Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Truls

    Truls

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      7

    • Innlegg

      5 257


  2. Rune Stokkebekk

    Rune Stokkebekk

    Administrators


    • Poeng

      5

    • Innlegg

      6 145


  3. Roaas

    Roaas

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      4

    • Innlegg

      659


  4. Jarle TL

    Jarle TL

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      1 430


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 17. jan. 2022 i alle områder

  1. Har vært helt bindetørke her i gården også, men jeg fikk i det minste somlet meg til å dra frem boksene i helgen for å få en oversikt over hva som trengs. Det var overraskende lite egentlig, så da blir det kanskje bare et par mønstre jeg ikke har hatt i boksen tidligere, som denne myggklekkeren. En variant av "hatching midge"
    2 poeng
  2. Er ikke bugs en vesentlig del av fluefiskingen da..? (Sorry, jeg klarte bare ikke å la den ligge)
    2 poeng
  3. Har hatt ekstrem bindetørke. Tror jeg er i ferd med å finne noe som ligner mer på marsjfart nå…
    2 poeng
  4. Denne flua er en oppgradert versjon av et mønster jeg har brukt i mange år. Grunntanken med mønsteret var å etterlikne små stankelbein som kommer utover seinsommeren og høsten. Jeg har hatt et par tilfeller når de har vært vakgiver. Men det er svært skjelden at de naturlige forbildene skaper noe vakbonanza. Like fullt er dette en flue som er veldig god under en rekke forhold. Generelt så liker jeg å tilpasse mine attraktorfluer til noe i nærheten av det fisken beiter på, litt større men ikke noen bombe. Små insekter dominerer mange plasser, spesielt litt seint på sesongen. Sky fisk kan være litt kresen og lettskremt. Og ørret som lusker rundt og rydder i bøsset kan være litt finspist. For meg er dette en av de store favorittene fra august til og med oktober i marka. Mang en gang har ørreten gått 5 på når denne har kommet i banen under beiting på fjærmygg. Den er også en skikkelig lureflue til elva når fisken er oppe en skjelden gang og vaker. Krok: Normal tørrfluekrok, bør ha litt lengde på skaftet. Eks TMC 100 str. 14 er en bra standardstr. Tråd: Brun eller Grå 12/0 Uni/Benecchi, eller Sheer 14/0. Kropp: Naturlig grå cdc fjær eller Flyrite nr 19/20. Bein: Faux Bucktail m/knute.Vinger: Grå hacklespisser fra indisk hane. Thorax: Nat brun/grå cdc spunnet i løkke.  
    1 poeng
  5. Heisann, Jeg har leid Bjørkelangen Sportshall 26 februar fra kl. 11-16 for at vi skal kunne kaste litt med flue. Eneste forbeholdet er evt. endringer i covid restriksjoner. Jeg tipper vi også finner på en form for bevertning 😉 Fint om de som ønsker å komme melder seg på i denne tråden. Tipper vi kommer til å legge ut en sak på FFS Face også.
    1 poeng
  6. Sånn! Da har jeg laget meg en god gjeng med mygg i flere stadier
    1 poeng
  7. Medlemsskap her er like obligatorisk for en fluefisker som fortom. En naturlig del av grunnutrustningen.
    1 poeng
  8. Jeg er selvfølgelig med. FFS sponser full bevertning av det som er mulig å lage der. Er det kjele, fiser vi opp noen pølser. Med løk. Eventuelt så blir det bokstavkjeks og rødbrus Kaffe bør vi også klare. For medlemmer. Ikke-medlemmer tvinger vi medlemsskap på så er det også ordnet.
    1 poeng
  9. Hei Ruben, Pr. nå så vet jeg ikke, alle demoer avhenger av hva som skjer med covid. Og jeg tipper det kommer opp en liste på slikt når det er klart.
    1 poeng
  10. Det er teksten under som er feil. Bilde osv er riktig, men beskrivelsen under tilhører stankelbein (faux-daddy)
    1 poeng
  11. Det gjør min også. Men teksten til cdc myggen er same som på stankelbein. Men fant dette i fluedatabasen: "Lag denne flua i flere farger! Oliven kropp og vanlig brun cdc. Grå kropp og sort cdc. Biot i kroppen er også utmerket!" Så da ha jeg vel svaret mitt
    1 poeng
  12. Slitt litt med å finne en steinflue imitasjon som jeg liker og har trua på. Synes rett og slett en stimulator som kan imitere f. eks steinfluer er heselige. Disse med nitten runder hackle og sånn. Jeg bare får meg ikke til å binde dem. Derfor begynte jeg å titte litt rundt. I søken tenkte jeg ut et mønster jeg kunne like, som jeg synes gir en bra profil, som flyter godt og som er enkel å binde. Dette var det jeg kom frem til. Denne er på en krok 14, i dette tilfellet Ahrex FW505 og FW511. Har klokketrua og ser frem til å prøve den ut til våren.
    1 poeng
  13. Her kommer det ett lite bibelvers. Har bare plimpra litt på stikka i det siste og har kommet opp med en prototype på en mygg klekker. Jeg veit ikke om dette er å sparke inn en allerede åpen dør eller ei, men idéen virket som upløyd mark. Hvertfall, idéen kom ut av en fjær jeg så som var brukt i en annen setting. Det var på en krøpling. Tenkte å teste ut den som en ren flottør. Det jeg tenkte å oppnå her var en flue som hang dypt i filmen med en tydelig vinge som var lett og se i mindre størrelser. Resultatet ble slik: Dette er noen runder med oransje nanosilk 18/0, tre runder påfugl og en naturhvit CDC puff. Alt samlet på en krok 18. Tok totalt 3 minutter og surre tror jeg. I vannfilmen blir det seende slik ut: Hele cluet her puffen som gir veldig god flyteevne. Naturlig mye olje i færen og måten den bindes inn så man får de små fibrene på fjæren pekende nedover, gjør at den flyter godt. Uten noen form for impregnering så testet jeg den i ett vannglass. Video ligger under her. Hva tror dere? Kan det funke? Vingen kan jo enkelt justeres med saks i en post-stikke mid fiske situasjon, eller man binder den inne noe kortere hvis man ønsker. VID_20210320_114820.mp4
    1 poeng
  14. Jeg tenkte å synde litt på fluefronten til sommeren, kanskje prøve en buzzer eller noe, men har bundet lite av fandenskapen. Nå har jeg prøvd meg litt frem, og laget ett par i strl 14 og 16. Kan det gå?
    1 poeng
  15. Ingen Vinter uten å masseprodusere CDC Myggen Runda vel nettopp 30 stk her nå. Fort gjort. Det er en del som knoter litt med beina ser jeg, og det krever jo litt øvelse å unngå å binde ned for mange fibre. Så her er et tips... BRETT ALLE BAKOVER!! Så surrer du løkka, prøver å treffe kroken med "bar løkke" og legger surringene inntil hverandre, IKKE OVERLAPP!
    1 poeng
  16. Har aldri fisket med Griffiths Gnat. Så noen bilder og ble litt inspirert nå som vi gradvis nærmer oss høsten. Ahrex FW500 i strl 16.
    1 poeng
  17. Her er mine forsøk på Runes CDC Hatching Midge på TMC 102y str 17 og str 19. Råkule å binde! De fikk akkurat plass i boksen med cdc-mygg og Mock Palmer
    1 poeng
  18. Yellow Owl (i innbindings rekkefølge) Krok: Kamasan B 110 #16 Bindetråd: Uni 8/0, sort Vinge: Cdc, natur "Wild Mallard" Kropp: Påfuglquill - gul Thorax: Hareøredubbing Kroppen er dekket med 5 lag vanlig Veniard Cellire fluebinderlakk. I tillegg er quill'en surret over et lag med lakk. Har også laget noen med Loon Flow UV slik at man kan undersøke hvilken av metodene som er mest holdbar.
    1 poeng
  19. Denne kunne vel vært i mange tråder. Måtte fylle på med noen klekkere.
    1 poeng
  20. Jeg pleier å binde buzzere i størrelse 12 og 14. Men har funnet ut at det er greit å ha med noen mindre også. Her har jeg bundet noen på TMC 2488 #16 med bindetråd og ymse ribbinger. Blir fine med quill fra påfugl også. I hodet er det litt tynn kobbertråd med svart bindetråd og rød flash til cheeks. Dekket med uv-lim og litt klarlakk.
    1 poeng
  21. Litt buzzere på menyen... Lagde en sak i fluedatabasen også med fargekomboer og SFS. God Kveld i stua :-)
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...