Gå til innhold

Vinnerliste

  1. .JB

    .JB

    Members


    • Poeng

      11

    • Innlegg

      6 976


  2. Andvoll

    Andvoll

    Members


    • Poeng

      3

    • Innlegg

      98


  3. Slettet

    Slettet

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      3

    • Innlegg

      109


  4. Ronny Bjørklund Pettersen

    Ronny Bjørklund Pettersen

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      3

    • Innlegg

      996


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 17. feb. 2015 i alle områder

  1. Folk må gjerne fiske så mye de vil for meg, og miste både kjerringer, unger og jobb. Men jeg må si at jeg har minimal respekt for folk som tar seg tredagers og snylter på fellesskapet for å fiske med flue. Da er det noe fullstendig galt, og noe som gjør meg til tilhenger at fem karensdager og fjerning av en rekke velferdsgoder. Jeg betaler skatt, men ikke for å glede snyltere.
    7 poeng
  2. Forskning viser at det aldri har vært mer sjøørret i Oslofjorden, så får man ikke fisk nå, er det bare å selge utstyret og finne på noe annet. http://www.nrk.no/vestfold/sjoorreten-i-siget-1.11822694
    4 poeng
  3. 3 poeng
  4. Ja, det er nå eller aldri! I Østfold, Vestfold, Telemark og i Agderfylkene er det "all time high" i sjøørretbestanden. Det samme gjelder antagelig Drammensfjorden. I helt indre Oslofjord (innafor Drøbak) er det dessverre ikke det samme eldoradoet, men det er ganske bra der også. Havforskningsinstituttet sine strandnot trekk er gjort siden 1920 tallet, med samme redskap og på de samme stedene. De viser en stooor økning på Skagerak kysten.
    3 poeng
  5. Synes dette liknet mer på en Heptagenia jeg. Kanskje Dalecarlica.
    2 poeng
  6. Trehoven er byttet ut med klepp. Tar mindre plass og skader ikke fisken nevnverdig (mothakeløs).
    2 poeng
  7. Jeg går utfra at jeg ikke er unik når jeg sier at kona syns at jeg legger ned Mye energi på fluefisket - til tider alt for mye. Fokus her hjemme er ikke alltid til stede og av og til oppstår det krangler og situasjoner som kunne vært unngått om jeg var litt mindre ego eller dedikert - men jeg har rett og slett vanskelig for å styre meg. Av og til lyver jeg til og med, holder igjen med fakta og info for å få gjennomført en tur jeg har veldig lyst til. Jeg har til og med fått igjennom en 24 timersregel som går ut på at kona ikke får melde meg forsvunnet hvis jeg ikke dykker opp til avtalt tid om jeg for eks er på en ukestur på fjellet og jeg ikke har dekning - grunnet klekkinger, sverminger og andre situasjoner som Krever "bare et kast til". Jeg å andre siden får ikke lov å være borte mer enn 24 timer mer enn vi er blitt enige om uten å høre av meg. Jeg vet at det er mange nerder og dedikerte der ute. Noen av dere har til og med "fisket dere ur" både et og to forhold. Er du også en av oss som legger ned så mye tid på fluefisket at det skaper negative situasjoner der hjemme? HVIS du er det så vil jeg gjerne komme i kontakt med deg for et prosjekt jeg holder på med. Sen meg gjerne en PM så tar vi det derfra. Jeg finns også på Facebook så det er bare å ta kontakt der hvis det er smidigere. Jeg heter egentlig ikke swedeElvis, uten er å finne under Fredrik Leth.
    1 poeng
  8. Personlig, ønsker jeg at trådholderen er litt tight mot spolene. Jeg justerer trådmengden fortløpende med fingrene. Ingen ting er mer irriterende, enn en trådholder, som ikke holder trådspolen ordentlig fast....... Vurderer å bytte til c&f, for å kunne stramme holdet....
    1 poeng
  9. Før du setter på trådspolen, kan du dra trådholderen over nesen med en "fot" på hver side så du får litt fett på. Vet det høres rart ut, men funker bra:)
    1 poeng
  10. Jeg liker reka (om det er lov å si), så det passer meg bra. Venter på at bedre vær, så tar jeg turen igjen, blodet bobler når jeg tenker på det.
    1 poeng
  11. PUH, enda bra .....! Dette gjelder bare de som jobber i det offentlige! Vi i private bedrifter "betaler selv"!
    1 poeng
  12. Ein Silver doctor blue variant av denne
    1 poeng
  13. Sendte deg en pm. Hadde vært veldig gøy om jeg kunne være til litt hjelp i hvert fall! Der hvor jeg fisker så har det vært veldig periodevis at fisken har vært inne virker det som. Action en kort stund, så dør det rolig ut. Så jeg tror man må være litt heldig å treffe.
    1 poeng
  14. Selvfølgelig, Tom !Jeg har også lært at man ikke skal ta noe for god fisk uten å ha sett noen form for dokumentasjon, så det skulle bare mangle. Er ikke så flink til å poste bilder her, så jeg sender bilde i brev til deg ;-)
    1 poeng
  15. Jeg ville tatt en titt på youtube filmene til Staffan Lindstrøm.
    1 poeng
  16. Jeg har også bytta ut håven med det nyeste innen CNR-Gummiklepp fra CF Design! Aldri i veien - optimal i praksis
    1 poeng
  17. Håv må med. Det hender jo den blir liggende gjenglemt ved teltet når "jeg bare skal ta et par kast", og mer en en gang har det da gjallet over skog og hei "KOM MED HÅVEN KJERRING! FORT! FORT! RÆVVA I GIR NÅ!". Og mer en en gang har jeg da fått håven tredd ned over hodet bakfra mens jeg kjører fisk. Lærer aldri. Lærdom: Må passe på å rope etter håven før man får fisk.
    1 poeng
  18. Prøver å unngå håv. Fisken kjøres til den er fullstendig utmattet og vel så det slik at den umulig skal kunne kvikne til hvis den mot formodning skulle gjøre noen siste krampetrekninger ved land og lure seg av kroken. Landingen skjer med et saftig grep om gjellene og fisken kastes så langt inn i vierkjerrene som mulig Neida, man bruker vel håv? Ser ikke hvordan man skal kunne kjøre fisken kort og håndtere fisken like skånsomt uten, men ser at det praktiseres mye håvløs landing i filmer om dagen.
    1 poeng
  19. 1 poeng
  20. Fluefiske etter sjøørret ass! For et opplegg. Det er jo like forutsigbart som et hopprenn. Med 20-30 turer etter sjørreten(med flue) har jeg full forståelse for at dere over 100 år med 100+ turer i året mener at jeg har en lang tjenestevei å gå, og den motgang jeg opplever er helt innafor. Jeg mener jo heller ikke at det for en rookie bare skal være å hente seg en sjøørret når det passer seg. Har jo lest side opp og side ned her inne, lest i bøker, sett filmer og føler jo egentlig at jeg "kan mye" om sjøørretfiske. Har bare ikke den praktiske erfaringen. Men det som gjør det så fascinerende er jo at teoretisk kunnskap betyr så eksremt lite, når du gang på gang står der og klør deg i både huet og rævva over at den ikke stemmer med praksis. Alt dette til tross er trua akkurat like skyhøy før hver tur. Alle koder knekkes i bilen på vei ut og ørreten skal vinsjes inn. I dag var intet unntak. Skulle ut til en plass som er fiskbar selv med bra vind i fra alle kanter. Fått litt oversikt over området og en formening om hvor det bør være mulig å treffe på fisk. God tid og ingenting kunne gå galt. Ut av bilen og ned til sjøen. Hæ? Har jeg kjørt feil? Aldri vært her før. Alt av små holmer og skjær ligger langt under vann, kjenner meg ikke LITT igjen en gang. Med andre ord så sto kunnskapsgrunnlaget plutselig 1 meter under vann og nok en tur blir som min første tur å regne. Et av oslofjordens gromtrix dette her? Er jo vant til en stødig flo og fjære-syklus og ikke disse sporadiske syndeflodene der har her nede... Prøvde å vade meg ut på et vagt minne om en overgang ut til det ene skjæret. Da vannet sto 1 meter over overgangen og sikten var 40cm, måtte det jo gå som det gikk. Slapp heldigvis full svømmetur men fyllte begge ermene opp til skuldra med vann. Herlig start! Bortsett fra dette skjedde det svært lite. Hadde noen lugg og mista en steikfisk som tok langt inne på det som er tørt land resten av året. Kjempeartig med SØfiske og meget stas med sesong året rundt, uten tvil. Men du og du hvor godt det skal bli å fiske på brunørret etter kjente og kjære spilleregler igjen.
    1 poeng
  21. Fikk fisket meg gjennom skumringen og en time ut i mørket. Null action før det var blitt helt mørkt. På med en sort woolly bugger, legger ut første kastet og trekker inn med rolige, små rykk. Et veldig forsiktig hugg før fisken snur og går utover. Må slippe ut løssnøre, men har ikke kontakt med nervene i fingertuppene og snøret glipper slik at det blir slakk i lina. I det jeg får stramma opp igjen er fisken borte, selvfølgelig! Fantaserer om at fisken kun hadde hatt flua i kjeften uten og stukket seg slik at den fortsatt er hissig på grøten. Legger ut et nytt kast på samme sted og starter inntrekket. Stålkonsentrasjon nå! Motstand i lina og jeg legger hele sjela mi i et lynraskt tilslag. PANG! Som å sette tilslag i en ubåt. Det går ca 0.5 sekunder og jeg ser allerede for meg pokaler og kultstatus. Men neida. Det går vel et halv sekund til før jeg innser at fisken var over alle skjær og holmer, og at jeg hadde kroka Norge. Da jeg endelig fikk opp flua hang det en lapp på den hvor det sto "Ha ha ha, bedre lykke neste gang. - Hilsen Havet".
    1 poeng
  22. Spanande prosjekt! Et tips: Hvis man skal på fisketur og planlegger å komme hjem for eksempel tirsdag ettermiddag, er det lurt å si til livsledsageren at man kommer hjem seint på onsdag. Da blir det topp stemning når man kommer hjem seint tirsdag kveld, samt at man har et døgn å gå på. Dette lille knepet har jeg hatt stor glede av i en årrekke.
    1 poeng
  23. Gjenpost... Men utrolig bra alikavæl
    1 poeng
  24. Det skal i dag og i morgen legges ut 24 tonn gytesten ved Syverstad, artig å bidra litt for den kommende generasjonen!
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...