Gå til innhold

Ny snelle!


Sondre1

Anbefalte innlegg

Enig med JB her mye snelle for pengene den lamson konic.. Er vel samme gode brems på den som alle de andre lamson snellene..

Den føles heller ikke billig ut til og koste så lite.

Kjøper du Lamson vet du hva du får og garantier du kan stole på

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tenkt litt på hvordan brems du har behov for, og velg snelle deretter. Ingen vits med tarponbremssnelle til 6000,- hvis du kun fisker aure på 200g snitt. Snella er for mange bare ett sted og oppbevare lina..  ;) Er snella fet i dine øyne og prisen riktig, så tenkt på behovet ditt for brems.

Danielsson blir nevnt over her, har'n sjæl.. digg snelle! Uhm.. uberdigg!! :-*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skulle jeg brukt ca 1200 kroner på snelle hadde jeg gått for et annet merke enn Slate, f.eks. Lamson Konic.

Hvorfor? Sånn rent bortsett fra merkehysteri?

Bra materiale, bra brems, praktisk designet bremsehjul, lukket bremsesystem og en veldig solid snelle - rett og slett "value for money". Selv bruker jeg for det meste sneller uten brems (Danielsson).

PS! Ja, jeg har hatt Lamson Konic. Solgte unna da jeg ryddet opp i skap og skuffer. Solgte unna en Lamson Litespeed Hard Alox også. Ingen vesentlig forskjell på de to snellene mht kvalitet og brems, men jeg mener de er inndelt litt annerledes på snøreintervall, 2-4 versus 3-5, så det kan være litt forskjell mht til å finne hvilken snelle som balanserer ut stanga best - f.eks. hvis du har en firer. Jeg har to firere som "krever" ulik snelle. T&T Horizon II #4 funker bra med Danielsson Dry Fly, men jeg synes denne blir for tung på Sage XP 490-4, så her kjører jeg Danielsson Nymph. Dette er detaljer, men når man, som meg, er opptatt av å prestere på toppnivå, så er slike ting helt avgjørende.  :D;)   

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her er enda et alternativ:

http://www.fisketid.no/xstream-large-arbor-fluesnelle-klasse-p-4028.html

Denne fikk en 5'er i J&F's test av fluesneller i fjor - eneste minuset var at den var litt tyngre enn diverse konkurrenter - 176 gram. Kjøpte to av disse til #7-stengene, + en i #7-9, og inntrykket så langt er riktig bra.

Men den er nok kanskje for tung for de lavere snøreklassene, for de som er nøye på slikt..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest staffan@epost.no

fluesneller har skrekkelig avansert konstruksjon..... her måalt stemme for at ting skal fungere.......helt ned til embaslasjen...... 8) 8) :-X

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

Håper det er greit at jeg "låner" denne tråden, Sondre1 :)

Skal kjøpe snelle til en Guideline Fario 905. Har lyst på en Danielsson F5W 4seven rett og slett fordi jeg likte snella da jeg testet den, bra bremse og den får mye god omtale. Ser slett ikke verst ut heller. En fordel er jo at jeg også kan bruke snella med andre spoler til annet fiske med større krav til brems. Men lurer på om den er for tung for Farioen? Veier 189 gram. Alternativet jeg har sett på er jo den nevnte Original Dry Fly som jo igjen er veldig lett (90 gram)

Har skjønt at dette med balanse til en viss grad er en smaksak men lurer på om det er noen som har meninger om noen av disse snellene på denne stanga?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fario er fremtung og jeg synes 140 - 160 gram er passe til den stanga. Diameter og design er jo en smaksak, men synes Eikre Varius med brun spole er lekkert på fario. Den veier ca 155 gram.

L5W blir for stor og tung til denne stanga synes jeg så av de to du nevner ville jeg valgt DryFly, men vær klar over at denne ikke har brems.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...