Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Rune Stokkebekk

    Rune Stokkebekk

    Administrators


    • Poeng

      13

    • Innlegg

      6 150


  2. Robban

    Robban

    Members


    • Poeng

      9

    • Innlegg

      7 699


  3. Eirik Rusten

    Eirik Rusten

    Administrators


    • Poeng

      7

    • Innlegg

      3 598


  4. Truls K. Johansen

    Truls K. Johansen

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      6

    • Innlegg

      177


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 02. mars 2017 i alle områder

  1. Sitter å lusker rundt med plastbobla igjen Ble et par Thingamabody Stokkmaur til i kveld. Så sjelden jeg opplever å være på tur når det skjer , men nå har jeg ihvertfall to som flyter godt, og ser semi-ekte ut. Den lille luftbobla i plasten gjør at den henger i vannfilmen nesten uansett. Perfekt som halvdrukna maur ofte gjør. Time will show om den virker
    8 poeng
  2. Versjon 2 av vulgisnymfe. Bare få handla meg noen brune tungstenbeads nå så er jeg fornøyd. Får se om jeg skal ha annen farge på de glasskulene også.
    6 poeng
  3. Dagens produksjon ble en halv rad med disse
    6 poeng
  4. Sitter og binder litt nymfer til en kompis som konkurransefisker litt, og de liker jo litt gærne nymfer. Inspirert av Navy Diver fra Tightlinevideo,ble det noen sånne:
    4 poeng
  5. 3 poeng
  6. Hei, hvis noen vil ha fluebinderens bibel og fluemønster leksikon så er det bare å si ifra. Fluebinderens bibel har løsnet litt i ryggen men fullt brukbar. Jeg bor i Oslo hvis noen vil komme innom og hente de. Hilsen Ole Jansen
    3 poeng
  7. 2 av 5 slike jeg bandt i kveld. Jeg får lage noen med intvinna mono også da Truls! Her er oppskrift på flua: https://www.fluefiskesiden.no/fluebinding/rs-exhausted-damsel/
    3 poeng
  8. Tvinna inn 4x, ble stivere det, får se om det gjør no forskjell. Kanskje gi den til deg Eirik slik at jeg får vite om den hekter..
    2 poeng
  9. Hei! Jeg har lagt en flue i Fluedatabasen Om fluen / fisketips: Trekkes vanligis inn i korte rykk med en liten pause i mellom, forholdsvis hurtig. Men prøv den også med lengre rolige trekk med korte pauser. Eller la den deise nedi bunnen og få en liten pause på bunnen dersom du fisker over ren sandbunn. Jeg liker litt duse farger, spesielt i klart vann, og det med å bruke farget krok (som jeg fikk tips om på forumet) er en spennende måte å få inn litt 'bling' eller en liten trigger om man vil. Flua funket i hvertfall så godt at den nå har fått fast plass i boksen min. //www.fluefiskesiden.no/fluedatabasen/502 Hilsen Truls H. Johnsen (laget automatisk av Fluedatabasen)
    2 poeng
  10. Er vel ikke no å lure på om den virker! Vakkert! OOPS!!! Har du klart å ødelegge det ene beinet??? Midtre høyre!!!
    1 poeng
  11. Ok. Har null anelse hva det kan være og jeg bruker å ha bittelitt anelse Må finne meg en s6 da jeg bare har 7ern. Andre som merker dette må si fra.
    1 poeng
  12. Fint på kysten også når det er vinterlige forhold. Men det er lite som tyder på at det er vits i å ta med fluestanga ut på kysten på en stund. 197 image%3A196 197
    1 poeng
  13. Da er begge bøkene gitt bort!
    1 poeng
  14. Det var hyggelig at du kom, Tørrflua! Litt tidlig ute - men neste tirsdag, altså 7. mars, kommer FFS egne Pål Hedenstad til Stonefly en tur. Såvidt jeg veit skal Pål rette fokus mot våre elskede vårfluer! Vi stiller med kaffe, kaker og brus. Kanskje vi til og med drar igang vaffeljernet, siden vi ikke har gjort det på en liten stund nå.
    1 poeng
  15. Er svært interessert i bytte om noen har en Orvis Superfine Touch 9' #6 de kunne tenke seg å bytte i. Andre seksersetenger kan også være av interesse, kom gjerne med forslag.
    1 poeng
  16. Om rett eller kurvet krok er "rett" er jammen meg ikke lett å mene noe om. Begge deler fanger fisk, men spørsmålet er hva fisken tror den tar. En ting er ganske sikkert, og det er at de fleste døgnfluene har i en eller annen grad en nedoverbøyd liggestilling. Hvor stor denne er varierer veldig har jeg observert. Jeg opplever i praktisk fiske at en kurvet krok generelt er et mer effektivt klekkemønster enn en helt rett krok. Hvorfor vet jeg ikke, men jeg mistenker at en krok som bryter filmen er enklere å observere og trigger dermed fisken. En rett krok kan jeg finne på å bruke når klekkinger er godt i gang. Men om fisken da tar denne for å være en nymfe, klekker, krøpling eller dun synes jeg er vanskelig å svare på. Her er bilder av to klekkesituasjoner hvor du ser at graden av vertikal posisjon er forskjellig. Den første er klekking av en Baetis/Acentrella som ligger relativt vertikalt. Den siste er en Danica som ligger mer horisontalt i vannet. Når jeg fisker/binder disse, gjør jeg Acentrellaen ofte på en 2488 eller til og med en 212R. Danicaen fisker jeg på en 200R Acentrella: http://www.rakkenes.com/portfolio-item/emerging-mayfly/ Danica: http://www.rakkenes.com/danica-emerger/ Om det er entomologisk rett vet jeg ikke, men om jeg skulle gi et generelt råd så ville utgangspunktet mitt for en klekker være på en kurvet krok (alt fra 200R til 212R). Flytenymfer derimot er i min bok alltid på rett krok.
    1 poeng
  17. Hei! Jeg har lagt en flue i Fluedatabasen Om fluen / fisketips: Fluttering kommer fra det engelske verbet to Flutter, det betyr raske bevegelser opp, ned eller fra side til side. Steinflueimitasjoner er ofte beskrevet eller navngitt som fluttering. Endel arter nyklekkede steinfluer sitter ofte på elva et godt stykke og flakser med vingene det samme når de legger egg. Stankelbein som havner på vannet har også denne adferden, de flakser med vingene og er veldig urolige. De skøyter også på strømmen og lager mye liv. Flua her er ment å være høytflytende for å sitte lett på vannet for å imitere en stankelbein som er urolig, mye cdc gir oss muligheten til å stripe flua ganske mye før den drukner. Flua impregneres med det du vanligvis bruker. Ønsker du en virkelig høytflytende flue prøv Dry Shake Spray! //www.fluefiskesiden.no/fluedatabasen/501 Hilsen Rune Stokkebekk (laget automatisk av Fluedatabasen)
    1 poeng
  18. 1 poeng
  19. Vi er straks 300 medlemmer i foreningen, det synes jeg er ganske bra. Nåværende kontingent på 100 kroner for ett år bør være grei pris for de aller fleste fluefiskere. Alle systemer er oppdatert og du kan tilogmed betale kontingent med kort og Vipps nå, og forumet er (som det har vært) ganske så mobilvennlig. Det lages mange svært gode artikler, og vi legger ut nye ting (Klekkedatabasen sist). Som medlem av foreningen har man direkte påvirkningskraft på Fluefiskesiden. Vi håper på enda større engasjement videre, og satser på flere inkluderende events som øker aktiviteten. Det er ikke lenge til første årsmøte, og da er foreningen liksom ordentlig i gang. Ja, man kan Google ting. Ofte havner man da på Fluefiskesiden, og legges den ned så er infoen borte (omtrent). Men det er selvsagt store mengder info der ute på andre steder, men dersom ingenting brukes lengre så vil jo info til slutt kun være tilgjengelig på youtube omtrent. Jeg vet at mange heller bruker Facebook, men det må være det absolutt verste stedet på hele internett for kunnskapsdeling og "arkiv". Fullstendig tragisk. Eirik
    1 poeng
  20. Må nesten ta med tvillingbroren min i dette innlegget. Vi har fiska så lenge vi kan huske, oppvokst på Moldefjorden og alle fjorder som kan nås med seilbåt innenfor en 3 uker periode. Fisket med sluk var mere selvfølgelig enn mat og tørre klær fra april til oktober hver eneste år. Etterhvert ble fisket i ferskvann mer og mer interresant. Vanna i Moldemarka ligger som perler på flere snorer og avtalen med gamlekaren var at vi skaffa fisk og han laget mat. Avtalen står fremdeles ved lag Etterhvert som vi begynte å bli 12-13 år ble interressen for fluefiske gradvis vekket. Naboen var habil laksefisker og hadde campingvogn i Oselva og visste hvordan man kunne bruke ei slik stang. Det første året hadde jeg og bror funnet ei stang i kjelleren som var pappa sin og visstnok en kombinert flue og slukstang !? Den ga ikke riktig noen stor kasteopplevelse, men å ta smøaure i Moldemarka med den der var selvfølgeig mer glede enn folk kan fatte. Til konfirmasjonen i -92 var det kun et ønske, fluestenger! Mamma og pappa var innom den laksefiskende naboen og fikk gode råd og presanger til jr'ene innkjøpt. Den 10 mai kunne vi pakke opp hver vår Shimano stang i #6-7 og ventetiden med å få hjem gjestene var lang... Da huset var tomt måtte selvfølgelig nevnte nabo besøkes og utstyret monteres. FOR en følelse Det har blitt flere stenger etterhvert, men de der husker vi begge to Jan (og Are)
    1 poeng
  21. En liten splitt wing comparadun. - TMC 102Y - Kapok dubbing fra The silk lady - Khaki CDC - Splitta hackle til hale
    1 poeng
  22. Her er en klekkervariant som jeg brukte en del med hell i sommer. Bare varierer farger på kropp, bein (hackle) og vinger, samt størrelser. Kjempeenkel.
    1 poeng
  23. Dette er jo et konstruktivt forslag som bør tas med videre.
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...