Gå til innhold

Fiske etter Havabbor


pellus

Anbefalte innlegg

Supert. Svære reker skal bindes, jiggy og.

Spessielle farger dere mener funker bedre en annet på jiggy,en og rekene?

Alt i kombinasjoner hvitt, rosa eller grønn(Chartreuse). De to havabborrene jeg har vært borti har hatt magen full av krabber.Så det kunne vært morro og forsøkt med det også. Har bundt opp noen standard "Merkin Crab" i olivenbrunt til neste tur.

Bonefish_dels_merkin.JPG

 

(Ruffen: Pleier å spørre de ansatte på polet ang vin til mat. De har en interesse og kunnskap som overgår hva jeg gidder å sette meg inn i.. Tørr riesling til Asiatisk mat er en hit som jeg oppdaga i sommer. Blir nok mye av det fremover;))

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jo det var vilt, jeg fikk ikke Havabbor i dag. Kun sjøørreter og de var små.

Til Havabbor er craft fur deciever aktige fluer bedre syntes jeg.

 

Er det sant at en fikk 14 på en dag? Jeg har ikke sett snurten av Havabboren, men jeg tipper den kommer.

Jeg skulle ikke trengt noen annen flue enn superflua egentlig, kun en rosa reke og en sort zonker utenom.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

14 havabbor :o :o

 

Hadde jeg fått slik fangst, hadde jeg vurdert ta med meg minst 12 hjem til lite lokalt tjern og pøst uti noen bøtter salt......tenke seg hvor moro det kunne blitt gang, etter gang, etter gang.... ;D ;D

Hehe ;D

 

Det jeg har hørt er han ikke henger seg opp i "normer" men forsker selv og ikke går av veien for å tenke nytt. Han får vist veldig mye Abbor.

Sånn typisk "starter med flyt og jobber seg nedover i vannlagene til den sitter" Han fisker vistnok ofte ganske dypt. Har sikkert og mer en superflua i boksen ;):D

Slike folk burde jeg til slutt lære av :rolleyes: men jeg gidder jo aldri. Derfor får jeg jo og mindre fisk en slike folk.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

 

Hørt om mega fangster jeg, men da ofte med et mindre snitt.

Larvik gutta tok jo mengder i fjor. All ære til dem!!

 

Fjorten på en tur er utrolig bra fangst, jeg har også snakket med gamle travere som plukket havabbor som makrell. Det var ca 6 år siden, det var da betydelig lite fokus på HA her jeg bor.

 

Spesialiserer man seg på havabboren så tror jeg du til tider kan oppleve noe liknende. Jeg har fått havabbor på dagtid med synk 5. Tror ikke jeg hadde fått dem uten synk i de tilfellene.

 

Ja ja, nå ble jeg gira. Får satse litt på havabbor igjen. Savner høy puls, den som var etter hos meg idag var ikke STØRST. Men så noen store laaangt ute. ;)

 

Ofrer man tid så vinner man. Noen ganger virker dette fisket håpløst, og plutselig tar du havabbor 4 turer på rad. Hadde jeg bodd på Jomfruland så hadde jeg nok hatt noe liknende i år ifølge Per Suveren.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

et par kompiser var ute før helgen og fikk 9 havabbor på Mølen. 4 ble med hjem til  middag som bildet viser. Det er jo noen fiskere som faktisk spiser fisk ;) Kan anbefalle rekefluer til havabbor. Toggi nevner pattegrisen og det kan jeg si meg enig i. Nå har jo pattegrisen som navn blitt et fellesnavn på store rosa reker. Den orginale er bunnet med Wittingham spey hackel i fargen salmon pink. Når det er sagt så fisker sikkert de andre variantene godt de også. Moro å høre om fangster på jomfruland. Har selv fisket på de deilige strendene der ute i over 10 år og det er litt som å være på Fyn. ser man bort fra ølprisen på kroa er det ikke langt unna.

 

Hilsen Anders

post-2219-139498674644_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var en tur på Jeløy i dag. Rimelig lei indre Oslofjord pga manglende bett. Hadde planlagt denne turen i lang tid, og meningen var at jeg skulle dra ut etter barnehagelevering. Dessverre går ikke alt som planlagt. Minstemann spydde 7 ganger natta før. Kona blei uggen og hjemmeværende, men som vanlig var hun uvanlig snill  :D, og slapp meg ut av døra klokka 11.30.

Kjørte nedover på nye E6, og vurderte hvor på Jeløya jeg skulle dra. 5 m/s sørvest, høytrykk, men noe overskyet, flo kl 17. Bestemte meg for Kjellandsvik, da denne plassen kanskje ville ligge litt i le av vinden, men samtidig ha gunstige strømmer. Har ikke vært der før, men studert stedet på nettet.

Kom fram med bilen ca. kl 1230. Tok med en 6-7 Loop stang og begynte å trave innover. Tok vel en halvtime før jeg var fremmme. Møtte på en stor hoppende sildestim på veien ut, og fikk rigga opp stanga så fort jeg kunne. Så ikke om det HA som jaga. Da stanga var rigga klar med Cortland 444 synk1 snøre og en grønn/hvit teppesild, var silden som forduftet. Da det var bratt ned til sjøen, bestemte jeg meg for å trave videre utover mot odden. Kom fram og begynte å gjøre meg litt kjent. Frisk bris sørfra, kasta først retning østover inn mot bukten. Vinden tok skikkelig tak i lina. Hadde en fisk på etter 20 min. Fiska 30 min til uten å kjenne noe. Bytta da til andre siden av odden, og skifta til Airflo 40+ synk3 snøre (skjærer gjennom vinden som varm kniv i gele!!), og en blå/hvit ganske stor teppesild. Første kastet tok jeg 5-6 meter fra vannlinja. Ganske kort kast. Lot snøre synke 7-8 sekunder før jeg trakk inn. 10 meter fra land kjente jeg et kraftig hogg, så et sekund pause, så BÆNG!!!!!,  hogg det til noe jævlig. Havabbor!! ;D

Stanga mi føltes som en tannpirker, overhodet ingen kontroll de første 2 minuttene. Kunne garantert stått vannski bak fisken, og backingen er gul ja  :). Den hadde 3 utras på 35 meter. Ikke så sprek som de HA jeg har hatt på før, men absolutt sprekere enn SØ på samme vekt. Kjørte på fisken i ca 10-15 minutter. Hadde ikke med håv, så jeg dro den opp på svaberget i dønningene. Årets første HA tar jeg med hjem, resten slipper jeg ut. Årlig tradisjon. Rimelig mo i knærne. Det er dette jeg har jobba før hele ettersommeren. Deilig å endelig lykkes. Kakka HAborren. Og slengte ut flua rimelig kjapt. Tok vel 20 minutter, så beit det på noe. Var sikker på at det var en liten horngjel, men så viste det seg at det var en SØ på ca. 7 hekto hvor fortommen hadde vikla seg bak i gjellene, og bløgga fisken ferdig før den kom inn. Dro svært lite. Fisk er fisk, og kjøtt er mat, men denne kunne jeg dessverre av etiske hensyn ikke sette ut igjen. Etter dette hadde jeg et par lugg. Prøvde forskjellige teppesild, i rosa/hvit, chartrouse/hvit med sorte striper, grønn hvit. Ca klokka 18 kom det en del andre fiskerere. Følte meg da rimelig fornøyd, overlot plassen, og traska opp mot bilen igjen. Blei tatt vel i mot av happy kone (som sikkert har vært litt i tvil om jeg virkelig har vært på fisketurer i det siste,  pga null fangst), og satte i gang med å renske fisk. SØ hadde nærmest tom mage. HA var full av melke. Den hadde en småsild, og 3 småkrabber i magen.

Årets sjøfisketur for min del!! KONGE!!!! ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Takk til Kabbe for at han oppfant teppesilden, TOGGI som har gitt meg troen tilbake, og til kona, som atter en gang slapp meg ut døra. Snille hustruer er uvurderlige!!

Er nok litt sentimental etter et par glass rødvin, men dette er stort for meg.

Life is a beach!!  ;D ;D

post-1505-13949867633935_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for det :-). Drømmetur for meg etter så mange bomturer. Fisken var 2,2-2,3. Har dessverre ikke noen vekt. Får skaffe meg det nå, som jeg har begynt å dra fisk... ;D ;D ;D

Må ellers si meg veldig fornøyd med sesongen så langt. Laks på 7,2, SØ på 4,8, HA på over 2 kg. Kommer til å leve i en sann gledesrus i lang, lang tid fremover.

Me Happy, me love fishing for ever!! :-)

Ehhh...den melka var kanskje fettstrimler?? Antakelig kanskje...Noen som vet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Pål Andersen

En kompis og meg fikk 22 stykker på 3 timer for et par tre år siden.. Fortsatte samme uke med 8-10 om dagen.. Mesteparten i vannflata på flyt. Ærlig talt så er ikke denne fisken noe særlig kresen på fluer, litt fargerike så er det biff. Vanskeligere å finne rette sted (og dyp) fisken er :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En kompis og meg fikk 22 stykker på 3 timer for et par tre år siden.. Fortsatte samme uke med 8-10 om dagen.. Mesteparten i vannflata på flyt. Ærlig talt så er ikke denne fisken noe særlig kresen på fluer, litt fargerike så er det biff. Vanskeligere å finne rette sted (og dyp) fisken er :)

 

Som de fleste fisk mao ;D

Bare man finner dem, så er saken biff!

Og det skal noen ha: de er j... flinke å finne fisk.

Og det er jo ikke uvesentlig ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ute igår etpar timer på relativt ny plass.  To bass . største 1,5. De er i topp kondisjon nå og vil slett ikke opp og i noe håv for foto session..

Litt sent ute idag, liker å få med morgensola på en fridag.  Fikk to HA. Største 1,7

Utstyr : Axis 7 rigget med Streamline og Varivas ... Flue: avart av clouser. Legger litt pink floss rundt krokstammen. Men Chartreuse bucktail er desidert en trigger i lett farget vann. Flua er tygd godt etter fire HA...

En stund var det jagende bass i overflaten, bare et minutt eller to. Akkurat da hadde jeg skytelinen rundt pongtongen da jeg skulle slippe ut nr to, sånn ere bare i frisk bris med dønninger og tynn skyteline...

post-2607-1394986764302_thumb.jpg

post-2607-13949867643976_thumb.jpg

post-2607-13949867644947_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...