Gjest storfemti Skrevet 20. mars 2010 Rapporter Del Skrevet 20. mars 2010 Biff skal hurtigstekes på bra varme, så hvile noen min før de stekes ferdig på middels varme har jeg blitt fortalt. Blir farlig gode på denne måten iallefall NB: IKKE HA PÅ SALT FØR STEKING! Da blir biffen tørrere, saltet gjør at kjøttsaften trekker fortere ut De skal hvile til de når romtemperatur. videre stekes på sterk varme på begge sider. dette for å stenge saften inne. bruker man får lav varme, vil saften renne ut, Jeg syns det er best å brune de på sterk varme, og så putte dem i ovnen De skal hurtigstekes dem på sterk varme ja, for så å la de hvile. Å ettersteke de på sterk varme, gjør bare vondt værre. Er det første du gjør å "svi" kjøttfibrene sånn at safta stenges inne, ikke det siste Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
lassekr Skrevet 21. mars 2010 Rapporter Del Skrevet 21. mars 2010 Thaisuppe (tom ka gai) Man tager: Et par røde chilli En rødløk Galangal (evt, tørket) en god del... sitrongress 2 stk. (evt hermetiske) Vårløk, et par stk. Lime, smak deg frem. Jeg bruker en hel da jeg elsker lime. Fiskesaus, tre fire sprut. (4sp) Kokosmelk, en stor boks. Kyllingfilet, et par tre stk. Høsekraft/buljong et par dl. Jeg bruker noe buljong som er til dette som de selger på "innvandreren" Jeg vet ikke hva det heter for jeg kan ikke lese thai. Kafferlime blader, 8-10 stk tenker jeg. En ts sukker. Dette er helt fantastisk turmat. Hvis du stripper den ned litt. Alt du trenger ha med da er en pose Tom Kah Gai Paste, 1 lime, i boks kokosmelk, 1 stor løk, 1 Chili, kyllingfilet, koriander. På en kald kveld er dette suppe som varmer og metter. Synes det er viktig med mye Koriander i Tom Kah, men det er ikke alle som kicker på det. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Robban Skrevet 3. april 2010 Rapporter Del Skrevet 3. april 2010 Ikke noe wow fra meg, men jeg er ikke så glad i lam og sau, selv om jeg spiste 7 tallerkener på julebord i år med pinnekjøtt. La oss si jeg er i læringsfasen med å spise sau. Nok om det, kona er enig, idag kjøpte vi oksestek. Bruna det godt i panna .(jerngryte) La på rist med to kjøkkenglass med vann under, og ca 8 hvitløksfedd og et par gullerøtter. 150 grader i steikeovnen. Her var det uenighet da det ikke sto i oppskriften, men vi ble enige, jeg ville ha noe som jeg kunne lage saus av. Just in case. Ca 60 grader på steketermoen, og en halvtime hviling, pakka i alu. Sausen var jo forhåndslagd med Toro Oksesjysaus med estragon og sjalottløk. Tøm langpanna og press alt gjennom sila og hiv det i sausen(trur det var ca1,5dl). Jevna litt med maissenna. Sausen ble slikke kjelen , tallerken og det som var sølt rundt om kring god Nydelig oksesteik idag Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rune Stokkebekk Skrevet 3. april 2010 Rapporter Del Skrevet 3. april 2010 I dag ble det veldig enkelt siden jeg var virkelig god i går. Hadde indrefilet i går og den var så stor, kjøpte en sånn hel sugg på rimi fra urguay. Den var av veldig god kvalitet, men alt for stor til oss 4. Så resten fikk bli wokkjøtt. Wokblanding med grønnsaker som jeg freste ferdig, den var litt kjedelig så jeg freste litt mer løk, paprika, bambusskudd. Så strimlet indrefilet. Tilslutt en salig blanding av kjøtt og grønt i woken med denne sausen: Synes den var veldig ok rett ut av påsan. Ungene likte den meget godt og jeg fikk smaken på pils Ris i tillegg.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jan_Haukaas Skrevet 3. april 2010 Rapporter Del Skrevet 3. april 2010 Kveldens rett : Tacopasta Kjøttdeig brunes med tacokrydder Kok opp pastaskruer En boks med Tine kremost, urter En boks med Creme Fraiche Litt fløte Ost Stek og kok, bland alt og riv osten over.Gratineres i ca 15 minutter på 200 Enkelt og godt! Jan Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Trond Engz Skrevet 3. april 2010 Rapporter Del Skrevet 3. april 2010 Nå har jeg spist elgkjøtt hele vinteren så nå måtte jeg bare prøve å marinere litt flatbiff av elg med chillimarinade (har gjort det på grillen på sommern). Bare for å få litt aveksling ( har 3 frysere med elgkjøtt ). Med pommes frites og bernaisesaus så var det bare helt nydelig Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
leifa Skrevet 3. april 2010 Rapporter Del Skrevet 3. april 2010 I dag ble det programforpliktet lammestek Men kjerringa og jeg var skjønt enig i at selv om lammet tilbredes etter alle kunstens regler å såsen lages på buljong kot i 4 timer så er det faktisk bedre med storfe Men rødvinen var god da Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ruffen Skrevet 3. april 2010 Rapporter Del Skrevet 3. april 2010 I dag ble det veldig enkelt siden jeg var virkelig god i går. Hadde indrefilet i går og den var så stor, kjøpte en sånn hel sugg på rimi fra urguay. Den var av veldig god kvalitet, men alt for stor til oss 4. Så resten fikk bli wokkjøtt. Wokblanding med grønnsaker som jeg freste ferdig, den var litt kjedelig så jeg freste litt mer løk, paprika, bambusskudd. Så strimlet indrefilet. Tilslutt en salig blanding av kjøtt og grønt i woken med denne sausen: Synes den var veldig ok rett ut av påsan. Ungene likte den meget godt og jeg fikk smaken på pils Ris i tillegg.. Gidder ikke starte noe norsk vs utenlansk osv.. Men slik import biff slår norsk biff (ku?) LANGT ned i støvlene selv om den har vært frossen etter min mening. Skal faktisk helsteke en i morra Nå har jeg spist elgkjøtt hele vinteren så nå måtte jeg bare prøve å marinere litt flatbiff av elg med chillimarinade (har gjort det på grillen på sommern). Bare for å få litt aveksling ( har 3 frysere med elgkjøtt ). Med pommes frites og bernaisesaus så var det bare helt nydelig Hvordan lager du den marinaden? Vi grilla faktisk for første gang i år. Pølser Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rune Stokkebekk Skrevet 4. april 2010 Rapporter Del Skrevet 4. april 2010 Helt enig Frode! Norsk, ferskt kjøtt på rimi/rema, ferdig pakket... er av den semreste sorten. Eneste som er dårligere er det man finner ferskt pakket på grensa i sverige, det er enda mer rett ut av kua. Jeg kjøper også heller importbiff. Ble nesten sugen på mer biff her nå, men i dag blir det skinkesteik med gratinerte poteter.. Skal glede meg til biff i Irland jeg nå, drar dit om to uker. DER! har de veldig bra kjøtt! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Dryflyfool Skrevet 4. april 2010 Rapporter Del Skrevet 4. april 2010 I dag kjører jeg safe og tradisjonelt: Lammelår. Gulrøtter, løk og champignon i bånn. Og seff hvitløk, fersk rosmarin, og en dert persille. En bitteliten luring, er en slu liten krydring m. chiliflakes på grønnsakene. Moderen og Faderen på besøk, så kanskje chilien slår ut i arveløshet? Sausen skal toppes med litt god rødvin, etc. Gratinerte pottiser blir det au. Og til kvinnene som syter sånn over matlaging og rengjøring, etc: Nå er gulvet vasket, steken klargjort og 40 min. på vei, kroppen på vei inn i dusjen for en liten shining, med påfølgende barbering av hue og fjes, og alt dette regner jeg med å være i mål med innen to timer etter at jeg kom hjem fra dagens fisketur(Hvor det forøvrig ble en artig liten sjøaure på litt under kiloen). Effektivitet, vøttø! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lasse18 Skrevet 4. april 2010 Rapporter Del Skrevet 4. april 2010 jepp klart for lammelår her også deilig! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Dryflyfool Skrevet 4. april 2010 Rapporter Del Skrevet 4. april 2010 Dette må jeg si gikk bra! Ingen negative kommentarer på chilien. Fikk også mye skryt for de gratinerte potetene. Ikke rart, i og med at jeg toppet dem med en del Cheddar. Og å overdrive sausen med ekstra mye rødvin og soyasaus, gjør tydeligvis heller ingenting. At jeg(Mnja...egentlig ike MEG, da) har gått på den vanligste feilen, altså å kjøpe et "lammelår" på over 2 kilo, som egentlig nærmer seg sterkt "sauelår", gjør jo ikke så mye, i og med at jeg fikk kutta bort talget, og hinna som kan gi for mye sauesmak, og derved ga det en god lammeopplevelse. Fatter, som de siste fem åra har begrenset seg strengt på antall serveringer, måtte vi stoppe etter tre fulle tallerkener... Til dette, så passet en Masi Campofiorin 2006. -En italiensk luring med fyldig smak. Særlig etter 07-versjonen. Man fulgte opp med espresso fra Italia, med varm mjølk og bronsukker for de som ønsket(Ikke til meg. Skal være sort!), og Jæger. Fatter ringte nyss, og rapte bare inn i røret. -Godkjent! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ruffen Skrevet 8. april 2010 Rapporter Del Skrevet 8. april 2010 I dag hadde jeg noe godt, næmlig stekte poteter-bacon-speilegg og præriebønner (tomatbønner) Det godt og vi spiser det nesten aldri av en eller annen grunn. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Robban Skrevet 8. april 2010 Rapporter Del Skrevet 8. april 2010 I dag hadde jeg noe godt, næmlig stekte poteter-bacon-speilegg og præriebønner (tomatbønner) Det godt og vi spiser det nesten aldri av en eller annen grunn. Det er jeg enig, sjafør eller cowboy frokost som noen kaller det er helt konge, lurer sjøl på hvorfor vi ikke spiser det oftere, så lettvint og godt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Igor Soldo Skrevet 8. april 2010 Rapporter Del Skrevet 8. april 2010 I dag hadde jeg noe godt, næmlig stekte poteter-bacon-speilegg og præriebønner (tomatbønner) Det godt og vi spiser det nesten aldri av en eller annen grunn. det der spiser jeg ofte er jo knall godt, derfor jeg er så god og rund Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Robban Skrevet 8. april 2010 Rapporter Del Skrevet 8. april 2010 I dag hadde jeg noe godt, næmlig stekte poteter-bacon-speilegg og præriebønner (tomatbønner) Det godt og vi spiser det nesten aldri av en eller annen grunn. det der spiser jeg ofte er jo knall godt, derfor jeg er så god og rund Hvis du er god og rund , hva er jeg da snuffs Andrew the giant fra world wrestling federation på sky channel to eller tre tiår tilbake, han var virkelig stor Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Igor Soldo Skrevet 8. april 2010 Rapporter Del Skrevet 8. april 2010 I dag hadde jeg noe godt, næmlig stekte poteter-bacon-speilegg og præriebønner (tomatbønner) Det godt og vi spiser det nesten aldri av en eller annen grunn. det der spiser jeg ofte er jo knall godt, derfor jeg er så god og rund Hvis du er god og rund , hva er jeg da snuffs Andrew the giant fra world wrestling federation på sky channel to eller tre tiår tilbake, han var virkelig stor ikke the giant, men yokozuna ;D http://i180.photobucket.com/albums/x310/The_Ultimate_Wrestling_Gallery/Yokozuna/Yokozuna008.jpg bare tull seff ;D ;D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Robban Skrevet 8. april 2010 Rapporter Del Skrevet 8. april 2010 ;D ;D Men over til mat, sorry måtte le ;D Kyllingkjøttdeig har erstattet all min vanlig kjøttdeig, saftiger bedre smak, billigere. Henger litt i panna , men stek den som en omelett, to diameterkryss, snu og stek andre siden, del opp i mindre biter under steking, så slipper du litt kål og at det smuldrer og svir seg. Jada hipp hurra, mestertips Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
lassekr Skrevet 12. april 2010 Rapporter Del Skrevet 12. april 2010 Blei hypp på burger idag og bestemte meg for å kaste sammen en. Det funka. Veldig bra. Overall forventning egentlig. Og av FISK Fiskeburger: (4stk) 500gram Seifilet hakka med kniv. 1 egg. 1 chili, finkutta med frø og innmat 1ts cumin 1ss korianderblader, finkutta (1 ss) 1 liten ts cayennepepper 1 liten ts salt pepper Skall og litt saft fra en lime 1ss potetmel Kjøpte grove og luftige rundstykker på Ica og la ei såle med Hellmanns Mayonaise. Viktig! Funker ikke med Norsk Majones på burger. Og Heinz ketchup selvfølgelig. Et salatblad, et par skiver tomat, noen ringer rødløk og et par sylteagurker. DAmn! I all beskjedenhet en av de beste burgerne jeg har smakt Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest staffan@epost.no Skrevet 19. april 2010 Rapporter Del Skrevet 19. april 2010 [attachimg=1] Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Trond Engz Skrevet 19. april 2010 Rapporter Del Skrevet 19. april 2010 Helt enig Frode! Norsk, ferskt kjøtt på rimi/rema, ferdig pakket... er av den semreste sorten. Eneste som er dårligere er det man finner ferskt pakket på grensa i sverige, det er enda mer rett ut av kua. Jeg kjøper også heller importbiff. Ble nesten sugen på mer biff her nå, men i dag blir det skinkesteik med gratinerte poteter.. Skal glede meg til biff i Irland jeg nå, drar dit om to uker. DER! har de veldig bra kjøtt! Det er tydelig at du ikke har smakt elgkjøtt Rune?! DA får du biff da!!! ;D Det smaker ikke en dritt av det biffkjøttet du kjøper i butikken, etter å ha spist elgbiff!! Jeg er så heldig at jeg jakter elg, gudskjelov for det! Det finnes ikke bedre kjøtt for hverdagsbruk da du har mer enn nok av det!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest staffan@epost.no Skrevet 19. april 2010 Rapporter Del Skrevet 19. april 2010 folk som må gå i butikken for å kjøpe kjøtt synes jeg synd på................Trond, vi har spist rådyrkjøtt også, to smale tynne indrefilet, servert meg kantarellstuing og mandelpotet.......stakars mennesker som ikke har smakt slik mat! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Trond Engz Skrevet 19. april 2010 Rapporter Del Skrevet 19. april 2010 Ja fy fader Staffan, rådyrkjøtt er det absolutt beste man kan spise!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest staffan@epost.no Skrevet 19. april 2010 Rapporter Del Skrevet 19. april 2010 Trond, ta deg en tur nordover så lager vi hvalkjøtt....det er faktisk hakket bedre Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ulv Skrevet 19. april 2010 Rapporter Del Skrevet 19. april 2010 Trond, ta deg en tur nordover så lager vi hvalkjøtt....det er faktisk hakket bedre Ja, hvis "kokken" har vett nok til å ikke ihjelsteike kjøttet.. Akkurat samme greia med lutefisk.. Enkelte mestrer det, andre ikke :-\ Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg