Sigve Skrevet 23. september 2010 Rapporter Del Skrevet 23. september 2010 Best resultat har jeg fått på LTS Ultimate. Snøret skiftet totalt fra hva det var Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
André_Brµn Skrevet 23. september 2010 Rapporter Del Skrevet 23. september 2010 Det skal du få Andre, men om 1 time reiser jeg til Venabygdsfjellet så vi får ta det til uka. Litt plast teori: Termoplaster består av delkrystalinske plaster og amorfe plaster. Det benyttes både pigmenter, samme som i maling, og fullt oppløselige fargestoffer. Fullt oppløselige farger kan kun benyttes i noen amorfe plaster. PVC (polyvinylklorid) som er en amorf plast er "nesten lik" PE (polyetylen), som er delkrystalinsk. PE består av molekylkjeder med C (carbon) atom i en kjede hvor det er festet H (Hydrogen) i sidekjedene. Ved å fjerne annet hvert H atom på den ene sidekjeden og bytte den ut med et CL (Clor) atom og vips så har man laget PVC. PVC er det i de fleste fluesnører. Har noen prøvd å farge Airflo snørene? Fortsettelse kommer over helgen. Hilsen Polymerteknolog/plastikk ingeniør! Nå snakker vi forklaring ja, hansjr Blir moro å høre/lære mer, for dette ligger det jo tydeligvis en vinning i. Noe fragmentarisk empiri så langt blant gutta her, men ettersom flere og flere får testet koking, så vil det vel danne seg et mønster. Er det ikke rart at ingen av de få produsentene har grepet fatt i dette tidligere? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Trønder Skrevet 23. september 2010 Rapporter Del Skrevet 23. september 2010 Fikk en innføring i koking av Raymond og for første gang ble Carron #5 endelig brukbar til noe, smørte heller ikke til å begynne med og det var som dag og natt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
bjorni Skrevet 23. september 2010 Rapporter Del Skrevet 23. september 2010 Hvilken Dylon farge bruker dere? Er det forskjell på egenskapen de ulike fargene (tanke: ulik farge=ulik kjemi)? bjorni Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Stian38 Skrevet 23. september 2010 Rapporter Del Skrevet 23. september 2010 Fikk en innføring i koking av Raymond og for første gang ble Carron #5 endelig brukbar til noe, smørte heller ikke til å begynne med og det var som dag og natt. Hva?? Mener å huske at Carron har blitt skrytt opp i skyene på tidligere tråder her inne? Og så er den ikke brukanes til noe Hmm... det sier litt om forskjellene her inne Har aldri prøvd carron selv, men kommer jeg over noen som har det skal jeg anbefale koking Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tore M. Nilsen Skrevet 23. september 2010 Rapporter Del Skrevet 23. september 2010 Jeg farger som regel bare klumpdelen på nye snører. Dermed har jeg tofargede snører . Er noen SA snører som har fått den behandlingen. Må da selvfølgelig vaske av vidunderglidemiddelet som det kommer med fra fabrikken. Den satt langt inne første gangen. De er jo så glatte rett fra esken. Men jeg har ikke merket noen forskjell over tid. Siste snøre som fikk den behandlingen var et Sharkskin Magnum taper #5. Carron hadde vel en noe ujevn kvalitet en periode. Husker vi fikk et i retur fra en kunde. Det var visstnok krakelert. Jeg inspiserte det nøye, vasket det og farget det. Fant ingen sprekker. Siden har det vært et godt back-up snøre som har fungert feilfritt i over 2 år nå. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Trønder Skrevet 23. september 2010 Rapporter Del Skrevet 23. september 2010 Carron hadde vel en noe ujevn kvalitet en periode Riktig og etter koking fikk jeg endelig se hvor godt snøret egentlig er:) Det har ikke krakilert. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest storfemti Skrevet 23. september 2010 Rapporter Del Skrevet 23. september 2010 Da har jeg kokt og farget resten av alle linene jeg har, alle tålte prosessen og er klar for testing Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest storfemti Skrevet 23. september 2010 Rapporter Del Skrevet 23. september 2010 Hvilken Dylon farge bruker dere? Er det forskjell på egenskapen de ulike fargene (tanke: ulik farge=ulik kjemi)? bjorni Vil nok tro at det spiller ingen trille hvilken farge du bruker Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sigve Skrevet 23. september 2010 Rapporter Del Skrevet 23. september 2010 Gå for rosa Bjorni Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
bjorni Skrevet 23. september 2010 Rapporter Del Skrevet 23. september 2010 Gå for rosa Bjorni Rosa er jo en vinnerfarge om dagen, så da går jeg for det! Takker Sigve!! ;D bjorni Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest staffan@epost.no Skrevet 23. september 2010 Rapporter Del Skrevet 23. september 2010 kkert er å bruke denne.....denne har samme lukt som RIT og er sansynligvis det samme.....bruk dylon for syntetfarge Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Trønder Skrevet 23. september 2010 Rapporter Del Skrevet 23. september 2010 Kjøpte en ny klump for å ha til sø fiske og den var litt stiv da jeg åpnet den fra pakken og slengte den i kasarollen, men ble nok litt for varmt slik at den klistret seg sammens:) Gikk jo fint, men tror nok temperaturen var litt for høy. Klumpen er en Fenwick ST7 F til 200 kr. Coatingen ble litt mjukere og mindre minne. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
B.R Skrevet 23. september 2010 Rapporter Del Skrevet 23. september 2010 Kjøpte en ny klump for å ha til sø fiske og den var litt stiv da jeg åpnet den fra pakken og slengte den i kasarollen, men ble nok litt for varmt slik at den klistret seg sammens:) Gikk jo fint, men tror nok temperaturen var litt for høy. Klumpen er en Fenwick ST7 F til 200 kr. Coatingen ble litt mjukere og mindre minne. Intresant brukte du noe farge i ? Jeg kokte/putra min i zalo vann ganske hardt i 2-3 min skylte med kaldt vann med engang og den klistra seg ikke sammen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Stian38 Skrevet 24. september 2010 Rapporter Del Skrevet 24. september 2010 For å slippe at spagettien klistrer seg sammen, bruker jeg olivenolje. Kanskje det finker på flueline også Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sigve Skrevet 24. september 2010 Rapporter Del Skrevet 24. september 2010 Kjøpte en ny klump for å ha til sø fiske og den var litt stiv da jeg åpnet den fra pakken og slengte den i kasarollen, men ble nok litt for varmt slik at den klistret seg sammens:) Gikk jo fint, men tror nok temperaturen var litt for høy. Klumpen er en Fenwick ST7 F til 200 kr. Coatingen ble litt mjukere og mindre minne. Du skal ikke koke det i sånn forstand. Det skal trekke. Med andre ord skal du ta gryta av platen og legge lina oppi Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Erik Eikre Skrevet 24. september 2010 Rapporter Del Skrevet 24. september 2010 Kjøpte en ny klump for å ha til sø fiske og den var litt stiv da jeg åpnet den fra pakken og slengte den i kasarollen, men ble nok litt for varmt slik at den klistret seg sammens:) Gikk jo fint, men tror nok temperaturen var litt for høy. Klumpen er en Fenwick ST7 F til 200 kr. Coatingen ble litt mjukere og mindre minne. Du skal ikke koke det i sånn forstand. Det skal trekke. Med andre ord skal du ta gryta av platen og legge lina oppi Fluefiskernes form for pølsekoking altså. Når kommer den første "snørebua"? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tom Larsen Skrevet 24. september 2010 Rapporter Del Skrevet 24. september 2010 Fluefiskernes form for pølsekoking altså. Når kommer den første "snørebua"? Høres ut som en god idè for lokalt næringsliv i Hemsedal og langs våre mest kjente lakseelver! Hva med å starte opp Eikres lille bu som tilbyr pølse i lompe, kebab, snørekoking og guiding? Det må jo bare bli kjempesuksess! Da kan du også guide alle fluefiskerne bort fra der du har tenkt å fiske selv samme kveld! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Trønder Skrevet 24. september 2010 Rapporter Del Skrevet 24. september 2010 Med andre ord skal du ta gryta av platen og legge lina oppi Det var det som ble gjort, men kan hende temperaturen var for høy for denne coatingen. Som tidligere skrevet her i tråden ble 60-70 grader anbefalt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tore M. Nilsen Skrevet 24. september 2010 Rapporter Del Skrevet 24. september 2010 Fluefiskernes form for pølsekoking altså. Når kommer den første "snørebua"? Høres ut som en god idè for lokalt næringsliv i Hemsedal og langs våre mest kjente lakseelver! Hva med å starte opp Eikres lille bu som tilbyr pølse i lompe, kebab, snørekoking og guiding? Det må jo bare bli kjempesuksess! Da kan du også guide alle fluefiskerne bort fra der du har tenkt å fiske selv samme kveld! ;D Så for meg den, hehe. "To snører i ett brød takk." "Flyt eller synk?" ... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
B.R Skrevet 24. september 2010 Rapporter Del Skrevet 24. september 2010 Med andre ord skal du ta gryta av platen og legge lina oppi Det var det som ble gjort, men kan hende temperaturen var for høy for denne coatingen. Som tidligere skrevet her i tråden ble 60-70 grader anbefalt. Ja det var det som jeg lurte på også, om det var coatingen eller at jeg hadde i zalo i vannet, hm jeg har noen andre gamle liner som jeg skal teste på med og uten zalo så får vi se om det blir noen forskjell Foresten var den myk i coating för du kokte den i pölsevann Robert? Bent Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
bjorni Skrevet 24. september 2010 Rapporter Del Skrevet 24. september 2010 Hmmm, ennå ikke funnet noen butikker som fører Dylon fargepulveret.... >. Noen som vet om en nettbutikk?? bjorni Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest staffan@epost.no Skrevet 24. september 2010 Rapporter Del Skrevet 24. september 2010 http://www.tromso-farvehandel.no/prodtekstil.htm ellers så kan det tilføres at jeg kommer med en stoooort fargesett ;) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
bjorni Skrevet 24. september 2010 Rapporter Del Skrevet 24. september 2010 http://www.tromso-farvehandel.no/prodtekstil.htm ellers så kan det tilføres at jeg kommer med en stoooort fargesett ;) Da bestiller jeg det jeg trenger av deg Staffan Når er du klar for levering? :) bjorni Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Knut R. Skåre Skrevet 24. september 2010 Rapporter Del Skrevet 24. september 2010 Ser for meg at det kan bli mye dårlig spagetti med tvilsom kjøttsaus som blir servert i utvalgte hjem fremover...... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg