Gå til innhold

Mygg, nok en gang.....


Ruffen

Anbefalte innlegg

Var ute ein tur i gårkveld eg også, ikkje langt frå Bergen. I vatnet som eg var i var det også bra med vak, reknar med det var mygg.. Eg kasta og kasta på vak med myggklekker og myggnymfe/buzzer, men det var ikkje snakk om at den ville ta. Bytta frå flytesnøre til intermidiate, utan at det hjelpte (både 2 og 3 myggnymfer på). Etter prøving og feiling med ca 10 forskjellige myggvariantar bytta eg ut den eine med Montananymfe, og då tok fisken med ein gang + at eg fekk fleire napp.

Når eg fiskar med nymferigg med 3 nymfer og montana på ein av dei, så tek fisken ca 9 av 10 gangar Montananymfa (sånn ca  ;) )..Er dette tilfeldig? Eg fiskar ofte med Montanaen ytterst, og det kan vel kanskje vere ein medvirkande årsak..Er det andre som har samme erfaringen? Dette gjeld både tidleg vår og seint på sommaren.. Finst det ei nymfe som er meir bankers når alt anna virkar håplaust?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 254
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Var ute ein tur i gårkveld eg også, ikkje langt frå Bergen. I vatnet som eg var i var det også bra med vak, reknar med det var mygg.. Eg kasta og kasta på vak med myggklekker og myggnymfe/buzzer, men det var ikkje snakk om at den ville ta. Bytta frå flytesnøre til intermidiate, utan at det hjelpte (både 2 og 3 myggnymfer på). Etter prøving og feiling med ca 10 forskjellige myggvariantar bytta eg ut den eine med Montananymfe, og då tok fisken med ein gang + at eg fekk fleire napp.

Når eg fiskar med nymferigg med 3 nymfer og montana på ein av dei, så tek fisken ca 9 av 10 gangar Montananymfa (sånn ca  ;) )..Er dette tilfeldig? Eg fiskar ofte med Montanaen ytterst, og det kan vel kanskje vere ein medvirkande årsak..Er det andre som har samme erfaringen? Dette gjeld både tidleg vår og seint på sommaren.. Finst det ei nymfe som er meir bankers når alt anna virkar håplaust?

Det er noe med Montana,særlig i kaldt vann. ;)

3 stanglengder fortom med .10mm i spissen og spent eller voksen mygg ville gitt deg fisk :)

Du er helt klart inne på det,vurderte det nesten hele tiden,særlig da etpar som var innen rekkevidde helt klart refuserte puppene,men i går skulle jeg liksom ha fisk på puppe,noe som heller ikke pleier å være så vanskelig.

Det drev også en og annen mygg over vannflaten,og fisken som vaket nær nok slapp luftbobler etter vakene,noe som tyder på at den har brutt og tatt på overflaten,så neste gang.....blir'e 2 stenger! ;D   ...og lang syltynn spiss. ;)

Og klekkeren som jeg satte på,kunne glatt vært byttet ut med en tørr,men da jeg innså det var det både for mørkt og for kaldt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Flott rapport Willy! Endelig er det i gang. Har vært noen småturer i lokale vann for å speide etter vak, men det blir fort mye vind og lite vak! Da blir det buzzerføre inntil videre.  :)

Tenker det blir bedre etter regnværet som er meldt de neste dagene, og da skal jeg sitte klar:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Flott rapport Willy  :D Tenke det e deiligt og være i gang, og endå morsommere og få fisk når forholdene ikkje e dei lettaste :D

3 stanglengder fortom med .10mm i spissen og spent eller voksen mygg ville gitt deg fisk :)

Enig med Pål her, og når det kommer til og kaste med så lange fortommer Helgev, så e ikkje det så vannskeligt som det kan virke :)

JonnyS...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nydeelige bilder Willy, og fin, fin kveldsstemning :) :)

Herlig fiske det der :)

Helge;

Jeg er på høyde med deg, montana fisker ræven av mygg innimellom, da blir det slik :)

Og jeg må si at Pål sitt råd skal man også ta seriøst, dersom fisken vil ha mygg, gi den mygg på skikkelig vis, den er jo seleltiv til tider, viktig å "play the game"...gjør det skikkelig istedet for stykkevis og delt. :)

Og Arild;

Fare for at du treffer på meg :), fra tirsdag av er jeg på friperioden min igjen..ho-ho-trallalaallaallalallllllaatjohei

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var en kort formiddagstur igår...vinden herjet og det pøste ned regn...så kom jeg til vannet, så et par vak, vinden løyet litt.

Bestemte meg for utelukkende fiske tørt grunnet "tennis albue" som gjør livet surt om dagen.

Så knakk det i tørr kvist på bakken bak meg....og siden dette var midt inni skauen tenkte jeg på "Fortapte menn" filmen-

fa.. nå har den bjørnen kommet seg over her til oss, stresset litt mer, men så var gleden desto større over å se Arild fra forum komme tassende, hadde ikke sett ham siden i høst.

Snakk om sammentreff, og heldigvis kom han, fordi når vaking uteble, var det koselig å ha en å prate med der vi stod side by side å speidet etter vak.

Arild la ut et flott kast, og idet fluen lå nydelig å duppet i vannet, vaket en fisk ikke langt fra, Arild lot selvsagt alt bare ligge...og det rolige vaket kom på fluen, det var et herlig syn, full flex i firerstangen hans og lyden av mange meter line som spenner seg/reiser i stram line fra vannet er nydelig. Skulle vært på film...det er tøft å stå på siden å se slikt også.

Fisken kom ut av vannet i luftige sprell, en gylden flott brunørret med store prikker...ihvertfall 600 gr.

Vi fisket buzzere også, uten reslutat..dvs jeg hadde en virvel helt inne ved land da jeg saaaaakte dro dem ut av vannet for nytt kast, men fisken var ikke bortpå.

Håper han legger inn bildet av fisken, for enhver rapport skulle hatt bilder av fisk og fluer :)

Stig

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk det samme Stig, var hyggelig å treffes igjen  :)

Jeg syns det var noe kjent med bilen som stod parkert på parkeringsplassen ett stykke fra vannet., men tenkte ikke noe mer over det og fikk røska med meg noen stenger og satte kursen mot vannet. Da en skikkelse ved vannkanten kom til syne så jeg at det var Stig.

Stig var nesten ferdig rigga og med flotte vak og fjærmygg i lufta, hadde vi begge ett smil rundt munnen.

Det viste seg at vinden som allerede kom i kast skiftet litt retning og økte litt noe som gjorde at fisken ikke var like aktiv nå.

Fisken tok en stor svart myggklekker og det ble min første på tørt i år  8)

Det ble med den ene, selv ikke buzzere ville de ha, selv om Stig var nærme.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Flott å  lese at folk er igang med fisket etter en laaang vinter. Pga dårlig vær, jobb, familie og annet heft har jeg ikke hatt anledning til lufte fluestanga (bortsett fra noe tørrtrening i Vestlandshallen) før idag. Vindstille, brukbar temperatur og et par timer til overs tilsa en tur i et lite og lett tilgjengelig vann.

Sporadisk vaking og en del mygg i luften gjorde at fluevalget falt på tørr mygg som indikator og myggpuppe på enden. Lange perioder med dead drift/svært forsiktige inntrekk gav ikke noe resultat, men da jeg omsider fikk et vak på kastehold satt ørreten på myggpuppa med en gang. Etter 10 minutter gjentok det samme seg, vak og fast fisk på puppa. Størrelsen, 250 gr, er ikke så mye å snakke om , men til å være i dette vannet er det bra.

Fast fisk kun i forbindelse med vak betyr vel kanskje at fisken står dypt med enkelte turer til overflaten. Dypere fiske med fortyngede nymfer/intermediate line hadde kanskje gitt flere fisk på land. Får prøve det neste gang hvis forholdene er de samme.

Uansett topp å være igang med 2011-sesongen.  fffishing

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kort innpå.

På tur i nærområdet,egentlig forberedelse til røyejakt på kvelden,men da det begynner å blåse litt,går jeg bort til en grunne som kan vades,her er det noen godplasser...... ;)

Etter etpar forsiktige napp på litt dyp inntil grunnkanten der jeg står,og det blir stille,skifter jeg strategi.

Kaster rett ut,lar puppene(2 stk.) synke noen sekunder,ca en meter eller så ?......og begynner å fiske dem inn med handtwist.

Ser fortommen strekke,hever stanga og det svarer med et dypdykk,herlig tyngde etter mye småfisk så langt i år(noe som er mitt valg,siden jeg har fisket der det er mye småfisk! ;D ).

Fisken kjører godt ute på dypet,ingen sprang,typisk innsjøfisk som er godt kroket,ser den blinker nedi der,og etter en stund presser jeg den over håvkanten,og årets første 40+cm er et faktum.

Puppa er en vanlig buzzer,#12 kort svart kropp,ribbet med hvit bindetråd,og blanke cheeks,lakket med.....neglelakk  ;D .

Og heller ikke denne gangen er det problem å kroke med en flue som har fortom festet i bøyen,tvert i mot,den sitter så godt at jeg nesten ikke får løs kroken. Overbevisende Rune !

5608534295_c7620be13e_o.jpg

Litt vårslunken,men havner i panna,vannet er i god balanse,og en og annen matfisk kan man unne seg her.

Omgivelsene er det heller ikke mye å si på,stille og rolig er det her også.

5609115318_b42de759e9_o.jpg

8)

PS. Røyene ja,de glimret med sitt fravær.Da vinden stilnet på kvelden,lå vannflaten blank,helt blank,ikke et vak. Muligens litt for tidlig,for det var noen av de myggene som pleier å klekke i disse dagene,men mye mindre enn det pleier. Så røya må vente,men må nok inn å sjekke om etpar dager,da ser værmeldingen bra ut,og jeg rekker å lage mer mygg! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fine bilder og god rapport :) Eg tok meg også ein tur ut i gårkveld. Det var stort sett blikk stilt, men lite overaskande lite aktivitet.. Klarte kun å lure ein bitteliten..Binde myggpuppa i krokbøyen? Hmm..Blir det ikkje fort mykje vas av det? Vanlege opphengarar går jo stort sett greit, men dei har jo ein tendens til å tvinne seg litt rundt fortommen innimellom. Ser for meg at å binde inn i krokbøyen gir meir vas eller? Ein vil jo kunne komme djupare ned med denne metoden, så i teorien er virkar det jo genialt..Er det slik i praksis også?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fine bilder og god rapport :) Eg tok meg også ein tur ut i gårkveld. Det var stort sett blikk stilt, men lite overaskande lite aktivitet.. Klarte kun å lure ein bitteliten..Binde myggpuppa i krokbøyen? Hmm..Blir det ikkje fort mykje vas av det? Vanlege opphengarar går jo stort sett greit, men dei har jo ein tendens til å tvinne seg litt rundt fortommen innimellom. Ser for meg at å binde inn i krokbøyen gir meir vas eller? Ein vil jo kunne komme djupare ned med denne metoden, så i teorien er virkar det jo genialt..Er det slik i praksis også?

Jepp,og i forhold til ved opphengerfiske blir det faktisk mindre vas.

Mitt førstevalg under buzzerfiske med flere fluer,og som du sier,har følelsen av at det synker godt,særlig med tyngste/mest kompakte buzzer i bunnen,og det slår stort sett fint over,også ved vannkast. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hmm.Dette må testast! :) Du binder vel ikkje den inn på ein opphengar? Binder du den i krokbøyen på den ytterste? F.eks ein tørr mygg? Då tenkjer eg at det kanskje kan gå bra.. Ca kor lang spiss kan du binde inn i krokbøyen? Mange spm dette her ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Går bra The Stig i går var jeg rene puristen  ;D ,ventet helt til kl 20 før jeg ga meg......... :-\  Så ett vak(omtrent der jeg fikk fisken): Ellers trenger ikke jeg tvinges til å holde fluene hjemme hos fisken,det gjør jeg gladelig. ;)

Helgev: Denne har du sikkert sett : http://fluefiskesiden.no/index.php?option=com_content&view=article&id=255:buzzerfiske&catid=37:praktisk-fiske&Itemid=69

Og bortsett fra at Rune lager opphengere,så fisker jeg litt likt dette,bortsett fra at det skal være veldig bra overflateaktivitet for at jeg skal sette tørrflua i enden,da går jeg like gjerne over på klekker. ;),men her er det mange løsninger,en myggpuppe kan bindes på andre måter enn buzzerne,skal ta mer om det senere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hmm.Dette må testast! :) Du binder vel ikkje den inn på ein opphengar? Binder du den i krokbøyen på den ytterste? F.eks ein tørr mygg? Då tenkjer eg at det kanskje kan gå bra.. Ca kor lang spiss kan du binde inn i krokbøyen? Mange spm dette her ;)

Her er en grei artikkel om buzzerfiske og som fikk meg inn på dette(nesten samtidig som jeg oppdaget Rune sine artikler).

http://www.rackelhanen.se/swe/1301.htm

Jeg har fisket mye med myggpupper,men fikk først fart på det etter at jeg leste dette,og enda bedre etter at Rune hadde endel innlegg i diverse tråder,og viste fram de lekreste buzzere.

Det viktigste er dog at størrelsen er ganske riktig,og at profilen er god,lager mye syltynne bakkropper.

Det du kan prøve,er å binde en tørrmygg(kanskje av en viss størrelse,for den bør flyte godt,hvis den skal holde opp en eller 2 buzzere). I krokbøyen (Tiemco 212 er glimrende til dette) binder du inn ønsket lengde fortom,anpasset etter om fisken vaker eller ikke,kort hvis den vaker,lengre hvis ikke. ;) Her må du prøve deg fram,så på med buzzer,og hvis du vil,og da bruker jeg som oftest ikke lange biten,en til,alt etter hva du klarer å beherske.Fra båt/belly klarer du antakelig mer enn fra land.Kast ut og la hele stasen drive over der du antar fisken kan stå,litt artig at du må holde øye med den tørre,men vet ikke om den blir tatt eller den bare går under når fisken tar buzzeren,her er det rom for omstillinger ! ;D

Denne oppsatsen kan også twistes sakte(meget sakte) inn,og du bør prøve å unngå at den tørre striper,da går det passe fort. 8).

Det oppsettet jeg bruker mest,er det jeg brukte igår:2 buzzere,der den nederste er festet i fortom som er festet i bøyen på den øverste,og da bruker jeg krok med mothake,av naturlige årsaker.

Dette er et oppsett jeg så langt har hatt mye hell med,og mye av fisket dreier seg om synkefasen,kanskje helt ned på 3-4 meter,litt hegre-tålemod her altså.Fetter ofte inn snørespissen(og litt avhengig av dybde,også endel av fortommen,hvis jeg ikkevil ha dem så langt ned) da jeg ikke alltid klarer å kjenne at fisken tar på sånne dyp med flytesnøre,og da vil jeg ha muligheten til å se om snøret strekker seg,eller stopper eller om det bare blir"stående igjen"på en måte(vanskelig å forklare)som det ofte gjør på denne tiden av året,med iskaldt vann angriper ikke fisken på vanlig energisk vis,og da må vi "lese" istedet for å kjenne.

Hvis ikke "synkefasen" virker,skifter jeg strategi og twister puppene sakte inn,og teller ned etter utkastet(kan begynne med å telle til 5,så 10 osv),dette har visst seg å funke bra noen ganger,som om fisken noen ganger får letter øye på en puppe som beveger seg litt mer enn bare å synke.Hvis fisken begynner å ta høyt kan jeg skifte ut buzzerne med pupper som er dubbet,eller et mønster av Gary Borger der han,etter å ha bundet en myggkropp på kroken,lager et "hackel" av antronfibre....dæven som det kan virke !Men da er vi nesten på klekkerstadiet. ;)

Sånn,det viktigeste så langt. ;)

Hoppet visst over det siste spørsmålet,men der det jo heller ingen fasit.Pleier å bruke en liten halvmeter mellom 2 buzzere,husk at dette kommer i ennden av en lang fortom,og jeg syns det er greit at det ikke er altfor lang avstand. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nydelige bilder og flott rapport Willy :)

Eg var sjøl  ein kjapp tur ut på Lørdag. kom ut til lite vind, og litt vakaktivitet. Fomla meg til området som eg veit e ganske bra i dette vatnet. Satte meg ned ved bergkanten for og vente på vak. Dagens rigg bestod seg av 2 stk buzzere i str 14 og 18.

Tok ikkje lange tida før den første fisken viste seg, ventet litt til for og sjå hvilken rettning den gjekk. Riktig.. Der var den igjen.

La kastet framfor fisken i den bane den svømte, men ingen reaksjon :rolleyes: Okey?? Venter til den viser seg igjen, legger ut kastet på nytt, men fortsatt så viser den ingen intresse :-\

Legger lina framfor meg i vatnet mens eg fundere på ka som ikkje stemmer ??? De neste som skjer e at stange begynne og bevege seg, og eg stramme opp av gammel vane, eg skjønne at fisken har tatt buzzeren rett framfor meg uten at eg har skjønnt ka som skjedde 8) Det blei med eit par dunk og synet av fisken og liten var den heller ikkje, men men sånn går det når ein ikkje følger med ;D

Det var 1 til som viste intresse på denne turen, men ingen som ville i håven :)

JonnyS...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lite skjedde idag!! Kom fram til vatnet ca 1000. Stig hadde allerede vært der i ein liten periode, og var ikkje særligt fornøyd " Lite aktivitet sie han :-\ " og hipsa på skuldrene...

"Skulle nesten tru at vannet e fiske tomt" Kommer det med ein liten fortvilelse i stemmo. Og akuratt denne dagen så skulle ein tru det.

Tempen var perfekt med unntak av at det hadde vært ein smule kaldt den natta. Sola skinte og vannet låg nesten vind stille.

Me ville ikkje ha det vindstille med tanke på buzzer fiske, men begge hadde håpet at det skulle bli fiske med tørt i dag, men det kunne me berre skyte ei lang pil etter :-\

Eg skal ikkje sei for masse om ka oppsett han brukte, det skal han få fortelja sjølv :) men eg veit at buzzer boksen fekk seg ein grundig gjennomgang, men desverre uten det store hellet :-\

Eg sjølv tok i bruk "SA clear tip lina" Som eg like veldigt godt til buzzer fiske. Denne lina har ein sinking tip på 3 mtr, også er resten flyt, og denne funke for meg heilt genialt under desse forholda :)

Den andre stanga var opprigga med flyt og myggklekker i tilfelle overflate aktiviteten skulle komme... Denne blei desverre ligenes i ro 99% av tida...

Vatne var ganske skittent, så eg rigga til med Orange Glasshode buzzer i str 16 og ein Quill buzzer i str 18. Satte meg så ned og venta.

Eg ville ha eit lite vak, men det skjedde ikkje. Begynnte forsiktigt og legge kastene mine innmed land, for så og legge kastene litt meir opp mot vinden.

Inntrekkene varierte frå og berre la vinden jobbe med buzzerene mens eg drog inn lauslina til og gje dei eit par små rykk og berre la den synke ned igjen, men fortsatt ingen reaksjon.

Så kommer Stig med eit lite gledes rop " JA der sitte den :D " Etterfulgt med ei glose som ikkje var av den positive tonen " FAEN den kroker ikkje skikkeligt " Han har eit par nugg denne dagen men ingen ville veme opp desverre :-\

Like etter at han har hatt den første bortpå, så skal det bli min tur.

Enden på lina har komt over vannskorpa, og eg drar forsiktigt fortommen oppver med små bevegelser, stanga får ein liten stopp og eg gjør tilslag... Endelig fast fisk :D

Får ikkje sett fisken skikkeligt med ein gong, men eg kjenne at dette e ein flott fisk :) Og etter ein deilig kamp, så ligger den i håven.

Dette e ein nydelig fisk på 8hg og smell feit :)

Fjærner kroken frå munnviken, tar eit bilde mens den ligger i håven, og lar den forsiktigt gli tilbake til sine rette ellement :) Faen så deiligt dette e, og sjølv om det ikkje blei tatt nåke på tørt i dag, så e det deiligt og lure dei på buzzer også :D

Det blei ikkje så mykje meir fiske denne dagen, men det e heilt okey, for det kommer ein dag i måro også :)

JonnyS...

post-1116-13949887145263_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

JA, det var skikkelig flott fisk du fikk der Jonny, og det flotte var måten du fikk den på...."hanget" er et giftig sted for fluene å være. :)

Jeg hadde selv et par "ærend" som skulle gjøres unna...jeg hadde bestemt meg for å fiske tørt hvis fisken var opp, grunnet dårlig albue for tiden (senebetennelse) er det ikke noe særlig å stå å dunke med synkende liner.

Men jeg tenkte at jeg kunne la armen få være i ro mye ved å fiske buzzere med min nye favorittline, Airflo Clear Ridge.

VAlgte den i fast intermediate, ville ned i det dritne vannet...

Fisket så rolig at armen virkelig fikk hvile....nesten som jeg ikke hadde troen på buzzere i det skitne vannet....

Men fisken har sagt det til oss før; "Jo, vi liker buzzere...gi oss noen..please".

Kjente etter at den første slapp, tre lugg til, på tre forskjellige kast.

Prøvde å dra dem på etter først å ha kjent dem, men nei..borte vekk. Det er ikke helt vanlig..fisken var nok litt avskrudd.

Lett å bli det selv :)

Men gøy å ha dialog på tvers av viken med Jonny....og se stangen hans bøye seg.

Vet ikke hvilken av buzzere fiskene mine var bortpå, men helt standard sorte med oransje og røde kinn, fra str 12-16 var det jeg brukte.

Prøvde streamer siste 10 minuttene...fisket raskt og meget sakte, intet kjent der...heldigvis får en si.

Buzzere er gøy, bare man stoler på at fisken ser dem ;)

Stig

Lenke til kommentar
Del på andre sider


×
×
  • Opprett ny...