Gå til innhold

hvor gamle var dere............ alle må svare


AndersRN

Anbefalte innlegg

Kjøpte fluestang da jeg var 14, før det var det litt frustrert veiving med morfars gamle vangen glassfiber. Startet fluebinding samme år, tror jeg. Fisket i Børterelva (Ignar, Preståa eller bare "ælva") fra jeg kunne snakke. Da mest med mark. Er nå 31. Tok lang tid før jeg oppdaget døgnfluefiske, fordi fisketurene mine har stort sett foregått i vårfluefarvann under vårfluesesong :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 156
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Kjøpte min første fluestang når jeg var 12, denne var utrolig dårlig, samt snelle med tjukt meitesnøre. Ergo meget vansklig å kaste med, klarte noen få meter. Kjøpte meg en Loop blackline når jeg var 13 og siden det har det bare gått en vei, og det er blir bare mer og mer fisking.

Er nå 18 og bestemt på å bryte den magiske 1kilos grensen den sesongen her når jeg har lappen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dagen etter konfirmasjonen tok jeg toget til Oslo og brant av noen tusen på fiskeutstyr. Var rimelig hekta på Abu (!!!) på den tida og kjøpte en Promax haspelstang 2-10 gr, en Goldmax haspel 10-40 gr. og en Flymax fluestang #5-6 med tilhørende Flymax snelle. Fikk t.om. lurt faren min til å kjøpe flueutstyr slik at han kunne bli med meg på kastekurs. Gikk på kastekurs og fikk lært inn dobbelttrekk, men det ble mest knot ute på fisketur. Derfor dominerte slukstanga fram til jeg var 18-19 år og jeg fant ut at jeg ville gi flue en ny vår. Kjøpte meg en #3 og dermed var jeg på kjøret. Idag er jeg 25. Allikevel er det først de siste 2 åra det virkelig har tatt av.

 

Konsentrasjonsproblemer i sommerhalvåret, et merkelig sug i magen i vinterhalvåret etter åpent vann, konstant dårlig samvittighet ovenfor min samboer pga lite kvalitetstid, lurer unna kvitteringer for nyinnkjøp av utstyr for forannevnte person osv, osv. Noen som kjenner seg igjen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror jeg ble 15 det året jeg kjøpte min første fluestang. Blir 23 i år, så det blir 8 år...

 

Ellers har jeg fisket med andre stenger siden jeg kunne gå nesten. Har ørretpersen min fra når jeg var 8 eller 9 år... En regnbueørret på 2,8 kg (uten mageinnehåll) tatt på mark.

 

Husker første fisken min på flue som det var igår. Den var 36 cm og veide 375 gram, og tok en flue jeg hadde lagd selv av hvit gåsedun som kropp (noe jeg hadde funnet på bakken uka før), noen brune hackelstrå som hale og brunt hackle foran, str 10. Da var jeg hekta!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Begynte å fiske som 5-6 åring med bjørkepinne i Vestre Jakbobselv. Sluk og dupp fra jeg var 7-8 år.

 

Mistet min første laks som 12 åring på mark og dupp.

 

Gikk over til flue som 16 åring og fikk laks på første turen på en Høgård tohåndsstang. Tror mine kast med slukstang kan telles på en hånd etter den laksen. Med andre ord fisket med flue i over 20 år.

 

Er det rart man er som man er :oops: ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest øystein

Jeg har fisket med flue 200+ dager i året siden jeg var 19 er nå 29 og verre enn noen gang.skal jeg fiske mer nå så må jeg slutte å jobbe :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Etter å ha fisket med sluk, mark og flue med dupp i nesten 50 år (er nå 58) traff jeg fluefiskerne Harald og Jan på et svaberg i Oslofjorden for 6-7 år siden. Fikk instruksjon og er nå skikkelig bitt av basillen.

Det har blitt helårsfiske med fluebinding (såvidt) og stangygging.

De første 2-3 årene var spinnerstanga alltid med for sikkerhets skyld, men føler ikke lenger behov for å "helgadere".

Skitt fiske alle sammen.

Mvh Jarle

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Pål Andersen

Begynte når jeg var 11. Første på tørt i Hallingdalselva når jeg var 12. Er nå 36. Fisket mye de første åra, siden har det blitt mer hehe

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Startet som 14-åring, dvs. i 1974. Utstyrt med ei Tjøstheim Wonderrod glassfiberstang, et dårlig level fluesnøre og noe som vel må kalles ei marksnelle, vil det være en overdrivelse å påstå at de første åra som fluefisker var noen stor suksess.

 

Har vel stort sett bare blitt mer og mer fascinert av fluefiske med åra, og i dag fisker jeg nesten ikke med annen redskap. Mye av dette skyldes nok at både utstyr og metoder har blitt vesentlig forbedret. Når jeg begynte var det ikke akkurat vanlig med karbon, cdc, WF, nohackle, pustende vadere etc. I alle fall ikke heromkring.

 

Har forøvrig også bundet fluer siden 1974.

 

mvh tetrao

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har drevet med fiske så lenge jeg kan huske og sikkert litt lenger. Startet senere med fluefiske i 1989 eller 1990, fluebinding et par år etter.

 

Sykdommen har vært svært vanskelig å bekjempe og det er ingen tegn til bedring, snarere tvert i mot. Derimot har jobben og irriterende mye sosial virksomhet denne våren, gjort sitt til at jeg ikke har vært så mye ute som jeg synes jeg trenger. Er 29 i noen dager til og har vel da drevet med med fluefiske ca 15-16 år.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fik min første fluestang i 1958, da var jeg 17 år. På det tidspunkt kørte jeg cykelløb (landevej) min klubkammerat Niels Lund foreslog at vi når kom til høsten og der var ikke flere løb at vi så tog ud og fiskede, vi købte hver en splitcane stang men den gang var der ikke noget der hed AfTM SYSTEM jeg tror den hed HCH og var nok en #5-6 vi gav hver 150,00 kr for vores stang ( x med 10) vi købte et hjul 85,00 kr. og en silkeline og en dåse fedt, jeg husker ikke prisen, men vi havde ikke råd til et hjul hver, men problemet var kun når vi var ude sammen.

Det var de ”gode gamle dage” jeg var i lære og med en måneds løn på 265.00 så var der ikke til det hele. Men vi havde ikke P&T vande, kun vilde fisk med finner og stor hale, herligt.

 

Hilsen Knud

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...

Jag var 12-13 år, och fiskade i 7-8 år. När jag vid 30-års åldern saknade harmoni, trots familj, blev flugfisket min terapi och inspirationskälla. 7 år senare lär jag mig något nytt varje fisketur, och jag känner mig så priviligierad som kan finna sådan ro bara jag får ett spö i handen.

Magnus

Skåne

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest AndreBrun

Jeg arvet min fars gamle Vangen stang da jeg gikk i begynnelsen av barneskolen.

#7- stang med DT snøre og vestfjellflua som da var en harrfavoritt :D

 

Husker i hvert fall at jeg fikk gå på fluebinderkurs da jeg var 11-12 år gammel, og da hadde vi alt fisket harr med flue i noen år. Nå er jeg 32 år.

 

Så det blir vel fluebinding i 20 år og fluefiske litt lengre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg arvet en Olympicane 9,5 fot i klasse 8 sommeren jeg fylte 8 år.. Et under at ikke det drepte all interesse med den blytunge stanga. Arvet en Lapplandia i 10 års alderen og bygde min første stang på sløyden i 6. klasse, samme året som jeg startet å binde fluer. Min første flueørret ble tatt på en våt March Brown female....

Fyller 36 år i morgen, så det skulle bli 28 år med galskap....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fikk min første fluestang til bursdag eller jul som 14 åring etter nøye planlagt og massivt mas på stakkars mamma og pappa. Fiska en del da, men så tok ufornuftige aktiviteter som fotball og damer over til jeg ble 22. Da tok jeg til fornuften igjen og siden har det bare gått en vei.(Litt for langt ifølge MANGE ;) ) Nå er jeg 27.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har fisket mye siden jeg var ganske liten (4-5 år). Var med pappa til et lite ørretvann på Selje der det var mye småørret som var lett å få på mark. Sjøfiske ble det også en del av.

I ungdomsårene ble det mye sluk- og markfiske, men også en del fiske med flue og dupp. Jeg kunne binde Zulu og Olsen når jeg var 10-12 år gammel, men det stoppet opp med det.

Tørrfluefiske ble jeg først skikkelig interessert i etter at jeg fikk meg en tur til et privat fiskevann der det sydet av liv. Gunstig sted å lære seg å gi riktig tilslag. Persen ble satt i dette vannet (600 g). Forøvrig er min personlige rekord på ørret tatt i Fjellfroskvann ved Skjold Garnison (1,6 kg på mark).

Nå er jeg 32 år og interessert i alle former for fiske.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Begynte å fiske med fluestang når jeg var 14 tenker jeg. Nå er jeg 25. Og tviler på at det har gått en dag uten at jeg har tenkt på fluefiske.

(Og jeg mener det... skulle jeg en gang være Brudgom og jeg ser en vakende fisk, som KAN være en stor fisk, så utsettes bryllupet på ubestemt tid!)

Lenke til kommentar
Del på andre sider


×
×
  • Opprett ny...