Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Eirik Rusten

    Eirik Rusten

    Administrators


    • Poeng

      3

    • Innlegg

      3 596


  2. Truls

    Truls

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      5 257


  3. Jarle TL

    Jarle TL

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      1 430


  4. Roaas

    Roaas

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      659


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 17. jan. 2021 i alle områder

  1. Jeg kjøpte Orvis Ultralight vadebukse og sko for et par år siden. Glimrende til å traske i.
    1 poeng
  2. Leste i dag at Staffan Lindstøm har gått bort. Han fikk kreftdiagnosen for bare under en måned siden. Staffan var en av mange som var veldig aktiv på Fluefiskesiden da jeg startet for fullt med fluefiske, og kom med gode råd og anbefalinger. I 2009 var en kompis og jeg på et treff på Kvarven i Rena, og jeg møtte ham da. Fersk som kompisen og jeg var, forbarmet Staffan seg over oss og hjalp oss med kastingen vår. På FFS var han jo ivrig på den tiden, og kom med hjelpsomme kommentarer da jeg startet med fluebinding. Jeg har kjøpt vagwing (er visst pollenfilter fra VW) av ham, kapokdubbing har jeg, alpakkadubbing, og ikke minst polyamiddubbingen hans som jeg fortsatt bruker mye av. Han likte visst veldig å finne materialer som han kunne lage fluer med. I 2011 dro jeg tilbake til Kvarven i Rena en uke alene, og Staffan var jo en av de som gjorde at jeg følte meg svært velkommen blant gjengen der. Det var turen da jeg fikk min første ordentlige kilosfisk (en typisk Rena-ørret på 1,5kg), og Staffan var veldig begeistret da jeg til slutt klarte å fange den. Jeg har ikke møtt ham etter det, men har jo hatt han som venn på Facebook alle år så har jo fulgt ham de siste årene. Oppstrøms har en artikkel om ham. Hvil i fred!
    1 poeng
  3. Det var en trist melding som traff meg rett i fleisen da jeg søndag åpnet Fluefiskersiden, derfor vil jeg skrive noen ord om mitt kjennskap til ham. Første gangen jeg kom i kontakt med Staffan var da jeg meldte meg på et kastekurs han hadde i Brumunddalmidt på 1970- tallet. På grunn av etternavnet trodde jeg at det sannsynlig var en en svenske som skulle briljere litt overfor teite nordmenn. Men det var det ikke nei. Han var faktisk underdanig overfor oss kursdeltagere. Senere ble jeg enda bedre kjent med ham under en hyggelig workshop som FAST FISKE hadde ganske tidlig etter åpningen av firmaet. Så mesteparten av det jeg praktiserte under min tid som fluefisker har jeg lært av ham. Dessverre traff jeg ham ikke i 2020, men tankene streifet stadig inn på hvordan han hadde det etter at han for en del år siden fortalte at han ikke tålte kulden. Så takk for alt du lærte meg i løpet av en førti/femti års periode. HVIL I FRED. Magne Fjellstad.
    1 poeng
  4. Oppfordrer samtlige til å støtte utdannelsen til datteren hans i Thailand via Spleis https://www.spleis.no/project/159462
    1 poeng
  5. Flotte minizonkere! Fantastisk flue som nesten kan gå på samme oppsettet som cdc-myggen i #17 Har bundet opp 14-15 sånne selv i det siste, og skulle ha en hel side i storboksen med slike, men er fri for øyne nå. Eller har noen på 3mm igjen, men synes egentlig 4mm blir finere. Skvetter som en gærning hver gang stor fisk tar disse. Kjennes ut som stanga skal dras ut av fingrene De er sinte på minizonkeran ja
    1 poeng
  6. Endelig fått meg en slik Lobster Claw fra FutureFly så nå kan jeg kutte ekornskinnene i ganske så tynne zonkerstrimler. Holder på å lage en egen streamer/nymfeboks for marka, der alle fluene fint skal kunne kastes med en halvkjapp femmerstang. Her følger noen minizonkere tungt inspirert av opphavsmannen på TMC 112TR #7
    1 poeng
  7. Det er en usedvanlig koselig liten butikk med ett godt utvalg ifht størrelsen. Den er gammeldags og yter videre god gammeldags service. Bjørnar er veldig hyggelig.
    1 poeng
  8. Ja, har hørt om denne butikken maaange ganger, og det har vært utelukkende veldig positive ting som har blitt sagt. Jeg har liksom aldri kommet meg dit, dessverre. Jeg er litt sånn netthandler, og er ikke så veldig ofte i Lillestrøm og Oslo. Er jo egentlig ikke langt, så kan jo kjøre dit kun for å gå dit, selvfølgelig. Får satse på å besøke denne butikken før sesongen starter! Engerlie glemte jeg i farten. Det er jo der jeg har handlet kjempeflott CDC de siste gangene!
    1 poeng
  9. Innenlands har jeg handlet hovedsakelig fra følgende: -Nordisk fiskeutstyr (Gulff og litt diverse småting som Vinylrib etc) - Gero (Bindestikke, quills, binde utstyr, og diverse fiskeutstyr) I all hovedsak fordi jeg digger karene som jobber der, det er lett å handle på nett for så å svinge innom og plukke det opp. De har ett greit utvalg. De har også rimeligste pris på quills. - Stonefly (kroker, binde utstyr, bindetråd, dubbing, turkey biots etc). Bruker Stonefly på grunn av stort utvalg av Ahrex kroker, FlyRite og Kapok dubbing, og fordi de har ett rikelig utvalg av Semperfli bindetråd og dry fly polygarn. De har i tillegg rask og billig levering. - Skitt fiske (har veldig mye av det samme som Stonefly, men ofte noe billigere på enkelte produkter enn andre butikker. De har også enkelte ting Stonefly ikke har). - Engerlie (CDC!! , Hanak kroker og Natures Spirit hårmateriale). Utenlandske butikker: - Cookshill fly tying (Peccary, CDC) - Funky Fly Tying (ekstremt stort utvalg av dubbing) - Ebay (billige nakker og større tilgjengelighet av forskjellige typer nakker fra spesielt Whiting). - Bogdan (Hanak kroker og en del småtteri du ikke finner i norske butikker). Jeg har ikke hatt noen problemer med leveranse og toll herfra. Bestilte to ordre for 600kr og 800kr. - Mistpool (diverse fiskeutstyr til praktisk fiske). Jeg vet vi snakker om nettbutikker her, men jeg vil allikevel slå ett slag for to butikker som har ett godt utvalg her, og det er Jaktia på Jessheim og Jarle & Bjørnar i Lillestrøm. De har en sparsom nettside, men de leverer meget på mange områder hva gjelder binde utstyr, materialer og fiskeutstyr.
    1 poeng
  10. Min aller første flue. Tror jeg var 11 år. Oppskrift: 1 Finn en tynn meite krok og bøy øyet oppover med tang. 2 Let etter fjær til vinge, pute av dårlig kvalitet kan gi god fangst. 3 lån litt sytråd og gulltråd av farmor syskrin. 4 hold kroken med en hånd bind med den andre, regn med mange timer med banning.
    1 poeng
  11. Jeg måtte prøve å få til en prøvekasting av en ny stang jeg har bygget. Bloke xgnp i klasse 7 tiltenkt gjedde. Hadde ikke lyst til å måtte vente helt til våre Da gikk det en kort tur til en plass jeg ikke har funnet helt ut av på høsten. Fikk en kilos og snaut tokilos, og var egentlig godt fornøyd med det før det tok hardt og var mer tyngde. Jeg trodde ikke den var såå stor, men når den kom mot meg og jeg skulle prøve å løfte den litt opp fra bunn, så var det sjanseløst den bare seg forbi meg, dypt og satte farten opp. Det ble en drøy kamp på 20 min, og jeg presset den hardt, men det var tunge utras, stanging i dypet og flere runder inn og ut før jeg fikk landet den. Det er den drøyeste gjedda jeg har vært borti. For noen krefter og for en kondisjon på den.
    1 poeng
  12. Prøver å vise med en skum-bit. Klipp på skrå, bøy snøret bakover, og surr over med f.eks bindetråd, så får du en fin og jevn overgang. Bruk så mye tråd at det dekker hele overgangen. (Mye mer tråd enn på bildet ) Legg på superlim eller lignende.
    1 poeng
  13. Eksperimenterer i retning en «lettkastet» baitfish. Jeg syns det nærmer seg. Dette er en deceiver, bundet i hovedsak med craftfur og icedub. Enkelt å binde, mye variasjonsmuligheter.
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...