Gå til innhold

facebook - Fluefiske inspirasjon.


Kim W

Anbefalte innlegg

Jeg for min del tror ikke et sekund på at FFS vil bli en skygge av seg selv i løpet av et år om det fortsetter i samme tralten.

Uenighet er det som driver et forum videre.

Kverruleringen er en vesentlig ting av den drivkraften.

My guess er at dette forumet bare vil vokse,og atter vokse,og utvikle seg.

Vokse sa du? Jeg gjorde en liten undersøkelse i statistikken her på forumet og om du som er så glad i tall ser en positiv utvikling i dette så har du en merkelig forståelse for tall.

Antall innlegg hele året i 2009 var 91171, 2010/92730, 2011/82549, 2012/75099 og så langt i 2013/49719. Den siste er stigende, men det skal godt gjøres å utligne veldig i løpet de dagene som er igjen av året.

Prosentvis utvikling er altså 2010/+1,7%, 2011/-11,0%, 2012/-9,0% og 2013/-33,8%. Fra toppåret 2010 og til nå en nedgang på hele 46,4%!

Om vi tar det siste halvåret som ser ut til å være verre enn verst så ser det slik ut.

2009/46210, 2010/41327, 2011/35114, 2012/33254 og 2013/18611.

Prosentvis utvikling dette halvåret sammenlignet med forrige års siste halvdel er 2010/-10,6%, 2011/-15,0%, 2012/-5,3% og 2013/-44,0%.

Toppåret 2009 siste halvdel sammenlignet med årets siste halvdel er en nedgang på hele 59,7%!

Nedgangen fra juli til nå i forhold til januar-juni er 40,2%. Litt rart siden første halvår allerede var en nedgang på hele 39,5% fra toppåret 2010.

Du mener kanskje at hvert nye innlegg får forumet til å vokse, men det er selvsagt og forteller lite om utviklingen. Hva med disse tallene er det som forteller deg at forumet vil vokse, atter vokse og utvikle seg?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 65
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Utviklingen vi ser på FFS, er ikke et ukjent resultat på forum generelt, dessverre.

Har sett denne utviklingen på andre forum også. Det som ofte skjer, er at de som drifter, går litt kjeie, og trekker seg unna litt. De som fra starten, som har bidratt med bilder og interessant lesestoff og inspirasjon, har ikke så fordømt mye nytt å komme med mer, og vi andre, ja, vi har ikke så mye mer interessant å lese.

Selv, har jeg forskjellige tanker om hva, jeg kunne bidratt med, men jeg har fått overdose på at hver jævla tråd ender i kverulering og pisse konkurranser.

Når det ikke skjer noe interessant, eller noe nytt og lærerikt, så ender det i tull og vås, eller i kverulering og krangel. I tillegg, blir jeg så eitrandes forbannet, av å sitte å plundre med å legge inn bilder her, at jeg ender opp med å trykke enter på FB i steden for. Synd, men slik er det.

Man kan kalle misfornøyde brukere, hva man vil. Man kan kalle måter brukere reagerer og uttaler seg på, hva man vil, men jeg har faktisk full forståelse, for hvorfor enkelte har kuttet ut her inne. (Jeg kan også forstå, hvorfor enkelte burde holde seg unna) Men, problemet, med så mange som har holdt seg unna en tid, er at forumet mister kompetanse og kvalitet. Nettopp slike ting som vi verdsetter så høyt. Men,.... vi har bedt om dette selv, har vi ikke?..

Gå gjennom alle trådene dere selv har hatt stor interesse av å lese, og se på hvem som har bidratt til å gjøre mye av det interessant. Se deretter på vedkommende sin profil, og sjekk hvor lenge siden det er, at nettopp denne personen har bidratt med noe. Vil tippe det er flere, som det er en stund siden noen leste noe fra.. Jeg personlig, savner som eksempel:  Staffan og Erik Eikre, samt flere.  Bare i disse to, har FFS mistet, kanskje så mye som 70 år med erfaringer :o

Men jeg har de på FB 8)

Noen digger jeg for de personene de er og humoren de bruker. Har disse på FB også <<l

Noen klarer jeg faktisk ikke å forholde meg til, og blir så engasjert i deres kverrulering, at jeg ikke tror det er videre bra for blodttrykket. Disse kan jeg unngå på FB. :)

Om Facebook er bedre?......  NEI, jeg ønsker eller vil ikke tro på det, men det må til forandringer her inne, før det igjen blir skikkelig trøkk her inne. Her er mine forslag til forbedringer:

* Alle bør skrive med fult navn.

* Vesentlig enklere å legge ut bilder.

* En "liker" funksjon( For å holde tråder renere for fjas)

* Offisielt korrekt for bransjefolk å være her på lik linje med oss andre (med forbehold om 0 tolleranse for reklame)

* Klare retningslinjer for oppførsel.

* Vesentlig tydeligere moderatorer!

Med dette på plass vil denne siden helt sikkert ta av som før. Husker tiden, da forumet "Sluttstykket" var på topp. Så dabbet det i samme bane som FFS. Det ble nærmest lagt ned til fordel for et nytt forum. "Kammeret". "Kammeret" fikk en super start, og var genuint interessant i starten. Men så gikk det inn i samme tralten igjen. De virkelige bidragsyterene trakk seg unna, og "kammeret" driftes dessverre, i dag for det meste av "googlespesialister"

Jeg tror FFS har en fremtid, med de rette grepene, men fortsetter det i samme tralten, er det en skygge av seg selv, om ett år fra i dag :-\

Ronny B. Pettersen

Veldig bra innlegg!

I tillegg til de punktene du nevner, kunne det kanskje vært greit for enkelte om man hadde muligheten til å velge bort tråder under "off topic " når man velger "nyeste innlegg"? Da kunne de som ønsket det mer rendyrket, om dette lar seg gjøre...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Alle som har vanket på ffs i noen år kan se at det ikke har vært så laber aktivitet her som nå tidligere.

Det er snarere en naturlig utvikling enn noe dramatikk som ligger bak det, tror jeg.

Har sett det samme på samtlige slike fora jeg har frekventert de siste 10 åra.

Man mister litt gnisten med åra, og for at aktiviteten skal holde seg på et visst nivå er man avhengig av stadig rekrutering av ivrige bidragsytere.

Slik sett har ffs hatt stor aktivitet overraskende lenge, faktisk  :) Det forteller kanskje at vi tross alt er noen veldig ivrige fluefiskere her til lands, og at vi har en alt for lang vinter?  ;D Se feks på Fluefiske.net . . . Der var det full fres og stormende jubel frem til for 3-4 år siden, så ble det plutselig veldig stille.

Det er lett å skylde på andre, og andre ting, som at det plutselig bare er kverulering og skittkasting på forumet, men jeg mistenker at greia er at man henger seg mer opp i slikt når man har gått litt lei selv.

Jeg har vært her siden 2004 eller noe, og jeg kan ikke påstå at det har blitt mye mer off topic og kverulering her den siste tiden enn det har vært tidligere. Med forbehold om at jeg har dårlig husk  ;)

Men for noen år siden var det så mange som bidro hele tiden . . . Man var på en slags positiv bølge, og da er alt bare fryd og gammen. Slik fungerer det vanligvis bare på lånt tid, og det er definitivt ikke slik i dag.

Det er kanskje en grense for hvor mye mer interessant man har å dele, etter at man har postet innlegg i 10 år ?

Ikke vet jeg . . . Dette er bare mine betraktninger, og ikke noen fasit.

Jeg tror fortsatt det vil være liv laga for et positivt ffs, men det kan være det trengs noen nye koster inn  :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg prøver ihf så godt jeg kan med fluefiskerelaterte innspill. Sleng heller dere på de trådene der istedenfor å diskutere hvorfor her... da er vi ihf på vei ett sted...tror jeg... :)

Jada, du gjør det veldig bra også, waffern  <<l

Men jeg tror flere kanskje har lyst til å dele sine oppfatninger om hvordan utviklingen har vært her i senere tid, og hvem vet, kanskje kan det føre noe godt med seg ?  :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, enten det.. eller flere uenigheter.. Vektskål må balanseres her tydeligvis.

Det har blitt sagt før og jeg gjentar det igjen : Det er bare fluefiske vi snakker her!! Ikke verdenspolitikk eller løsninga på 3.verdenskrig. Fatter ikke at folk går så inn i det. Er du lei så ta pause eller finn på noe annet en stund. Funker ihf for meg...

Men fremover er jeg gira! ;D Har masse fluefiskerelatert drit jeg skal plage dere med!! ;D ;D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takker for positive tilbakemeldinger, karer. Jeg ser at jeg kanskje tok i litt, men håper og tror, at noen av de som kan forandre på noe her, kanskje også leser litt her i blant, og i den forbindelsen, kanskje gjør noen grep.

Jeg ser ingen problem i kritiske spørsmål, eller konstruktive diskusjoner, men når voksne folk, er i stand til å se det positive i kveruleringer, da kjenner jeg at overdosen er et faktum.

Det burde være mulig, og diskutere ting på et saklig grunnlag, uten å benytte egendefinerte hersketeknikker. Det ender, som jeg nevnte om andre forum, i at den som er i stand til å bedrive best mulig "tastaturonani", kan gjøre nettopp dette. Kverulere i stykker hvilken som helst tråd. Vet ikke hvor mange tråder, som har blitt ødelagt av dette, men det er mange. Selv, har jeg gjort mitt beste, for å holde mine egne tråder så rene som mulig, men det har blitt så vidt høylytt, at man til slutt angrer på at man startet tråden i det hele tatt. SYND!

Men det er også mange tråder som er helt fantastiske. Og det er disse man suger næringen fra. Merkelig, at fluebindertrådene, har godt så bra som de har gjort. Men takk gud for det. <<l Stangtråder derimot, eller tråder om liner, eller kasting. Det utvikler seg til rene Jord veps bolet før du rekker første blindkastet.

Moderatorer, burde/skulle vert mye mer på banen, for å ta ting umiddelbart. Eneste utveien er jeg redd..

Men tross i alt det negative, håper jeg, at FFS har livets rett, og at vi i vårt lille plenum, fortsatt, kan nyte hverandres erfaringer, opplevelser og utviklinger som før.

Fortsatt God Jul. <<l

Ronny B. Pettersen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Til dere som trenger veiledning til å enkelt sette inn bilder på FFS: http://www.fluefiskesiden.no/forum/index.php?topic=4658.0

NB: har akkurat testet det selv, og det fungerer fint. Det er også mulig å laste opp bilder på facebook, og bruke de som innlegg på FFS hvis noen er interessert i det.

Jeg synes det er synd at det er så mange som velger å dele sin inspirasjon på facebook isteden for FFS. På facebook må man jo velge sine venner, men på FFS så er det mange unge som er inne og kikker som ikke kjenner de "store gutta". Alle står fritt til å spørre om noe, hvis de lurer på noe. Hvis man tenker på fremtidig rekruttering av fluefiskere, så blir jo dette å gå baklengs spør du meg (da mener jeg sammenhengen mellom å velge bort FFS for facebook).

Det er mange aspekter man kunne ramlet innom i denne sammenhengen, bl.a. overlevelse av fluefiske-industrien og videreføre gleden av fluefiske til likesinnede og nykommere.

Etter å ha kikket litt på facebook i går, så ser jeg blant annet at Rune Stokkebekk legger ut bilder av fluer på sin facebookside og ikke på FFS.

Det er mange store profiler som har blitt borte fra FFS den siste tiden, og forklaring på dette er at de ikke orker krangling og kverulering. Jeg mener man må velge sine kamper, og er det ikke verdt det, er det bedre å ignorere det. Jeg synes i alle fall det er veldig synd at mange gode ressurser blir borte pga dette.

Jeg er i alle fall pro FFS, og håper det fortsetter slik.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har fulgt FFS i en del år nå, først som passiv leser og etterhvert som litt mer aktivt medlem. Jeg har ikke bidratt så mye i det siste, men det handler utelukkende om at det har vært travelt og at jeg av rent mentalhygeniske årsaker prøver å tenke så lite som mulig på fluefiske før nyttår;)

Jeg synes FFS er et veldig artig forum.

Noe av suksessen til FFS kontra andre fora tror jeg er at takhøyden har vært stor. Fluebinding, fluekasting, turutstyr, kjøp og salg, fluekasting, politikk, miljøvern, reinspikka sludder, fotball og mye, mye mer - alt har vært tillatt, og det tror jeg hovedsaklig er en bra ting (at takhøyden bidrar til at temperaturen blir litt vel høy innimellom synes jeg personlig bare er underholdende;). Men det er selvsagt synd for forumet at flere sentrale bidragsytere har trekt seg på grunn av krangling. Forhåpentligvis kommer noen av dem tilbake utover våren.

FFS er jo også en gedigen kunnskapsbank når det gjelder fiskeplasser rundt omkring. Med litt kreativ søking på forumet og en høflig PM kan man finne ut litt av hvert.

Selv er jeg lite på FB og bruker det stort sett bare til å promotere konserter, spre videoer o.l., så jeg synes det ville vært synd hvis FFS gikk dukken. Vi får satse på at det tar seg opp etter nyttår <<l

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det handler nok litt om å ta forum for hva det er  :)

Det er masse fluefiskere fra ulike ståsteder, og man bør leve godt med at vi har forskjellig syn på ting.

Lar man ting man leser her gå så inn på seg at man føler det går ut over livskvaliteten, så er det nok best å ikke engasjere seg.

Hvis forumet utelukkende var for den som tenker og puster fluefiske året rundt, og som syntes fluefiske er alt for alvorlig til å tulle med, da tror jeg man ville hatt en svært liten klikk her.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har hengt med her noen år nå, og det må jeg bare si: I forhold til åpne forum som FFS, ff.net, sæxyloops, etc. så suger FB elg! FB er ikke i nærheten, og kommer ikke til å bli det. Det som er aller værst med FB er at det er nesten helt håpløst (for ikke å si umulig) å finne igjen gamle gullkorn. Mens FFS er en gullgruve så er FB et sort hull, hvor man ikke finner igjen det som var bra. Fint til å holde kontakt  med gamle (og nye) venner og sånn, men that's about it...

Her på FFS er det til og med noen vennlige sjeler som har tatt seg bryet med å lage samletråder som linker til "faglige høydepunkter", tusen takk!

Den enese administrative endringen jeg ønsker meg her inne er at muligheten til å editere å slette (egne) gamle innlegg tas vekk, når man poster noe så må man for f... kunne stå for det etterpå ;-) mulig jeg har sagt det før :-p

Jeg kommer i alle fall uansett til å forstette å poppe innom her med ujevne mellomrom så lenge fluefiske er den viktigste uviktige tingen i livet mitt...

Mvh.

Grunde

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei,

Veldig mange bra forslag her  <<l

Selv om jeg er mett på å skrive å holde på så skal ikke siden gå ned, snarere tvert i mot.

I løpet av dette året så er planen å etablere et samarbeid med noen som er langt mer ivrig enn meg selv

til å oppdatere og freshe opp siden litt. Det kommer helt klart til å bli litt endringer på forumet også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei,

Veldig mange bra forslag her  <<l

Selv om jeg er mett på å skrive å holde på så skal ikke siden gå ned, snarere tvert i mot.

I løpet av dette året så er planen å etablere et samarbeid med noen som er langt mer ivrig enn meg selv

til å oppdatere og freshe opp siden litt. Det kommer helt klart til å bli litt endringer på forumet også.

Takk!

Venter i spenning  <<l

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei,

Veldig mange bra forslag her  <<l

Selv om jeg er mett på å skrive å holde på så skal ikke siden gå ned, snarere tvert i mot.

I løpet av dette året så er planen å etablere et samarbeid med noen som er langt mer ivrig enn meg selv

til å oppdatere og freshe opp siden litt. Det kommer helt klart til å bli litt endringer på forumet også.

Det er bra Rune, og takk for at du spurte meg om å være moderator og ekspert i den nye forumkategorien "Kast- og stangprat". Stor ære, men jeg har som nevnt ikke hjerte til å si ja.  ;D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei,

Veldig mange bra forslag her  <<l

Selv om jeg er mett på å skrive å holde på så skal ikke siden gå ned, snarere tvert i mot.

I løpet av dette året så er planen å etablere et samarbeid med noen som er langt mer ivrig enn meg selv

til å oppdatere og freshe opp siden litt. Det kommer helt klart til å bli litt endringer på forumet også.

Det er bra Rune, og takk for at du spurte meg om å være moderator og ekspert i den nye forumkategorien "Kast- og stangprat". Stor ære, men jeg har som nevnt ikke hjerte til å si ja.  ;D

;D ;D aaapplaus

Nå må du legge til side den beskjedenheten din, Jørn ! Du er en den største ressursen her, selv om du ikke er innom så ofte lenger  ;D

Lenke til kommentar
Del på andre sider


×
×
  • Opprett ny...