Gå til innhold

Sjøørretfiske i sjøen


Toggi

Anbefalte innlegg

Knut er sugen på appen din. Han har ikke iphone, men jeg kan laste den ned og vise til ham. Hvilken app er det?  ;D

Ikke vær så slem nå Lars ??? Både jeg og Knut er allerede litt lei (les litt sjalu) av å dra på tur med deg etter gjentatte turer der du fisker sjøen tom før vi har tredd i snøret og fått fingern ut av stumpen... Pass deg i helgen ;D ;D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er derfor jeg trenger 4 bilder i ett. Sparer inn de kronene siden jeg slipper å sende så mange mms av fangstene. Spørsmålet er bare om man får inn gode nok bilder av 2 kg + SØ når man skal ha fire i en og samme bilderamme. Men er verdt et forsøk  ;D Takk Swede!

Kan forøvrig trøste dere med at jeg kommer ikke til å få noe i helgen utover en kopp kaffe  ;) Har brukt opp flaksen på hitsiden av nyåret  :P;D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

K-faktor er noe man har funnet opp for å si noe om fiskens idealvekt, for å se om den er tynn, feit eller ligger i normalen. Fisk som har over 1 i k-faktor er fin fisk, alt under så er fisken tynn.

Enkelt regnestykke for å finne k-faktor på fisken: (gram*100) / (cm*cm*cm)

F.eks en SØ som er 700g og 45cm = (700*100)/(45*45*45) = 0,77 = tynn fisk!

Å kunne anta k-faktor er erfaring..

Håper det hjalp! :)

Det hjalp veldig ja, Lars. Takk skal du ha! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest cdcrekka

min kjære saltvanns snelle tok kvelden her om dagen og jeg fant en gu igma jeg fikk for slik og ingenting på finn.... problemet er da at jeg ikke finner ut hvordan jeg snur den fra venstre til høyre sveiv. hjølp enyone..??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fikk mæ endelig en fisketur etter å ha holdt på medtaket i to uker. Skulle egenlig gjøre det i dag og men regnvær e fiskevær  ;)

Å det var en melding fra Micke på mobilen at han skulle ut i dag. Da var ikke valget vanskelig.

Så var det fangsten i dag. Starta med fisk nesten med en gang men den slapp, så var det noen lugg før æ fikk en på ca 5 hg. Etter det ble det stille før Micke tok en pen SØ.

Flytta oss til en ny plass og Micke tok to pene den største var bruning.(for mæ var det tørke)

Så dro vi til godplass nr 1 for mæ å æ fikk en liiiten tass.

Takk for en flott tur Micke  :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stod opp kl. 04 - og kjørte inn til hjorteterrenget.

Etter å ha gått en hel dag - uten å sett noe interessant - kjørte jeg hjemover i 16-tiden.

MEN - DA JEG PASSERTE en bro - så jeg at floa var på vei opp, og da ville det bli bra iløpet av en halv time (tidligere erfaringer  :)).

Vinden hadde tiltatt utover ettermiddagen - men 7-9 stangen med et selvkomponert WF - gjorde susen  :)

Etter sjette kastet - satt det en "underkantskilos" på en rosa reke og flyt.

Den neste timen - var bare kjedelig  :(

Men jaggu ble det mat i kveld også  :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Grattis! Det var nydelig fisk. Hvor sånn ca tok du dem og på hva? Var en tur ute idag innerst i oslofjorden, nærmere bestemt Bygdøy. Helt stille og tåke, flott stemning som bare ble bedre av masse vak... men de ville ikke ta, hadde på en i ca 2 sek på sølv deciever, prøvde mange farger i tillegg til reke og loppe, men var ikke interessert desverre. Men mye fisk som jaktet i overflaten gjorde det til en spennende tur!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

var en tur i son i dag.ble 3 sø.2 små og en på 1,3.men før de tok så fikk jeg faan meg et flytegarn.garnet stod fra land og over til en liten øy.dro det opp og det var null fisk i garnet.så det var sikkert akkurat satt ut.skal tilbake i morgen tidlig...blir spennende og se om noen kommer for og se etter garnet sitt....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fikk luftet stanga en liten time i ettermiddag. Tjukk tåke, kjølig og nada på Bunnefjordsiden, Solnedgang, blikk, idyll og nada på oslofjordsiden.

På de siste kastene fikk jeg en liten smekk for ukonsentrert fiske. Ble mer fokusert på riktig kasteteknikk enn fiske på slutten. Var rimelig fornøyd med å se backingen på coastal lina på et nydelig kast. ;D

Har akurat startet med å dra inn line og vurderer om jeg rekker et par (perfekte) kast til da det dukker opp en tokilos 2 meter foran meg (jeg står på et berg 1 meter over vannet). I bedagelig tempo tusler den forbi og gjør en U-sving for å liksom å gi meg tyn for glemme nærfisket. Innen jeg hadde fått inn 25 meter line var jo ørreten over alle hauger.

Hva lærte jeg i dag?

Kastetrening = plenkast

Fisking = fokus

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I går var det mye liv i fjorden, ble 11 sjøørret opp til 1.1kg og mista sikkert like mange! mye smått også da. Men var noen feite 7-8 hektos også.  :D

det høres skikkelig moro ut det der, fritsel :)

jeg joiner til helga hvis du skal prøve deg igjen.

grattis med masse sø!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...