Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. rusvens

  Nymfeindikatorer

  Tror de bruker denne fargestiften i denne filmen, der de nymfefisker. Ca 1:33 ut i selve filmen
 3. RolvS

  Nymfeindikatorer

  Stemmer, @Pål Hedenstad - har lyst til å teste disse fluoriserende voks-stiftene. Det virker veldig fleksibelt mtp å tilpasse sighteren i forhold til lysforhold med annet. Etter at jeg postet har jeg fundert på hvor mye gris disse risikerer å generere i stangringer osv (må tørke av før intrekk - hvem husker å gjøre det hver gang.) En annen modell jeg tenker vil være synlig under de aller fleste lysforhold er å lage en «drops» indikator med «dråper» av fluo grønn UV-resin langs en halvmeter med rød-gul mono. Jeg kjøpte en spole med Rio’s two-tone indicator tippet. De sier chartereuse-pink, men farven er nærmere gul enn chartereuse. Fungerer bra når lysforholdene passer for den gule, den rosa syns jeg bare blir blass og difus i alle lysforhold bak solbriller. Men her kan jo mye tweakes, farver på brilleglassene teller jo også.
 4. Pål Hedenstad

  Nymfeindikatorer

  Nja....Her er det vel mer snakk om nymfefiske med nesten bare fortommen på utsiden av toppøyet og da er nok produktet Rolv lenket til (og tilsvarende) mer egnet.
 5. Yesterday
 6. Tørrflua

  Nymfeindikatorer

  Pål H ga vel noen gode tips på turen til Trysil. Ull med ev. Impregnering funket jo bra
 7. Kåre Olsby

  Tips til geologiske kart!

  Med både Android og Apple telefoner kan man laste ned appen "kommunekart". Den har har jeg gode erfaringer med.
 8. RolvS

  Nymfeindikatorer

  Nå finnes det litt forskjellig å bruke som indikator på fortommen for nymfing - to-farvet mono (rio, soldarino), rød og gul fra Stroft, pluss misc fiks ferdige «euronymphing sighters» av ymse kvalitet. Jeg har dog til gode å se noen føre Skafars Neon Wax i norge. Noen tips til enkleste shopping?
 9. Last week
 10. Truls

  Gjeddefiske

  Jeg røyk på en liten tur, fristelsen ble for stor når jeg fikk dratt frem utstyret. Dro opp til et vann hvor det er isfritt, og på ytterkanten til en liten bukt som lå i le så beit det jommen meg på en liten gjeddekar. Det tok i en slak marbakke inn mot bukta, der var det litt mer grumsete vann og antagelig litt varmere. Hadde ikke regnet med fisk, så det ble en hyggelig overraskelse. Så både maur med vinger og en og annen marginarta.
 11. Truls

  Gjeddefiske

  Jeg er i ferd med å begynne å forberede meg til å fiske gjedde, går over utstyr, fluer osv og i den forbindelse begynte jeg å lese litt og kom over denne fra NJFF. Sjekk sitatet omtrent midt i teksten... 'der den står i sivet og overfaller forbipasserende uheldige fisk, armer og bein.' synes kanskje blir 'litt' feil av njff og bidra til å snakke ned gjedda..? jeg synes gjedda er kul jeg og en sportsfisk jeg raskt lærte meg å bli glad i. Om du ikke har prøvd enda, så kan jeg bare anbefale deg noen turer. Veldig veldig gøy rett og slett.
 12. Tørrflua

  Bloke XL50 Switch

  Har kun bygd 4 stenger så kan vell ikke si at jeg er noen proff, heller en gal amatør.Har testet på hva jeg synes passer stanga før avgjørelsen blir tatt. Måler med skyvelær på den jeg synes ble best.
 13. RolvS

  Bloke XL50 Switch

  Jeg har ikke vært for kort, da, skjønner jeg Tror det ligner mer på fem og sju det jeg har gjort på denne.
 14. Truls

  Bloke XL50 Switch

  Jeg pleier å ligge på rundt 2-3 mm før tråden berører foten for første gang i surringene. Litt mer på de største ringene nærmest snellefestet, inntil 5 mm.
 15. RolvS

  Bloke XL50 Switch

  @Tørrflua - ah. Denne er montert med ferdigrulla kork, bildet lengre oppe var med plasten på I etterpåklokskapens lys - jeg kunne tenkt meg litt spinklere ringer. De jeg satte på var de Mike hadde. Skulle jeg bygd en til ville jeg jobbet litt mer for å finne passende snakerings fx. Quiz til proffene: hvor langt unna tåa på ringen starter dere tråden?
 16. Tørrflua

  Bloke XL50 Switch

  Så jo bra ut denne Rolv. Var litt skeptisk da det ene bildet tidligere, så det ut som håndtaket var av dreid tre, så lakkert. så feil kan man ta. Bra jobba.
 17. RolvS

  Bloke XL50 Switch

  Bilder ja! Her er noen. Etter en test på vann, kan jeg si at det kjennes ut som alt fra 17 til 22 gram er gangbart hva klumpvekt angår og jeg har litt forskjellig i det segmentet, så det passer veldig bra Den kler og min Danielsson L5W 6nine veldig greit. Jeg kommer til - sannsynligvis til noens store forferdelse - å svinge streamere med denne både i Trysil og Rena i sommer tenker jeg...
 18. eide

  inspirasjonstråd: laksefluer krok/tube

  Thunder & Lightning variant med oransj hegre hackle
 19. Tørrflua

  Bloke XL50 Switch

  Hva med et bilde til oss nysgjerrige ?
 20. Roaas

  Stillevannsfiske 2019

  Føltes som finalen i waiting game i dag, men med sporadiske vak i en liten vik på ett isbelagt vann fikk jeg startet sesongen etter ca 4t med vak-vakt og kaffe. En sprek og søt markaørret på nette 250-300gram fikk skuldrene helt på rett plass, og kickstartet sesongen for meg. Tok en CDC myggklekker strl 18. Foreviget ikke øyeblikket siden jeg ikke hadde håv, og det var kaldt vann. Kjapt ut igjen. Da er det i gang!!
 21. Truls

  Stillevannsfiske 2019

  Litt i tidligste laget eller..? Trodde det var litt tidlig for flyvemaur nå (?). Var ganske så mange også.
 22. RolvS

  Bloke XL50 Switch

  Etter en kjapp prøvekasting med litt forskjellig jeg har liggende, er jeg godt fornøyd. Dette er akkurat det leketøyet jeg hadde tenkt det skulle bli Jeg har prøvd den litt på plena med tre konfigurasjoner. SA’s «atlantic silver» i #7, en skagit-klump på 20g, og samme klump med en av tuppene fra GL multitip i klasse #6/#7. SA kjennes hakket for lett ut, og 20g+tip kjennes på grensa ut for hva som kan underhåndskastes men førsteintrykket er at det funker. Tenker teste på vann i morgen, så oppdatering følger! Etter det er jeg i alle fall overbevist om at #5 på switch-stengene til Bloke er etter tohåndsskalaen, og at passende enhåndsklasser er i 7/8 eller der omkring. Denne blir en fin stang å svinge streamere med uten at jeg trenger slite ut kastearmen... :p
 23. Jarle TL

  Stillevannsfiske 2019

  Deilig! Flott å lese at isen endelig begynner å løsne! Gratulerer med årets første :-)
 24. eide

  inspirasjonstråd: laksefluer krok/tube

  Har fått fisk på Mar Lodge og Durham Ranger, og dei held seg greit, avheng av korleis du bind dei sjølvsagt: eg brukar ein del forsterkande element når eg binde klassiske for fiske. Akkurat den flua her ville ikkje holdt seg så veldig bra (er bunde for ei ramme)
 25. Feskbaill

  Sjøørretfiske i sjøen

  Har hatt noen veldig fine SØ turer de siste 2 ukene, var så heldig å få info om noen grom plasser i indre fjord og har testet litt rundt omkring og knekt noen koder. Den ene plassen er en plass jeg så langt ikke har sett en eneste fisker bortsett fra vedkommende som fortalte meg om den. Plassen er ett lite skjær med mudder/tang og blåskjell i buktene som går på vær side. Første turen der var det helt dødt før det nærmet seg skumring og vannet var på det høyeste. Da smalt det først på en kilosfisk som føyk alle veier. Turen var sånn sett berget. Bestemte meg for å ta en halvtime til, men det tok bare ett par kast til før det smalt på en som var mye større, den plaska vilt i overflata før den begynte å dra line tungt utover mot marbakken, tok tid å få den inn da håven lå igjen på land, men klarte å få fatt på den å lettelsen var stor når PB på 2,2 og 56cm var landet. Vært på samme plass og ett par andre plasser i området og fått jevnt med fisk på vær tur, med flere fisker over kiloen. Samtlige har tatt vaskebjørn selv om jeg har fisket en del med jiggy og CDC reker også. Plassene skal også ha veldig godt havabborfiske når den tiden kommer så det blir å satse litt på det når sommern kommer
 26. RolvS

  Bloke XL50 Switch

  Der står den endelig til tørk, etter det andre laget med epoxy. Igjen - mye lært! Mye blir annerledes på den neste stanga jeg bygger meg
 27. Truls

  Sjøørretfiske i sjøen

  Tok en litt kort tur i dag. Hadde ikke troen i det hele tatt pga økende vind fra nordøst, og regnet med at det ble tregt. Ønsker meg et værskifte nå. Det var en del fisk inne, og når vinden løyet så gikk de og sipvaket og rullet like under overflaten. Hva de tok fant jeg egentlig aldri ut, men det kan meget mulig være mygg. Hadde ikke med pontong og tørt i dag pga økende vind. Fikk lurt tre fisk i dag, og det var antagelig mest på trass. Fisket meg gjennom metersvis med fortom pga av lle fluebytter, og var gjennom boksene mer enn en gang.en ble tatt på loppe, en tatt på rooolig inntrekk med reke, og en på en veldig tynt dresset clouser, med kun noen få hår bucktail fisket raskt. Ikke lett å bli klok på, og sjøørreten kan være frustrerende sær. Med tanke på fisketrykket langs fjorden, så er kanskje akkurat det greit noen ganger. Men fryktelig frustrerende kan det være
 1. Load more activity
×