Gå til innhold

Måtehold - Nødvendighet eller tull?


Flemming

Anbefalte innlegg

Tom, nei du skal overhodet ikke skamme deg!! Du virker som en kar som er bevisst og ansvarsfull i det du driver med.

 

Men generelt så mener jeg fortsatt at forvaltningen av lakseelver i Norge er litt for "tilfeldig" mange steder. Men vi skal vel ikke utdype det nærmere i denne tråden.

 

Når det gjelder bilder så se på bildet jeg la ut tidlig i tråden. Der var også kvoten 3 fisk pr. mann pr. døgn. Fyren som la det ut er en høyst respektert figur i en av verdens mest kjente elver (Tongariro). Men han fikk så hatten passet da han la dette ut på et NZ forum og skrøt av at de måtte ty til fryser nr. 2.  Forumet har like mange slukfiskere som fluefiskere, og de fleste tar fisk til mat. Allikevel ble det meget sterke reaksjoner. Det hjalp ikke stort at han la det ut i en tråd om redusert snittstørrelse i nevnte elv  :-\.

Men uansett er bildet av en lovlig fangts fra en elv med en av verdens største regnbuestammer. Jeg mener allikevel at det sender veldig feil signaler.

 

For ordens skyld:

post-148-13949853007115_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 175
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Mest aktive i denne tråden

Postede bilder

En liten tanke, den fisken vi gjerne poserer med er ofte den største,hvem ofrer ikke den et par bilder mer en de litt mindre,får de har vi jo bilder av fra før .Legger meg selv på hoggestabben, jeg setter alltid meg og trofebilde før fisken (ganske naturlig for de fleste av oss trur jeg), og det kan ofte være nok til å avgjøre dens skjebne, selv om jeg alltid tenker på fisken beste.Men i visse tilfeller går jeg over streken i min streben etter annerkjennelse, stor fisk selger jo bedre en små, selv om jeg ikke lever av fiske.

10 pils , litt småfull, sletter innlegget hvis jeg har misforstått. Si fra hikk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

tror neppe de få fiskene som blir kakka og vist her

som avatar er et prob.Tror dette er et prob blandt meite gutta og sluk kara gitt.

Dette er et forum for fiskere ikke "yrkes fiskere".som tar alt.

Uansett har du fått en trofe`fisk som du har lyst til og ta bilder av og ikke har kamera

tilgjengelig,så har du vel egentlig ingen valg.....eller?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne tråden begynner å bli svært lang. Når man ser hvor få som svarer fram og tilbake på den, burde vi kansje snart anbefale et telefonmøte eller et treff ved ei elv og diskutert det alene!! Likevel - jeg mener det er bra at fang og slippdiskusjoner dukker opp med jevne mellomrom slik at temaet holdes varmt. Måtehold er viktig på mange fiskeplasser - det vet alle som har fisket i mange år hehe..

 

Når det er sagt, synes jeg denne tråden begynner å nærme seg flisespikkeri. For det første er jeg imot begrepet c&r. Dette er negativt ladet og forbundet med prinsipper. Jeg synes vi skal skille c&r med fang og slipp som en forvaltningsmessig fornuftighet enkelte plasser.

 

Jeg mener ikke det er noe dårlig signal til nybegynneren å holde opp en flott fisk på sin avatar på et fluefiskenettsted. Det er jo fiske det handler om. Fang og slipp er jo med og sørger for at flere skal få oppleve dette. Tmags - jeg vil gjerne se et bilde av deg og en flott NZ ørret slik at jeg blir missunnelig...  Flemming... Du vet godt at din firekilos fra båt ikke tok skade av et ekstra bilde..vis den fram.. La oss bli missunnelig.

Dette er ingen dårlig påvirkning på nybegynneren. Hvis vi stikker fingeren i jorden, vet vi godt at en nybegynner vil ta med hjem en ørret over kiloen for å vise den stolt fram uansett hvor den er tatt... akkurat som jeg - tmags - flemming og 2m sannsynligvis gjorde i sin tid. Men den nybegynneren brukte sikkert et par år før han endelig tok den fisken og er overhodet ingen trussel for bestanden.

Derfor er jeg tilhenger av regler som hindrer den erfarne fiskeren til å ta for seg av matfatet (stort sett). Da er vi kommet langt!!

 

Selv har jeg en avatar med en stor harr. Det er flere grunner til at jeg har den. For det første synes jeg det er greit at folk får se hvordan jeg ser ut når jeg skal uttrykke meg her. For det andre mener jeg det er provoserende med harr. Det er liksom mote å gjøre narr av harren. Jeg mener voksen harr er utrolig undrerespektert. Til slutt må jeg desverre 2m si at jeg er så hårete under armene at jeg bare må vise meg litt... Den som sier at det ikke er viktig mener jeg lyver!! Akkurat det er også et godt argument for å være forsiktig med fiskestammen.

 

Selv slipper jeg ut ALL FISK av meningsfull størrelse i vassdrag jeg fisker (har ikke tatt livet av stor fisk siden jeg var 20 - desverre 18 år siden). På fjellet hender det jeg steker fisk to tre ganger i året på plasser hvor det er to/tre personer som fisker i året.... Det er mitt valg.

 

Hvis jeg ikke tar feil, startet egentlig denne diskusjonen i sin tid (korriger meg hvis jeg tar feil) egentlig omkring noen bilder fra Toggi av noen torsk og sei som var ihjælslått. Nå vet vi alle at det er store fiskebåter som tar på tonnvis med disse fiskene, så det Toggi har gjort er overhodet ingen forbrytelse. Selv så avslutter jeg kastekurs i orkdalsfjorden, slik at nybegynnerne kan ta for seg av sei hver vår. Egentlig et ganske fornuftig kultiveringstiltak for Orkla i forhold til all smolten som blir spist på våren. Likevel... Toggi.. Det er et dårlig signal å lage slike bilder av mange fisk i et fluefiskeforum der vi egentlig alle er ute etter å framaskape gode holdninger.  Man kan bli så provosert man vil. Jeg synes at man skal ikke gjøre det. Jeg tipper at du i ettertid ikke ville lagt ut bildene. Er det ikke bedre å si - beklager jeg tok nå fiskene... men bildene kunne vært holdt for meg  og mine kompiser.. Jeg sier ikke at det er galt å ta disse fiskene. Jeg gjør det selv . Både i forbindelse med kurs og privat. Hver vår drar jeg til orkdalsfjorden en kveld og fisker sei. Der tar jeg så mye jeg orker - og den dagen pleier jeg å stoppe på 50stk. Det er det jeg orker å filitere for kjæringa til fiskekaker. Det er blitt en tradisjon!!. Men det er ikke noe jeg skriver i min fiskedagbok om...og aller helst ikke innpå her.. Nå har jeg ikke tatt meg et glass rødvin før innlegget, men et glass aquavit..hehe

 

Det jeg mener å si egentlig er at vi må slutte å klage på hver enkelt så inn i granskauen, men aller viktigst... er det noen som har et synspunkt på det man bedriver.. ikke bli så forbanna fornærmet. Kanskje har klageren faktisk rett. Kansje vi kan legge oss flate og si beklager enkelte ganger! Det kan jo hende st et og annet innlegg ikke er så gjennomtenkt. Spesielt når man faktisk diskuterer med 1000 mann man ikke kjenner.

Skit fiske gutter. Håper jeg treffer så mange som mulig av dere over en karsk og ei nydelig døgnflueklekking til sommeren!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lest i i flere debatter her på forumet hvor admin er lei av at folk sier bare enig,godt innlegg osv.Men r en mann av få ord så jeg må bare si, flott innlegg bjørnar

 

sitat:

 

Det jeg mener å si egentlig er at vi må slutte å klage på hver enkelt så inn i granskauen, men aller viktigst... er det noen som har et synspunkt på det man bedriver.. ikke bli så forbanna fornærmet. Kanskje har klageren faktisk rett. Kansje vi kan legge oss flate og si beklager enkelte ganger! Det kan jo hende st et og annet innlegg ikke er så gjennomtenkt. Spesielt når man faktisk diskuterer med 1000 mann man ikke kjenner.

Skit fiske gutter. Håper jeg treffer så mange som mulig av dere over en karsk og ei nydelig døgnflueklekking til sommeren!

 

 

holder med deg der,,,,,,,,,,,

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Bjørnar

 

Regner med at du har fulgt med for jeg har sagt at jeg ikke vil gjøre det igjen, det var mindre smart gjort.

Følte faktisk ikke at jeg gjorde så mye galt, men å legge det inn her var jævlig teit.

 

Fordi jeg burde visst hvilken furore et slikt bilde skaper inne på dette forumet.

Skal man virkelig ta "synderne" så tror jeg ytterst få av dem er medlemmer av dette forumet.

 

Ser knapt et slaktebilde inne på denne siden. Og jeg tror de fleste har fått med seg måtehold i forhold til å ta med seg fisk hjem og hvor det er på sitt fulle forsvarlig med å sette fisken tilbake til sitt rette element.

 

Jeg begynner å bli litt lei slike tråder så fra nå orker jeg ikke å delta i slike tråder mer.

Men en ting skal jeg ta med meg.

 

Være ydmyk til de rundt meg når jeg skal fortelle hvorfor det er smart å sette fisken uti igjen der det er sårbart med bestand eller stor fisk.

 

Jeg er nesten C & R "freak" etter jeg ble medlem her. Halleluja!! En grunn til det er vel påvirkning fra noen på siden her. Jeg har nok lært det via personer som er super ydmyke til hvorfor det er smart.

 

For det er greia i mine øyne, ydmykhet gjør at en nybegynner ikke blir skremt vekk fra sitt fiske.

 

Dette var siste ord fra meg i slike debatter!!

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Meget kloke ord Toggi.

 

Du er ikke noe verre enn meg eller andre for den sags skyld, og er med dine 750 fiskedager i året selvfølgelig ikonet på at måtehold er riktig. Alle vet selvfølgelig at å ta med seg noen sei hjem far sjøen ikke har noen betydning, men det er nå en gang slik at det å feie for egen dør er viktig i en hver forvaltningsdiskusjon, derfor høster man i det stille. Da vil alle etterhvert få inntrykket av at det er lurt å være forsiktig. Så enkelt er det egentlig. "Tanner" vi forsiktig nok om dette over tid, er vi på rett vei. Alle er ikke og skal ikke være ekstremister. Men hvis vi alle er forsiktige, blirt det lettere å dele godene også de neste 200 årene. Derfor er det viktig at vi også viser måtehold på de selvfølgelighetene utad... som fex på seifiske.. Det er nå min mening. Ellers synes jeg ikke du skal slutte å uttale deg!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja slike tråder blir fort missforstått litt er jeg redd. Jeg missforstå sikkert tråder jeg også. Desverre er det fort gjort. Man sitter ikke "inne i tanknene" på den som skriver, og man tolker (eller skumleser uten å få med poengene) det anderledes en det det er ment.

Derfor må jeg poengtere litt det jeg har ment. (Det er i forhold til nybegynnere dette er tatt opp da det tidligere i tråden er hendvist til nybegynnere).

 

JEG tror ikke bilder av Avatarer med stor fisk gir et så dårlig signal til nybegynnere, man kan ikke la være å gjøre alt mulig for at det KAN missforståes av en nybegynner. Jeg mener at slike bilder ikke er uforsvarlig jeg (leste dere det nå!? ;D).

Jeg har også skrevet flere ganger at jeg også tar bilder av stor fisk - hvis/når jeg får noen, så jeg er i samme bås, så kritikken går i såfall til meg også. ;D

 

HER KOMMER HOVEDPOENGET MITT GJELDENDE DENNE TRÅDEN: Poenget jeg mente å få fram var at det ofte er litt for lett å kritisere andre og at man heller må "gå i seg selv" noen ganger å se om man faktisk selv kan ha noen dårlige holdninger, eller gjøre noe for å motvirke dårlige holdninger/forbilder. :)

Noen er kanskje litt for glad i å kritisere fangstbilder/Avatarer.

 

Jeg blir vel litt "provosert" (veldig lite altså) av at det andre gjør er galt, mens det man selv gjør faktisk også kan være galt. Derfor ble det vel litt "kværulering" fra min side. :) Burde nok latt det være. :)

 

Jeg tenkte at slika bilder av Avatarer KUNNE bidra til at for noen (nybegynnere) absolutt også må få ta bilder av stor fisk - de ser jo at "de store gutta" gjør det. Dermed kan det bli en del fisk som settes ut og som ikke overlever fordi den ikke har blitt behandlet riktig.

Men som sagt, JEG tro ikke det er noe særlig problem, og er det ikke det, SÅ FINT! ;D

 

OK, da takker vel jeg for meg på denne tråden også. Jeg lærte vel av dette at jeg skal være mer forsiktig med å  "kværulere" i framtiden, ;D, og at man må lese igjennom sine innlegg MANGE ganger før man slipper det løs (får håpe jeg har formulert meg slik jeg mente nå da, begynner å tvile litt på seg selv her!).

 

God jul! :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er med på at man ikke tar store uttak fra bestander som ikke tåler det, men SEI? Kom igjen folkens, mener dere virkelig at det er galt å vise bilder av en haug med sei også? I fjordene her oppe står det hundrevis av tonn med sei i lås(poser) om sommeren. I sommer var det så mye sei her oppe at fiskemottakene måtte si stopp. Om noen poster et bilde av 100 sei så har det absolutt ingenting, null, nada å si i den store sammenhengen. Kan ikke si jeg er særlig glad i forvaltning som skal baseres på følelser og ikke fakta. Naturen er ikke et glansbilde.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg blir vel litt "provosert" (veldig lite altså) av at det andre gjør er galt, mens det man selv gjør faktisk også kan være galt. Derfor ble det vel litt "kværulering" fra min side. :) Burde nok latt det være. :)

 

Dette er nok et ganske viktig poeng. Jeg merker også at jeg tenderer til å bli provosert over "verdensmester"-holdninger, der man snakker nedlatende om "andre" og opphøyer seg selv.

 

Dette kan være en medvirkende faktor til at C & R debatter, der meningsforskjellene i utgangspunktet er ganske små, blir ganske heite... :rolleyes:

 

 

Jeg er med på at man ikke tar store uttak fra bestander som ikke tåler det, men SEI? Kom igjen folkens, mener dere virkelig at det er galt å vise bilder av en haug med sei også? I fjordene her oppe står det hundrevis av tonn med sei i lås(poser) om sommeren. I sommer var det så mye sei her oppe at fiskemottakene måtte si stopp. Om noen poster et bilde av 100 sei så har det absolutt ingenting, null, nada å si i den store sammenhengen. Kan ikke si jeg er særlig glad i forvaltning som skal baseres på følelser og ikke fakta. Naturen er ikke et glansbilde.

 

Hehe, som vaskeekte nordlending er jeg oppvokst med å "fylle" båten med sei. For en utenforstående så vil kanskje dette fisket se ut som et inferno av blod, kynisme og fullstendig mangel på måtehold. For meg er seifisket noe jeg forbinder med matauk, og jeg kjenner på meg selv at jeg synes at det er svært merkelig når folk kritiserer et bilde av 10-15 døde sei... :rolleyes:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg merker også at jeg tenderer til å bli provosert over "verdensmester"-holdninger, der man snakker nedlatende om "andre" og opphøyer seg selv.

 

 

Jeg skjønner ikke hvilke nedlatende holdninger det siktes til? Det bør vel nå være rimelig klart at de aller, aller fleste C&R-fiskere her ganske enkelt sier at de fisker av andre grunner enn mat, at det er stort fiskepress på mange steder (også i villmark som Kola) og at fornuftig forvaltning med bl.a. catch & release er nødvendig for å sikre et godt sportsfiske også i fremtiden. Spesielt sett i lys av at fiskepresset øker og ikke avtar. Ingen er mer fanatiske enn at en ørret eller to fra tid til annen havner i panna på tur. Det er mulig jeg er blant dem som formulerer meg nedlatende, men da leses det nok vel mye mellom linjene - og det er ikke alltid det står noe der, selv om man tror det.  ;)

 

God jul!

 

Jørn

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg skjønner ikke hvilke nedlatende holdninger det siktes til?

 

Jeg sikter ikke til noen spesielt nedlatende holdninger, og ønsker heller ikke å skape et personfokus på dette punktet. Det vil bare være med på å oppheite debatten ytterligere, noe jeg ikke ønsker så nært opp mot jul...;)

 

Dette er altså bare et forsøk på noen generelle betraktninger om forskjellene mellom oss mennesker, og ulikheten i måtene vi formidler våre holdninger på. Det er f.eks. forskjell på å si "jeg prøver å gjøre dette slik, selv om det sikkert finnes andre gode måter å gjøre det på...", og "jeg mener at dere andre gjør dette feil, at jeg gjør dette rett, og at dere andre skal gjøre som meg...".

 

Generelt så finnes det vel ganske mange "verdensmestere" blant oss. Or am I wrong?

 

Det er mulig jeg er blant dem som formulerer meg nedlatende, men da leses det nok vel mye mellom linjene - og det er ikke alltid det står noe der, selv om man tror det.  ;)

 

God jul!

 

Jørn

 

Jeg tenkte over hodet ikke på deg i denne sammenhengen :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

Generelt så finnes det vel ganske mange "verdensmestere" blant oss. Or am I wrong?

 

Der har du nok rett, men man skal ikke være lenge i et fluefiskemiljø før man skjønner at det er veldig mange som kan utrolig mye. Når man erkjenner dette og er ærlig med seg selv så senkes skuldrene. FFS har hjulpet meg til det. Takk folkens! Jeg kan nok til å ha glede av fluefiske, og jeg gleder meg over ha uendelige mye mer å lære - hvis det er målet, og det er det noen ganger. Andre ganger bare lusker jeg rundt med bustefluer og slapper av.  ;)

 

Beklager en litt off topic refleksjon.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er f.eks. forskjell på å si "jeg prøver å gjøre dette slik, selv om det sikkert finnes andre gode måter å gjøre det på...", og "jeg mener at dere andre gjør dette feil, at jeg gjør dette rett, og at dere andre skal gjøre som meg...".

Helt enig, og dette kan være verdt å tenke litt over !

Tror også at vi bør være klar over at det er ingen automatikk i at vi sikrer bra fiske for senere generasjoner ved å drive c&r !

Det er andre trusler mot fiskebestanden enn sportsfiskere i dette landet også !

Ikke at man av den grunn skal la være å tenke måtehold, men man lurer seg selv om man tror c&r-fiske er noen garanti for bra fiske i fremtiden !

Vi er desverre alt for få som har noen genuin interesse av om det er ørret i elvene våre eller ikke  :-[

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

men man lurer seg selv om man tror c&r-fiske er noen garanti for bra fiske i fremtiden !

 

 

Du mener da ikke dette når vi snakker om hardt pressende elver? Ta "skrukkedalselva" som eksempel. Hva viser historien at skjer med en sårbar elv med hardt fiskepress dersom det ikke finnes maxmål og baglimit (c&r)? Nettopp, ødelagt! Om maxmål og baglimit ikke er en "garanti", så er det i hvertfall det aller beste vi sportsfiskere kan bidra med for å sikre et godt fiske i fremtiden. Fortell meg hvorfor jeg lurer meg selv nå...?  ;)

 

Vi kan selvfølgelig fortsette med dagens stil: Fisk tomt, og fyll på med settefisk. Ønsker vi det?

 

Jeg skjønner selvfølgelig at mange ikke liker "pålagt måtehold", som baglimit og maxmål jo er, men hvor mange elver skal ødelegges av sportsfiskere, og hvor mange ganger skal historien få gjenta seg før vi innser at enkelte elver trenger strengere regler fordi "måtehold" er noe man liker å si at man har, men ikke viser i praksis når fisket er godt...?  ;)

 

Nå er det vel på tide å være snill før nissen kommer, så jeg stopper der.

God jul! Fra nissen har jeg ønsket meg mer måtehold i Norge i 2008, men jeg har vel ikke vært snill nok til å få oppfylt det ønsket... :-\ ;D

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

God jul! Fra nissen har jeg ønsket meg mer måtehold i Norge i 2008, men jeg har vel ikke vært snill nok til å få oppfylt det ønsket... :-\ ;D

 

 

 

Det er et ønske du helt sikkert får oppfylt fra min side Flemming , men husk dette gjelder ikke bare fettfinnefisk.

God jul og godt nytt år, du er en solid øy i et hav av diare og annet skumt i vår fluefiskeverden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er glad i fisk.  Derfor spiser jeg litt av den fisken jeg får. Dersom jeg hadde vært kresen, og ikke likt fisk, hadde jeg ikke fisket i det hele tatt.  Det å fra tid til annen kunne spise av sin fangst gir fisket en nødvendig dimensjon. Spesielt når man er på tur, bor i lavvu og skal klare seg med det naturen gir. Det er urmennesket som krever sin rett.

 

Tilbake til tråden:  Måtehold er en nødvendig dyd.  Uansett.  Det er aldri tull.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ok, detta med  fiske og hvilke verdier vi representerer  kan vi diskuterre i all evighet, Har prøvd å overbevise fatter’n  siden tidenes morgen , men han må bare ta livet av alt han fisker, uansett,  mat eller ikke. Det spiller liksom ikke noen rolle,  men han har den  samme lysten og iveren etter å fange den størtse fisken som alle oss andre, bare at hans motiver er annerledes. Han vokste opp i etterkrigsåra,  og så sikkert det å finne mat til familien som de viktigste ever,  ok. Det  er et problem vi her på siden aldri har blitt  konfrontert med . Vi leker med maten  sier fattern, samtidig som han ikke glemmer å minne meg på at her var det så mye bedre å fiske før i tida, det ringer en bjelle, men han er ikke klar for det. Begynte selv mitt fluefiskeeventyr med fattern’s Tjøstheim i lågen etter harr og ørret , det var tider det , utstyret tatt i betrakning.  Og det første jeg så av fluefiskeporrno på tv’n  var staffan  og hans” 12 grader det skulle være iddeelt”. Fluefiske har forandret  seg siden den gang og det har antall fluefiskere åsså, vi er kort sagt flere og bedre på det vi driver med, mange flere, og elvene våre klarer ikke lenger å tilfredstille vår hunger etter porno, slik jeg ser det er det bare regler og måtehold som kan sikre godt fremtidig fiske i våre vassdrag, det er vel det vi alle er ute etter ,uansett motiv. Kan bare snakkke for meg selv , men mitt  vendepunkt kom for mange år siden da jeg fikk en stor harr i glomma, den var 1kg blank og det var helt klart et minne ,død eller levende. Roy sto langt langt oppe i elva og hadde ikke sjanse til å kome ned å ta bilde.Det var min første cacth & realese fisk ever, men sammtidig den fisken jeg allid kommer til å huske best da den svømte av gårde og liksom vinka farvell med ryggfinna og sa vi ses igjen. Jeg leker med liv når jeg utfører min hobby, men jeg ofrer det faktisk ikke en tanke når jeg streber etter annerkjennlse i  min hobby.Blir heller syk av folk som skal debattere føleser eller ikke hos fisk og dyr(som fortjener vår oppmerksomhet , ja helt klart)men  som allikavel  går rett forbi en som sitter på gata å tigger etter penger eller et sted å sove. Har første(andre)håndserfringer med akkurat det so drop it.

 

bare en tanke .Flemming nevnte et eller annet om en forsker her på siden som prata om fisk og følelser, husker ikke tråden men…….

Det var i hvert fall et eller annet om fisk og bla bla bla , og at karper er smarte osv .

 

Vel , jeg har akvarie (fy) , jeg bedriver cath & realese(enda mer fy)+ at jeg har hagedam med de smarteste av alle fisker, ops hva gjør jeg nå, brenner i helhvete det er sikkert , men jeg skal prøve å ta hensyn til de dyra som ligger i senga mi neste gang kona ber om Seks, vi snakker jo tross alt om store samfunn med midd som lever av mit kroppsavfall,  de har sikkert føleser de også så jeg sover på sofaen i kveld, faen er ikke trygg der heller vøt.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

tror neppe de få fiskene som blir kakka og vist her

som avatar er et prob.Tror dette er et prob blandt meite gutta og sluk kara gitt.

Dette er et forum for fiskere ikke "yrkes fiskere".som tar alt.

Uansett har du fått en trofe`fisk som du har lyst til og ta bilder av og ikke har kamera

tilgjengelig,så har du vel egentlig ingen valg.....eller?

Tror virkelig at du er helt på jordet her, gitt!

Kjenner meitemijøet rimelig godt, og f.eks poseringsbilde med død karpe er i det miljøet et mye større no-no enn poseringsbilde med død ørret er her. Btw, så er C&R bortimot 100% mandatory i disse mijøene ;) (og har vært det mye lengre enn C&R tanken i norsk fluefiske)

Ser heller ikke poenget med å "hellig gjøre" fluefiskere kontra andre sportsfiskere. Det er brodne kar i alle leire, og jeg tror virkelig ikke at noen er tjent med med ennå en "oss og dem" diskusjon. Aller minst fisken.

Måtehold og fornuftig forvaltning er noe som gavner oss alle, uansett fiskemetode. Da mener jeg at det er smartere å bygge broer, enn murer mellom miljøene ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

Tror virkelig at du er helt på jordet her, gitt!

Kjenner meitemijøet rimelig godt, og f.eks poseringsbilde med død karpe er i det miljøet et mye større no-no enn poseringsbilde med død ørret er her. Btw, så er C&R bortimot 100% mandatory i disse mijøene ;) (og har vært det mye lengre enn C&R tanken i norsk fluefiske)

Ser heller ikke poenget med å "hellig gjøre" fluefiskere kontra andre sportsfiskere. Det er brodne kar i alle leire, og jeg tror virkelig ikke at noen er tjent med med ennå en "oss og dem" diskusjon. Aller minst fisken.

Måtehold og fornuftig forvaltning er noe som gavner oss alle, uansett fiskemetode. Da mener jeg at det er smartere å bygge broer, enn murer mellom miljøene ;)

 

 

Glenn  er ikke på jordet, han er helt på vidda.Trur nok han mente "markfiskere" og ikke meitefiskere, ikke at det gjør saken noe bedre , men.........

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

men man lurer seg selv om man tror c&r-fiske er noen garanti for bra fiske i fremtiden !

 

 

Du mener da ikke dette når vi snakker om hardt pressende elver? Ta "skrukkedalselva" som eksempel. Hva viser historien at skjer med en sårbar elv med hardt fiskepress dersom det ikke finnes maxmål og baglimit (c&r)? Nettopp, ødelagt! Om maxmål og baglimit ikke er en "garanti", så er det i hvertfall det aller beste vi sportsfiskere kan bidra med for å sikre et godt fiske i fremtiden. Fortell meg hvorfor jeg lurer meg selv nå...?  ;)

At maxmål og bag-limit er det beste vi sportsfiskere kan bidra med er jeg helt enig i !

Jeg syntes dette er fine ordninger !

I hardt pressede vassdrag som ikke er utsatt for utslipp og andre overgrep er det sågar avgjørende også for fremtiden !

Jeg har bare sett så alt for mange tilfeller av elver der fiskebestanden er truet fra langt flere hold enn fiske !

Lenke til kommentar
Del på andre sider


×
×
  • Opprett ny...