Gå til innhold

Fluefiskesidens forum - mangfoldets forum??


Gjest Terje Refsahl

Anbefalte innlegg

Gjest Terje Refsahl

Jeg håper og tror at dere alle føler at dette er mangfoldets forum, der alle har rett til å ytre sin mening uansett alder eller erfaring som fluefisker. Dette har ikke vært noe problem her på siden, alle har fått bidra. Med min kritikk til at "forumet har tapt seg" så mener jeg at enkelte brukere har vært for aktive - høres kanskje litt rart ut iht. det jeg tidligere skrev. Det har vært for mye kameratskap og løsprat som kunne gått pr. pm, og for mange avsporinger på trådstarters opprinnelige mening med tråden. Sitter og tenker på om dette med å ha 2 innlegg om dagen pr bruker kunne være noe!? og at dette ville være med på at flere brukere slapp til, og at svarene ble mer gjennomtenkte. Dette er bare en ide, så spennende å høre hva dere mener.

 

Nå som jeg er vanlig bruker :D hehe. så må jeg også få si at om noen ikke liker hva moderator skriver her på siden, så får de ta det pr. pm. ikke prøve å henge ut moderator i tråden, når moderator skriver noe på forumet så er dette noe som skal følges. Liker dere ikke retningslinjene så ta det opp med moderatoren som "modererte" direkte, eller ta kontakt med andre moderatorer på siden. Vi snakker sammen her :)

 

Synes Toggi og s0und er noen hærlige personer, prøver å få sympati ved å trekke frem ting som har gått pr. pm (PRIVATE MESSAGE). Og videre sier du Toggi:

Og Robin, hvis du hater meg så mye så send meg en PM da vel. Du har jo skrevet dette uttalige ganger til medlemmer, men hva gjør du selv... hmmm. Det helt motsatte

Har etter en unødvendig tråd av meg som moderator/ og dels privatperson sendt deg en pm og unnskyldt meg for dette, slettet også trådene fordi de var helt på jordet. Så tilbake til sympati, så ber jeg deg/dere tenke dere om et par ganger ekstra og se på noen av de tingene dere har skrevet på åpent fora her, som jeg har verdt nødt til å slette. Og ja, dere har verdt med på å dra meg ned såpass negativt her på siden at jeg har valgt å ta en pause som moderator.

 

For moderator og administrator og medeier i denne siden er jeg, og sammen med Rune, Tormod, Flemming, Are og et par fra og til så er vi sjefene på disse sidene: vi lager de, og benytter mye av vår tid til å holde de oppe og vedlike.. så har vi noen retningslinjer og synspunkter så SKAL de følges. At en bruker her i tråden prøver å fortelle meg at jeg skal trekke meg er ganske så sprøtt! :D Da skjønner folk lite av hvem som har stått på for å lage disse sidene.

 

Synes forøvrig at det er ekstra gøy å sette seg ned ved pcen og se at Rune og Flemmings jobb utmerkes for å poengtere at Robin, du er ikke på den listen, du er den sorte ulven som arresterer oss her.

 

 

 

Jeg forholder meg bare til første delen av innlegget, Robin. Resten har jeg ikke nok innsikt i :)

 

Svaret mitt er ganske så enkelt. Får jeg kun to innlegg pr dag så er iallefall mine dager som forums deltaker talte. Da forsvinner gløden og engasjementet inni

meg selv for ikke å snakke om det å kunne utrykke meg når jeg føler for det.

Sånn er det bare. Et sånn konsept passer ikke meg iallefall. :-\

 

 

Terje!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 51
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Mest aktive i denne tråden

Hmmm

 

Jeg fikk sympati av brukere jeg ikke engang kjenner, S0und kjenner jeg.

Takker de som supporta meg som jeg ikke engang har hatt kontakt med.

 

Hva grunnen var aner jeg ikke :o

 

Men men.. Som Øystein sa, alle kan gjøre feil. Og det er da en sannhet.

Du er jammen herlig du også Robin ;)

 

Hva har jeg egentlig gjort mot deg?

Hva du mener om meg bryr meg nada.

 

Lykke til videre!!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror vi burde legge denne konflikten død. Å drive å henge ut hverandre egner seg lite på denne tråden og andre tråder. Det er ikke godt for noen, verken for dere eller leserne. Innlegg har blitt slettet og PM har blitt sendt dere i mellom, så jeg syntes det er unødvendig å fortsette her på forumet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette begynner å minne veldig om noen av diskusjonene på ff.net, og det synes jeg er svært trist. Fluefiske.net er nemlig en internettside som jeg ikke har spesielt mye til overs for, og en side som jeg etterhvert har sluttet helt å besøke.

 

Personlig så synes jeg at moderatorene her inne på fluefiskesiden.no frem til nå har kjørt en tolerant linje med stor takhøyde. Dette tipper jeg at de fleste medlemmene har vært meget godt fornøyd med.

 

I det siste har jeg dessverre registrert at linja har blitt strammet kraftig inn. Paragrafrytteriet har kommet mer til syne, og terskelen for "retningslinjebrudd" har blitt lavere.

 

Dette har helt tydelig irritert flere av forumets brukere, og gnisninger mellom forumbrukere og moderatorer/administratorer har blitt det uungåelige resultatet.

 

Tidligere har vi stort sett vært forskånet for dette på fluefiskesiden.no, og hovedgrunnen til det har (slik jeg ser det) vært at moderator-teamet stort sett har sett gjennom fingrene med små/ubetydelige retningslinjebrudd. Toleransen har (som tidligere nevnt) vært stor, og pekefinger-mentaliteten har vært fraværende.

 

Nå kan det virke som om dette i ferd med å snu litt, og konsekvensene vil sannsynligvis bli negative for både brukere, moderatorer og administratorer.

 

Hvorfor ikke gjøre noe med dette før ting går over stokk og stein (slik det, etter min mening, gjorde på ff.net)?

 

Ettersom jeg har liten tro på at brukergruppen har forandret seg så veldig mye de siste ukene/månedene/årene, så velger jeg (som dere sikkert skjønner) å fokusere på den gruppen som sannsynligvis kan påvirke stemningen mest her inne, nemlig moderator- og administratorteamet.

 

Her er mine råd til dere som styrer denne siden:

 

1. Dropp pekefingeren.

 

2. Vær runde i kantene.

 

3. Ikke tenk for mye på retningslinjer, regler og paragrafer. Bruk heller disse når det virkelig trengs (f.eks. ved grove brudd på retningslinjene).

 

4. Fokuser på å gjøre denne siden til et hyggelig møtested for fluefiskeinteresserte petribrødre.

 

Jeg tror at dere vil tjene myyye på å justere kursen ørlite granne til venstre i tiden fremover... ;)

 

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Til sixpack_karlsen:

Takhøyden er der enda, og kommer ikke til å bli forandret på, jeg har trukket meg fra moderatorposten midlertidig pga. all for mye negativ kritikk rettet til meg personlig og ikke som moderator. Er jeg som har forsøkt å stramme litt inn på sidene, og tar på meg ansvaret der alene.

 

Jeg synes det er synd at enkelte brukere har tatt dette altfor personlig.

Så fortsett i gammel ånd. Jeg skal ikke stoppe dere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg prøver å ikke være for bastant i denne debatten, da jeg vet hvor følsomme de er og hvor odeleggende de kan være for et forum (sett det før). Men jeg tror Sixpack har et veldig godt poeng her.

 

Tidligere dukket det opp tråder i ny og ne som roste denne siden opp i skyene. Hvis man setter seg ned og tolker disse trådene kan man sette opp en punktvis liste over hvorfor dette forumet er det beste i Norge. Jeg mistenker at lista hadde blitt mye lik den Sixpack nevner. Det er viktig å ivareta de punktene som gjør dette forumet unikt.

 

Skal jeg være ærlig, noe jeg er bare glimtvis, så har det nok vært litt overivrig moderering i det siste (som antagelig hadde passet bedre inn på et annet forum). Ett av hovedpoengene med å ha FLERE moderatorer er at de snakker seg imellom. Da jeg var Mod på fluefiske.net så sendte vi emails eller ringte hverandre før vi grep inn i "større" saker. Moderatorene må moderere hverandre. Med en så stor medlemsmasse vi nå har så er diplomatisk instinkt en av de viktigste egenskapene til en moderator. Du er ikke politi, du er los.

 

Jeg synes ikke forumet har tapt seg, tvert imot. Og forslaget om å begrense antall innlegg så vi aldri ;).

Vi har blitt større og fått sterkere farger.

 

For å fjerne manges frykt for å skrive innlegg kan man kanskje opprette et nybegynnerforum?

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hmm...

 

1) Jeg tror det er en "myte" at noen ikke tør skrive på forumet fordi et mindretall er ekstremt aktive..

Tør man ikke skrive, så må det være for at man er beskjeden, eller har dårlig erfaring med å stille "nybegynnerspørsmål", og den erfaringen tror jeg IKKE stammer fra dette forumet. Finnes mange eksempler på at de mest erfarne hjelper de minst erfarne her...

 

2) Jeg tror at det er dumt å legge begrensninger på folks iver etter å skrive innlegg. Noen er pålogget hele døgnet, mens andre bruker 15 minutter i uka på å lese innlegg. De fleste ligger et sted midt i mellom. Det er forskjell på aktiviteten her inne, og det gjenspeiler seg ofte i antall inlegg...

 

3) Jeg tror mange medlemmer har flyttet til Fluefiskesiden pga den ekstremt aktive perioden det siste året/halvåret. Jeg tror medlemmer liker at det er "action", og setter pris på at det er mange uleste innlegg hver gang de logger på. Forumet hadde nok mistet manges interesse dersom man logget på, og bare fant to-tre nye innlegg etter en helg, selv om disse innleggene var gode...

 

4) Jeg tror moderatorene bør ha som mål å utføre minst mulig moderering av innlegg. Litt avsporing og humor kan ofte være helt ok, men dersom det "tar av" kan trådene  bli ødelagt for alle untatt de som er aktivt med i avsporingen. Moderator eller trådstarter må kunne gi et hint i tråden, uten at dette skal tas ille opp...

 

5) Jeg tror det er en fordel at moderator får splitte, slette og flytte innlegg etter eget skjønn. Dette gjøres i dag ofte uten at medlemmer merker det en gang. Synes det skal være slik. Dersom moderator legger inn et hint om overtramp, så bør hintet tas til følge. Jeg liker personlig "hint" bedre enn pekefinger og sletteknapp...

 

6) Jeg tror forumet kan fortsette og være bra, dersom medlemmene tenker litt på følgende:

 

- Personangrep og stygg språkbruk skal ikke forekomme

- Emnet i tråden skal diskuteres, annet tas opp i ny tråd

- Private samtaler tas på PM, ikke på åpent forum

- Reklame bør ikke komme fra de med tilknytning til bransjen

- Bruk "smileys" dersom ironi brukes. Tekst i forumet kan ofte missforståes.

- Les igjennom innlegget før det legges inn. Er du sint, så tell til hundre før du skriver!

- Ikke vær redd for å komme med egen mening. Saklige diskusjoner er sundt.

- Ingen spørsmål er dumme her inne, men et kjapt søk vil vise om spørsmålet er tatt opp helt nylig.

- Vær snill og grei, vi er alle mennesker med den samme hobbyen!

 

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

For å fjerne manges frykt for å skrive innlegg kan man kanskje opprette et nybegynnerforum?

 

 

Beklager om dette er en avsporing, men dette syns jeg var et forferdelig godt forslag! Jeg er faktisk helt sikker på at mange føler seg oversett her inne, da diskusjoner her inne krever litt albuer, eller en "hvis faglig tyngde".

Hadde vært kjekt om vi "små" og fikk lov å diskutere litt oss i mellom...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Terje Refsahl

 

For å fjerne manges frykt for å skrive innlegg kan man kanskje opprette et nybegynnerforum?

 

 

Beklager om dette er en avsporing, men dette syns jeg var et forferdelig godt forslag! Jeg er faktisk helt sikker på at mange føler seg oversett her inne, da diskusjoner her inne krever litt albuer, eller en "hvis faglig tyngde".

Hadde vært kjekt om vi "små" og fikk lov å diskutere litt oss i mellom...

 

Sikkert et godt forslag med ett nybegynner forum, men for min egen del lærer jeg vel så mye av "nybegynnere" som de med "en viss faglig tyngde".

Slik jeg ser det har alle noe å bidra med, det handler etter mitt syn om å være ydmyk nok til å la seg begeistre av den "uerfarnes" glede og entusiasme.

 

En av mine beste fluefiskekompiser langs Rena`s bredder, Ole Marius er halvparten så gammel som meg. Den entusiasmen og kunnskapen han bestitter

har lært meg uenderlig mye og vært til stor inspirasjon for mitt fluefiske.

Det samme gjelder her inne på forumet. Ta for eksempel Steffn, Eline 92 og morten 1991.  Se den entusiasmen og gleden den jenta og de gutta har. En sann fornøyelse å lese det de skriver og det de spør om. Sånn skal det være. Disse ungdommene inspirerer meg. Jeg tenker at fremtiden ser lys ut for fluefiske med sånne entusiastiske typer.

Det samme gjelder for de litt eldre gutta. Masse kunnskap, masse erfaring og mye å lære av dem.

Jeg poengterer dette for å understreke at vi alle har noe å lære av hverandre enten vi har fisket med flue i 30 år eller i 3 år eller har akkurat startet.

Derfor tenker jeg at vi er i grunn i samme båt, og båtens navn er: "FLUEFISKERENE".

 

Terje!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

For å fjerne manges frykt for å skrive innlegg kan man kanskje opprette et nybegynnerforum?

 

 

Beklager om dette er en avsporing, men dette syns jeg var et forferdelig godt forslag! Jeg er faktisk helt sikker på at mange føler seg oversett her inne, da diskusjoner her inne krever litt albuer, eller en "hvis faglig tyngde".

Hadde vært kjekt om vi "små" og fikk lov å diskutere litt oss i mellom...

 

Kunne sikkert vært flotte greier det.. men jeg tror veldig mange som ikke skriver hær kommer til denne siden og forumet pga veldig mange bindebeskrivelser av ørretfluer og om man søker i forumet får man svar på det meste man lurer på..

 

Og det er sikkert flere som meg som sier min mening men gidder ikke å bruke tid på å diskutere ting opp, ned, fram og tilbake så da blir det heller med det ene innlegget i den tråden..

 

Jeg tror ikke det er noen som er redd for å spørre om noe pga av di fleste med faglig tyngde gir veldig gode svar uansett va det er, men mange som mangler den tyngden er vell redd for å si sin mening for de klarer ikke beskrive det de mener eller bommmer litt i forklaringen sin og da kommer det ofte en komentar fra noen bedrevitere som alltid vet alt, samme skjer når en stakkar kakker stor fisken sin å legger ut bilde av dette..

 

Disse bedreviterne skulle jeg gjerne ha sett at det har blitt satt en tidlig stopper for, tror veldig mange lar være å bidra noe mer etter de har brent seg etter et innlegg med bilder pga den storfisk debatten eller at man prøver i bidra i en debatt med litt tyngde i..

 

Hadde vært mye bedre om folk hadd tenkt seg litt om før man peiser ut med negative komentarer ang slike ting (kakkebilder osv) folk må jo få ha forskjellige meninger men trenger ikke å poste det på slike innlegg..

 

Så burde da kanskje ha et nybegynner forum, c&r forum, kakke fisk i hodet av og til men setter mesteparten ut igjen forum?? (ironi)

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Godt svart Terje, dette synes jeg var konstruktivt. Vi er som du påpeker i samme båt og er ute etter å lære mest mulig om en særdeles spennende og givende hobby, eller livs-stil som det har blitt for mange. Så la oss derfor prøve å unngå å krangle om bagateller i alle fall. At man kan være prinsipielt uenig i enkeltsaker, som til eksempel C&R, må vi leve med. For noen av oss er dette naturlig og for andre er dette utenkelig, det har også noe med hvor vi fisker og hvilke ressures vi har å høste av. Til btholvik, dette har også vært min kjepphest i denne diskusjonen, jeg tror ikke et nybegynnerforum er løsningen som noen har foreslått, men som tidligere sagt, en mer romslig og inkluderende holdning fra dere etablerte.

 

Vennlig hilsen Jens

 

PS. Dette tror jeg blir mitt siste ord i denne diskusjonen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

For å fjerne manges frykt for å skrive innlegg kan man kanskje opprette et nybegynnerforum?

 

 

Dette var noe av det første jeg foreslo når jeg kom hit til forumet... Interessen var heller laber desverre. Kanskje vi kan få til dette nå?

 

http://fluefiskesiden.no/forum/index.php?topic=5948.0

 

Jeg ble pent henvist til søkeknappen...  ??? ???

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Finn et passende forum å poste innlegget ditt under, og vent så på svar. Nybegynnere har alltid blitt tatt godt vare på her på siden. Det som kan skje om vi oppretter et nybegynner forum er at mer erfarene fiskere styrer unna slike kategorier, og flere gode svar kan gå tapt. Så her er det bare å kaste seg ut i det s0und , leifmorten og andre som ønsker hjelp.

 

Det er også godt å høre at flere her synes at forumet IKKE har tapt seg, men heller tvert imot.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har ikke tro på et "nybegynnerforum", men jeg har tro på en egen "Start up"- side som skal ligge på forsiden som en artikkel e.l...

 

Denne "nybegynnersiden" bør inneholde det aller viktigste for å komme i gang: F.eks:

1) Montering av utstyret, backing, snøre og fortom.

2) De viktigste knutene

3) Vanlige nybegynnerspørsmål m/ svar

4) Ord og begrep innen fluefiske

5) Enkel innsekt-identifikasjon

6) Linker til fluer som imiterer disse insektene

7) Tips og råd ved utstyrsvalg

 

etc etc..

 

Tror dette hadde vært veldig flott for nybegynneren, men det er litt jobb å lage dette... :rolleyes:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har ikke tro på et "nybegynnerforum", men jeg har tro på en egen "Start up"- side som skal ligge på forsiden som en artikkel e.l...

 

Denne "nybegynnersiden" bør inneholde det aller viktigste for å komme i gang: F.eks:

1) Montering av utstyret, backing, snøre og fortom.

2) De viktigste knutene

3) Vanlige nybegynnerspørsmål m/ svar

4) Ord og begrep innen fluefiske

5) Enkel innsekt-identifikasjon

6) Linker til fluer som imiterer disse insektene

7) Tips og råd ved utstyrsvalg

 

etc etc..

 

Tror dette hadde vært veldig flott for nybegynneren, men det er litt jobb å lage dette... :rolleyes:

 

Tror noe ala det har blitt nevnt før.. uten spesiell respons..

 

Forslag:

 

Nybegynnerens kvaler

 

  • Hvilke fluefiskepakker skal man velge og hvor mye penger skal man legge i pakken.
  • Hva trenger man av utsyr, fortom, løkker etc. Poly vs Fluo.
  • Finnes det kastekurs nær deg.
  • Hvilke fluer bruker man til vann/tjern/bekk/elv. Årstider for klekking etc.
  • Regler, moral og etikk under fisket.

 

http://fluefiskesiden.no/forum/index.php?topic=6352.msg55877#msg55877

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skal ta tak i dette med en gang! Se å få igang noen nybegynnersider.

 

Hvis det blir for mye stoff i artikkelen kan jo kanskje noen drevne fluefiskende forumsbrukerne hjelpe til. Kanskje med erfaringer de gjorde seg når de først startet og hvor de er idag. :)

Dette blir spennende! Ser for meg en svært lettfattelig men innholdsrik artikkel!

En egen seksjon i menyen på hovedsiden hadde vært enda mer knall  :D

 

Uansett; lykke til!

 

(Dette var vel litt offtopic, kanskje admin starter en egen tråd for eventuell idèmyldring..?) :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nybegynnersider skal bli! Det skal vi helt klart ha. Tanken har vært der lenge, siden oppstarten faktisk. Men som dere ser så har det ikke blitt mye ut av det ennå. For min egen del synes jeg det er langt mer interessant å legge ut ting som opptar meg i nuet eller saker som ikke er skrevet så mye om andre steder. Det har noe med engasjement og iver å gjøre. Da er det lettere å lage stoff.

 

Start up var et godt navn. Dette skal vi få på gli utover vinteren.

Det er forresten lov til å bidra med slike saker.

 

Den beste måten å få med nye er å være greie og konstruktive. Det synes jeg vi klarer her. Jeg oppretter de forum flertallet vil ha. Men, jeg må si at jeg får litt betenkligheter med eget nybegynnerforum. Vil alle være like flinke til å hjelpe til der? Vil noen vegre seg for å skrive der pga. ordet nybegynner? Jeg tør påstå at de som har kommet med spørsmål her har fått god mottakelse og godt med info.

 

Jeg synes egentlig at det er merkelig at det stilles spørsmåltegn om forumet har tapt seg eller steget.

Det har gått en vei og det er opp. Vi fortsetter der, det er vel liten grunn til noe annet. Litt buldring innimellom må vi regne med.

 

Takhøyden hos meg er høy, nesten uant. Der skal vi være.

For ettertiden ønsker vi modder at folk blir flinkere til å tipse oss om ting som er litt guffent. Gjerne i forkant av innlegg som fyrer oppunder.

 

Jeg leser ikke alt, har rett og slett ikke tid til det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg mener det bør være begge deler. Nybegynnersider OG et forum for nybegynnere. Jeg husker kun 3 noviser som har postet på de "vanlige" fora. Det er ganske dårlig statistikk i en medlemsbase på over 2000. Det faktum at vi husker navnene deres sier vel sitt  ;D.

 

Flere av medlemmene her inne har bi-inntekt som instruktører innen en eller annen "gren" av fluefiske. Det ville overraske meg om ingen av disse gadd å hjelpe til. Mange andre har en instruktørspire som ivrer etter å komme ut. Og andre er bare hjelpsomme av natur.

 

En måte, kanskje, å finne ut om det er et ønske om et nybegynner forum er å kjøre en avstemming. Da kan selv de passive medlemmene få gitt sin stemme.

 

På "seksy"loops har jeg sett at enkelte har startet i nybegynner fora og gått videre til å poste i de vanlige kategoriene etterhvert som de har blitt bedre.

Dessuten kan det være enda en måte å få flere medlemmer på.

 

Just my 2 cents worth....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror kanskje redselen for at "nye" forum medlemmer ikke tør å ta ordet er overdrevet.

Jeg er relativt fersk her inne og har ikke startet mange trådene, men det er ganske naturlig. Man vil gjerne forstå "spillereglene" før man setter igang.

Jeg har vært flittig til å bruke søke-knappen og finner dermed svaret på det meste. Det er mange ressurspersoner her inne som har gjort de fleste feilene i fluefiske før, og som er rause nok til å dele med andre de erfaringer de har gjort når de har funnet ut av uføret.

Noen er mer "husvarme" enn andre og det er også helt naturlig, og det utarter i diskusjoner mellom tørrfluepurister osv osv(kom bare ikke på noe annet i farten). Disse vennskapelige kranglene er det veldig lett og se at ikke stikker særlig dypt, men egentlig er bare underholdning.

Det er disse "husvarme" medlemmene som er de første til å svare noen seriøst når noen ber om hjelp.

 

Kort sagt forumet er meget bra, også for de som ikke skriver så mye.

Tror egentlig ikke dere burde endre så mye, folk har en tendens til å bli uvenner, det er vanskelig å moderere bort.

 

Takk

DagB

Lenke til kommentar
Del på andre sider


×
×
  • Opprett ny...