Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Du bør trykke på knappen "Klikk for å velge filer" når du skriver innlegget. Da kan du velge hvilket bilde du vil laste opp. Når bildet er lastet opp, kan du trykke på + symbolet på filen for å lime det inn der det passer i teksten.
 3. Jeg gir opp. Om det er hukommelsen min det er noe feil med, (ganske sikkert) eller det er gjort endringer i måten å legge inn bilde på er usagt.Magne Fjellstad.
 4. Yesterday
 5. Total skivebom med bildet, prøver igjen i morgen. Magne Fjellstad.
 6. Under en rundtur fra bopelen og utover forbi Dyno og videre på flomvollen tilbake fikk jeg se noen fugler som stadig forflyttet seg, slik at det var umulig å komme på skikkelig "skuddhold" med kameraet. trodde det var vanlig gråspurv, men da jeg fikk lagt de inn på PC-en så jeg at det var noe annet. Nå har jeg bare en gammel fuglebok i sort/hvitt fra 1947, så det er litt vanskelig å se noe skikkelig. Men jeg tror at det er en Tornirisk, tross alt. Er det noen som kan gi meg et sikkert svar er jeg takknemlig. 069.jpg - A Magne Fjellstad.
 7. Noen som har fisket noe i Østfold i det siste? Er fersk innen tørrfluefiske og har tenkt meg ut. Har bundet opp litt maur, caddis, fjærmygg, døgnfluer og døgnflueklekkere samt et par Dyret. Er det noe annet jeg burde binde opp med en gang? Tenkte meg ut den uka her.
 8. Last week
 9. Mye vind og jeg fikk i en periode en leksjon i hvor vrient vespertina kan være... heldigvis noen fine fisk kvelden før og på morgenen! Puddingen ble forøvrig middag. Kroppsformen skyldtes nok grådighet og mauren var nesten i magesekken
 10. Nei, er vel på tide å poste medaljens bakside. Torsdag: Når du ikke ser Goslingen pga tåke - da er det vriene forhold. Årets første blanking, om man ser bort fra en tur med kona og Sophia forrige helg som vel strengt tatt ikke kan regnes som fisketur.
 11. Barneværns-sak . Men fra spøk til alvor: Den saksa er ganske skummel. Med pølsefingre og kløning så er det overhengende fare for blodbad.
 12. Jan Ingvar

  Nitelva

  OT, men: Forøvrig hadde jeg nettopp et lignende tilfelle her i mine hjemtrakter hvor en liten sluse ("overvanns-ventil") ble helt stengt i et sideløp til en liten elv, og tørrla hele sideelva... der var det heldigvis nok med å bare ta en telefon til Småkraft AS, så åpnet de denne lille slusa bittelitt igjen, til tross for at de ikke var pålagt minstevannføring her ihht konsesjon, iflg vedkommende jeg pratet med. Så man kan være heldig også med hvem man møter i andre enden...
 13. Jan Ingvar

  Nitelva

  @knut Det har varmet å følge både din og @Tørrfluas oppfølging og oppdatering i denne saken!! Det viser for alle oss andre og for alle andre lignende utfordringer, hvor utrolig viktig det er å ikke gi seg! Honnør til dere og evt andre i miljøet der som har engasjert seg!
 14. knut

  Nitelva

  Endelig! Etter 6 år med klager kom svaret fra miljøtilsynet i NVE i dag etter påtrykk fra Vannområdet Leira - Nitelva. NVE har hatt dialog med grunneier vedr.kjøringen av de 2 konsesjonsfrie kraftverkene. Grunneier har skissert et opplegg for å unngå start/stopp kjøringen i perioder med lav vannføring. NVE vurderer tiltakene som foreslås som positive og forventer at start/stopp-kjøringen av kraftverkene opphører. NVE vil følge opp saken ved behov og det skal jammen meg vi også En annen nyhet er at et Elveforum er under etablering slik at vassdraget kan bli bedre ivaretatt på alle måter. Konstituering av styre vil skje i august og undertegnede er med sammen med Tørrflua. Det første vi går i gang med er saken ovenfor da rennende vann er essensielt i et fungerende vassdrag. Minstevannføring i elvestumpen mellom kraftverkene må også på plass så her er vi ikke i mål. Det blir mye å ta tak i , men så langt veldig positivt. Kommer tilbake senere da vi også ønsker medlemmer til elveforumet som kan bidra.
 15. Det må være en annen type enn min for den et nett og spiss som fy altså....
 16. Det blir knappe 5 uker i Rauma og noen kvelder i Numedalslågen gjennom sommeren
 17. Tja...det gjenstår å se. Har sett disse fra 'Merica som har STORE streamere i slike sushi roll's uten at de har klaget nevneverdig. PÅ den andre siden....skal ikke disse fluene blå våte? Edit: Sushi rullen har ligget sammenrullet siden onsdag ettermiddag, kun vært åpnet opp ett par ganger for å sette inn flere fluer. Åpnet den i kveld og det ser ikke ut til at noen av fluene har fått noe varig mén.
 18. Tror ikke du kommer til å angre! Jeg har vært særdeles fornøyd med mine.
 19. Hot hot hot! Ser bra ut! Men klemmes ikke streamerne sammen når du ruller den inn?
 20. Jeg gikk til innkjøp av en KAI-saks etter å ha lest gode innlegg om disse. Synes den er for grov til å klippe nette fluer med, men fungerer utmerket til SØ-fluer og streamere. Jeg har havna på en rimelig saks fra apotek som er laget for å klippe neglebånd. Denne bruker jeg til finklipping når seg må nærme innbindingspunktet. I tillegg bruker jeg en grovere saks fra Loon som heter Ergo All Purpose Scissors. Den tar alt fra kobbertråd, blytråd og tinsel. God å håndtere med mykt håndtak. Loon har forresten kommet med en rekke sakser til de fleste formål, uten at jeg har fått testet de andre. Nå ga du meg muligens 600 kroner i nært forestående utgifter Pål :-)
 21. Har den razor-saksa selv og er meget fornøyd. Dog veldig lite fornøyd med at ungen har brukt den til et eller annet som har lagd hakk i den... Har også den deer hair-saksa som nevnes som også er bra. Jeg bruker ellers ei lite KAI-saks som er veldig fin, men med litt småe hull til fingra kanskje.
 22. Fishpond Sushi roll i str small til noen streamere. Så kan jeg frigjøre noen esker til andre fluer...
 23. Vært å prøvd og kjøpt sko. Valget ble til slutt mellom simms flyweight og simms vapor. Valget ble vapor (som bildet over) Begrunnelse for de som måtte lurer på det (+ og -) Simms flyweight : + meget god på foten + en sko som er fin om du bruker belly og svømmeføtter. +Meget god å gå i. + lett sko. - skeptisk til holdbarheten av ytterlaminering og holdbarhet på lisseløkkene. Hadde det vært en annen løsning på lissene hadde denne skoen blitt valgt, da jeg pleier å ha skoene i mange år. Trolig litt mere ustabil en vapor, men til mitt fiske spiller dette ikke noen rolle. Simms vapor: + god på foten. +God å gå i + bra løsning på lisser. + forholdsvis lett + ser ut som en ytterkonstruksjon som er holdbar. - litt vanskelig å stramme sko så helen "sitter fast". Pløsekant ned mot sko kan muligens legge seg dobbelt og kanskje kjennes som en klump, men dette vil være ulikt pga forskjellige føtter og leggtykkelse. Denne sko vant min lille butikk test da konstruksjonen virket mere gjennom tenkt med tanke på holdbarhet. Nå er det bare den praktiske delen som må testes om hvor tunge de blir etter å ha blitt våte og brukt i flere dager i strekk. Legger nok ut en liten tekst om det senere.
 24. Kun fiske ved Vespetina klekking eller Vulgata klekking
 25. Bra Robert er så treg (legge ut sånn film i isfiskesesongen ) for jeg var ennå tregere. Flott film, fin håndtering av fisk, bra lyd og kommentarer med stil. I det store og det hele; dette er det ingen som gjør bedre synes jeg. Takk for en perfekt halvtime. Ser frem til neste episode.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...