Jump to content

Hva er drømmefisken?


Truls
 Share

Recommended Posts

Det jeg er mest sugen på er å få anledning til å reise til NZ og subbe rundt der en måned eller minimum 3 uker. Ikke bare for fisken sin skyld, mest komme til et nytt sted og se den flotte naturen live jeg har siklet etter på bilder i 30 år. Jo jeg har faktisk lyst på svær røye også, i glassklar elv på klekking, har enda tilgode å dra på sånt fiske..

Nå nærmest så gleder jeg meg til å besøke et par elver borti svenskefjella og håper at jeg på 4de forsøket kan treffe på skikkelig klekking. Jeg har tatt fisk der på 2 men vet at de finnes på 3+ der også, det er en elv med ganske lite fisk generelt og de er slettes ikke enkle å få i tale. Det er sånn type plass du kan bruke en uke uten å få mer enn 2-3 fisk hvis du er alene på middels forhold. Og det kan klekke uten at de vaker også, de er rett og slett ganske slemme der. Om det er rhodani, ignita eller villii er ikke så farlig, men det skal være på tørt, og alt annet enn 6x der skremmer stort sett fisken pokkerivold hvis det ikke er litt dårlig lys.

Mye av grunnen til at jeg er så sugen på den elva er nok at man kan spotte fisk og at fisken er fryktelig pen der, jeg må si at vakre fisker trigger meg og er veldig gøy å fiske på.. legger ved et par bilder av en på 2 og en på 1,3 så skjønner du litt av tenninga.. Og ja, den 20de Juni stikker jeg dit, på'an igjen.. ;D
 

Link to comment
Share on other sites

Digg med litt drømming ;D

Har mange favoritter og skulle gjerne vært tilbake på NZ og lurt noen digre ørret igjen . Masse fett i saltvann, og i løpet av livet mitt skal jeg lande en stor Permit og en Sailfish på flue. Håper hjertet tåler ett par GT også en dag.

Men Likevel må jeg nok innrømme at jeg fremdeles innerst inne er en Salvinist. Det vil si jeg elsker Røye i alle formene den kommer i, men kanskje aller mest den anadrome utgaven

Det er og blir Norges vakreste fisk og humøret dens er utrolig fasinerende(og frustrerende). Hadde gleden av å fiske hele sesongen i ei elv nordpå i sommer og blei bare enda mere glad i den fisken......

 

Gammelt bilde av en perfekt sjørøye, blan, feit og lekker

Ett par vanlige med Islandsk pass. Tatt i krystallklart vann

Link to comment
Share on other sites

Så begrenset erfaringen er hittil, så er status slik at drømmefisken for meg nå vil egentlig være en brunørret på 1.5 kg +,  med over middels overlevelsesinstinkt, i en stilleflytende elv under rolige forhold, tatt på en liten tørrflue.

Skal sies at det er mange typer fisk jeg ser for meg kunne vært spinnvilt moro å tatt med flue, bare en gjedde med temperamentet til modern på 3-5kg kunne vært sinnsykt moro. NZ som flere har nevnt her ser også fantastisk ut.

Edited by Roaas
Link to comment
Share on other sites

Jeg tror dette er en tråd hvor det kommer til å være vanskelig å bli uenige med noen, men det som nok henger aller høyest tror jeg må være en speilblank sjøørret i kanonkondisjon på 6+ tatt på kysten. Kanskje aller helst i det vanntemperaturen er på vei ned på høsten, gjerne i skikkelig gufne værforhold like etter den første høststormen. Lett sidelengs regn, halvt utvadet med dønninger som ruller rolig over og du kjenner de rugger litt i kroppen. Vind skrått bakfra, og det bare suger til der ute før det setter avgårde med vill kraft... følelsen etter å ha landet og gjenutsatt en sånn fisk må være enorm. Det er noe spesielt for meg med sjøørreten og særlig de større individene, og en over 6 ville nok vært selveste drømmefisken. Men det er mange andre fisker jeg drømmer om også ;)

Edited by Truls
Link to comment
Share on other sites

Den største vanskeligheten med denne tråden, syns jeg er å velge én drømmefisk... 

45 minutes ago, Truls said:

sjøørret i kanonkondisjon på 6+ tatt på kysten.

...og dette er jo klart en! (Selv om jeg personlig nok må starte med å komme meg til kysten, hvor passende drøm er å faktisk finne en fisk.) Seks kg stål - det må vel være en kjempe i Oslofjordsammenheng?

Link to comment
Share on other sites

6 kilo sjøørret er faktisk ingen umulighet i Oslofjorden, men det er veldig VELDIG Mye vann mellom hver slik, men jeg hører om en og annen slik fisk fra tid til annen så de er der, og også større, men å treffe en slik når de ytterst en sjelden gang er tilgjengelig fra land... da skal du virkelig være ute mye og ha en skikkelig dose flaks. Slike fisker jager stort sett sild pelagisk mye av året, og er ytterst vanskelig tilgjengelige fra land. Tobis eller stor sild er nok et par stikkord. 

Link to comment
Share on other sites

Det er vanskelig å begrense seg til bare en ja. En annen som står høyt i kurs (skal nok oppleves i løpet av livet) er røye på grønland. Kanskje den vakreste fisken som finnes..? Egentlig ikke noen spesiell størrelse, men en litt kraftig fisk med kraftige fargetegninger hadde vært en opplevelse å fange.

(Bildet er 'stjælt' fra nettet et sted)

 

Edited by Truls
Link to comment
Share on other sites

Enig i mye av overnevnte innlegg, min drømme fisk er på over kiloen tatt i elv. En sånn som krever list og rett flue. Et bra kast, nydelig head and tail ( vinkevak ) , perfekt tilslag, steam line og ikke minst en god fight. Det hele ender opp med at jeg hover en flott brun ørret for en av mine sønner som bare står å gliser og får vell ikke sakt så mye annet en..... Fy faan, fy faan...............

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Drømmefisken er vanskelig å ta og av pen størrelse. Jeg kan se den og det er egentlig ikke så nøye om jeg må ta den over eller under vann. Men viktig at jeg ser hva som skjer. Hvor den er eller hva slags fisk det er vet jeg ikke enda. Men tipper det er en brunørret eller røye

Link to comment
Share on other sites

Drømmefisken, ja. Det kan bety alt fra en grov Rooster på stranda, til GT, Dorado og monsterørret/røye. Men høyest av dem alle henger nok den grove og urville auren fra den lille elva på fjellet, langt vekk ifra folk. Også bør jo selvfølgelig det hele være visuelt, skjelvende adrenalinfylt og i det hele tatt "på grensen" av hva et menneske kan tåle når det kommer til spenning... Bruttern hadde nok nær en slik opplevelse igjen i fjor, og det vel fortjent etter mange kast og mange år i tjenesten :26_nerd:

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
 Share

×
×
  • Create New...