Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Maяɪus_A_Book

    Maяɪus_A_Book

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      12

    • Innlegg

      2 466


  2. Nofish

    Nofish

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      8

    • Innlegg

      313


  3. eide

    eide

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      8

    • Innlegg

      536


  4. Ruffen

    Ruffen

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      8

    • Innlegg

      11 582


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 21. mai 2016 i alle områder

  1. Surt og kaldt i dag, men fikk lurt den raringen her! Sent fra min SM-G935F via Tapatalk
    7 poeng
  2. Endelig litt marginata fiske[emoji3]
    7 poeng
  3. Jeg synes dette er en viktig diskusjon som ikke bør brannslukkes da nevnte aktører gjør helomvending av fiskeområder med deres markedsføring. Men jeg synes vi skal være litt forsiktig med å sitere enkeltpersoner fra en video. Dette er et veldig lite miljø, og det er etter mitt syn mer hensiktsmessig å rette kritikken mot selve organisasjonene. Selv om det nesten blir det samme, når det er snakk om bare en håndfull personer Hooked er nok ikke den som gir de store konsekvensene her. Det er vel heller de som har Hooked som samarbeidspartner. Man man skal være obs på hvilke spor disse håndfulle personene setter etter seg med disse støttemidlene. De kan ved de fineste perlene gjøre stor skade på fisk og natur. Om man til eksempel ser på hvordan Harren i Rena ser ut, med manglende under/overlepper, sår på kroppen og ødelagte finner, får jeg grøsninger på ryggen. Det er jo ikke morsomt å vite at det også vil bli slik i flere og mer sårbare elver. I samtlige fishspotelver jeg har vært i, er gjengangeren veldig mye søppel langs elva, og fortommsavfall, ølbokser, engangsgriller osv. Slik blir det med valfarting uten oppsyn, som burde ha kontrollen når flest folk oppholder seg i disse fiskeområdene. Mange mener det er oppdragsgiverne, altså grunneierne man bør rette kritikk mot, som gir slike markedsføringsaktører "oppdrag". Det er nok en sannhet med store modifikasjoner da man vet at nevnte organisasjoner presser på grunneiere for å overtale de i områder de finner interessante. Hadde de bare tatt tak i skralle fiskeområder for å gjøre de bedre.... Det hadde jeg applaudert, men jeg applauderer ikke markedsføring av allerede gode fiskeelver med streng og totalitær catch & release policy og hvor fisken skal opp i håver mange ganger i løpet av sesongen. Det gir meg en stor bismak. Forsåvidt bra med innovasjonsmidler til ferskvannsfiske, men de bør ikke kun gå til markedsføring. Det er andre tiltak som er viktigst, og som på lang sikt vil skape et produkt folk vil betale litt mer for. Men ingen skal ekskluderes, og jeg håper ingen andre elver når fiskekortprisene i Hemsil.
    6 poeng
  4. Jeg kan ikke se på hvilke måte disse har hjulpet "vårt fellesskap". Dersom det nå er tomt for penger (hovedsakelig skattepenger), hva sitter vi igjen med da?? Triple fiskekortpriser, latterlig fisketrykk og et lokalt engasjement for elva som er borte....takk så mye )))
    5 poeng
  5. Jeg skrev Oslofjorden ikke Lopphavet. Bare rundt fjorden innenfor Drøbak bor det nærmere 1 mill mennesker, også lenger ut er det tett befolket. Da er det,etter min mening, riktig å dele godene på en mest mulig rettferdig og skånsom måte på flest mulig, og innse at vi er i stand til å tømme fjorden . Derfor må også sportsfiskerne begrense seg. Vi må bygge opp bestandene. Det gjør vi ikke ved å la alle få lov til å bruke ødeleggende redskap. Fisk jeg tar opp på stang eller håndsnøre kan jeg vurdere og evt slippe ut igjen. Det kan jeg ikke med garn. Den fisken er for en stor del død. Ser man til Øresund hvor man kun har sportsfiske og et svært begerenset yrkesfiske med garn har man klart å beholde bærekraftige fiskebestander. Det har ikke vi klart og det har man heller ikke klart i områdene rundt Øresund. Det er sportsfisket som genererer mest penger i store deler av Oslofjorden og derfor bør man satse på det og samtidig bygge opp bestander som alle er enig om trenger langt mindre fisketrykk. Snakker man med dem som er organisert i fritidsfiskernes (garnfiskerne) organisasjon er det svært mange som vil frede (ikke noe fiske) i store deler av fjorden i både tre og fem år. Jeg deler din oppfatning Truls selv om jeg mener man ikke skal snakke om samme regler i hele fjorden. De fleste av oss har opplevd at man forandrer på fartsgrensene når det blir mer folksomt langs veien. Det skjønner og godtar vi. Men å måtte begrense fiske når det stadig blir flere som skal beskatte allerede små bestander vil vi ikke gå med på. Friluftsfjorden!
    4 poeng
  6. Skal teste ut nokre laksenymfer til sommar/hausten: http://dryfly.me/2016/05/salmon-nymphs/ Her på Mustad R90 #4
    4 poeng
  7. Nå bor ikke jeg ved Oslofjorden, men må si at for meg og mine barn, så setter vi stor pris på å sette garn. Det er noe av det kjekkeste vi gjør sammen. De har ikke tålmodighet til stangfiske. Vi spiser alt vi får og det gir meg stor tilfredsstillelse å vise barna at vi ikke trenger å handle alt på butikken. Samtidig så lærer jeg dem at vi må vise måtehold. Fisker ikke mer enn vi trenger...
    4 poeng
  8. Personlig, har jeg minimal innsikt i pengefordelingen som trekløveret Hooked, Fishspot og Ørretens rike har fått til disposisjon. Men helt ærlig talt, ville jeg gjerne sett at Hooked hadde fått større andeler enn de andre....; tross alt. Nå er det heldigvis for noen av disse aktørene, ikke jeg som avgjør dette.... Det blir på en måte vanskelig å holde dette trekløveret adskilt, selv om det nok hadde vert mest riktig. For det er ikke sikkert at den ene kan lastes for hva den andre har gjort eller sagt. Fish spot har forøvrig vært taktiskt kloke nok, til ikke å ha deltatt i noen av diskusjonene, og kan vel strengt tatt, ikke direkte lastes for sosiale "blemmer" på lik linje som sine "kolleger"..... Men personlig, har jeg ikke glemt hvordan mange av brukerne på dette forumet fikk passet påskrevet i samme åndedrag, som det ble annonsert at det skulle legges ned. Ei heller, har jeg glemt hvordan skeptikere til ei av østlands elvene ble fortalt at de var uønsket som fiskende gjester i dalen. Og slike former for "frierier" kan fort gjøre noe med den gjennomgående omtale og populæritet. Vi kan bli enige om at det er trist, når ildsjeler ikke får den responsen de fortjener. For vi er alle avhengig av de få, som virkelig bidrar til vårt fellesskap på en eller annen måte. ...På lik linje, som jeg håper og tror at falske agendaer og spekulative motivasjoner blir gjennomskuet... "Hjelp oss å hjelpe dere".....? Jaggu,... "Gud hjelpe både oss og dere".....
    4 poeng
  9. Morsom myggklekking i går med mye mygg på vannet resulterte i bra med vaking. Idet jeg kom ned så jeg at flere fisker tok tørre mygg. Derfor ble første soldat ut en tørr mygg med antronvinge og grizzlyhackel. Hadde tre takes på denne flua, men ingen satt. Blir som vanlig frustrert, men vet ganske sikkert at det har med at man gjerne er litt for rask med tilslaget under myggfiske tidlig på året, noe som ikke er veldig heldig med små fluer. Flua dras dermed rett ut av kjeften på fisken. Ikke første gang dette skjer for å si det forsiktig, hehehe. Det er vel standard prosedyre når tilslagene skal finjusteres for sesongen. Ulempen med tradisjonelt hackle og stive whiting fjør på myggfluer merker man fort med 6x fortom. Fortomstvinn og dertil banning er gjengangeren. Jeg gjør samme tabben hvert eneste år, som jeg også gjorde denne dagen CDC varianter er mye mer egnet for tynne fortommer for tørre mygg, og jeg byttet derfor til en CDC variant. Hadde et take på denne også, men etter litt så jeg at ingen av fiskene tok tørre mygg noe særlig mer, og vakinga roet seg over hele vannet. Så, etter en liten stund begynte noen betraktelig finere fisker å vake, og den ene vaka rett uten for kanten der jeg stod. Da var det ned på knærne i "stealth mode", og bytting av flue siden jeg ikke kunne se at noen tørre mygg ble tatt lenger. På fortommen havnet det en palaminomygg med litt impregnering på antrongarnet foran, samt ny fortomsspiss etter noen flaue vindknuter. Tok litt tid før jeg fikk knyti ting på plass, som egentlig er en positiv ting, da fisken fikk vaket seg litt mer steady inn i blodtåka. Da blir gjerne fisken litt mindre var er min erfaring, som gjør det letter å komme innpå den. Så rugget jeg forsiktig bortover på knærne for å komme på kastehold i fiskens bane. Ut med palaminomyggen som lå og fløyt dypt i vannskorpa, akkurat slik den skal med dusken stikkende bittelitt opp så den er lett å se. Vi snakker her om et kast på ca. 5-6 meter utenfor land og nesten bare fortom ute av toppringen, så nærme gikk fisken. Det tok vel ca 10 sekunder før palaminoen forsvant i et herlig sprutvak og fisken satt. Veldig flott og sprek fisk, som gav meg årets skikkelige myggopplevelse. Fisken veide litt i underkant av en kilo. Etter denne dabbet myggklekking og vaking helt av, og jeg reiste hjem blid og fornøyd. Legger med et meget fotogent selvutløserbilde med svært opplagt blikk. Ser ut som jeg er iferd med å sikle på fisken, hehehe. Bakgrunnen er restusjert, noe som beklageligvis er nødvendig om man vil ha noen jordbærsteder for seg selv. For de som kanskje lurer på hva en palaminomygg er for noe, så har Robert bindi et prakteksemplar med video i databasen Bare å binde i vei. Disse binder man 10 stk. av på en halvtime når man har det i fingra. Bare å følge linken under: http://www.fluefiskesiden.no/fluedatabasen/?db=1&flyid=472
    4 poeng
  10. Den er undervurdert....))))
    2 poeng
  11. Noen mener det er en såkaldt tigerørret. En hybrid mellom ørret og bekkerøye. Jeg er ikke sikker da jeg har fått slike på plasser jeg aldri har hørt om bekkerøye.
    2 poeng
  12. Nokre fleire i samme størrelse, skal gå ned litt i størrelse på dei neste, så sjå om eg skal jobbe litt med fargevariasjonar.
    2 poeng
  13. Ja jeg skjønner heller ikke helt hva disse har hjulpet oss med den dagen de går tom for penger. Plassene er eksponert/markedsført etter beste evne både innenlands og etter deres utsagn også utenlands. Prisene har økt og har det egentlig skjedd noe posetivt? Det blir nok helst oss som "forbrukere" som sitter igjen med lang nese. Jeg vet om plasser hvor disse aktørene har prøvd seg hvor det hadde blitt en katastrofe for område om de hadde fått gjennomslag. De går jo tom for penger på et tidspunkt ser det ut som så ja...
    2 poeng
  14. Krok: Kamasan B280 #4: http://flyhooks.org/kamasan/b280-l-w-salmon-double Kropp: Selull Hale/Undervinge: Isbjørn Vinge: Geit
    2 poeng
  15. det er viktig å være raus med fisken....
    1 poeng
  16. Jeg ville nok latt meg inspirere av kystfisket i slike situasjoner. Nå er ikke jeg noen ferskvannsfisker enda, men jeg ville nok tenkt litt som ved kysten. Det er dårlig med vind under vann, og ørreten og en del av byttedyrene er i aktivitet. Hva med å prøve å fiske av områdene utenfor vegetasjonsbeltet. Prøve dypt lang marbakkene, inne i grunne bukter som står i pålandsvind hvor masse byttedyr blir presset inn. Prøv langs undervannsskjær og rundt trær som har veltet. Gjør deg kjent med hvilke byttedyr som er i vannet, og prøv. Varier, utforsk og prøv mer. Før eller siden så vil det lykkes, så lykkes det igjen og man ser et mønster. Lærer seg noe, får erfaring og lykkes oftere... Sånn kommer i hvert fall jeg til å angripe det når forholdene ikke spiller på lag med det man ønsker. Hvis jeg ikke bare synes det er deilig å sitte i ro og fred og se utover vannet og bare nyte det å være ute...
    1 poeng
  17. Samme som undervannstørrfluevespertina med 20 sekunders angrefrist for fisken før tilslag?
    1 poeng
  18. Var ikke så mye vespertina i dag gitt. Tungt regn var ikke det de ville ha i dag. Men men det var nok til noen få vak og noen få fisk på oss. Fiskekompis slo heller over på "svømmende flyvesynkemaur"
    1 poeng
  19. Jøss! Den var spesiell! Er det en type bekkerøye? Eller ørret-røye bastard?? Kul fisk uansett[emoji106] Sent from my iPhone using Tapatalk
    1 poeng
  20. Jeg er enig med deg. Jeg driver og med litt matauk i sjøen. Ikke så ofte med garn men det hender. Har en fisketeine og en torskeruse ute om vinteren.Overdrevet hvor "farlig" et garn eller to er og etter min mening. Man får da som regel ikke mer i et garn eller om man fisker på havet en hel dag. Heller det motsatte.
    1 poeng
  21. Absolutt et godt argument. Godt det ikke er jeg som bestemmer :-)
    1 poeng
  22. Disse var flotte. Tipper SØ liker denne i elva også!
    1 poeng
  23. Hei Tegen, jeg har hatt de samme forholdene her hvor jeg holder til. På onsdagen var en kompis og jeg ute i marka på en godplass. Når vinden løyet i perioder så var fisken oppe og tok fjærmygg. Veldig morro men,når de periodene bare varer et øyeblikk så får man prøve noe annet imellomtiden. For meg fungerte det med en buzzer som jeg tvistet sakte inn. 5 ørreter fra 250 gram og opp til 6 hekto ble det på den måten. Så ikke la vinden stoppe deg,og selv om en nymfe ikke har fungert før så anbefaler jeg å prøve igjen. Jeg har ihvertfall fått mange fine opplevelser på den måten. Lykke til!
    1 poeng
  24. Libellenymfe og zonkere er veldig bra fiskefangere under vanskelige forhold, og i kveldstimene er også streaking caddis en luring. Det viktigste på dager med vind er for meg å oppsøke vann jeg kjenner fra før og vet om plasser i vannet der fisken oppholder seg. Det å "lese" vannet er den viktigste nøkkelen til å komme i kontakt med fisk selv under vanskelige forhold. Det enkleste og ofte mest hensiktsmessige er å fiske av og lokalisere marbakker. Så etterhvert når man blir litt mer kjent i noen vann, finner man andre og mer særegne kjennetegn. Dette kan være undervannsskjær, overhengende trær, undervannsvegetasjon, og andre bunnforhold som tilsier at de kan inneholde en bra konsentrasjon av byttedyr. Den største fisken går nærmest land som regel Lett å skremme disse om man kaster i blinde og ikke fisker av de riktige plassene. Man må prøve seg frem litt, og gevinsten blir stor når man etterhvert får mere fisk i et vann når man blir kjent der enn man gjorde før.
    1 poeng
  25. Jeg mener garnfiske i indre Oslofjord, samt Bunnefjorden bør forbys. Men all sportsfiskeredskap skal være tillat.
    1 poeng
  26. Dette er en kort og god oppsummering av de tingene jeg liker minst ved dette. Det er vel ikke snakk om å lynsje noen, men om man bidrar til utviklingen, så er man delaktig uansett hvordan man vrir og vender på det.
    1 poeng
  27. Er det noen som faktisk kjenner fordelingen av disse millionene mellom ØR, fishspot og hooked? Og hva er deres rolle i dette trekløveret? Jeg skal ikke ta på meg en rolle som hookeds store beskytter her, for det har jeg hverken grunn eller ork til. Men jeg tror samtidig at det er greit å puste med magen og tenke seg om før bestemmer seg for hvem som evt. skal lynsjes. Hvem gjør hva, og hvem er badguys'a oppi det hele. Slik jeg har oppfattet det, spesielt i tiden før dette samarbeidet kom på plass, jobbet hooked.no med å rekruttere nye fiskere og spre fiskeglede gjennom forskjellige angrepsvinkler. Alt fra meite til fluefiske. Selv om mange, meg selv inkludert, hater at det er flere fiskere i verden bortsett fra seg selv og fiskekompisen er ikke dette noe jeg synes de fortjener tyn eller kritikk for. At noen forsøker å dele det de liker med andre er vel helt naturlig, og innafor etter min mening. Etter dette samarbeidet kom på plass kan man jo begynne tenke i de baner at hooked må stå til ansvar for de samme synder som ØR og fishspot. For det er disse aktørene og det de driver med som jeg opplever at folk har et problem med? Men før man kjenner hookeds rolle i dette trekløveret og hvor mye de får av kaka bør de kanskje få en siste sjans til litt goodwill. Det er vel ingen tvil om at det er ØR og fishspot som er den store stygge ulven for mange her inne, og at man i det minste kan ofre to sekunder på å tenke gjennom om Hooked fortjener å havne i den samme båsen. Da jeg gjorde dette selv fant jeg ut at jeg egentlig ikke hadde noe å klandre hooked for. Ikke før midtveis i denne filmen hvor det blir reklamert med premier som f.eks. guidet tur i fjøsørretens rike. Så for å sitere Åge, "følelsan dæm slit i mæ"! Håper dere som har gått hardt ut i denne tråden opplever dette som et angrep på dere. Ligger ikke mer bak det enn at jeg har sovet godt, gjenoppstått en smule mer reflektert enn i går kveld og ligger på sofaen og kjeder meg!
    1 poeng
  28. Veien til helvete er brolagt med gode intensjoner.
    1 poeng
  29. Merk Signatur og jobbested, dette er råd utifra meg som privatperson. Selv har jeg brukt Force Fins de siste +++ åra. Før brukte jeg de som fulgte med drifter'n . De som passer vadesko. De er helt greie de. Men oppdatering på ny drifter combo medfører svømmeføtter uten sko, sokkemodell. Disse koster 499.- hos de fleste butikker Personlig synes jeg dette er bedre, og går aldri tilbake. Mye pga av tidligfiske, og hvordan sokkemodell holder deg varm en time eller to lengre, enn en tett sko rundt foten. Outcast har den gamle versjonen, som er litt lengre "blad" og de koster 599.- hos de fleste butikker. Finn. no kan være et godt valg til å søke etter feks Force Fins til en rimelig penge. Av og til kan de dukke opp der. Har også vært innom en rekke vanlige svømmeføtter du kan plukke opp på Finn.no til alt fra 50-400.-. Bare husk å lagre alle slike føtter inni i hus om vintern slik at kuldegrader ikke "krakkelerer" gummi'n din til neste sesong . Fullgodt alternativ til alle de ovennevnte Edit: Gummi (krakkelering), det vil si den stroppen du slenger rundt helen. Den har en lei tendens til å gå i stykker på "vanlige" svømmeføtter ved utelagring om vinteren
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...