Gå til innhold
Rolv Seehuus

oppdrettsinspirasjon

Anbefalte innlegg

Fint at Mikke får vist fram litt skabbete fisk men det er jo bare peanuts.. At maten ser dårlig ut kan nok ha en fin preventiv virkning på mange.
Sånn er det nok mye av jenvt over og det ser nok mye værre ut i andre steder i verden der norske firmaer også har-/fortsetter å herje med oppdrett og produksjon av alle hersens omega-3 produkter. Hele syklusen på alt er jo dømt til å gå til grunne.

Det er veldig synd at ikke flere mennesker forstår dette eller fortsetter å ha skylapper. I min familie har oppdrettslaks vært strengt forbudt å kjøpe/spise i ganske mange år nå. Ikke fan om vi skal spise typ 10 sånne fisker i året og dermed bidra til levebørd for kjeltringer/miljøsvin. Dette mener jeg er noe av det viktigste vi selv kan gjøre for å bidra til minsket produksjon/forurensning. Sitter du her å leser/ser dette å over og synes at det er fælt og spiser laks til middag... ja da kan du bla. takke deg selv.

Det hjelper lissom heller ikke å bare få alt på land, skal det være bærekraftig så må også foret være et materiale som ikke tærer på andre ressurser.  Hjelper fint lite for resten av fiskeribransjen som fisker villfisk at næringskjeden til resten av artene er nær kollaps.
 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Når man ser hvor mye dritt det blir og man vet at lakselus er et problem, så er det ganske vanskelig å forstå at ikke oppdrettere bruker noe av det enorme overskuddet til litt vedlikehold. Det er vel ingen av de som driver med dette som ikke har en fet bankbok osv. Nei det gjelder nok å melke kua tom så godt det går så lenge det er mulig.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
11 minutter siden, Rolv Seehuus skrev:

Vil anta dyrevelferden blir dårligere også på land (og den er vel langt under forsvarlig allerede.)

Trur det kan være en riktig antakelse med høyere tetthet av fisk for mest mulig lønnsomhet. Mer sannsynlighet for soppskader, bittskader, infeksjoner og påfølgende behandlinger...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Får man dette på land kan man ha kontroll på avfallet. Dette er meget næringsrikt, og kan brukes som gjødsel for eksempel.

Dessverre er det lite å hante i boikott, men lite man får gjort ellers da penga rår. Ute i verden markedsføres dette som frisk og fin fisk fra rene klare norske fjorder og der lever de i den troen, og bryr seg nok lite om hva som egentlig skjer under mærene så langt borte.

Mye vil ha mer når det kommer til penger, og de som tjener seg rike på dette søker å øke overskuddet mest mulig på kortest mulig tid.

Men hva skjer med verden når vi har ødelagt havet. Blir ikke særlig mye å puste i over tid da...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

×