Igor Soldo Skrevet 2. februar 2010 Rapporter Del Skrevet 2. februar 2010 10 min chinese kylling/kalkun/svin/what ever 1 stor løk i skiver 3 hakkede fedd hvitløk 1-2 gulroter, i tynne skiver 2x3 cm med ingefær, i store biter så man kan plukke det ut når man spiser (er tross alt nesten bark ) 1 paprika i strimler litt vannkastanjer, bambusskudd og slik annet asiatisk sweet chili sauce, oyster sauce, soya, om ønskelig fish sauce (kan egentlig ikke lage asiatisk uten, men det har en spes smak) litt vann til å øke mengden saus olje til steking, NB! noe som har neutral smak. kan tilsettes NOEN DRÅPER sesam olje ris/nudler for at dette skal gå fort må alt kuttes opp på forhånd. meg tar det ca 10 min, men så er jeg kokk fres kjøttet, tilsett grønnsakene og fres litt, ha i sausene (så mye man vil), fres litt til, ha i litt vann. ferdig og kok risen på forhånd, under lokk og på ovnen holder den seg varm lenge nok Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Thomas. Skrevet 2. februar 2010 Rapporter Del Skrevet 2. februar 2010 10 min chinese kylling/kalkun/svin/what ever 1 stor løk i skiver 3 hakkede fedd hvitløk 1-2 gulroter, i tynne skiver 2x3 cm med ingefær, i store biter så man kan plukke det ut når man spiser (er tross alt nesten bark ) 1 paprika i strimler litt vannkastanjer, bambusskudd og slik annet asiatisk sweet chili sauce, oyster sauce, soya, om ønskelig fish sauce (kan egentlig ikke lage asiatisk uten, men det har en spes smak) litt vann til å øke mengden saus olje til steking, NB! noe som har neutral smak. kan tilsettes NOEN DRÅPER sesam olje ris/nudler for at dette skal gå fort må alt kuttes opp på forhånd. meg tar det ca 10 min, men så er jeg kokk fres kjøttet, tilsett grønnsakene og fres litt, ha i sausene (så mye man vil), fres litt til, ha i litt vann. ferdig og kok risen på forhånd, under lokk og på ovnen holder den seg varm lenge nok den frista litt Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Robban Skrevet 2. februar 2010 Rapporter Del Skrevet 2. februar 2010 Blei sulten igjen nå Igor Dagens her ble noe mere usunn Yrfilet av svin, (kiwi god helg), 1 stk firstprice bacon, klippet i biter 1/3 liter kremfløte En dert eller to soyassaus, tre er godt det åsså En stk piri piri (figaro). Tas ut før servering og klemmes mot øsa, all safta skal ut. Bruker flere når poden ikke skal spise. Litt Negro for litt mere delikat farge Kokte poteter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tørrbjørn Skrevet 2. februar 2010 Forfatter Rapporter Del Skrevet 2. februar 2010 10 min chinese kylling/kalkun/svin/what ever 1 stor løk i skiver 3 hakkede fedd hvitløk 1-2 gulroter, i tynne skiver 2x3 cm med ingefær, i store biter så man kan plukke det ut når man spiser (er tross alt nesten bark ) 1 paprika i strimler litt vannkastanjer, bambusskudd og slik annet asiatisk sweet chili sauce, oyster sauce, soya, om ønskelig fish sauce (kan egentlig ikke lage asiatisk uten, men det har en spes smak) litt vann til å øke mengden saus olje til steking, NB! noe som har neutral smak. kan tilsettes NOEN DRÅPER sesam olje ris/nudler for at dette skal gå fort må alt kuttes opp på forhånd. meg tar det ca 10 min, men så er jeg kokk fres kjøttet, tilsett grønnsakene og fres litt, ha i sausene (så mye man vil), fres litt til, ha i litt vann. ferdig og kok risen på forhånd, under lokk og på ovnen holder den seg varm lenge nok Dette var godt. Laget det i dag. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rodswinger Skrevet 2. februar 2010 Rapporter Del Skrevet 2. februar 2010 Idag er det barnefri kveld, så da ble det en pakke big one burgere og en 6 pack med Heinecken på butikken ;D Seriøst, for dere som er glad i burgere. Kjøp Hamburgerkrydder ferdig mix fra black boy til 10 spenn, og bland det inn i en pakke kjøttdeig med et egg. Du kan lage de største og beste burgerne. Enkelt og kjapt å steike med osteskive på toppen. Skjær så opp rødløk og tomat, og legg et salatblad under hele hærligheta, og klin på en god dressing. MMM det skal jeg lage nå Tilbehør trengs ikke! Var det sånne du mente. [attachimg=1] Den døpte jeg omgående til:Dobbeleksponering. ...også lurte jeg på åssen kjevene dine er hengsla..... Bon apètit ! Willy Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Demir Ligonja Skrevet 2. februar 2010 Rapporter Del Skrevet 2. februar 2010 haha. hørtes jævlig digg ut. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tørrbjørn Skrevet 25. februar 2010 Forfatter Rapporter Del Skrevet 25. februar 2010 Er det noen her som har en god oppskrift på hønsefrikasse? Lenge siden jeg har fått servert dette, og kan huske at det smakte godt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Igor Soldo Skrevet 25. februar 2010 Rapporter Del Skrevet 25. februar 2010 torbjørn: helst bør du har hønsekraft, men terning går ok. det du kan gjøre er å koke kyllingen på forhånd og bruke det til sausen. da puttet du bare litt gulrot, løk og sellerirot når du koker kyllingen. lag en hvit saus av "kraft", ha i fløte. fløten vi gjøre sausen glatt og rik på smak. siden det er vinter er vel rotgrønnsaker å foretrekke (sesong er viktig) gulrot, sellerirot og pastinakk i terninger eller tynne staver potet i terninger purreløk i tynne skiver sjaløttløk i terninger fres grønnsakene blanke i litt fett ha i poteter ha over sausen og la småkoke til alt er mørt hvis du har kokt kyllingen på forhånd, skal den bare varmes opp i den ferdige gryten. hvis ikke putt den i sammen med potetene ha i poteten Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tørrbjørn Skrevet 25. februar 2010 Forfatter Rapporter Del Skrevet 25. februar 2010 Takk for hjelpen! Jeg må teste dette ut i morgen. Ta en handletur. Tror jeg går for ei hel rå høne/ kylling og koker kraft på denne. Trenger vel en par times koking eller? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Igor Soldo Skrevet 25. februar 2010 Rapporter Del Skrevet 25. februar 2010 Takk for hjelpen! Jeg må teste dette ut i morgen. Ta en handletur. Tror jeg går for ei hel rå høne/ kylling og koker kraft på denne. Trenger vel en par times koking eller? vis skal koke de hele, for så å ta av kjøtt: høne (hvis du skal spise kjøttet) så bør den kokes så lenge at kjøttet nesten slipper beinet. er tross alt ganske seigt, MEN smakfullt høna trenger ikke mer enn par timer. hvis du skal koke bare bein, er 30 min nok Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tørrbjørn Skrevet 25. februar 2010 Forfatter Rapporter Del Skrevet 25. februar 2010 Må jo ha litt proteiner! Mange takk! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tony Pedersen Skrevet 26. februar 2010 Rapporter Del Skrevet 26. februar 2010 Høner er billig og godt! Flott å lage suppe på, litt basilikum gjør seg virkelig og litt cayenne pepper for ekstra trøkk Serveres med hjemmelaget hvitløks brød. Du deler ett par fedd, gnir disse inn i 3 dagers gammelt brød, i skiver selvsagt. Stekes i panne med meierismør, kryddersmør er også greit! Høne ruler Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ruffen Skrevet 26. februar 2010 Rapporter Del Skrevet 26. februar 2010 Karri!!! Man må ha masse karri oppi hønsefrikase!!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Demir Ligonja Skrevet 26. februar 2010 Rapporter Del Skrevet 26. februar 2010 Karri!!! Man må ha masse karri oppi hønsefrikase!!! Hva mener du? krydder? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Igor Soldo Skrevet 26. februar 2010 Rapporter Del Skrevet 26. februar 2010 Karri!!! Man må ha masse karri oppi hønsefrikase!!! ikke originalen. det blir en indisk versjon. som jeg faktisk måtte lage på fagprøven min Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Demir Ligonja Skrevet 26. februar 2010 Rapporter Del Skrevet 26. februar 2010 Karri!!! Man må ha masse karri oppi hønsefrikase!!! ikke originalen. det blir en indisk versjon. som jeg faktisk måtte lage på fagprøven min brukte du Jeera da? Den bruker jeg nesten hver dag Løk, hvitløk, chili, jeera, og litt cumin(garam masala) salt, kylling og en dært fløte = Verdens beste carri (kjøper all krydder i typiske utlendingsjapper) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ruffen Skrevet 26. februar 2010 Rapporter Del Skrevet 26. februar 2010 I dag skal jeg lage noe av det beste jeg vet (sier vel det om veldig mye ) nemlig noe så enkelt som blåskjell Det er toppsessong for blåskjell nå. Man tager: Et nett med skjell Hvitløk Løk Purre Litt chilli Finhakker dette og surrer det i litt usaltet meierismør, skal bare bli blankt. Når det er mykt og blankt så tillsetter jeg litt hvitvin og bare litt vann. Setter opp varmen og koker opp vesken og heller oppi skjellene. Damp skjellene ca 3-5min eller når de åpner seg. Må ikke dampes for lenge, da blir det viskelær. Når de er ferdige så tar jeg ut skjellene og legger de i en bolle. Så tillsetter jeg litt fløte som jeg koker med sausen/kraften og smaker til med pepper og salt. Vær litt forsiktig med saltet! (Litt lime er veldig godt i men da bruker jeg kokosmelk i stedet for fløte pluss noen limeblader.) Men i dag skal jeg bruke basilikum. Hakk en god bundt fint og tilsett sausen, la koke 20sek. Ikke mer!! Nå tar jeg bare sausen over skjellene og serverer. Susen renner inn i skjellene og det blir bare himmelsk :) Serveres i dype tallerkener med en god loff til som du dypper i sausen Enkelt og helt fantastisk Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Igor Soldo Skrevet 26. februar 2010 Rapporter Del Skrevet 26. februar 2010 Karri!!! Man må ha masse karri oppi hønsefrikase!!! ikke originalen. det blir en indisk versjon. som jeg faktisk måtte lage på fagprøven min brukte du Jeera da? Den bruker jeg nesten hver dag Løk, hvitløk, chili, jeera, og litt cumin(garam masala) salt, kylling og en dært fløte = Verdens beste carri (kjøper all krydder i typiske utlendingsjapper) mhm, kjøpt hos "tyrkern" ;D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lasse18 Skrevet 26. februar 2010 Rapporter Del Skrevet 26. februar 2010 I dag skal jeg lage noe av det beste jeg vet (sier vel det om veldig mye ) nemlig noe så enkelt som blåskjell Det er toppsessong for blåskjell nå. Man tager: Et nett med skjell Hvitløk Løk Purre Litt chilli Finhakker dette og surrer det i litt usaltet meierismør, skal bare bli blankt. Når det er mykt og blankt så tillsetter jeg litt hvitvin og bare litt vann. Setter opp varmen og koker opp vesken og heller oppi skjellene. Damp skjellene ca 3-5min eller når de åpner seg. Må ikke dampes for lenge, da blir det viskelær. Når de er ferdige så tar jeg ut skjellene og legger de i en bolle. Så tillsetter jeg litt fløte som jeg koker med sausen/kraften og smaker til med pepper og salt. Vær litt forsiktig med saltet! (Litt lime er veldig godt i men da bruker jeg kokosmelk i stedet for fløte pluss noen limeblader.) Men i dag skal jeg bruke basilikum. Hakk en god bundt fint og tilsett sausen, la koke 20sek. Ikke mer!! Nå tar jeg bare sausen over skjellene og serverer. Susen renner inn i skjellene og det blir bare himmelsk :) Serveres i dype tallerkener med en god loff til som du dypper i sausen Enkelt og helt fantastisk nice! dette må du ta bilde av, er stor fan av sjømat! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nielsen Skrevet 26. februar 2010 Rapporter Del Skrevet 26. februar 2010 I dag skal jeg lage noe av det beste jeg vet (sier vel det om veldig mye ) nemlig noe så enkelt som blåskjell Det er toppsessong for blåskjell nå. Man tager: Et nett med skjell Hvitløk Løk Purre Litt chilli Finhakker dette og surrer det i litt usaltet meierismør, skal bare bli blankt. Når det er mykt og blankt så tillsetter jeg litt hvitvin og bare litt vann. Setter opp varmen og koker opp vesken og heller oppi skjellene. Damp skjellene ca 3-5min eller når de åpner seg. Må ikke dampes for lenge, da blir det viskelær. Når de er ferdige så tar jeg ut skjellene og legger de i en bolle. Så tillsetter jeg litt fløte som jeg koker med sausen/kraften og smaker til med pepper og salt. Vær litt forsiktig med saltet! (Litt lime er veldig godt i men da bruker jeg kokosmelk i stedet for fløte pluss noen limeblader.) Men i dag skal jeg bruke basilikum. Hakk en god bundt fint og tilsett sausen, la koke 20sek. Ikke mer!! Nå tar jeg bare sausen over skjellene og serverer. Susen renner inn i skjellene og det blir bare himmelsk :) Serveres i dype tallerkener med en god loff til som du dypper i sausen Enkelt og helt fantastisk Hørtes digg ut Frode, mulig det blir middagen min i morgen gitt.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ruffen Skrevet 27. februar 2010 Rapporter Del Skrevet 27. februar 2010 [attachimg=1] Ble enkelt og greit i går Dette er snadder altså, basilikum og blåskjell er perfekt. Og som jeg sa så er blåskjellene på sitt beste nå Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Igor Soldo Skrevet 27. februar 2010 Rapporter Del Skrevet 27. februar 2010 lækkert ruffen lækkert Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ruffen Skrevet 27. februar 2010 Rapporter Del Skrevet 27. februar 2010 Takk for det igor Fyr løs i denne tråden dere Må kose oss litt inne nå som det bare er uvær. Litt god mat og god drikke gjør livet bedre Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hunderørret Skrevet 27. februar 2010 Rapporter Del Skrevet 27. februar 2010 Det så skikkelig godt ut. Sjømat er saker!!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ruffen Skrevet 27. februar 2010 Rapporter Del Skrevet 27. februar 2010 Får jeg komme med et supert tips til. Tror jeg har skrevet dette før men pytt-pytt Mitt abselutte førstevalg til forrett!! Kammskjell med rucula og lime. Beregn to muskler til hver. Bare bruk de frosne. Fiskeutsalgene har noen veldig fine som de selger stykkvis. Fine de fra "det gode hav" eller hva de nå kaller det. Levende er selvsagt best men de koster 40,- stykket her i alle fall. Tin de på en avis på benken. Du trenger: En pakke ruculasalat. Litt chilli eller cayanepepper. En lime i båter. Balcamicoedikk Olivenolje. Loff. Trenger ikke være fersk. Stek kamskjellene i ca 30-45sek på hver side i blandig av melange og olivenolje. Krydre dem forsiktig med chilli og evt, salt og pepper. Jeg er meget forsiktig med salt og pepper her for det er fort å "stjele" smaken fra skjellene. Dette er viktig!!! MÅ IKKE VÆRE IGJENNOMSTEKTE!! Hvis du kutter et fint rutenett på den ene siden ca en halv cm dypt får de et lekkert utseende Rist loffen i pannen. Jeg pleier å dele de diagonalt så ser det litt bedre ut. Legg brødet på en tallerken og drypp noen få dråper av fettet som er igjen i panna på. Hell på LITT balcamico og litt olje, legg på litt rucula (prøv å få det til å se litt fint ut) legg skjellene oppå og klem over litt limesaft. Legger en båt på tallerkenen så kan folk styre mengden av syre selv. Dette balcamico er jo et tema i seg selv. Jeg kjøper en flaske til en 350-400,- Jeg har den et år. Du trenger selvsagt ikke det med det er et helt annet produkt!! Obs! du blir avhengig Enklere en dette går det vel ikke ann å lage noe? Skive med salami kansje? Serverer du dette til folk kommer de til å nevne det neste gang du treffe dem. Det garanter jeg Sødmen fra kammskjellene og syren fra ediken og limen pluss det litt bitre fra rucula,en er en perfekt kombinasjon Ubeskrivelig godt!! Vil gjerne få annbefale en tørr (trocken) riseling med litt restsødme. Ligger på en ca 130,- Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg