Gå til innhold
  • Emner

  • Innlegg

    • Omtrent som en klassisk daddy ala conba det der. Jeg hadde bytta ut ribbing og floss i kroppen eller hva det er mot ren skjær superfine eller flyrite dubbing. Da får fdu flyteegenskaper i kroppen og det er greit på en såpass stor krok/flue. Flua er fin den, ikke no å si på det. Ang hackle så liker jeg ikke hanehackle på sånne, tvinner fortom noe så gæli, jeg bruker hønehackle fra Hebert, de har så fine fibre at det er ypperlig tørrfluehackle, mykt nok til at du ikke får problemer med tvinn så lett. Dog viktig som alltid når man fisker med sånne fluer å tilpasse kastingen, ikke no trange/raske linebukter og la det strekke se pent ut mellom luftkastene... Roooolig..
    • Ny tur til Storvatnet,Stoksund Åfjord. Klart og fint vær,men nordavinden tok seg opp utover dagen.Så to vakende fisk.Så en Leptophlebia(marginata eller vespertina),en rød skogsmaur som kavet på vannet.Prøvde litt av hvert av det som er bundet i løpet av vinteren,men vil kun ha wolly bugger'n.Har vært knaill av fått noe på mine imitasjoner....synes det er vanskelig når det er så lite fisk og insekt å se.Kan det være slik at jeg har gått glipp av klekkingene? Det ble en ørret på 7 hg,2 stk på rund 5 hg og en på 2 hg.Er fornøyd med det,men skulle ha sett at dem ville noe tørt.Er den neste "store"aktiviteten vårfluene...  eller?
    • Daddy long legs forsøk, litt usikker på lengden på bein og vinge. Tar gjerne imot tips til forbedringer 😊 Snapchat-1020873327.mp4    
    • Det er vel variasjoner hvor man befinner seg i landet.Men jeg skal følge med fremover.Så mye marginata på fjellet to dager tidligere.regnet med det skulle være full fart i lavlandet.Vi prøvde et skogsvann i lavlandet,men ingen klare klekkinger.En og annen døgnflue,men lite vakende fisk.Libellenymfa fungerte ikke,så måtte vi prøve Wolly bugger'n.Funket det.Skal prøve samme vannet i morgen.Det er kanskje ikke alle vann som innehar massive klekkinger av døgnfluene.....?
    • Jeg besøkte skævven igjen i uka som var, men dessverre ble det i år som de 4 forrige åra - myggfisket tørka og blåste bort. Jeg gikk nok glipp av et par monsterklekkinger de dagene tempen var under 20, for det var sinnsyke mengder fjærmygg i lufta. Faktisk bittelitt vaking å se, og en og annen marginata i lufta. Ikke noe klekking. Jeg tror det ble siste myggtur for meg i år. I uka som kommer tar jeg en 3-4 dager ute, men da blir tema å se om det ikke kan klekke litt vespertina. Flyvemævver kan selvfølgelig også være en mulighet, men jeg vil tro sjansen for det er større neste uke, spesielt om vi får litt regn til helga.   Bare å krysse fingra for litt nedbør nå, så blir det sikkert bra!
  • 12 fra Fluedatabasen

    1. Gråtassen
    2. The zoo
    3. Tommys Leatherman
    4. Silver Bear
    5. "Non Tangling" Extra Long Zonker
    6. Lp Klekker'n
    7. Braided Butt Damsel
    8. Bug Bond Flying Ant
    9. Green Giant Cornfly
    10. Puristpuppa cdc variant
    11. Once and Away
    12. Crazy Critter
  • Artikler

  • Nylige prestasjoner

×
×
  • Opprett ny...