Jump to content

Leaderboard

 1. Magne Fjellstad

  Magne Fjellstad

  Medlem NFF - Standard


  • Points

   7

  • Posts

   1261


 2. Roaas

  Roaas

  Medlem NFF - Standard


  • Points

   4

  • Posts

   578


 3. Jarle TL

  Jarle TL

  Medlem NFF - Standard


  • Points

   3

  • Posts

   1286


 4. Ørjan Pretorius

  Ørjan Pretorius

  Medlem NFF - Standard


  • Points

   2

  • Posts

   186


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 05/16/21 in all areas

 1. Jeg har ikke noen bilder angående fiske eller fiskerealitert, men etter et langt liv med interesse for natur, så tillater jeg meg å sende et par bilder fra uken som gikk. Håper at dere liker den slags bilder også Magne Fjellstad
  7 points
 2. For meg handler bindinga mer om fleksibilitet og tilpasning enn å låse seg til det som er tilgjengelig på markedet. Det utvalget av fluer jeg "behøver" til ørretfiske i marka og i elv er ikke tilgjengelig i noen butikk. For sjøørretfiske hadde jeg kanskje klart meg med kjøpefluer. Men jeg synes det er befriende og tilfredsstillende å kunne ha akkurat min lengde på haletrådene på døgnfluene. Jeg vil ha mine egne dubbingblandinger i kroppen på vårfluene. Og jeg vil ha 11mm kropp på dansefluene mine. Ved å binde selv så kan jeg justere i stor grad etter tillært erfaring. Både farger, størrelse og form på fluene. Når det gjelder økonomi og fluebinding så kan det bli ganske dyrt. Men jeg tror at kostnadene flater veldig ut etter noen års binding. De første 3-5 årene er det utrolige mengder verktøy og materialer som skal handles, men så kommer man inn i fasen som Rusten snakker om, hvor man kun sper på med litt materialer og enkelte verktøy.
  3 points
 3. Tjena godtfolk. Nytt år, nye bilder. Jeg synes det er litt moro med bilder, og jeg ønsker gjerne ha en bildetråd som foregående år. Spennende innhold ønskes velkommen! Starter kalaset med en Rhodani fra elva i går. Utrolig vakre disse bugsa! Denne var snaut krokstørrelse 14.
  2 points
 4. På tide med et nytt fluebindebord og noe nytt utstyr. i tillegg laget jeg en enkel reol, til disse kjekke boksene.
  2 points
 5. Årets første tur med tørt på fortomen idag.Valget sto mellom eit vann med mulighet for litt ok størrelse på fisken, men som skjelden leverer nåke meir enn frisk luft og kaste trening.. Og eit lite vann som nesten har fangst garanti, men veldig skjelden de er nåke meir enn småfisk. Tok sjangsen på litt større fisk i kveld, og på eit av mangen siste forsøk tok endelig fisken. Veldig sky ørret som kan vere veldig frustrerende, men også veldig kjekt når de først blir litt action. Snapchat-1604345463.mp4
  1 point
 6. Liten kveldstur til Lauvtjern i Østmarka (Oslo). Noe vak her og der. Både ble fisken over vann, og bobbler. Tipper de tok fjærmygg. Var litt av det i lufta (tror jeg), men ikke så mye på vannet. Så også det jeg kaller "vannløper". Sort insekt med to vinger og fire bein som løper på overflaten av vannet. Angrer på at jeg ikke prøvde meg med stankelbein imitasjon.
  1 point
 7. Har prøvd loddet litt over et par turer, og ser at dette kommer til å bli et nyttig verktøy når jeg lærer meg litt bedre å tolke bildene. Første gang jeg så fisk var reaksjonen, men, det der må jo nesten være... ja, det der MÅ være fisk og så smalt det Har fått noen aha-opplevelser med plassene jeg fisker, funnet et par nye potensielle plasser, sett noen kanter, strukturer og stimer med byttefisk. Så et artig scenario med byttefisk med et par større fisk like over bunnen under stimen. Rakk ikke å ta bilde, men like etter så jeg en fisk på bunnen med noen spredte fisk over seg. Sidescan og downscan gir veldig gode, nesten fotorealistiske bilder av bunnforhold o.l. Kommer til å bruke det mye utover, lete opp byttefisk og marbakke, vegatasjonsbelter og strukturer for så å fiske over områdene. Føler det blir målrettet på en helt annen måte
  1 point
 8. Aldri hatt behovet. Nå har jeg senest for to uker siden ryki fisk fordi han som knøyt knuta er et mehe, men om knuter er gjort skikkelig holder de. Jeg har fundert på å bruke fx loon knot sense på nåleknuten der jeg skjøter fluesnøre og fortomsbutt for å få den til å gli bedre gjennom ringene, men jeg slår det som regel fra meg når jeg funderer på hva UV-strålinga kan komme til å gjøre med butten (rimelig irrasjonelt, men sammenlignet med annet religiøst vissvass folk greier å tro på ifb med fisket sitt tenker jeg det er helt innafor.) Er du i tvil om knutene dine, øv litt knyting under Netflix-økta.
  1 point
 9. Noen vulgata parachute duns. Bundet på inspirasjon fra Svein Røbergshagen. Total lengde på disse er snaue 2.1cm. Ahrex FW511 er en ypperlig krok til dette synes jeg. Stort gap og solid krok.
  1 point
 10. Ble nytt snøre til Epic476.
  1 point
 11. Skulle kjøpe noe solbeskyttende buffer til fruen, jammen hang det på et Garmin vivid striker 7sv ekkolodd til pontoonen. Netthandel er skummelt.
  1 point
 12. Var ute en tur i går, et lite skogsvann i Østfold få km fra svenskegrensa. Padlet med kanoen og lette etter vak. Endte med to ørret i håven, på 515 og 390g. Begge tatt på black gnat parachute. Min andre sesong med flue, og største fisk på flue så langt, da er man strålende fornøyd.
  1 point
 13. Irritert meg over tippetspoler som slenger overalt og uten nevneverdig orden. Kom over denne fra SA, veldig fornøyd så langt.
  1 point
 14. Greit med ferskvare....SBT snøret fra 2017 skal få hvile nå. En fin match til Epic580
  1 point
 15. Bauhaus på nett. Skuffereol m/10 skuffer, 509 kroner.
  1 point
×
×
 • Create New...