Gå til innhold

Bruker du snørekurv ved tørrfluefiske/innlandsfiske?


Anbefalte innlegg

Ja, en sånn utfellbar sak er nok ok, men som Kjell var inne på,  kurv kommer i veien for lange dobbelttrekk. For en som kaster med høyre og kan ha kurven på venstre side, så blir det sikkert bedre. Men det blir ikke noe greie på det for meg om jeg må trekke inn snøret med høyre. Gjør alt snørearbeid med venstre, inkludert sveiving. ;)  Dessuten, når jeg har aller mest brukt for det, så står jeg med vann opp på magan... Men for all del kommer jeg over en slik sak, så kan det hende jeg prøver. Bøtta derimot, den blir hjemme.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Snørekurv/bøtte/strip-pad i fjellvann, elv eller ferskvann generelt... Herregud as  :rolleyes:

Herregud for ett innlegg, du er så sinnsykt lite konstruktiv ass. >:(;D ;D ;D

Evig krig og uenighet på det feltet her påsan! pppiratmmmoose

Jeg skal mobbe deg så forferdelig voldsomt, din klumsete, fisefine ferskvannsveske-primadonna  ;D ;D
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du burde skaffe deg  ett sånt belte, du som er så ustø på beina! ;);D

HEHE.. Tar den!  ;D MEN, det var faktisk den eneste gangen jeg har snørra skikkelig i år! Og jeg har vada Renas psykotisk glatte steiner med livsfarlige gummisåler, pluss, pluss  :o Ja, ja. Så lenge ikke stang og snelle blir skada så er alt bare fint!  ;) Jeg står faktisk på at linebøtte i ferskvann er for litt praktisk(psykisk)svake individer  ;D
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Med en kroppsfassong som min vil alt jeg eventuelt henger frempå magan være i veien under fiske. Men er du derimot en innhola liten flis uten krefter til å ta vare på løslina, ja da skjønner jeg at "støttefunksjoner" og alskens ubrukelige gjenstander taes i bruk i håp om å bli en bedre fisker.

;D ;D

Kjell

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Med en kroppsfassong som min vil alt jeg eventuelt henger frempå magan være i veien under fiske. Men er du derimot en innhola liten flis uten krefter til å ta vare på løslina, ja da skjønner jeg at "støttefunksjoner" og alskens ubrukelige gjenstander taes i bruk i håp om å bli en bedre fisker.

;D ;D

Kjell

Ja, der har du det! Kim er jo tynn som ei flis...  ;D ;D
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Alt som henger utenpå, under elvefisket etter ørret/harr, er bare i veien.

Har prøvd sånn derre brøstbagg og hatt noe sånt dingel rundt hærsjen, med fortoms spoler og all anna drit på i år.

Bare trøbbel.... Grov ørret vaker i ei bak evje. Vanskelig å få godt flyt. Packen må bak på ryggen, for ikke å være i veien for dobbeltrekk og løsline. Jaggu et godt flyt etter utallige forsøk. Hva skjer? Joda, monsteret åpner det vanvittige gapet, og en sirlig no hackel glir inn. Tilslaget drøyes i det lengste, for ikke å bli for raskt, og kroken sitter. To små runder nedstrøms, nede på dypet, før den bestemmer seg for å gå oppover. Fort som tusan. Jeg rekker ikke få all lina inn på snella. Må trekke inn line for hånd, for å klare å holde kontakten. Fisken passerer, og jeg begynner å fire line med venstre hånd. Dette går fint som tusan de første 7-8 meterene, men så!

Hekter en av løs kveilene seg rundt dry dipper, ammadou, fortoms spoler og all faan i hælvetes drit, som henger rundt hærsjen på meg å dingler. Det butter som seg hør å bør, og jeg RYKER noe av det større jeg har kroket opp på tørt noen gang. Fortommen ryker, og jeg står der slukøret og banner inni meg, de groveste glosene jeg vet om. Kompisen titter frem fra Viur og småbjørk, og sier tørt : "Man ryker ikke fisk".

Og det første svaret som slo meg, var ikke : "Faan altså, hadde jeg bare hatt snørekurv" Faktumet, var at jeg en god time senere faktisk måtte inn i Viur og kratt, for å leite etter den jævla duppeditten som hang rundt halsen min, for der hang spissmaterialene, og alt det andre jeg trengte, for å fiske videre.

Kort fortalt. For mange år siden strippet jeg alt jeg bar med meg ned til minimum. Det skjønner jeg nå, hvorfor.

Det eneste jeg trenger nok av, er fluer. Dette skal i bokser og i lommene på en kort liten vest. Chest packs, duppetitter og nå en jævla line kurv? W... a f...ck (Ironi modus av) ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Bruker linekurv til nesten all fluefiske. Har 3 forskjellige modeller; Orvis til SW, "den Grønne" til ferskvann/laks, og Orvis foam kurv til fjellbruk (ligner litt på plast modellen, men er i foam og sammenleggbar). Nå mangler jeg bare en i never/tre til å bruke med cane stengene.

Jeg sparer flere sekunder hver tur på å slippe å sveive inn hver gang jeg skal forflytte meg, og kaster sikkert mange cm lengre. I tilegg har jeg en plass å legge flue mens jeg leiter etter en ny i flueboksen. Dersom jeg slipper flue ned på vannet kommer det jo bare en fisk og tar den.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Snørekurv/bøtte i elv/ferskvann ? Nei, ærlig talt . . . Skjerp dere  ;D

Ikke for det, jeg mister rett som det er tobakkspakka mi i elva når jeg står å ruller sigg, så med litt godvilje ser jeg poenget.

Men jeg skal nok miste mange tobakkspakker til (eller tobakken bli enda mye dyrere enn i dag) før dette vil bli vurdert seriøst.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kort fortalt/svart: Nei.

Litt lengre;

Jeg vil for det første ikke ha enda mer greisuser å dra på. Dessuten må jeg virkelig tenke etter om det er et eneste strekk i en eneste elv jeg har følt behov for kurv... Og, ja, det er faktisk et sted jeg kåler ganske så mye med løssnøre nedstrøms og sånn. Må nemlig stå midt i en sterk strøm for å nå ut dit jeg vil. Med vann til godt over ølmagan. Da blir det endel frisk teknikk for å løfte snøre.

Men, og det er mulig jeg er rar, da koser jeg meg :o

Og til dere som rakker ned på det estetiske/jålete aspektet her:

-Ikke prøv dere! Skal banne på at ganske så stor andel av utstyr/bekledningen deres er handlet med bittelitt mer enn funksjonalitet i tanke... ;D

Men i sjøen, derimot. Der føler jeg meg ofte skikkelig tosk fordi jeg ikke har ordnet meg en slik en. Gudbedre som tang und tare har fått høre...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...