Gå til innhold

Dagens middagstips....


Tørrbjørn

Anbefalte innlegg

  • Svar 416
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Mest aktive i denne tråden

Postede bilder

  • 2 uker senere...

I dag var det komper :) Jeg åt nesten tre og det er en for mye. Kommer til å være mett i en uke....

Sørlandsfenomen.

det er vel samme som vi rosmdalinger kaller potetball?

Nei ikke helt tror jeg.

Komper er kvernet potet som du vrir vannet ut av og blander inn litt hvetemel og bittelitt rug og salt.

Så lager du en stor ball som har en kjerne med lettsaltet flesk med pepper.

Kokes.

Vannvittig godt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag var det komper :) Jeg åt nesten tre og det er en for mye. Kommer til å være mett i en uke....

Sørlandsfenomen.

det er vel samme som vi rosmdalinger kaller potetball?

Nei ikke helt tror jeg.

Komper er kvernet potet som du vrir vannet ut av og blander inn litt hvetemel og bittelitt rug og salt.

Så lager du en stor ball som har en kjerne med lettsaltet flesk med pepper.

Kokes.

Vannvittig godt!

potetball ;D sunnmøringer bruker også flesk i midten. det liker jeg og, blir mer smak av det :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Javel da har jeg leket kokk igjen... Maten ble god men bildene ble ikke helt bra.

Først ut var det blåskjell, nok en gang :rolleyes:  Noe av det beste jeg vet. Såre enkelt men ustoppelig godt :)

[attachimg=1]

Vintips :)

[attachimg=2]

Så var det grillet sjøkreps. Det er godt det!! Fikk tak i noen riktig fine levende noen.

[attachimg=3]

Tlislutt hadde vi breiflabb og brosme filet med kraftig hummersaus og jordskokkmos. Jordskokkmos er fantastisk til skaldyr.

[attachimg=4]

Og vintips til dette blir den klassiske chablis :)

[attachimg=5]

Dette ble et av de bedre måltidene jeg har hatt på lenge :)

post-2611-13949877766856_thumb.jpg

post-2611-13949877767241_thumb.jpg

post-2611-1394987776762_thumb.jpg

post-2611-1394987776787_thumb.jpg

post-2611-13949877768238_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du legger lista høyt. Så nydelig ut det der. Er utrolig glad i Rotmos sjæl, uansett hva du moser sammen såp blir det bra. Hadde Jordskokk/pepperrotmos til rådyrindrefilet for en stund tilbake. Det funka og. Noe det igrunn alltid gjør. Hva er oppskriften din på jorskokkmosen Ruffen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Javel da har jeg leket kokk igjen... Maten ble god men bildene ble ikke helt bra.

Først ut var det blåskjell, nok en gang :rolleyes:  Noe av det beste jeg vet. Såre enkelt men ustoppelig godt :)

[attachimg=1]

Vintips :)

[attachimg=2]

Så var det grillet sjøkreps. Det er godt det!! Fikk tak i noen riktig fine levende noen.

[attachimg=3]

Tlislutt hadde vi breiflabb og brosme filet med kraftig hummersaus og jordskokkmos. Jordskokkmos er fantastisk til skaldyr.

[attachimg=4]

Og vintips til dette blir den klassiske chablis :)

[attachimg=5]

Dette ble et av de bedre måltidene jeg har hatt på lenge :)

D-De-Delikat :o 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Javel da har jeg leket kokk igjen... Maten ble god men bildene ble ikke helt bra.

Først ut var det blåskjell, nok en gang :rolleyes:  Noe av det beste jeg vet. Såre enkelt men ustoppelig godt :)

[attachimg=1]

Vintips :)

[attachimg=2]

Så var det grillet sjøkreps. Det er godt det!! Fikk tak i noen riktig fine levende noen.

[attachimg=3]

Tlislutt hadde vi breiflabb og brosme filet med kraftig hummersaus og jordskokkmos. Jordskokkmos er fantastisk til skaldyr.

[attachimg=4]

Og vintips til dette blir den klassiske chablis :)

[attachimg=5]

Dette ble et av de bedre måltidene jeg har hatt på lenge :)

Jeg bor hos deg når jeg og kona drar for å besøke svigers sørpå! ;D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du legger lista høyt. Så nydelig ut det der. Er utrolig glad i Rotmos sjæl, uansett hva du moser sammen såp blir det bra. Hadde Jordskokk/pepperrotmos til rådyrindrefilet for en stund tilbake. Det funka og. Noe det igrunn alltid gjør. Hva er oppskriften din på jorskokkmosen Ruffen?

Takk for hyggelige tilbakemeldinger dere :)

Finhakket løk

Jordskokk og potet, dobbelt så mye jordskokk som potet.

melk

fløte

salt og pepper

Starter med litt olje i en gryte og tillsetter løk og jordskokk og potet når olje er varm. Surrer dette blankt og tillsetter melk og fløte.

Koker dette mørt. ca 30 min.

Kjører så dette i en blender eller bruker stavmikseren.

Smaker det til med salt og pepper.

Enkelt men veldig godt. Spessielt til sjømat.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Javel da har jeg leket kokk igjen... Maten ble god men bildene ble ikke helt bra.

Først ut var det blåskjell, nok en gang :rolleyes:  Noe av det beste jeg vet. Såre enkelt men ustoppelig godt :)

[attachimg=1]

Vintips :)

[attachimg=2]

Så var det grillet sjøkreps. Det er godt det!! Fikk tak i noen riktig fine levende noen.

[attachimg=3]

Tlislutt hadde vi breiflabb og brosme filet med kraftig hummersaus og jordskokkmos. Jordskokkmos er fantastisk til skaldyr.

[attachimg=4]

Og vintips til dette blir den klassiske chablis :)

[attachimg=5]

Dette ble et av de bedre måltidene jeg har hatt på lenge :)

Jeg bor hos deg når jeg og kona drar for å besøke svigers sørpå! ;D

Hehe Du er i alle fall hjertelig velkommen til en fiskeprat og noen kaffekopper :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider


×
×
  • Opprett ny...