Gjest Ulv Skrevet 30. april 2010 Rapporter Del Skrevet 30. april 2010 Luremus! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
kurt floer Skrevet 2. mai 2010 Rapporter Del Skrevet 2. mai 2010 e det noen som har gode tips til ovnsbakt sjøørret/laks Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tyrving Skrevet 3. mai 2010 Rapporter Del Skrevet 3. mai 2010 Noen som har erfaringer i forhold til dette: http://oslopuls.aftenposten.no/restaurant_uteliv/article375570.ece og som kan beskrive prosessen litt mere inngående? Hadde smakt med hjemmelaget bacon på tur.... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tyrving Skrevet 4. mai 2010 Rapporter Del Skrevet 4. mai 2010 Fant dette etter litt "gugling": http://ordentligmat.no/2009/02/hvordan-lage-pancetta-bacon/ Med tanke på kilosprisen på vanlig Gilde "saltvannsbacon", så skal dette definitivt prøves. Tror jeg så tynnribbe til 29kr kiloen på Rema i går. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hunderørret Skrevet 13. juli 2010 Rapporter Del Skrevet 13. juli 2010 Sushi. Kjempegodt og veldig enkelt. Ihvertfall når en kjøper det ute. Endelig somlet meg til å prøve å lage det hjemme. Ble litt knoting men etterhvert lignet det da litt på orginalen. Smakte ihvertfall bra, men sjøgresset føltes litt seigt når en ikke får pakket sushien hardt nok. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ulv Skrevet 13. juli 2010 Rapporter Del Skrevet 13. juli 2010 Så nam ut det der! Har alltid hatt lyst til å prøvd sushi Liker jo rakfisk og lutfisk så da bør vel rå fisk også gå Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Dryflyfool Skrevet 13. juli 2010 Rapporter Del Skrevet 13. juli 2010 Javel da har jeg leket kokk igjen... Maten ble god men bildene ble ikke helt bra. Først ut var det blåskjell, nok en gang Noe av det beste jeg vet. Såre enkelt men ustoppelig godt [attachimg=1] Vintips [attachimg=2] Så var det grillet sjøkreps. Det er godt det!! Fikk tak i noen riktig fine levende noen. [attachimg=3] Tlislutt hadde vi breiflabb og brosme filet med kraftig hummersaus og jordskokkmos. Jordskokkmos er fantastisk til skaldyr. [attachimg=4] Og vintips til dette blir den klassiske chablis [attachimg=5] Dette ble et av de bedre måltidene jeg har hatt på lenge Viser aldri dine innlegg her til Damen. Da er jeg redd hennes tiltro til meg som en ganske så god kokk forsvinner... ;D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
lassekr Skrevet 13. juli 2010 Rapporter Del Skrevet 13. juli 2010 Sushi. Kjempegodt og veldig enkelt. Ihvertfall når en kjøper det ute. Endelig somlet meg til å prøve å lage det hjemme. Ble litt knoting men etterhvert lignet det da litt på orginalen. Smakte ihvertfall bra, men sjøgresset føltes litt seigt når en ikke får pakket sushien hardt nok. Hvis du synes Norien blir for seig, så prøv å legg risen på utsiden. Du pakker inn bambusmatta i Gladpack, presser ut et lag med ris. legg så Norien oppå, og deretter fisken og evt. grønnskaker. Rull sammen og strø litt rista sesamfrø på utsiden. Eller gjør sånn her.. http://www.sushisi.no/maki-sushisi/ Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ruffen Skrevet 13. juli 2010 Rapporter Del Skrevet 13. juli 2010 Javel da har jeg leket kokk igjen... Maten ble god men bildene ble ikke helt bra. Først ut var det blåskjell, nok en gang Noe av det beste jeg vet. Såre enkelt men ustoppelig godt [attachimg=1] Vintips [attachimg=2] Så var det grillet sjøkreps. Det er godt det!! Fikk tak i noen riktig fine levende noen. [attachimg=3] Tlislutt hadde vi breiflabb og brosme filet med kraftig hummersaus og jordskokkmos. Jordskokkmos er fantastisk til skaldyr. [attachimg=4] Og vintips til dette blir den klassiske chablis [attachimg=5] Dette ble et av de bedre måltidene jeg har hatt på lenge Viser aldri dine innlegg her til Damen. Da er jeg redd hennes tiltro til meg som en ganske så god kokk forsvinner... ;D Det synes jeg var en meget hyggelig kommentar. Takk Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Frode Granli Skrevet 13. juli 2010 Rapporter Del Skrevet 13. juli 2010 Sushi. Kjempegodt og veldig enkelt. Ihvertfall når en kjøper det ute. Endelig somlet meg til å prøve å lage det hjemme. Ble litt knoting men etterhvert lignet det da litt på orginalen. Smakte ihvertfall bra, men sjøgresset føltes litt seigt når en ikke får pakket sushien hardt nok. Det der ble jo veldig bra Amund. Sushi er fantastisk!! Det ligger en "take-avay" rett over gaten for blindeforbundet i oslo som lager fantstisk sushi. Anbefales. Hva av råvarer har vi tilgang på her på berget som er fint til sushi? Jeg kommer på : Laks-tunfisk-kamskjell-reker. Hva mer? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Igor Soldo Skrevet 13. juli 2010 Rapporter Del Skrevet 13. juli 2010 Sushi. Kjempegodt og veldig enkelt. Ihvertfall når en kjøper det ute. Endelig somlet meg til å prøve å lage det hjemme. Ble litt knoting men etterhvert lignet det da litt på orginalen. Smakte ihvertfall bra, men sjøgresset føltes litt seigt når en ikke får pakket sushien hardt nok. Det der ble jo veldig bra Amund. Sushi er fantastisk!! Det ligger en "take-avay" rett over gaten for blindeforbundet i oslo som lager fantstisk sushi. Anbefales. Hva av råvarer har vi tilgang på her på berget som er fint til sushi? Jeg kommer på : Laks-tunfisk-kamskjell-reker. Hva mer? makrell flott fet og masse smak lett å få tak i og nå Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Frode Granli Skrevet 13. juli 2010 Rapporter Del Skrevet 13. juli 2010 Sushi. Kjempegodt og veldig enkelt. Ihvertfall når en kjøper det ute. Endelig somlet meg til å prøve å lage det hjemme. Ble litt knoting men etterhvert lignet det da litt på orginalen. Smakte ihvertfall bra, men sjøgresset føltes litt seigt når en ikke får pakket sushien hardt nok. Det der ble jo veldig bra Amund. Sushi er fantastisk!! Det ligger en "take-avay" rett over gaten for blindeforbundet i oslo som lager fantstisk sushi. Anbefales. Hva av råvarer har vi tilgang på her på berget som er fint til sushi? Jeg kommer på : Laks-tunfisk-kamskjell-reker. Hva mer? makrell flott fet og masse smak lett å få tak i og nå Det høres liksom ikke helt supert ut men får prøve og se Hva mer dere? Må jo være av sushi-kvalitet og. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
lassekr Skrevet 13. juli 2010 Rapporter Del Skrevet 13. juli 2010 Ørret av litt størrelse- Rett fra elva. Behandle den pent. Fileter på et rent underlag. Evt. Ta den med hjem og frys for så å tine den opp igjen for å hemme bakterievekst. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hunderørret Skrevet 13. juli 2010 Rapporter Del Skrevet 13. juli 2010 Sushi. Kjempegodt og veldig enkelt. Ihvertfall når en kjøper det ute. Endelig somlet meg til å prøve å lage det hjemme. Ble litt knoting men etterhvert lignet det da litt på orginalen. Smakte ihvertfall bra, men sjøgresset føltes litt seigt når en ikke får pakket sushien hardt nok. Hvis du synes Norien blir for seig, så prøv å legg risen på utsiden. Du pakker inn bambusmatta i Gladpack, presser ut et lag med ris. legg så Norien oppå, og deretter fisken og evt. grønnskaker. Rull sammen og strø litt rista sesamfrø på utsiden. Eller gjør sånn her.. http://www.sushisi.no/maki-sushisi/ Har prøvd dette. Tror muligens Norien er av litt dårligere kvalitet eller noe i forhold til sushi kjøpt ute. Skal forhøre meg litt rundt neste gang jeg er på besøk hos en sushirestaurant. Ikke noe sånt her på Lillehammer. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
snorre Leret pettersen Skrevet 18. juli 2010 Rapporter Del Skrevet 18. juli 2010 Jeg lager relativt ofte sushi, og synes norien fra butikken er helt ok, tviler på at det er noe annet de serverer på restaurantene. Det er viktig å få lagd dem så tighte som mulig, men det kommer nok etterhvert Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Oddbjørn Skrevet 19. juli 2010 Rapporter Del Skrevet 19. juli 2010 Hva er "reglene" dersom man skal lage sushi av selvfanget fisk? Bør vel ihvertfall renses raskest mulig og ikke komme i kontakt med jord. Hva med ferskvannsfisk, er det like safe som saltvannsfisk? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Igor Soldo Skrevet 19. juli 2010 Rapporter Del Skrevet 19. juli 2010 Hva er "reglene" dersom man skal lage sushi av selvfanget fisk? Bør vel ihvertfall renses raskest mulig og ikke komme i kontakt med jord. Hva med ferskvannsfisk, er det like safe som saltvannsfisk? reglene er ganske enkle. oppdrettsfisk er 100 % safe å spises uten å fryses ned. ALL villfisk bør egentlig fryses i min 24 timer før det skal spises rått. joa, man kan spise den rå mens den ennå er sprell-fersk, men det kan være parasitter i fisken som man ikke ser..... og bommer man der, ja da kan man bomme ordentlig Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ruffen Skrevet 19. juli 2010 Rapporter Del Skrevet 19. juli 2010 Da har jeg prøvd meg igjen...... Faktisk bare andre gang jeg prøver dette så her har jeg mye å lære. Men godt ble det. Sashimi: Laks marinert med lime-laks naturell-laks marinert med soya-kammskjell marinert med lime drysset med ristede sesamfrø. Øvrig: Noriruller med laks og avokado. Fingersushi med laks. Fingersushi med kammskjell og sesamfrø. Scampi med sesamfrø. Den limelaksen ble veldig god!! [attachimg=1] Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
DOGNOBBLER Skrevet 20. juli 2010 Rapporter Del Skrevet 20. juli 2010 Da har jeg prøvd meg igjen...... Faktisk bare andre gang jeg prøver dette så her har jeg mye å lære. Men godt ble det. Sashimi: Laks marinert med lime-laks naturell-laks marinert med soya-kammskjell marinert med lime drysset med ristede sesamfrø. Øvrig: Noriruller med laks og avokado. Fingersushi med laks. Fingersushi med kammskjell og sesamfrø. Scampi med sesamfrø. Den limelaksen ble veldig god!! [attachimg=1] dette så snadder ut frode! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Maяɪus_A_Book Skrevet 20. juli 2010 Rapporter Del Skrevet 20. juli 2010 Bra jobba frode Tror jeg må prøve dette sushigreiene en dag jeg også. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Oddbjørn Skrevet 20. juli 2010 Rapporter Del Skrevet 20. juli 2010 Da har jeg prøvd meg igjen...... Faktisk bare andre gang jeg prøver dette så her har jeg mye å lære. Men godt ble det. Sashimi: Laks marinert med lime-laks naturell-laks marinert med soya-kammskjell marinert med lime drysset med ristede sesamfrø. Øvrig: Noriruller med laks og avokado. Fingersushi med laks. Fingersushi med kammskjell og sesamfrø. Scampi med sesamfrø. Den limelaksen ble veldig god!! Dette så fantastisk godt ut Frode! Den dagen en får kjøpt Salma laks fra lukkede anlegg skal jeg lage mye sushi... Er det rå scampi du bruker også? Er ikke den grå i fargen som rå? reglene er ganske enkle. oppdrettsfisk er 100 % safe å spises uten å fryses ned. ALL villfisk bør egentlig fryses i min 24 timer før det skal spises rått. joa, man kan spise den rå mens den ennå er sprell-fersk, men det kan være parasitter i fisken som man ikke ser..... og bommer man der, ja da kan man bomme ordentlig Takker. Fryser du makrellen også da? Er opplært til at å spise fryst makrell er dødssynd Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ruffen Skrevet 20. juli 2010 Rapporter Del Skrevet 20. juli 2010 Jeg har tredd scampien på en tynn trepinne til grillspyd for at de ikke skal krølle seg når jeg koker de. Kokes et min eller så. Takker for hyggelige kommentarer Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Igor Soldo Skrevet 20. juli 2010 Rapporter Del Skrevet 20. juli 2010 Da har jeg prøvd meg igjen...... Faktisk bare andre gang jeg prøver dette så her har jeg mye å lære. Men godt ble det. Sashimi: Laks marinert med lime-laks naturell-laks marinert med soya-kammskjell marinert med lime drysset med ristede sesamfrø. Øvrig: Noriruller med laks og avokado. Fingersushi med laks. Fingersushi med kammskjell og sesamfrø. Scampi med sesamfrø. Den limelaksen ble veldig god!! Dette så fantastisk godt ut Frode! Den dagen en får kjøpt Salma laks fra lukkede anlegg skal jeg lage mye sushi... Er det rå scampi du bruker også? Er ikke den grå i fargen som rå? reglene er ganske enkle. oppdrettsfisk er 100 % safe å spises uten å fryses ned. ALL villfisk bør egentlig fryses i min 24 timer før det skal spises rått. joa, man kan spise den rå mens den ennå er sprell-fersk, men det kan være parasitter i fisken som man ikke ser..... og bommer man der, ja da kan man bomme ordentlig Takker. Fryser du makrellen også da? Er opplært til at å spise fryst makrell er dødssynd fisk som jeg skal varmebehandle, fryser jeg seff ikke. men de parsittene som man kan få gjennom fisk er ikke noe gøy, selv om det er minimal sjansje å få de i seg gjennom makrell feks. verre med torskefisk fmilien,m men veldig få bruker den til sushi vil jeg tro Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Håvard Stubø Skrevet 20. juli 2010 Rapporter Del Skrevet 20. juli 2010 Er vel ingen andre parasitter enn måkemark/fiskeandmark som er aktuelle i ørret/røye av bra kvalitet fra noenlunde OK vassdrag? Og de er det ihvertfall meget lett å se. Er det spor av disse i fisken, dropper jeg sushi (og gravet fisk, for den del). Har uansett spist sprellfersk sushi på fjellet mange ganger, uten å ta nevneverdig skade av det Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ΛΛЯDΛHL Skrevet 20. juli 2010 Rapporter Del Skrevet 20. juli 2010 Da har jeg prøvd meg igjen...... Faktisk bare andre gang jeg prøver dette så her har jeg mye å lære. Men godt ble det. Sashimi: Laks marinert med lime-laks naturell-laks marinert med soya-kammskjell marinert med lime drysset med ristede sesamfrø. Øvrig: Noriruller med laks og avokado. Fingersushi med laks. Fingersushi med kammskjell og sesamfrø. Scampi med sesamfrø. Den limelaksen ble veldig god!! gudbedre, nå savner jeg sushi, gitt... dette så godt ut... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg