Rodswinger Skrevet 30. august 2013 Rapporter Del Skrevet 30. august 2013 "Her snakker vi om kremen." ;D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Thomaso Skrevet 30. august 2013 Rapporter Del Skrevet 30. august 2013 Synes dette skulle blitt ett politisk parti også. Med saker som null moms på kaker og fluebindeutstyr. Blir vel litt knapt med tid for årets valg, men ved neste valg hadde dere helt klart slått SV ihvertfall. Dere ville ihvertfall fått min stemme. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Knut R. Skåre Skrevet 30. august 2013 Rapporter Del Skrevet 30. august 2013 I starten bør foreningen ta stilling til en del grunnleggende spørsmål. Er det for eksempel akseptert med Toro-poser, ferdig kropper og ferdigknyttede fasanfibre? Er det å anse som fandens verk eller en del av en naturlig utvikling? Skal foreningen utelukkende være for puristbakere? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
rbk01 Skrevet 30. august 2013 Rapporter Del Skrevet 30. august 2013 I starten bør foreningen ta stilling til en del grunnleggende spørsmål. Er det for eksempel akseptert med Toro-poser, ferdig kropper og ferdigknyttede fasanfibre? Er det å anse som fandens verk eller en del av en naturlig utvikling? Skal foreningen utelukkende være for puristbakere? Puristbaker? Er det de som baker tørrbrød? Her blir det vel mest bløte kaker og tørre fluer, eller? Men det skal selvfølgelig være fra bunnen av. Jens Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
.JB Skrevet 30. august 2013 Forfatter Rapporter Del Skrevet 30. august 2013 Skal snekre statutter når jeg får tid, men jeg er en travel mann med oppdrag og plikter på alle kanter. Dessuten er det fredag og da er det frem med sexlekene! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
rbk01 Skrevet 30. august 2013 Rapporter Del Skrevet 30. august 2013 Skal snekre statutter når jeg får tid, men jeg er en travel mann med oppdrag og plikter på alle kanter. Dessuten er det fredag og da er det frem med Sækslekene! Dersom det er "brune pinner" du tenker på, finner du oppskriften her: http://www.tine.no/oppskrifter/kaker/vafler-og-smakaker/brune-pinner Jens Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Roy Ole L. Jakobsen Skrevet 30. august 2013 Rapporter Del Skrevet 30. august 2013 Skal snekre statutter når jeg får tid, men jeg er en travel mann med oppdrag og plikter på alle kanter. Dessuten er det fredag og da er det frem med Sækslekene! Fra den ene oppskriften til den andre - pass på så du ikke sliter ut permene nå Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Roy Ole L. Jakobsen Skrevet 30. august 2013 Rapporter Del Skrevet 30. august 2013 Men et spørsmål. Blir man sett ned på, eller utkastet av selskapet om man disker opp med slike på en bindekveld [attachimg=1] Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
rbk01 Skrevet 30. august 2013 Rapporter Del Skrevet 30. august 2013 Dette tror jeg du må spise ute eller på rommet Roy Ole, men nå begynner det å bli det mye tullball i en ellers så seriøst ment tråd Jens Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
-Lars- Skrevet 30. august 2013 Rapporter Del Skrevet 30. august 2013 Men et spørsmål. Blir man sett ned på, eller utkastet av selskapet om man disker opp med slike på en bindekveld Barnearbeid ser vi svært alvorlig på, og her har man ikke engang forsøkt å skjule at det er unger som blir utnyttet Nei, selvbakt er velbakt, og min spesialitet er delfiakake Tror kanskje det kan være på sin plass med et ekspert-panel her etterhvert, slik at nybegynnere som ønsker råd slipper synsing fra mer eller mindre uerfarne kakebakerfluebindere. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Roy Ole L. Jakobsen Skrevet 30. august 2013 Rapporter Del Skrevet 30. august 2013 Men et spørsmål. Blir man sett ned på, eller utkastet av selskapet om man disker opp med slike på en bindekveld Nå var det jo ikke slik at jeg sjøl ville komme med noen slik på en fluebindekveld. Ikke for å skryte men jeg er faktisk kåret til en av norges beste kakebakere - sånn, da er det sagt Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Frode G. Skrevet 30. august 2013 Rapporter Del Skrevet 30. august 2013 Dere er så psyke at jeg ikke finner ord! Snakker om at en fjær kan bli til ti høns. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
.JB Skrevet 30. august 2013 Forfatter Rapporter Del Skrevet 30. august 2013 Dere er så psyke at jeg ikke finner ord! Snakker om at en fjær kan bli til ti høns. Det er vel ikke noe sykt over det å være glad i både fluebinding og kakebaking/spising, kanskje med en deilig kopp te til? Fint å ha et laug der likesinnede kan møtes. Det sykeste lauget driver med er vel fluebinding? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Roy Ole L. Jakobsen Skrevet 30. august 2013 Rapporter Del Skrevet 30. august 2013 Nei - er det værste man kan bedrive tiden med - kakebaking og fluebinding ? - tenk på de som driver med fotball, golf, øl-drikking :o Kveldens oppskrift fra meg: Pavlova Marengsbunn: - 4 stk eggehvite - 1/4 ts salt - 250gr sukker - 2 ts maizena - 1 ts hvitvinseddik Fyll: - 1 pk. ferdig vaniljekrem (jada det er juks, men den er god) - 3 dl. kremfløte - 2ss sukker - bær som du selv måtte ønske på toppen Lykke til Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Eirik Rusten Skrevet 31. august 2013 Rapporter Del Skrevet 31. august 2013 Jasså, vi er på oppskriftsstadiet allerede i NKFL. Jeg lurer på hvordan det vil funke med te i stedet for vulgær kaffe til sjokoladekake, nærmere bestemt denne som er steike go: Smelt 400 g smør sammen med 4,5 dl vann og 8 ss bakekakao. Avkjøl og hiv det i en bolle Bland i 9 dl sukker, 9 dl hvetemel, 1 ts salt og 2 ts natron Visp sammen 4-5 egg og 1 boks seterrømme, som du hiver oppi etterpå. Langpanne, 180 grader litt under 30 minutter. Glasuren rører du sammen i en kjele mens det smelter; 100 g smør, 6 ss melk, 350 g melis, 2 ts vaniljesukker og 4 ss bakekakao. Ha det over kaka mens ting fortsatt er litt varmt. Pyntes ikke. Eirik Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vidar Langerud Skrevet 31. august 2013 Rapporter Del Skrevet 31. august 2013 Svensk sjokoladekake(langpanne): 4 egg, 4 kopper(ikke krus) sukker mikses til eggedosis 6 kopper hvetemel, 250 gr smeltet smør, 4 ts bakepulver, 4 ts vaniljesukker, 2 ss kakao, 4 kopper melk. Her kan man gå litt ned på melet og ta litt mer kakao for kraftigere smak. Ca 20 min i ovn på 180-200 grader. Glasuren husker jeg ikke, da det er noen år siden jeg bakte den, men Eirik sin glasur funker her også. Lykke til, og god helg! Vidar Sent from my LT25i using Tapatalk 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
-Lars- Skrevet 31. august 2013 Rapporter Del Skrevet 31. august 2013 Jøss, her raser visst oppskriftene inn fra ivrige kakebakere Får inspirere litt jeg også, da : "Sjokoladeruskake" : Hiv noe sjokolade, fleinsopp og div rekvisita i ei langpanne, og sett den i ovnen til den er ferdig Og husk alltid; Man er ikke ferdig før man har ryddet opp ! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Eirik Rusten Skrevet 31. august 2013 Rapporter Del Skrevet 31. august 2013 Er vel tia for fleinsopp nå, så sånn sett er vi heldige. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Olav Haug Skrevet 31. august 2013 Rapporter Del Skrevet 31. august 2013 Ja, på tide å besøke kirkegårdene, og det er viktig at det skjer før første frostnatta slår til Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Emil Skrevet 1. september 2013 Rapporter Del Skrevet 1. september 2013 Her kommer oppskriften på en kake av typen sjokolade som garantert gjør at man må opp en størrelse i vadere til neste sesong. Guinnesskake! KAKEN: 2 1/2 dl Guinness 250 g smør 75 g bakekakao 400 g sukker 1 1/2 dl rømme 2 egg 1 ss vaniljeekstrakt (eller frø fra to vaniljestenger) 275 g hvetemel 2 1/2 ts natron OSTEKREM: 300 g Philadelphia kremost 150 g melis 1 1/4 dl kremfløte Sett stekeovnen på 180 grader. Smør inn en mellomstor springform (ca 23 cm). Hell Guinness i en stor vid kjele, tilsett smøret og og varm opp til smøret har smeltet. Da visper du kakao og sukker. Visp rømmen sammen med eggene og vaniljeekstrakten/vaniljefrø, og hell i det brune øl-/smøret. visper du inn hvetemel og natron. Hell røren i den smurte formen og stek kaken i 45-60 minutter (53 var perfekt her). Sett den så på la den bli avkjølt i formen. Når kaken er helt kald, legger du den på et fat og går i gang med kremen. Visp inn kremosten til de glatt, sikt melisen over og kjør den fri for klumper. Legg kremen på toppen av kaken, slik at den minner om skumtoppen på den berømte Guinness'n. Sakset denne fra et annet forum og som dere ser så hadde damen som la ut oppskriften suksess med 53 min i ovnen. Steketiden er alfa omega her, man vil ha kaken litt "tung og rå" i midten, så det kan godt hende det tar noen forsøk før man knekker koden for sin ovn + kakeform-kombinasjon. Heller for lite enn for mye stekt. Om dere ikke liker guinness, prøv læll! Smaker ikke guinness, og det er vel mest en gimmick uansett. Skitt baking! Sent from my MB526 using Tapatalk 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
.JB Skrevet 2. september 2013 Forfatter Rapporter Del Skrevet 2. september 2013 Fantastisk bidrag, Emil! Takk! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ingar Rognås Skrevet 2. september 2013 Rapporter Del Skrevet 2. september 2013 Jasså, vi er på oppskriftsstadiet allerede i NKFL. Jeg lurer på hvordan det vil funke med te i stedet for vulgær kaffe til sjokoladekake, nærmere bestemt denne som er steike go: Smelt 400 g smør sammen med 4,5 dl vann og 8 ss bakekakao. Avkjøl og hiv det i en bolle Bland i 9 dl sukker, 9 dl hvetemel, 1 ts salt og 2 ts natron Visp sammen 4-5 egg og 1 boks seterrømme, som du hiver oppi etterpå. Langpanne, 180 grader litt under 30 minutter. Glasuren rører du sammen i en kjele mens det smelter; 100 g smør, 6 ss melk, 350 g melis, 2 ts vaniljesukker og 4 ss bakekakao. Ha det over kaka mens ting fortsatt er litt varmt. Pyntes ikke. Eirik Snadder, et lite tips er å stikke masse hull i kaka med en stor gaffel slik at den varme glasuren renner ned i kaka og gjør den ekstra saftig! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Roy Ole L. Jakobsen Skrevet 2. september 2013 Rapporter Del Skrevet 2. september 2013 Klarer ikke helt å bestemme meg - er blåbærgalette bedre enn boysenbærgalette. Uansett, veldig god mellom middag og fluebinding - sammen med en kruttsterk kopp kaffe Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
.JB Skrevet 2. september 2013 Forfatter Rapporter Del Skrevet 2. september 2013 Klarer ikke helt å bestemme meg - er blåbærgalette bedre enn boysenbærgalette. Uansett, veldig god mellom middag og fluebinding - sammen med en kruttsterk kopp kaffe Ja, for å være seriøs, så er det skikkelig kaffe vi drikker til kakene! Gjerne med en avec eller fem for å renske systemet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
-Lars- Skrevet 2. september 2013 Rapporter Del Skrevet 2. september 2013 Husker jeg var i et råflott selskap en gang, hvor det ble servert noe de kalte Gjendekjeks . . . De var skikkelig gode med nypete til Vel og merke kjeks, og ikke kake, men regner med det viktigste er at det er godt ? Har ikke oppskriften på disse, men de skal visstnok være å få kjøpt i enkelte butikker Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg