kurt floer Skrevet 18. april 2010 Rapporter Del Skrevet 18. april 2010 e det noen som har erfaring m sliping av kniver, e det den gamle slipsteinen som blir brukt eller bruker dok andre knivsliperutstyr kom gjerne m erfaringer og tips Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
knut are Skrevet 18. april 2010 Rapporter Del Skrevet 18. april 2010 e det noen som har erfaring m sliping av kniver, e det den gamle slipsteinen som blir brukt eller bruker dok andre knivsliperutstyr kom gjerne m erfaringer og tips kommer litt ann på hvor mykt stålet i kniven er. er det veldig mykt holder det med slipestål. selv pleier jeg å ta de vanlige knivene på slipemaskin og filetkniver etc. bruker jeg stål. men skal du ha med deg så du kan bruke det på tur vil jeg anbefale å bruke bryne.. tar liten plass og er effektiv. det lønner seg da å slipe litt etter hver gang du har brukt den hvis du bruker den mye. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
knut are Skrevet 18. april 2010 Rapporter Del Skrevet 18. april 2010 og hvis du har en dyr bra kniv som du burde få slipt så vil jeg anbefale å få en proffesjonell til å gjøre det( på maskin). men da skal selvfølgelig være verdt det Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tommy Jacobsen Skrevet 18. april 2010 Rapporter Del Skrevet 18. april 2010 har ei god samling med smidde victorinox kniver på kjøkkenbenken. dem drar jeg over ei knivbryne/slipestål etter endt bruk. kvidde meg veldig førstegangen jeg skulle prøve, men nå går det så det griner. så min anbefalning er å kjøpe deg ei knivbryne og sett i gang. cluet er å få passelig vinkel mellom stålet og kniven. skal som regel mye meir vinkel til enn du tror. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Igor Soldo Skrevet 18. april 2010 Rapporter Del Skrevet 18. april 2010 slik behandler jeg mine global kniver. de er brukbart dyre, men er verdt hver enste krone. 1. aødri vask den i oppvaskmaskin 2. med en gang de ikke er 100% skarpe, etter min mening, får de seg en kjapp runde på diamantbrynen fra global. denne er også dyr, men jeg har ikke prøvd en som er bedre enda, og jeg har prøvd mange. 3. denne her har jeg aldri trengt, men bruker du en kniv så lenge uten å bruke punkt 2, da bør du: 1.1 slipe de på stein 1.2 få en proff til å få de skarpe igjen Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
knut are Skrevet 19. april 2010 Rapporter Del Skrevet 19. april 2010 http://www.knivskarp.no/Sliping.asp Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lars Erik Marcussen Skrevet 19. april 2010 Rapporter Del Skrevet 19. april 2010 Jeg brulker Lansky Sharpening System, kjøpt på midten av 90-tallet, for alle mine kniver. Dette genialt enkle systemet holder vinkelen fast og resultatet blir supert hver gang. Kjøkkenknivene mine (Victorinox) behandles pent og kjøres gjennom Fiskars sin keramiske dings til ca 299.- en gang i uka. Det holder i bøtter og spann og det blir sylskarpt. De hadde sikkert blitt ENDA skarpere hvis jeg hadde brukt diamantbryner og laservater og gjort det i måneskinnet ved fallende sjø, men hvor skarpt TRENGER egentlig en kjøkkenkniv å være? Hvis man skal finskjære O-toro tunfisk til tusenvis av kroner kiloen for ekstremt kresne japanere eller blaserte finansfolk så bruker man såklart litt tid på kniven sin. Men for å skjære grønnsaker, fisk og kjøtt på kjøkkenet eller spikke trefigurer, rense fisk og kappe tau utendørs så er det kanskje nok at man har en rimelig grei fastvinkel-sak, slik som den fra Fiskars. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
tenoren Skrevet 20. april 2010 Rapporter Del Skrevet 20. april 2010 Fikk en OBH Nordica elektrisk sliper (mye reklamert for på TV) til jul. Helt ubrukelig - er ikke kniven sløv før du drar den gjennom denne, er den det i hvertfall etterpå! Jeg bruker også Lansky, fungerer som Larserikm sier veldig bra. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
dilla Skrevet 20. april 2010 Rapporter Del Skrevet 20. april 2010 slik behandler jeg mine global kniver. de er brukbart dyre, men er verdt hver enste krone. 1. aødri vask den i oppvaskmaskin 2. med en gang de ikke er 100% skarpe, etter min mening, får de seg en kjapp runde på diamantbrynen fra global. denne er også dyr, men jeg har ikke prøvd en som er bedre enda, og jeg har prøvd mange. 3. denne her har jeg aldri trengt, men bruker du en kniv så lenge uten å bruke punkt 2, da bør du: 1.1 slipe de på stein 1.2 få en proff til å få de skarpe igjen er du kokk igor? global knivene er nemlig godt kjent på et kokke kjøkken. det vet jeg alt om Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ruffen Skrevet 20. april 2010 Rapporter Del Skrevet 20. april 2010 Jeg brulker Lansky Sharpening System, kjøpt på midten av 90-tallet, for alle mine kniver. Dette genialt enkle systemet holder vinkelen fast og resultatet blir supert hver gang. Kjøkkenknivene mine (Victorinox) behandles pent og kjøres gjennom Fiskars sin keramiske dings til ca 299.- en gang i uka. Det holder i bøtter og spann og det blir sylskarpt. De hadde sikkert blitt ENDA skarpere hvis jeg hadde brukt diamantbryner og laservater og gjort det i måneskinnet ved fallende sjø, men hvor skarpt TRENGER egentlig en kjøkkenkniv å være? Hvis man skal finskjære O-toro tunfisk til tusenvis av kroner kiloen for ekstremt kresne japanere eller blaserte finansfolk så bruker man såklart litt tid på kniven sin. Men for å skjære grønnsaker, fisk og kjøtt på kjøkkenet eller spikke trefigurer, rense fisk og kappe tau utendørs så er det kanskje nok at man har en rimelig grei fastvinkel-sak, slik som den fra Fiskars. Er fiskars kniver dårlige? Er forex, victorionox bedre? La meg høre du utdype det og hvorfor Man trenger ikke lengre en til å skjære av svoren av bacon hvis man er like gjerrig som meg (halve prisen på kjøttet hvis man orker å bruke 2,4 min på å kutte det av selv) for å merke hva en god kniv er!!!! Ikke la den bli sløv gutter Gi den omgang men slipestålet både før og etter bruk hver gang så er det lengre mellom hver gang du trenger å ta en "storjobb". Jeg bruker ytterst skjeldent noe annet en bryne og slipestål på knivene mine og jeg er nøye på dette!! Husk og gjør det ofte!! Da kan du til og med gå på Obs og kjøpe kniver Eller? La meg høre... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salmolucius Skrevet 21. april 2010 Rapporter Del Skrevet 21. april 2010 Der er stor forskel på knive, og det kan klart anbefales at købe et "kendt" mærke. jeg får slipet mine knive 1 gang om året. der ud over sørger jeg for at bruge mit slipestål vældig ofte. Jeg vasker altid mine knive for hånd. ang brug af slipestål, så er der ingen der for lov at bruge det til mine knive. Forbi at jeg har min måde/vinkel som knivene bliver slepet på. har jobbet som kok i mange år, og har lidt peiling lasse Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Igor Soldo Skrevet 21. april 2010 Rapporter Del Skrevet 21. april 2010 slik behandler jeg mine global kniver. de er brukbart dyre, men er verdt hver enste krone. 1. aødri vask den i oppvaskmaskin 2. med en gang de ikke er 100% skarpe, etter min mening, får de seg en kjapp runde på diamantbrynen fra global. denne er også dyr, men jeg har ikke prøvd en som er bedre enda, og jeg har prøvd mange. 3. denne her har jeg aldri trengt, men bruker du en kniv så lenge uten å bruke punkt 2, da bør du: 1.1 slipe de på stein 1.2 få en proff til å få de skarpe igjen er du kokk igor? global knivene er nemlig godt kjent på et kokke kjøkken. det vet jeg alt om var det før ja Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Igor Soldo Skrevet 21. april 2010 Rapporter Del Skrevet 21. april 2010 Der er stor forskel på knive, og det kan klart anbefales at købe et "kendt" mærke. jeg får slipet mine knive 1 gang om året. der ud over sørger jeg for at bruge mit slipestål vældig ofte. Jeg vasker altid mine knive for hånd. ang brug af slipestål, så er der ingen der for lov at bruge det til mine knive. Forbi at jeg har min måde/vinkel som knivene bliver slepet på. har jobbet som kok i mange år, og har lidt peiling lasse alt det du sier er sant. husker fra den tiden jeg jobbet på hos thea, så tok ei veldig søt, men ikke så smart servitør, kniven til en av kokkene og ga den en runde på slipestålet.... hahahaha det var gøy ja, at hun ikke ble tatt live av der og da var utrolig Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tore Bruun Skrevet 22. april 2010 Rapporter Del Skrevet 22. april 2010 Jeg bruker OBH Nordica. Kjøpt hos C.O. Er så enkel i bruk at tilogmed jeg klarer å få kniver skarpe. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
tenoren Skrevet 22. april 2010 Rapporter Del Skrevet 22. april 2010 Som sagt i et tidligere innlegg - har også denne OBH Nordica-saken - synes ikke den funker i det hele tatt - om noe blir knivene sløvere..? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Bo Mortensen Skrevet 22. april 2010 Rapporter Del Skrevet 22. april 2010 Alle de der dingenoter og finurlige hjelpemidler er for sissy's. Rigtige menn sliber i hånden. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest staffan@epost.no Skrevet 22. april 2010 Rapporter Del Skrevet 22. april 2010 Jeg synes dette er rart at man ikke vet noe om........det må være noe totalt galt med forelderegenrasjonen som ikke har lært seg å slipe egg på redskapen!! http://no.wikipedia.org/wiki/Brynestein ta en tur til Tokke i Telemark http://www.skole.trondheim.kommune.no/singsak/6trinn0506/SpennendeSteinerStartside/sOKSafirBrynestein/EliasTorje2.html Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Frafallen???? Skrevet 22. april 2010 Rapporter Del Skrevet 22. april 2010 Jeg synes dette er rart at man ikke vet noe om........det må være noe totalt galt med forelderegenrasjonen som ikke har lært seg å slipe egg på redskapen!! http://no.wikipedia.org/wiki/Brynestein ta en tur til Tokke i Telemark http://www.skole.trondheim.kommune.no/singsak/6trinn0506/SpennendeSteinerStartside/sOKSafirBrynestein/EliasTorje2.html Det kan jo hende at foreldregenerasjonen ikke trenger "egg på redskapen" ;D Men at redskapen fungerer like godt uten lol Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Bo Mortensen Skrevet 22. april 2010 Rapporter Del Skrevet 22. april 2010 Staffan har vel rett eller......? Barnelærdom før i tiden. Et godt råd: Snak med en tømrer eller snedker (gerne eldre) og få ham til å vise dere bruken af bryne. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lars Erik Marcussen Skrevet 23. april 2010 Rapporter Del Skrevet 23. april 2010 Jeg brulker Lansky Sharpening System, kjøpt på midten av 90-tallet, for alle mine kniver. Dette genialt enkle systemet holder vinkelen fast og resultatet blir supert hver gang. Kjøkkenknivene mine (Victorinox) behandles pent og kjøres gjennom Fiskars sin keramiske dings til ca 299.- en gang i uka. Det holder i bøtter og spann og det blir sylskarpt. De hadde sikkert blitt ENDA skarpere hvis jeg hadde brukt diamantbryner og laservater og gjort det i måneskinnet ved fallende sjø, men hvor skarpt TRENGER egentlig en kjøkkenkniv å være? Hvis man skal finskjære O-toro tunfisk til tusenvis av kroner kiloen for ekstremt kresne japanere eller blaserte finansfolk så bruker man såklart litt tid på kniven sin. Men for å skjære grønnsaker, fisk og kjøtt på kjøkkenet eller spikke trefigurer, rense fisk og kappe tau utendørs så er det kanskje nok at man har en rimelig grei fastvinkel-sak, slik som den fra Fiskars. Er fiskars kniver dårlige? Er forex, victorionox bedre? La meg høre du utdype det og hvorfor Øh, nei, her har du totalt misforstått det jeg har skrevet, ruffen... Min enenste henvisning til Fiskars er at jeg har en knivsliper derfra - og den er jeg veldig fornøyd med. Jeg bruker den på mine Victorinox-kniver. Det er den i høyre marg her. http://homeware.fiskars.com/web/fiskarsweb.nsf/en/service_&_care_knives Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tore Bruun Skrevet 23. april 2010 Rapporter Del Skrevet 23. april 2010 Tenoren Da må det være en fabrikasjonsfeil. Min er idiotsikker og passer til meg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
kurt floer Skrevet 23. april 2010 Forfatter Rapporter Del Skrevet 23. april 2010 bruker å slipe kniven min på god gammeldags slipestein sånn man må sveive, bruker d når æ har muligheten.. men tenker på å kjøpe en lite og god slipeanretning for å kvesse knivene mine Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tore Bruun Skrevet 24. april 2010 Rapporter Del Skrevet 24. april 2010 Steffan "det må være noe totalt galt med forelderegenrasjonen som ikke har lært seg å slipe egg på redskapen!!" Det er holdningen som er feil. En gang skulle jeg levere inn en kniv til en sportsbutikk for sliping hos produsenten. Da fikk jeg høre at jeg var den første kunden i butikkens historie som noen gang hadde levert inn en kniv til sliping. Jeg husker at da jeg fikk kniven tilbake, var den som ny. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tørrbjørn Skrevet 24. april 2010 Rapporter Del Skrevet 24. april 2010 Steffan "det må være noe totalt galt med forelderegenrasjonen som ikke har lært seg å slipe egg på redskapen!!" Det er holdningen som er feil. En gang skulle jeg levere inn en kniv til en sportsbutikk for sliping hos produsenten. Da fikk jeg høre at jeg var den første kunden i butikkens historie som noen gang hadde levert inn en kniv til sliping. Jeg husker at da jeg fikk kniven tilbake, var den som ny. Vil tro det har noe med at mange knivbrukere i dag ikke har peiling på hva en skikkelig hvass kniv egentlig er. For de fleste holder det med å spikke noen pølsepinner. Det krever ikke det helt store. Bruker uten unntak å slipe over enhver ny kniv. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg