Nofish Skrevet 11. februar 2012 Rapporter Del Skrevet 11. februar 2012 Hei, Hva slags kniv har dere med på tur? Selv har jeg stort sett med meg en Morakniv. Billig og grei. Lett å slipe opp. Men jeg savner egentlig en skikkelig god kniv. Noen som har noen gode tips? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jan R. Abrahamsen Skrevet 11. februar 2012 Rapporter Del Skrevet 11. februar 2012 Bruker å gå med en tollekniv type, laget av en jeg kjenner, med smidd blad og lærslire. Utover dette har jeg gjerne en samekniv av halvstor type med meg. Den er ikke større enn at jeg kan skjære, og smøre brød med den, og i tillegg hugge litt kvist om det skulle behøves. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nofish Skrevet 11. februar 2012 Forfatter Rapporter Del Skrevet 11. februar 2012 syns du ikke "samen" blir litt tung å drasse med? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Royken Skrevet 11. februar 2012 Rapporter Del Skrevet 11. februar 2012 Jeg bruker en Brusletto Fritjoff Nansen.. Flott kniv i passe størrelse.. Skal jeg på lengre turer har jeg med meg en Strømmeng 8" samekniv.. Denne er super til hugging og brødskjering... Dette med kniv er da veldig individuelt.. Er du usikker og vil ha en skikkelig kniv så ta en titt på Brusletto Hunter eller Tiur som er nesten like men ulik vekt.. Har en liten forkjerlighet til Brusletto kniver... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rune Stokkebekk Skrevet 11. februar 2012 Rapporter Del Skrevet 11. februar 2012 Har en kniv som har prikker som fisken jeg liker. Ganske koselig å åpne pølsepakka med denne. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Frode S Skrevet 11. februar 2012 Rapporter Del Skrevet 11. februar 2012 Bruker en Leatherman Skeletool CX som har vært helt fantastisk! Dekker 90% av behovet - til det "grovere" har jeg en Cold Steel SRK, er veldig fornøyd med denne også. Tåler det meste du kan kaste mot den! Promo videoen for SRK'en er helt magisk - snakk om nolduser! http://www.coldsteel.com/srk.html Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nofish Skrevet 11. februar 2012 Forfatter Rapporter Del Skrevet 11. februar 2012 Jeg bruker en Brusletto Fritjoff Nansen.. Flott kniv i passe størrelse.. Skal jeg på lengre turer har jeg med meg en Strømmeng 8" samekniv.. Denne er super til hugging og brødskjering... Dette med kniv er da veldig individuelt.. Er du usikker og vil ha en skikkelig kniv så ta en titt på Brusletto Hunter eller Tiur som er nesten like men ulik vekt.. Har en liten forkjerlighet til Brusletto kniver... sjekka nettsiden, og de ser ut til å ha mye bra. Men de største er nok litt for mye "rambo" for meg.. Takk for tips Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rodswinger Skrevet 11. februar 2012 Rapporter Del Skrevet 11. februar 2012 Gjør som deg trådstarter og bruker en Mora. God å holde skarp og godt grep, Har,etter mange år samla meg en anseelig mengde kniver,både kjøpt og fått. Synes de fleste knivene i tursegmentet har litt for brede og tykke blad,men skulle jeg kjøpt en til, hadde det nok blitt Hunter far Brusletto(selv om den også lider av bredde-/tykkelse- syndromet. ) Foreløpig synes jeg Mora'en gjør jobben til en svært fornuftig pris. Også må jeg legge til at brødskjæringen forgår med taggete smørekniv(med tynt,langt blad) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
André_Brµn Skrevet 11. februar 2012 Rapporter Del Skrevet 11. februar 2012 Jeg bruker som oftest å ha en halvstor kniv i sekken, akkurat så stor at skulle det komme en bjønn, så butter den mot ryggraden hvis jeg stikker hardt og tungt fra brystsiden Spøk til side, så er jo ikke kniv noe jeg vier noe mye oppmerksommhet til. Bruker en med rett eller nedadgående spiss, akkurat som jeg og alle andre bruker om jeg slakter rein eller rådyr. Har du prøvd å åpne buken på en rein med oppadgående spiss, så skjønner du hva jeg mener Jeg har aldri prøvd det, for jeg har alltid hatt en far som har vist vei med tanke på alt fra rifler til kniver da jeg var ung. Til Finnmark eller på lengre turer i telt derimot, pleier jeg i tillegg å ha med meg en stor samekniv. Fint å hugge litt småved/ småkvist med. Noen gamle diasbilder Jeg og Hege slakter rein Her har jeg bærehjelp med reinsslaktet, 4 timer ned til dalen. Unge Brun 15 år og reinsjeger Ja, jeg hadde langt hår og var hard friluftsmann og jakta rein hvert år Med min kjære prikkskytende Carl Gustaf 4000 i 30-06. Pappa med tidenes reinsbukk. Fra Finndalen. Sånn, litt OT, men håper det går bra. Jeg fikk så mange gode minner fra meg og fatter på jakt Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rolf_Hansen Skrevet 11. februar 2012 Rapporter Del Skrevet 11. februar 2012 Denna er alltid med på tur..... http://www.samekniv.no/index.php?option=com_easygallery&act=photos&cid=67&Itemid=59 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ruffen Skrevet 11. februar 2012 Rapporter Del Skrevet 11. februar 2012 Det spiller ikke så stor rolle bare den er skarp. Jeg har de siste årene brukt leaderman og en samekniv. Samekniven er veldig grei å ha synes jeg. Et verktøy til alt mulig. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nofish Skrevet 11. februar 2012 Forfatter Rapporter Del Skrevet 11. februar 2012 Bruker en Leatherman Skeletool CX som har vært helt fantastisk! Dekker 90% av behovet - til det "grovere" har jeg en Cold Steel SRK, er veldig fornøyd med denne også. Tåler det meste du kan kaste mot den! Promo videoen for SRK'en er helt magisk - snakk om nolduser! http://www.coldsteel.com/srk.html Er det mulig! en kjempelink Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest staffan@epost.no Skrevet 11. februar 2012 Rapporter Del Skrevet 11. februar 2012 fortsettt med morakniven du, en med plasthåndtak i grell farge!....som du sier...lett å vedlikeholde! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nofish Skrevet 11. februar 2012 Forfatter Rapporter Del Skrevet 11. februar 2012 Gjør som deg trådstarter og bruker en Mora. God å holde skarp og godt grep, Har,etter mange år samla meg en anseelig mengde kniver,både kjøpt og fått. Synes de fleste knivene i tursegmentet har litt for brede og tykke blad,men skulle jeg kjøpt en til, hadde det nok blitt Hunter far Brusletto(selv om den også lider av bredde-/tykkelse- syndromet. ) Foreløpig synes jeg Mora'en gjør jobben til en svært fornuftig pris. Også må jeg legge til at brødskjæringen forgår med taggete smørekniv(med tynt,langt blad) Jepp, og når det er så dårlig stål som det er på moraen så går som en lek å slipe den opp igjen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ruffen Skrevet 11. februar 2012 Rapporter Del Skrevet 11. februar 2012 Bruker en Leatherman Skeletool CX som har vært helt fantastisk! Dekker 90% av behovet - til det "grovere" har jeg en Cold Steel SRK, er veldig fornøyd med denne også. Tåler det meste du kan kaste mot den! Promo videoen for SRK'en er helt magisk - snakk om nolduser! http://www.coldsteel.com/srk.html Er det mulig! en kjempelink Dette er jo deg. Det er en slik du skal ha. Det kommer ikke til å være en ting i garasjen din som det ikke er hull i. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ruffen Skrevet 11. februar 2012 Rapporter Del Skrevet 11. februar 2012 Gjør som deg trådstarter og bruker en Mora. God å holde skarp og godt grep, Har,etter mange år samla meg en anseelig mengde kniver,både kjøpt og fått. Synes de fleste knivene i tursegmentet har litt for brede og tykke blad,men skulle jeg kjøpt en til, hadde det nok blitt Hunter far Brusletto(selv om den også lider av bredde-/tykkelse- syndromet. ) Foreløpig synes jeg Mora'en gjør jobben til en svært fornuftig pris. Også må jeg legge til at brødskjæringen forgår med taggete smørekniv(med tynt,langt blad) Jepp, og når det er så dårlig stål som det er på moraen så går som en lek å slipe den opp igjen. Det egentlig ikke noe dårlig stål i en morakniv. Det er ikke slik at jo hardere stål jo bedre. Det kommer an på hva den skal brukes til. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Stian38 Skrevet 11. februar 2012 Rapporter Del Skrevet 11. februar 2012 Haha... Cold steel promo'n var rå!! Får det blitt mer amerikansk De prøvde t.o.m å måle AA og ERN på kniven fra 1.55 min og utover Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ruffen Skrevet 11. februar 2012 Rapporter Del Skrevet 11. februar 2012 Haha... Cold steel promo'n var rå!! Får det blitt mer amerikansk De prøvde t.o.m å måle AA og ERN på kniven fra 1.55 min og utover Må det vet du ellers blir det bare synsing og totalt verdiløst for alle andre. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Terje Refsahl Skrevet 11. februar 2012 Rapporter Del Skrevet 11. februar 2012 Jeg har med disse på tur Terje Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nofish Skrevet 11. februar 2012 Forfatter Rapporter Del Skrevet 11. februar 2012 Jeg har med disse på tur Terje lekre, men vi må jo følge opp lista vi nå har lagt dette på. Forslag uten ERN er verdiløst Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nofish Skrevet 11. februar 2012 Forfatter Rapporter Del Skrevet 11. februar 2012 Knivene dine var veldig fine, Terje. Er dette standard handelsvare? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Terje Refsahl Skrevet 11. februar 2012 Rapporter Del Skrevet 11. februar 2012 Knivene dine var veldig fine, Terje. Er dette standard handelsvare? Nope, disse er laget av god venn av meg Terje Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
André_Brµn Skrevet 11. februar 2012 Rapporter Del Skrevet 11. februar 2012 Gjør som deg trådstarter og bruker en Mora. God å holde skarp og godt grep, Har,etter mange år samla meg en anseelig mengde kniver,både kjøpt og fått. Synes de fleste knivene i tursegmentet har litt for brede og tykke blad,men skulle jeg kjøpt en til, hadde det nok blitt Hunter far Brusletto(selv om den også lider av bredde-/tykkelse- syndromet. ) Foreløpig synes jeg Mora'en gjør jobben til en svært fornuftig pris. Også må jeg legge til at brødskjæringen forgår med taggete smørekniv(med tynt,langt blad) Jepp, og når det er så dårlig stål som det er på moraen så går som en lek å slipe den opp igjen. Det egentlig ikke noe dårlig stål i en morakniv. Det er ikke slik at jo hardere stål jo bedre. Det kommer an på hva den skal brukes til. Ja, Ruffen, som du sier så er det faktisk ikke så dårlig stål i morakniver. Ganske hardt, men også ganske seigt i tillegg. Må slipes med jevne mellomrom, men det må jammen det meste av kniver også om de skal være bokstavelig talt knivskarpe Som digresjon, kan jeg nevne at jeg var med en gang og slakta elg med en halvskjem kniv - ikke noe moro Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nofish Skrevet 11. februar 2012 Forfatter Rapporter Del Skrevet 11. februar 2012 hmmm, har bare gått ut fra at det har med stålkvaliteten å gjøre. Blir fort sløv, er lett å slipe opp... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
André_Brµn Skrevet 11. februar 2012 Rapporter Del Skrevet 11. februar 2012 hmmm, har bare gått ut fra at det har med stålkvaliteten å gjøre. Blir fort sløv, er lett å slipe opp... Ja, men det er ikke noe dårlig observert det. Det du sier er selve kjennetegnet på stål som er litt i overkant mykt. Ikke nødvendigvis dårlig, men dette går på herdinga. Seighet som går på kvalitet, og mykhet/hardhet som går på herding, er to viktige parametre. Et annet parameter for en god slaktekniv (litt OT her da) er hellingen på spissen. Det ene medfører unødvendig mange vompunkteringer, det andre ikke - og førstnevnte lukter ikke godt Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg