en god vin. Ikke at jeg mener det er feil men man får veldig god vin på polet for 130,- Men av og til er det jo morro å teste noe dyrt. Jeg for min har ikke råd til viner i 2-300,- klassen til vanlig. Albarinio synes jeg virkelig er godt av hvit. En god riseling og. Med litt restsødme så går det jo til alt. Hadde det til pinnekjøtt. Kjempegodt. Riseling har et litt ufortjent "slitt" rykte. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lars Erik Marcussen Skrevet 3. april 2012 Forfatter Rapporter Del Skrevet 3. april 2012 Man trenger jo heller ikke opp i 200,- for en god vin. Nei, og man trenger ikke gå opp i over 5000.- for en fluestang, likevel er det UTROLIG mange som har det... Albarinho er definitivt en god-drue, tror det står litt om det enten i Dagens Næringsliv eller Dagbladet i dag. Selv synes jeg Rieslings harrystempel er for lengst visket ut, det er jo bare fryd og gammen i 2010-årgangen! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ruffen Skrevet 3. april 2012 Rapporter Del Skrevet 3. april 2012 Sto det på forsiden? Jeg fant ikke noe. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lars Erik Marcussen Skrevet 3. april 2012 Forfatter Rapporter Del Skrevet 3. april 2012 Nei, det var visst her på interweb'en! http://www.dn.no/vinguiden/article2365811.ece Kona kom hjem med en Solar das Boucas til 99,90 her for en liten stund siden, DET var et godt kjøp det! Mener å huske at det var til sushi vi drakk den... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
2m Skrevet 3. april 2012 Rapporter Del Skrevet 3. april 2012 "goat do roam" eller noe sånt er og en veldig god sørafrikaner til en hyggelig pris. Selges både som flaske og dunk. Jepp, smakte på denne i helgen. Likte den veldig godt. Fyldige litt kraftige viner er min stil, gjerne på Shiraz/Syrah druen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jørn Ivar Tangen Skrevet 6. april 2012 Rapporter Del Skrevet 6. april 2012 Blitt invitert på middag hvor det serveres fasan (usikker på tilbehør), så da lurer jeg på hva man skal drikke til? Dette er hva jeg kan velge mellom: Col d'Orcia Brunello di Montalcino 2006 Torres Gran Coronas 2006 Clos des Brusquieres Chateauneuf-du-Pape 2006 Chateau Musar 2003 Rinaldi Dolcetto d'Alba 2010 Prunotto Barbera d'Alba 2010 Cappelano Barbera d'Alba Gabutti 2007 Malvira Barbera d'Alba San Michele 2006 Bartolo Mascarello Barbera d'Alba San Lorenzo 2006 Cavalotto Lange Nebbiolo 2009 Renato Ratti Barolo Marcenasco 2006 Montaribaldi Barolo Borxoni 2006 Ca'Bianca Barbera d'Asti Ante 2009 Prunotto Barolo 2006 Suoi Barolo 2007 Travaglini Gattinara 2006 Fontanafredda Barolo Serralunga d'Alba 2007 Pdb Barbaresco 2006 Pdb Barbarasco Riserva Asili 2005 Pdb Barbaresco Riserva Moccagatta 2005 Aureli Settimo Barolo 2006 Tips mottas med takk Jørn Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ruffen Skrevet 6. april 2012 Rapporter Del Skrevet 6. april 2012 Vi hadde indrefilet av hjort i går. Til slik mat så åpner man det beste man har. Jeg hadde en flaske med amarone tommasi i kjelleren så da prøvde vi den. Jeg pleier ikke kjøpe så dyr vin men hadde nå denne på lur. Hjelpe meg for en god vin og for et måltid.... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lars Erik Marcussen Skrevet 6. april 2012 Forfatter Rapporter Del Skrevet 6. april 2012 Blitt invitert på middag hvor det serveres fasan (usikker på tilbehør), så da lurer jeg på hva man skal drikke til? Dette er hva jeg kan velge mellom: Col d'Orcia Brunello di Montalcino 2006 Torres Gran Coronas 2006 Clos des Brusquieres Chateauneuf-du-Pape 2006 Chateau Musar 2003 Rinaldi Dolcetto d'Alba 2010 Prunotto Barbera d'Alba 2010 Cappelano Barbera d'Alba Gabutti 2007 Malvira Barbera d'Alba San Michele 2006 Bartolo Mascarello Barbera d'Alba San Lorenzo 2006 Cavalotto Lange Nebbiolo 2009 Renato Ratti Barolo Marcenasco 2006 Montaribaldi Barolo Borxoni 2006 Ca'Bianca Barbera d'Asti Ante 2009 Prunotto Barolo 2006 Suoi Barolo 2007 Travaglini Gattinara 2006 Fontanafredda Barolo Serralunga d'Alba 2007 Pdb Barbaresco 2006 Pdb Barbarasco Riserva Asili 2005 Pdb Barbaresco Riserva Moccagatta 2005 Aureli Settimo Barolo 2006 Tips mottas med takk Jørn Oi oi, det var litt av et utvalg. Med alle forbehold om at jeg ikke er ekspert (prøv www.vinforum.no for eskpertene - der får du skikkelig svar), vil jeg likevel driste meg til å forsøke noen tips: 1) Tilbehøret har MER å si enn om det er fasan eller kylling. Spennvidden i smakene på tilbehøret er større enn spennvidden i smaker på fugl. Sagt veldig enkelt: det er større forskjell på røstipoteter og fløtegratinerte poteter enn det er på fasan og and. Derfor: hvilket tilbehør som servers til er såpass viktig at det vil si mer om valget. 2) Fasan (dyrt men godt) vil nesten garantert bli slått i hjel av mange av vinene du nevner, Barbarescoene , BaroloeneBrunelloen og Ch Musar vil jeg i hvertfall si er helt utelukkede. De er for kraftige, glimrende til vilt og storfe, men til delikat fasan - altfor kraftige. 3) Jeg har drukket Prunottto sin Barbera d'Alba 2008 til fasan med gnocchi og løk - det passet ganske greit! Jeg ser for meg at de lettere vinene (Barbera) vil fungere best av de beskrevne vinene. Men aller helst ville jeg kjøpt noe annet, nemlig en lettere Burgund, eventuelt en Pinot Noir fra New Zealand. Men - sett vinen etter tilbehøret, og lag noe tilbehør som ikke er for kraftig! Jeg fikk en gang saftig deilig landkylling med en lakrissaus og noen ekstremt hvitløks-luktende poteter. Ikke en gang en heftig Champagne kunne kompensere for at tilbehøret drepte all annen smak... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jørn Ivar Tangen Skrevet 6. april 2012 Rapporter Del Skrevet 6. april 2012 Oi oi, det var litt av et utvalg. Med alle forbehold om at jeg ikke er ekspert (prøv www.vinforum.no for eskpertene - der får du skikkelig svar), vil jeg likevel driste meg til å forsøke noen tips: 1) Tilbehøret har MER å si enn om det er fasan eller kylling. Spennvidden i smakene på tilbehøret er større enn spennvidden i smaker på fugl. Sagt veldig enkelt: det er større forskjell på røstipoteter og fløtegratinerte poteter enn det er på fasan og and. Derfor: hvilket tilbehør som servers til er såpass viktig at det vil si mer om valget. 2) Fasan (dyrt men godt) vil nesten garantert bli slått i hjel av mange av vinene du nevner, Barbarescoene , BaroloeneBrunelloen og Ch Musar vil jeg i hvertfall si er helt utelukkede. De er for kraftige, glimrende til vilt og storfe, men til delikat fasan - altfor kraftige. 3) Jeg har drukket Prunottto sin Barbera d'Alba 2008 til fasan med gnocchi og løk - det passet ganske greit! Jeg ser for meg at de lettere vinene (Barbera) vil fungere best av de beskrevne vinene. Men aller helst ville jeg kjøpt noe annet, nemlig en lettere Burgund, eventuelt en Pinot Noir fra New Zealand. Men - sett vinen etter tilbehøret, og lag noe tilbehør som ikke er for kraftig! Jeg fikk en gang saftig deilig landkylling med en lakrissaus og noen ekstremt hvitløks-luktende poteter. Ikke en gang en heftig Champagne kunne kompensere for at tilbehøret drepte all annen smak... Hei og takk for tilbakemeldingen. Jeg har stilt samme spørsmål på vinforum.no også, men erfaringsmessig tar det litt tid før det svares der. Da jeg skal i middagen i dag, rekker jeg ikke å skaffe noe annet, så da blir det noe fra kjelleren. Har, som du, også tenkt på en av Barberaene. Eller evt. Dolcettoen. Jørn Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Robban Skrevet 6. april 2012 Rapporter Del Skrevet 6. april 2012 Ha ha må le litt når jeg skriver her For bare et par år siden fikk jeg gåsehud og elefantmannansikt når jeg smakte på rødvin. Så dette for bli som det blir , men sitti å nippa litt til denne i går og idag. Denne var god, ikke le , men det er sant. Siden jeg er helt blåst og fjern når det gjelder rødvin så skriver jeg alt som står på flaska. Kan jo være til hjelp for de som er i startgropa som vin-nyter som meg ;) Gratticcio Parziale Appassimento 2010 Tommasi Nå var jeg flink Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ruffen Skrevet 6. april 2012 Rapporter Del Skrevet 6. april 2012 Ha ha må le litt når jeg skriver her For bare et par år siden fikk jeg gåsehud og elefantmannansikt når jeg smakte på rødvin. Så dette for bli som det blir , men sitti å nippa litt til denne i går og idag. Denne var god, ikke le , men det er sant. Siden jeg er helt blåst og fjern når det gjelder rødvin så skriver jeg alt som står på flaska. Kan jo være til hjelp for de som er i startgropa som vin-nyter som meg ;) Gratticcio Parziale Appassimento 2010 Tommasi Nå var jeg flink Husker faktisk ganske godt første gang du hadde fine ord å si om rødvin. Da var vi i vulgata-vann. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Robban Skrevet 6. april 2012 Rapporter Del Skrevet 6. april 2012 Ha ha må le litt når jeg skriver her For bare et par år siden fikk jeg gåsehud og elefantmannansikt når jeg smakte på rødvin. Så dette for bli som det blir , men sitti å nippa litt til denne i går og idag. Denne var god, ikke le , men det er sant. Siden jeg er helt blåst og fjern når det gjelder rødvin så skriver jeg alt som står på flaska. Kan jo være til hjelp for de som er i startgropa som vin-nyter som meg ;) Gratticcio Parziale Appassimento 2010 Tommasi Nå var jeg flink Husker faktisk ganske godt første gang du hadde fine ord å si om rødvin. Da var vi i vulgata-vann. Yepp Ruffen. Var du som førte meg inn i den vidunderlige verden, men turte ikke skrive det fordi jeg som regel har en tendens til å gjenta meg selv opptil flere ganger i rødvin/ølrus Husker det meget godt Barone Ricasoli Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ruffen Skrevet 6. april 2012 Rapporter Del Skrevet 6. april 2012 Stemmer det. Klisterhjernen Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Atle L Skrevet 6. april 2012 Rapporter Del Skrevet 6. april 2012 Sitter her og "bedøver" en utslitt høyre arm etter en uke med hard flekking i Sweden Villa Molino Amarone 2008 Smaker godt Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg