Gå til innhold

Sjøørretfiske i sjøen


Toggi

Anbefalte innlegg

Nattfiske handler aller mest om rett sted....

Nattfiske har vært en klassiker i Mandal siden folk begynte å fiske sjøørret med flue på kysten, jeg har elva og masse fjorder og sund.

Å være sjøørretfisker i Mandal er tredje grads kontakt med fisken....Byen ligger ved elva som er en av Norges aller beste elver.

Tidligere var den landets beste og sjøørreten er tallrik. I år er elvefangsten på 500-600 kilo og den kan nok dobles reelt.

Nattfiske er min oppvekst, på de stille partiene nede elva begynte det. For noen ungdomsår jeg hadde der, de andre gikk på fest. Jeg og kameratene var i elva og lærte oss å fiske.

Vi fisket brunørret på tørt og nymfe under oretrærne og når skumringen kom vadet vi mot hovedløpet og tok sjøørreten som gikk opp fra munningen.

Blanke havørreter som fikk purpurfargen straks de var i ferskvann. Vi tok de på små svarte fluer...Lyden av byen og den rosa himmelen....Plogene bak flua og vissheten om at den stor kunne ta når som helst.

Jeg fisket hver dag. Alltid.

Så ble kysten min arena når elva var stengt. Og kyst er det masse av. Variert åpen og nært på byen.

Vi begynte med nattfisket om vintern som 13 åringer og gjorde ikke annet. Vi lærte når og hvor og hvordan. Vi gjorde ikke annet. Vi tok etterhvert mer på flue enn tyvfiskerne med garn.

Sjøørret ble alt og vi fulgte alle bekkene fra kilde til utløp.

Jeg har fisket utallige netter uten fisk, og utallige netter med store hanker av sjøørret.

Det handler om teft og kreativitet. Har møtt mange tilreisende som er å slenger, har tatt de med på plassene og vist de at fiske etter sjøørret er svært enkelt egentlig.

De fleste jeg møter er ok fiskere, men noen har det.....Det er faktisk en dedikasjonsgreie. Man må ville bli flink, man må fryse på seg negelesprett og sykle hjem i minusgrader. Jeg har gjort dette, viet meg til fisket. Og jeg har lært.

Sjøørreten drar meg ikke like ofte til kysten som før, jeg har på et vis mestret det og skal man være like intens hele tiden. Det går ikke, man har gjort det, fått det til. Dette lagrer seg i hodet og man trenger å la det synke inn.

Jeg vil fiske sjøørret fremdeles så klart! Men jeg er ikke gira på den måten jeg var i 15 år. Det var 15-20 år som dreide seg om fluefiske hele tiden.

Nå er jeg litt lat he he og vil ha komfort. Har trasket over heien til de spennende buktene og til slutt finner man ut at å dra i båten med en sekspakning og en wobblerstang og en fluestang av og til er det beste i verden.

Jeg pleier å dra inn i noen kiler på kveldstid for å jakte Havabbor. Vakker når de ploger i vannet og smålaksen spretter og lager vakker musikk.

Båten er fra 60 tallet og er min beste venn, min første laks ble landet i den. Sjøørretene la jeg som folk legger laksen i altabåtene....Kjørte inn på nattestid og la til. De blanke fiskene så jeg først hvor vakre var under gatelysene mens alle andre sov.

Dette må ikke ta slutt tenkte jeg. Naturen må taes vare på .  Populistene og utbyggerne som ikke vet om dette vil ødelegge det....Sakte men sikkert.

Jeg har ofret mye for å drive mine pasjoner musikk og natur. Sikkert vært rikere og hatt fetere materielle ting.

Men jeg lager min musikk og i bekkene gyter laks og ørret på grus vi i vår klubb har lagt ut.

Fiske for meg er inderlig og et indre stimuli..Og jeg driter i hva snøret heter eller stanga. Fiske handler om noe annet og DIT kan du ikke kjøpe deg til.

Hvis jeg vil ha en sjøørret kan jeg få det når som helst....Det er ikke det som er viktig....Det som er viktig er å få flere til å forstå hva naturen kan by på og hvor mye mer den gir enn overfladiske verdier.

Barna idag er ikke som jeg var, kun et fåtall om noen er opptatt av de små vannene og bekkene her i byen. De er påvirket av markedet. Jeg var heldig og fikk se det fine og jeg vil fortsette å kjempe for ivaretakelsen av min lokalnatur.

Fikser man en bekk, eller verner et område har man gitt en gave til de neste.

Its that simple.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei igjen,

jeg synes diskusjonen rundt flyt vs. synk er veldig interessant. Den har også vært oppe før på dette forumet i forbindelse med en av Tonys SØ tråder hvor det var en joker som mente at alle ville få mye mer fisk hvis vi gikk over til å fiske flyt istedenfor synk (m. linekurv).

Personlig så er jeg fremdeles i synkeline campen, og mitt SØ fiske foregår i hovedsak med synk 1 liner (glassliner).

Den ivrigste SØ fiskeren jeg kjenner er tyskeren Bernd Ziesche (http://www.first-cast.de), han er guide og fluefiske instruktør og har typisk over 200 fiskedager pr. år i Baltikum/Østersjøen. Om hans erfaringer er direkte overførbare til Norske forhold det vet jeg ikke, men diskusjonene jeg har hatt med han har vært veldig interessante. Bernd fisker målrettet etter de store blanke fiskene, han fisker nesten utelukkede med synk 1 glassliner (helst skyteklumper rundt 18g) og han fisker mest med fiskeimitasjoner som Baltic Candy http://theonefly.com/?p=1005

Han mener også at det nærmest er fysisk umulig for en fluefisker å fiske for raskt, så han mener inntrekket skal være "så raskt man klarer" (gjerne med innlagte pauser). Med raske inntrekk krokes også fisken bedre. Med raske inntrekk er heller ikke bunn-napp noe stort problem, selv over grunne områder.

Når jeg "konfronterte" Bernd med at i Danmark er det flyteliner som er mest populært, så svarte han at han fisket på samme måte i Danmark som i resten av Baltikum.

Grunde

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det har nordisk også... Og NEI, det du beskriver på innlegget (forrige side) er ikke direkte overførbart til alle årstider hos oss....

Du er så bastant Pål, uten å forklare noe som helst.

Jeg tror det stort sett er direkte overførbart, vi her på berget henger laaangt etter de Baltiske gutta.

Og vi fisker med flyt som om det er det eneste riktige.

Jeg syns at et flytesnøre begrenser deg som fisker på kysten, både med tanke på variasjon i fisket, de egenskapene linene har osv osv..

Jeg fisker ikke så ulikt det som er beskrevet i grunde sitt innlegg.

Men sier ikke at det er det eneste riktige, men jeg anbefaler ingen å bruke flyt til annet enn i helt spesielle situasjoner..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som den enkle sjel jeg er så lurer jeg såklart også på hva som ikke er overførbart og hvorfor. Et annet poeng som Bernd fremhever er at han ønsket å unngå å fange småfisk, og han mente at store fluer fisket raskt ga mer storfisk og mindre smått enn det man f.eks. får når man fisker rekeimitasjoner sakte.

Det er sikkert også riktig at Nordisk har brukbart med klumper. Men jeg fant vel bare disse som kunne minne om det jeg typisk ville bruke til SØ http://www.nfisk.no/Nettbutikk/tabid/113/CategoryID/385/Category2ID/503/List/1/Level/2/ProductID/8097/Default.aspx

Og for å være ærlig så ser ikke utvalget ut til å være i nærheten av det de har hos Troutcontrol ...

Grunde

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guttemann hyggelig med "nye" ansikter i denne tråden! Det du skriver om selve nedlegget av fluesnøret. Er noe jeg også funderer en god del rundt. Ofte går tankene på om jeg skremmer fisken. Dette blir sjeldent diskutert her og erfaringer rundt fluesnører. Ender som oftest i stealth egenskapene i i lina. Da kan jeg med fordel anbefale loop sin clear multi line intermediate. Denne lander silkemykt på vannet. Dette gir meg i det minste god følelse på de dagene med lite vind. Antall fisk skal jeg ikke gå inn på da det er mange andre faktorer å. Men mindre spookey fisk er jo bra! Skitt nattfiske til deg å alle andre her

I visuelt fiske har jeg sett sjøørret bli skremt av nedslaget mitt, men for så å fatte interesse for flua og avbryte flukten i en helomvending. Flua har reddet situasjonen ved å i sin delikathet kompensere for brutaliteten min. Dette har jeg tolket som et tegn på at det kan være lurt å sette flua i bevegelse umiddelbart etter nedslag, så kan man heller stoppe etter en meter hvis man ville lenger ned.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Pål Andersen

Det har nordisk også... Og NEI, det du beskriver på innlegget (forrige side) er ikke direkte overførbart til alle årstider hos oss....

Du er så bastant Pål, uten å forklare noe som helst.

Jeg tror det stort sett er direkte overførbart, vi her på berget henger laaangt etter de Baltiske gutta.

Og vi fisker med flyt som om det er det eneste riktige.

Jeg syns at et flytesnøre begrenser deg som fisker på kysten, både med tanke på variasjon i fisket, de egenskapene linene har osv osv..

Jeg fisker ikke så ulikt det som er beskrevet i grunde sitt innlegg.

Men sier ikke at det er det eneste riktige, men jeg anbefaler ingen å bruke flyt til annet enn i helt spesielle situasjoner..

Hæ? Er man bastant fordi man mener noe annet? Men IKKE bastant hvis man forklarer hvorfor? Jeg fisker med ALLE synkegrader og teknikker, men foretrekker flyt på skumring/mørkefiske og grunt vann, samt flyt med fluer som skal gå i overflata. Når vinteren/vannet er på sitt kaldeste så kan ikke bestandig flua fiskes på samme måten som det ble beskrevet at denne tyskeren gjør i østersjøen. Fisken er TREG, i allefall der jeg fisker....... At du anbefaler at JEG skal bruke flyt i spesielle anledninger betyr lite for meg, til det fungerer flytesnøret ALT for godt (når forholdene er riktige). Gjelder også for torsk. PS. Er vel ikke så rent lite havabbor som er blitt tatt på flyt også. Men her er IKKE flyt mitt førstevalg....

Flyt er dessuten mye morsommere da man ofte ser fisken ta.....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Pål Andersen

Guttemann hyggelig med "nye" ansikter i denne tråden! Det du skriver om selve nedlegget av fluesnøret. Er noe jeg også funderer en god del rundt. Ofte går tankene på om jeg skremmer fisken. Dette blir sjeldent diskutert her og erfaringer rundt fluesnører. Ender som oftest i stealth egenskapene i i lina. Da kan jeg med fordel anbefale loop sin clear multi line intermediate. Denne lander silkemykt på vannet. Dette gir meg i det minste god følelse på de dagene med lite vind. Antall fisk skal jeg ikke gå inn på da det er mange andre faktorer å. Men mindre spookey fisk er jo bra! Skitt nattfiske til deg å alle andre her

I visuelt fiske har jeg sett sjøørret bli skremt av nedslaget mitt, men for så å fatte interesse for flua og avbryte flukten i en helomvending. Flua har reddet situasjonen ved å i sin delikathet kompensere for brutaliteten min. Dette har jeg tolket som et tegn på at det kan være lurt å sette flua i bevegelse umiddelbart etter nedslag, så kan man heller stoppe etter en meter hvis man ville lenger ned.

Enig :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jo grunde, det stemmer nok at store fluer fisket raskt gir større fisk.

Eller store fluer gir større fisk generelt, både i elv og sjø.

Dette kommer av at det er bare en viss andel av en gitt ørretbestand som lært hvordan man skal fange småfisk.

Og noen lærer det aldri.

Det er først når fisken når en viss alder og størrelse at dette blir aktuelt.

Det mener Gary Lafontaine, som har forsket ganske greit på nettopp dette.

Og såvidt jeg vet så er det ingen som har gjort noen forsøk på å motbevise det heller..

Men det er en stund siden jeg leste dette da, og det er mulig jeg ikke har helt rett i alle "sitatene" over.

Kort sagt så vil en stor flue signalisere mat for mange av de store fiskene, og ikke i like stor grad for de små.

En reke eller mindre flue vil ikke i like stor grad friste de største fiskene, som "vet" at det er ting som metter mer.

Så i løpet av en sesong i sjøen, så tror jeg at den som fisker med synk og store fluer, får flere større fisk enn en som fisker flyt og små reker..

Jeg tror ikke at den med synk får flere fisk i løpet av sesongen, men så er det vel ikke det vi diskuterer heller.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Alt til sin tid... om vinter ,når silda trekker inn i fjordene.. så er store sildeimitasjoner førstevalg.

Men fisker ikke med de ,om ikke silda er der.. Og inntrekket varierer jeg,er fisken aktiv..drar jeg som på sommer..

Er det treg fisk,så går det i slow motion.. og da fisker man jo oxo dypere...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det har nordisk også... Og NEI, det du beskriver på innlegget (forrige side) er ikke direkte overførbart til alle årstider hos oss....

Du er så bastant Pål, uten å forklare noe som helst.

Jeg tror det stort sett er direkte overførbart, vi her på berget henger laaangt etter de Baltiske gutta.

Og vi fisker med flyt som om det er det eneste riktige.

Jeg syns at et flytesnøre begrenser deg som fisker på kysten, både med tanke på variasjon i fisket, de egenskapene linene har osv osv..

Jeg fisker ikke så ulikt det som er beskrevet i grunde sitt innlegg.

Men sier ikke at det er det eneste riktige, men jeg anbefaler ingen å bruke flyt til annet enn i helt spesielle situasjoner..

Hæ? Er man bastant fordi man mener noe annet? Men IKKE bastant hvis man forklarer hvorfor? Jeg fisker med ALLE synkegrader og teknikker, men foretrekker flyt på skumring/mørkefiske og grunt vann, samt flyt med fluer som skal gå i overflata. Når vinteren/vannet er på sitt kaldeste så kan ikke bestandig flua fiskes på samme måten som det ble beskrevet at denne tyskeren gjør i østersjøen. Fisken er TREG, i allefall der jeg fisker....... At du anbefaler at JEG skal bruke flyt i spesielle anledninger betyr lite for meg, til det fungerer flytesnøret ALT for godt (når forholdene er riktige). Gjelder også for torsk. PS. Er vel ikke så rent lite havabbor som er blitt tatt på flyt også. Men her er IKKE flyt mitt førstevalg....

Flyt er dessuten mye morsommere da man ofte ser fisken ta.....

Jo det er bastant å bare slenge ut et stort, NEI sånt er det ikke. Uten å forklare hvorfor du mener det. Det er ikke å diskutere syns nå jeg, eller mener du vi skal ta ditt ord som lov og godta at Pål mener det ikke er sånn??

Jeg anbefaler ikke DEG eller noen andre å gjøre noe som helst, når jeg anbefaler noe så er det opp til hver enkelt å avgjøre om de skal gidde å gjøre som jeg foreslår. Det gjelder alt som jeg skriver, syns man det høres ut som bare tull, så er det helt greit. Om man syns det høres ut som noe fornuftig, så er det også helt greit. Jeg er svært trygg på mitt fiske, og jeg har ingen betenkeligheter med å anbefale folk hverken det ene eller det andre. Men det er opp til hver enkelt å avgjøre hvordan de skal forholde seg til mine synspunkter.

Vi er enige om at flyt enkelte ganger kan være mere gøy, men jeg mener at mere effektivt og allsidig enn synk 1 blir det aldri.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Alt til sin tid... om vinter ,når silda trekker inn i fjordene.. så er store sildeimitasjoner førstevalg.

Men fisker ikke med de ,om ikke silda er der.. Og inntrekket varierer jeg,er fisken aktiv..drar jeg som på sommer..

Er det treg fisk,så går det i slow motion.. og da fisker man jo oxo dypere...

Det er jo svært logisk det du sier her nox, for om ikke silda er der så er ikke de store der heller :)

Men som i alt fiske så er jo variasjon i fisket viktig syns jeg, derfor er jeg litt redd for at det fisket som den baltiske fiskeren benytter seg av, kan bli litt kjedelig i lengden.

Jeg liker jo å fiske med reker, fordi det gir ofte mer fisk.

Og kun bruke en metode blir for kjedelig for meg, men at det gir en større andel stor fisk enn andre metoder det tror jeg nok..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så i løpet av en sesong i sjøen, så tror jeg at den som fisker med synk og store fluer, får flere større fisk enn en som fisker flyt og små reker..

Hva med flyt og store fluer da Tony?

Tidlig på 90-tallet fisket stort sett alle jeg traff med flyt i indre Oslofjord. Det ble tatt ganske mange store ørreter, ofte på natten etter at danskebåten hadde passert Elnestangen, og ganske ofte på lange, smale streamere av bucktail-type.

Jeg fisker fortsatt stort sett med flyt i mørket, synes det er artig og får litt fisk også.......

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så i løpet av en sesong i sjøen, så tror jeg at den som fisker med synk og store fluer, får flere større fisk enn en som fisker flyt og små reker..

Hva med flyt og store fluer da Tony?

Tidlig på 90-tallet fisket stort sett alle jeg traff med flyt i indre Oslofjord. Det ble tatt ganske mange store ørreter, ofte på natten etter at danskebåten hadde passert Elnestangen, og ganske ofte på lange, smale streamere av bucktail-type.

Jeg fisker fortsatt stort sett med flyt i mørket, synes det er artig og får litt fisk også.......

Tror vi er over på dagfiske nå :P

Flyt og store fluer er ofte bra på natta ja..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Marbakken har nå ved gjevne mellomrom kommet inn på denne for og skape diskusjoner og tildels krangling, dette har sjedd så lenge jeg kan huske. Hva som er meninga med det må gudene vite. Men at folk gang på gang går på limpinnen er en gåte for meg.

Fåreslår at vi holder minne om Toggi og hans tanke om denne tråden rein, og evnt lager egne tråder for vas.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Pål Andersen

Det har nordisk også... Og NEI, det du beskriver på innlegget (forrige side) er ikke direkte overførbart til alle årstider hos oss....

Du er så bastant Pål, uten å forklare noe som helst.

Jeg tror det stort sett er direkte overførbart, vi her på berget henger laaangt etter de Baltiske gutta.

Og vi fisker med flyt som om det er det eneste riktige.

Jeg syns at et flytesnøre begrenser deg som fisker på kysten, både med tanke på variasjon i fisket, de egenskapene linene har osv osv..

Jeg fisker ikke så ulikt det som er beskrevet i grunde sitt innlegg.

Men sier ikke at det er det eneste riktige, men jeg anbefaler ingen å bruke flyt til annet enn i helt spesielle situasjoner..

Hæ? Er man bastant fordi man mener noe annet? Men IKKE bastant hvis man forklarer hvorfor? Jeg fisker med ALLE synkegrader og teknikker, men foretrekker flyt på skumring/mørkefiske og grunt vann, samt flyt med fluer som skal gå i overflata. Når vinteren/vannet er på sitt kaldeste så kan ikke bestandig flua fiskes på samme måten som det ble beskrevet at denne tyskeren gjør i østersjøen. Fisken er TREG, i allefall der jeg fisker....... At du anbefaler at JEG skal bruke flyt i spesielle anledninger betyr lite for meg, til det fungerer flytesnøret ALT for godt (når forholdene er riktige). Gjelder også for torsk. PS. Er vel ikke så rent lite havabbor som er blitt tatt på flyt også. Men her er IKKE flyt mitt førstevalg....

Flyt er dessuten mye morsommere da man ofte ser fisken ta.....

Jo det er bastant å bare slenge ut et stort, NEI sånt er det ikke. Uten å forklare hvorfor du mener det. Det er ikke å diskutere syns nå jeg, eller mener du vi skal ta ditt ord som lov og godta at Pål mener det ikke er sånn??

Jeg anbefaler ikke DEG eller noen andre å gjøre noe som helst, når jeg anbefaler noe så er det opp til hver enkelt å avgjøre om de skal gidde å gjøre som jeg foreslår. Det gjelder alt som jeg skriver, syns man det høres ut som bare tull, så er det helt greit. Om man syns det høres ut som noe fornuftig, så er det også helt greit. Jeg er svært trygg på mitt fiske, og jeg har ingen betenkeligheter med å anbefale folk hverken det ene eller det andre. Men det er opp til hver enkelt å avgjøre hvordan de skal forholde seg til mine synspunkter.

Vi er enige om at flyt enkelte ganger kan være mere gøy, men jeg mener at mere effektivt og allsidig enn synk 1 blir det aldri.

Må vel være lov å svare direkte på et spørsmål vel? Spiller ingen rolle om det ikke er lange utredninger om hvorfor? Det enkleste er ofte det beste... Hvis svaret ikke passer deg, nei så gjør som du vil da :) Disse diskusjonene skal vel ikke sette opp regler for hvordan vi skal fiske? Det er en og annen av oss andre som har tatt et par kast i saltvann serru, og selv om vi har mye å lære, betyr det ikke at vi ikke HAR lært ltt om vårt eget fiske om ikke noe annet. DESSUTEN syntes jeg mange av disse diskusjonene opphøyer vanskelighetsgraden av å få en grisesulten ørret i saltvann mer enn fortjent. Det er nok viktigere å treffe ørreten "hjemme" enn hva slags snører og fluer man bruker... Men dette er jo bare MIN teori....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det har nordisk også... Og NEI, det du beskriver på innlegget (forrige side) er ikke direkte overførbart til alle årstider hos oss....

Du er så bastant Pål, uten å forklare noe som helst.

Jeg tror det stort sett er direkte overførbart, vi her på berget henger laaangt etter de Baltiske gutta.

Og vi fisker med flyt som om det er det eneste riktige.

Jeg syns at et flytesnøre begrenser deg som fisker på kysten, både med tanke på variasjon i fisket, de egenskapene linene har osv osv..

Jeg fisker ikke så ulikt det som er beskrevet i grunde sitt innlegg.

Men sier ikke at det er det eneste riktige, men jeg anbefaler ingen å bruke flyt til annet enn i helt spesielle situasjoner..

Hæ? Er man bastant fordi man mener noe annet? Men IKKE bastant hvis man forklarer hvorfor? Jeg fisker med ALLE synkegrader og teknikker, men foretrekker flyt på skumring/mørkefiske og grunt vann, samt flyt med fluer som skal gå i overflata. Når vinteren/vannet er på sitt kaldeste så kan ikke bestandig flua fiskes på samme måten som det ble beskrevet at denne tyskeren gjør i østersjøen. Fisken er TREG, i allefall der jeg fisker....... At du anbefaler at JEG skal bruke flyt i spesielle anledninger betyr lite for meg, til det fungerer flytesnøret ALT for godt (når forholdene er riktige). Gjelder også for torsk. PS. Er vel ikke så rent lite havabbor som er blitt tatt på flyt også. Men her er IKKE flyt mitt førstevalg....

Flyt er dessuten mye morsommere da man ofte ser fisken ta.....

Jo det er bastant å bare slenge ut et stort, NEI sånt er det ikke. Uten å forklare hvorfor du mener det. Det er ikke å diskutere syns nå jeg, eller mener du vi skal ta ditt ord som lov og godta at Pål mener det ikke er sånn??

Jeg anbefaler ikke DEG eller noen andre å gjøre noe som helst, når jeg anbefaler noe så er det opp til hver enkelt å avgjøre om de skal gidde å gjøre som jeg foreslår. Det gjelder alt som jeg skriver, syns man det høres ut som bare tull, så er det helt greit. Om man syns det høres ut som noe fornuftig, så er det også helt greit. Jeg er svært trygg på mitt fiske, og jeg har ingen betenkeligheter med å anbefale folk hverken det ene eller det andre. Men det er opp til hver enkelt å avgjøre hvordan de skal forholde seg til mine synspunkter.

Vi er enige om at flyt enkelte ganger kan være mere gøy, men jeg mener at mere effektivt og allsidig enn synk 1 blir det aldri.

Må vel være lov å svare direkte på et spørsmål vel? Spiller ingen rolle om det ikke er lange utredninger om hvorfor? Det enkleste er ofte det beste... Hvis svaret ikke passer deg, nei så gjør som du vil da :) Disse diskusjonene skal vel ikke sette opp regler for hvordan vi skal fiske? Det er en og annen av oss andre som har tatt et par kast i saltvann serru, og selv om vi har mye å lære, betyr det ikke at vi ikke HAR lært ltt om vårt eget fiske om ikke noe annet. DESSUTEN syntes jeg mange av disse diskusjonene opphøyer vanskelighetsgraden av å få en grisesulten ørret i saltvann mer enn fortjent. Det er nok viktigere å treffe ørreten "hjemme" enn hva slags snører og fluer man bruker... Men dette er jo bare MIN teori....

De grisesultne fiskene, fisker ikke jeg etter ;)

Meningen med å diskutere div teknikker og valg her inne er vel for å belyse at det er mange måter å gjøre ting på.

Og jeg syns at om man skal ta del i en diskusjon så kan man vel ta seg tid å svare på ok måte :)

Folk vil jo gjerne vite hvorfor du, jeg eller andre mener som vi gjør, sikkert for å lære noe eller berike sitt fiske..

Ikke vet jeg..

Jeg vil ihvertfall vite hvorfor du mener som du gjør, jeg liker å lære og lærer nye ting hver dag :)

Som jeg kan koble opp mot mine egne tanker om fisket og alt som er rundt, både før og etter en tur.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det vil jeg gjerne høre mer om også  ;D

Runar Kabbe

Nordisk Fiskeutstyr

Er du også her nå ;D

Ja jeg mener det, vi har en nissementalitet hvor vi er redd for alt som er nytt eller gjort på en ny måte.

Istedet for å tenke, hei kanskje det var en god tanke?

Så tenker vi, nei det hørtes rart ut, vi lar det ligge.

Også er vi tilbake i samme gamle sporet.

Jeg syns de baltiske, danske og til dels svenske fluefiskerne er kommet mye lengre med fisket i sjøen enn vi er.

De har jo en mye lengre tradisjon med dette enn vi, da Jan Grunwald fisket Bornholm de første gangene f.eks, var vel relativt mange år før noen her i Norge hadde noen erfaring å snakke om..

Vi henger litt etter syns jeg..

Men vi er i siget, og de siste årene har vært bra!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

"Jeg syns de baltiske, danske og til dels svenske fluefiskerne er kommet mye lengre med fisket i sjøen enn vi er".

Er det noe helt konkret du sikter til her Tony? At enkelte har startet med SØ fiske i sjø/ hav for lenge siden er i og for seg ikke et argument for annet enn at man startet for lenge siden.

Men hva mener du med at man har kommet "lengre"? At flere har høyt nivå? At man har bedre/ andre måter å utføre det på enn her på berget?

Jeg har ingen grunn til å betvile det du sier altså jeg er bare oppriktig nysgjerrig og har null peil på baltiske (og andre) SØ tradisjoner.

Det jeg eventuelt har lært opp gjennom årene har vært av egne feilgrep og mange gode innlegg i denne og lignende tråder - og vil gjerne vite mer om SØ fiske andre steder (som har relevans også her).

Provinsiell hilsen,

Øyvind

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...