Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 06/27/16 in all areas

 1. Sage fikser stenger som er opptil 30 år gamle, så du vil få tilbake den samme stanga. Unntak er stenger med GIV Durascrim materiale (ikke lenger tilgjengelig). Hvis den er kjøpt i Scandinavia kan du levere den hos nærmeste Sage forhandler. Er den kjøpt fra utlandet sender du den inn til Sage med riktig dokumentasjon. Fairpoint har agenturet.
  3 points
 2. Nå er ikke S.Heggelivann mitt nærområde og jeg har heller ikke fisket der før sist fredag. Måtte bare ta en tur dit etter mange rapporter tidligere om et godt fiskevann. Skal man uttale seg om noe bør man i det minste ha litt kjennskap til vannet. Ja ,det merkes at det er putta 4000 ettåringer og det vaket ganske godt i strandlinjen enda det var lite klekking. Litt Vespertina duns men mest spinnere og noen Vulgata. Traff forøvrig en hyggelig kar fra OFA’s arbeidslag der oppe og han kunne fortelle at det var mye småfisk og at de kakket alt de fikk. Dette skjønte jeg på forhånd så jeg var allerede godt i gang. Ut i fra all fisken jeg var i kontakt med var alle årgangene godt representert og dette stemmer godt med det Pål skriver. Når det i tillegg er Abbor og Krøkle i vannet så fortoner utsett av 4000 stk ettåringer som brutalt mye. Det er jo også merkelig at OFA’s eget lag kakker all småfisken som OFA selv har satt ut så her er det mildt sagt mangelfull koordinering. Vedlagte bilde viser noen av ørretene som ble kakket og det var flere av de 2 minste enn vist på bildet. Håper OFA sentralt kommer på banen i denne saken og at de i tillegg får alle utsettingstallene på bordet. Hemmelighold vil bare skape større frustrasjon,spekulasjoner og mindre interesse for marka. Vi får satse på at dette flotte vannet greier seg fint, også i årene som kommer. I mellomtiden får vi hjelpe til med kultivering alle sammen, C&K!
  2 points
 3. Har ikke stangen, men synes Loop evotec 100 er en utmerket allround line. God glid, ikke minne og brukbar i de fleste situasjoner. Kanskje ikke den mest holdbare. Bruker en pr sesong. Fisker vel ca 30 fulle dager.. Kunne sikkert presset mer ut av de, men liker en clean start på sesongen
  2 points
 4. For min egen del ville jeg først og fremst ha konsentrert meg om hvorfor flua mi spinner og startet der. Hvis jeg skal være nødt til å kompensere for fluer som spinner så mener jeg det er mye smartere å binde fluene anderledes enn å bruke noe så dumt som en svivel ved fluefiske.
  2 points
 5. Liker du Barrio Gt 90 er jeg rimelig sikker på at du liker Rio Trout LT også , lang klump men er helt grei å kaste kort og presentere med også, men jeg har ikke siste versjonen av lina. Men tviler på noe revolusjon har skjedd del em den heter Intouch......
  1 point
 6. Loop Evotec 100, eller 140 hvis du foretrekker lang klump, syntes jeg er nydelig på Helios mid-flex :-)
  1 point
 7. Kjøpte samme stanga i fjor høst og prøver SA VPT, SA SBT og guideline presentation. Med lette fluer liker jeg VPT best. Det jeg har fått flest tips om er Eikre Evolo Longbelly. SBT kommer jeg ikke helt overens med.
  1 point
 8. Jeg har en Helios klasse 5, og jeg ville nok likt den veldig godt med SA sitt SBT-snøre. Lader veldig raskt, og er ikke galt i det hele tatt på litt lenger kast heller. For min del ville det vært en god match.
  1 point
 9. Hei, Jeg ville kikket litt på Rio sine liner. Rio Gold er den beste lina jeg har prøvd på lenge, og skulle nok passe beskrivelsen av ditt behov. Jeg har ikke Helios da, men bruker den på en Hardy Shadow, men taperingen blir jo lik uansett hvem stang man har, så tror den skal være bra Vet ikke helt om Helios kler tunge eller lette femmerliner, men det vet sikkert du Ellers er jo Rio Dart, eller Guideline presentation ekstremvarianter av liner som lader raskt med få blindkast, korte fronttaperinger på disse.
  1 point
 10. Kan det ha vært Raven micro swivles? Har bestilt et par poser med de minste 4x small nå bare for å se om det kan være noe å bruke! Tar vel sikkert en mnd før de er her, men kan alltids si noe om dem etter litt testing
  1 point
 11. Kapper ikke av løkken da den 1. er i seg selv flytende, og 2. gir mindre støy enn flettede løkker. Når den er utslitt smelter jeg bare en ny løkke. Bruker Agent X fra RIO, som også funker som solkrem for snøret. Trenger det i NZ da UV strålingen fra sola er sterk. UV dreper snører. Hold snøret unna varme, myggmiddel, solkrem etc. Og for all del - ALDRI bruk poleringsmiddel beregnet for bil! Det dreper snøret fort. De fleste siliconbaserte midler funker OK.
  1 point
 12. waffern

  SA Expert Distance #6

  Noen som har et fint eksemplar liggende og vil selge?
  1 point
 13. 9ls1

  "Nye" guideline liner

  Må bare skryte litt av den nye Presentation lina! Brukt den på fisketur å ei snau uke i kombinasjon med en Nexus i klasse 4.. Helt nydelig kombinasjon..! Litt "stiv" i begynnelsen, men mykner etter noen timer med fiske. Minne er omtrent ikke eksisterende. Slår over alt fra palmer mygg til store danica fluer lekende lett på kort og lang avstand. Rett og slett en ny favoritt til nærfiske Også litt skryt til Gero/Posten, som leverte bestillingen dagen etter jeg plasserte ordren!
  1 point
 14. Rackelhanenvariant bundet med kun CDC-rester og ukurante CDC-fjær.
  1 point
 15. Avdøde Geir Ekberg komponerte en Fly-Rite blanding for aurivillii dun som sikkert flere kan ha glede av: Fly-Rite nr 8: 60% Fly-Rite nr 10: 20% Fly-Rite nr 5: 20% Vinge, hackel og hale etter eget ønske, så har du det du trenger. Bindes mindre enn orginalen (14-16 krok). Men det kan være greit å ha noen på krok 12 også dersom en fisker i strykpartiene hvor aurivillii'ene trives godt.
  1 point
 16. Bjørn Huse

  Ny art på flue.

  Hei. Har vært ein tur i sjøen å fiska i dag. Starta i grålysninga på ein plass som har levert tidlegare. Håpet var å få kontakt med ein sø, men det blei det ikkje. Fiska i ei grunn vik med leopardbunn, er utvada til ca livet da eg plutseligt ser ein steinbit som ligg rolegt på bunnen nokre meter fra meg. Lurer først på om den er dau, men kjenner at pulsen stig da den plutseligt opner kjeften og knuser nokre blåskjell som heng på ein stein rett ved sida av den. Fisken har intense auger som ser på meg og eg føler at knusinga av skjella var ein advarsel om at beina mine er neste mål Adrenalinet fosser i kroppen og eg begynner å rygge forsiktigt bakover. Tenker litt att og fram om kor mange som vil tru på denne historien om eg ikkje har bevis. Med tanke på at fisken tydeligt er aggresiv så tar eg flua, ein kutlingimitasjon. Kaster litt forbi, lar den synke ned mot bunnen og drar den tilbake forbi fisken. Etter eit par forsøk så løfter den seg fra bunnen og suger flua i seg Da fisken kjenner den henger fast kommer den rett mot meg. Bilder av knuste bein og blod raser forbi i hodet mitt, heldigvis klarer eg å stramme opp stanga og fisken svinger tilside og går utover mot dypet. Eg rygger innover mot land med fisken på slep. Heldigvis henger flua ytterst i leppa og ved hjelp av krokutløysertanga så er fisken laus. Tar nokre kjappe bilder før eg slepper den og fisken svømmer rolegt utover og forsvinn i dypet. Er ein C&R mann så er ein C&R mann Bjørnen.
  1 point
×
×
 • Create New...