Gå til innhold

Tisleia


Fazer600

Anbefalte innlegg

  • Svar 66
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Var der også i sommer, var dårlig med fisk for meg også, hadde vært kaldt der rett før vi kom og det var bare sparsomme klekkinger. Ikke verdens mest suksessfulle fisketur men jeg reiser gjerne tilbake igjen. Er en vakker elv, men dessverre er ikke naturen rundt like skjønn overalt #-o

post-817-13949846162326_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Fjellfant

Hei. Har fiska i Tisleia et par ganger og kjenner folk som bruker denne elva mye. For å ta problemene først: Reguleringen fører til uforutsigelig vannstand, og for det andre: fisketrykket er til tider enormt, særlig utover sommeren. Det er ikke får fluefiskere som har funnet en brukbar løsning for kombinasjon av familieliv og hobby ved å innstallere seg på campingen på Vasetdansen og i hyttegrendene som vokser og vokser.

Men det er kan være en utrolig bra elv også, en gang i blant - for å oppleve det helt store tror jeg man bør være der på den første varmen i juni, før sommerens turistflokker innfinner seg. Hører om folk som har hatt ufroglemmelige opplevelser da. Naturlig nok blir fisken mer sky utover i juli, og som vanlig gjelder det særlig de store. Når ferien er over er det nok ikke så rent få fluer de har kikket på - og avvist. Dra gjerne helt inn til demningen og gå elva nedover derfra. Der er det en smak av villmarksus over tingene og mange spennende partier.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Har selv fisket mye i tisleia, men maken til dårlig sesong som det var der i fjor har jeg ikke opplevd !

Man finner den ene mega standplassen etter den andre, men utrolig mange av dem holder ikke fisk i det hele tatt !

At vannføringa går opp og ned som en jo-jo er selvfølgelig ingen fordel, og i fjor var elva nærmest tørrlagt til tider !

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På butikken ifjor ble det sagt at de skulle sette ut 40.000 fisk til villmarksmessa, men vannstanden var så lav at de så jeg lite til - de havnet vel i ølsjøen :(

 

Uansett hvor "ille" det er i hemslia nu (og framover) -ville det hvert fornuftig med litt grøt(e) filosofi i Tisleia... Jeg hadde min første og vakreste fluefiske opplevelse der - og da fikk jeg knapt fisk over 300g ..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

tisleia var et mareritt i fjor :mad: !

 

kommer nok tilbake, men ser helst at de som styrer vannstanden (mini-guder) tar mer hensyn til fiskerne.

 

når det klaffer, så er tisleia ajajajajajaj :P , men det ser ut som om det er sjelden da... :roll:

 

kortpris på 40 kr pr døgn kan godt økes til ca 100 kr, men da må det garanteres bedre fiske enn nå. men ingen grøt-filosofi med hensyn til pris, takk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Tisleia behøver såvisst ikke noe Grøthe politikk. Arbeidet i Tisleiafjorden går sin vante gang, Ølsjøen er det kanskje dårligere stilt med men det som behøves for Tisleia sin del er en økning i minimum gjennomstrømning fra demningen. Nå tror jeg den er på mellom 0 og 1 kubikk i sekundet; en vits. Jeg synes kommunepolitikerne bør gjøre noe med den konsesjonen til vannverket, det eneste argumentet som bør fremmes er miljøhensyn ved og i elva. Grøthepolitikk med put and take filosofi? Nei takk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

vel- elva trenger litt mer "hype" for å få de som bestemmer over vannstanden til å skjønne hva dem ødelegger- der mener jeg grøthe filosofi kan hjelpe, men ikke for å lage en kopi av hemsila...

 

Det er veldig mye småfisk i elven - en mer fornuftig forvaltning/ kultivering av elven vil kunne gjøre den til et lite paradis... (bortsett fra vi alle kjenner til :mrgreen: )..

 

men det finnes "kansje" andre nydelige elverstreker i nærheten :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

men det finnes "kansje" andre nydelige elverstreker i nærheten :P

 

Det gjør det sikkert. Har et par jeg skal teste ut i sommer. Det ene har jeg aldri hørt om før jeg så det på et kart nå for litt siden. :D:D

Noen som vil være med....

 

Tja - om du inviterer, og det passer, så...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Mener jeg hørte noe om dette sist høst, tror det var snakk om utbedring av noen sluser eller fundamenter lenger ned i elva. Da er det så klart full tørrlegging :( I den muligens viktigste perioden for ørretyngel i elver på hele østlandet. Det er jo en mulighet å sjekke når regulanten skal fornye konsesjonen sin for vannføring. Og legge inn saklige skriftlige klager fra hele Norge og ikke minst fra lokalbefolkningen om hvordan "vi" vil ha det i denne elva.

Nå vet ikke jeg om dette er en årlig regulering eller om dette er kun fra denne våren, men hvis dette er en årlig sak så :smt021

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har fisket i Tisleia flere ganger hver sommer de siste 20 åra, og er synes ikke man kun skal fokusere på vannstanden...De åra jeg har fisket her har vannstanden vært like ustabil som den er nå. Men for noen år tilbake var det mye mer stor fisk å få(Har fangstrapporter i hytteboka som bekrefter)

Det som etter min mening har ødelagt Tisleia som idyllisk elv full av kilosørret, er det enorme fiskepresset som elva utsettes for hver sommer, uten noe som helst kultivering for å bevare bestanden.

Tidlig på 90-tallet kunne du oppleve å fiske ei uke i elva uten å se et menneske midt på sommeren. På den siste turen jeg var i 2005, så jeg 12 andre fiskere fra kulpen nedenfor Svarthølen til kulpen ovenfor Svarthølen.

En elv som er så sårbar fra de som bare tenker strøm og penger, blir enda mer sårbar nå fiskepresset også er så enormt høyt.

Jeg mener ikke Hemsila-strategi er rette veien å gå, men hvis du er der og skulle være så heldig å få en kilos ørret (De fins enda), så tenk på at du tar sjansen fra oss andre til en herlig opplevelse hvis du knekker nakken på den!

En kilos-ørret smaker ikke no bedre enn 5 på 200g. Og mat fåes også kjøpt i butikken.

 

Det beste hadde vært et samarbeid med de faens strømleverandørene, grunneierne og oss fiskere, men de to første tenker bare penger penger penger, og da tror jeg det kan bli vansklig å få Tisleia tilbake til gammel storhetstid.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Henning

Bånngjedda,

Jeg har melding fra sikre kilder om folk som "harver" elva med ørekyte på våren. Fisken har ikke en sjanse og alt blir kakket. En fisker med en pose fin fisk klarte å lire ut av seg at det hadde blitt så mye dårligere de siste årene

 

Katastrofe!!

Og det er folk som meiner at strenge regler, dyrere kort og fluesoner ikkje er rette veien å gå på div elver i Norge??????????Yeah right :evil:

Lenke til kommentar
Del på andre sider


×
×
  • Opprett ny...