Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Tørrflua

    Tørrflua

    Styret - øvrig


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      697


  2. RolvS

    RolvS

    Styret - øvrig


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      1 555


  3. Eirik Rusten

    Eirik Rusten

    Administrators


    • Poeng

      1

    • Innlegg

      3 596


  4. Pål Hedenstad

    Pål Hedenstad

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      1

    • Innlegg

      1 144


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 07. mars 2020 i alle områder

  1. Eksperimenterer i retning en «lettkastet» baitfish. Jeg syns det nærmer seg. Dette er en deceiver, bundet i hovedsak med craftfur og icedub. Enkelt å binde, mye variasjonsmuligheter.
    2 poeng
  2. Hei, i høst kjøpte jeg følgende håv fra Skitt fiske: https://www.skittfiske.no/mclean/202084/mclean-håv-m-integrert-vekt-6-5kg. Dette er en sammenleggbar håv, som tar liten plass. Jeg betalte 1 200 kroner, og forventet god kvalitet. McLean er normalt det. Men hva skjer når jeg skal håve min første ørret på New Zealand-turen før jul? Jo, håven bøyer seg nedover med strømmen, og det er umulig å håve fisken. Jeg holdt på lenge for å lande den, med flere forsøk, noe som heller ikke var bra for ørreten. Til slutt fikk jeg dratt fisken opp i noen steiner. Dette var en svært skuffende opplevelse. Med uflaks kunne jeg potensielt ha fått på og mistet en veldig stor ørret, på grunn av dette. Greit nok at strømmen var ganske rask, men ikke raskere enn det man møter i mange elver. Håven kastet jeg selvsagt med en gang, og samtidig 1 200 kroner rett i dass. Enten var denne håven en feilvare. Eller så er håven generelt dårlig kvalitet, og dette er vanlig, noe jeg tviler på. Eller at jeg hadde ødelagt håven litt da jeg lærte meg å brette den sammen. Men i så fall vil flere ha gjort det samme. Og da mener jeg håven uansett ikke er god nok. Jeg skrev til Skitt fiske og klaget, og fortalte hva som skjedde, og at jeg kastet håven etter en gangs bruk. Skitt fiske svarte at de aldri har fått klager, men at håven trolig ikke er laget for mye strøm, siden den er bøyelig. Og det var det. En dårlig håv og ganske skuffende kundeservice. Det gjør meg litt mer skeptisk på Skitt fiske, til neste gang jeg handler noe. Forresten, historien sluttet ikke der. Jeg kjøpte meg så en annen håv til cirka samme pris. Den presterte jeg å legge igjen langs en elvebredd, til noen andres glede. Så da måtte jeg kjøpe ENDA en ny håv. Endte på cirka 3 500 kroner for en håv, altså. Kjøp en, betal for tre :).
    1 poeng
  3. Flue nr 1 med fallskjerm hackle, prøv å få hackel helt nede ved kroppen. Så ut til å være riktig antall surringer. Gul klekker med fallskjerm hackel, mulig 2 tørn for mye hackel. Når jeg binder klekker med fallskjerm pleier jeg å vinkle vinge framover, mer som klinkhammeren som du har her. BWO klekker, mulig det er litt lite cdc for å holde den flytende. Gjør en test i ei bøtte. Ellers synes jeg dette fortsatt er supert for en som er i startgropa.
    1 poeng
  4. Takk for tilbakemelding, @Tørrflua! Med en liten oppdatering fra siste 1.5 uke, så får vi dette: Lepto parachute dun med CDC som vinge. Bundet på Ahrex FW501, strl 14. Lepto biot Cripple på TMC 102y strl 17. BWO med quill og cdc, på Ahrex FW531 Segde dry strl 16. Aurivilli/sulphur parachute dun på Tiemco 113 BLH i strl 14. Simpel all-round klekker med quill og cdc for å henge dypt i filmen, bundet på Tiemco 2487 strl 14. BWO klekker med hareøre og cdc, på Tiemco 2487 strl 14. Klinkhammer med quill, bundet på Tiemco 2487 i strl 12. Alle disse fluene har jeg bundet opp 3-4 stk av, mye fordi jeg ikke har fisket med de fluene jeg har laget så ere heeelt innafor og høre på Rune, og sjekke at mønsteret funker før jeg binder flere. Kom gjerne med innspill til utførelse/endringer/andre måter å binde de på!
    1 poeng
  5. Selv bruker jeg bare McLean med fast skaft og er storfornøyd. Takk for at du deler Kim Roger, så kan jeg slette den sammenleggbare versjonen fra ønskelista :-)
    1 poeng
  6. Ja, så dette for noen år siden. Er ikke 100% sikker på at det var Mclean, men tror det. En kompis får på en finfin ørret på rundt kiloen i elv, men slet som fankern med å håve den pga det du sier. Håven bare bøyde seg og mener han måtte får håve-hjelp. Mener også bestemt at det ikke var sååå mye strøm der han stod. Tror ikke det var noe galt med håven, bare at den var laget på en litt fjimsete måte... Godt mulig hans var hjemmesnekra da.
    1 poeng
  7. Mus må jo testes.... Ekorn, foam og litt fl.orange selull i krokbøyen Gamakatsu B10S str 1
    1 poeng
  8. Fine fluer ja, ser at håndlaget blir bedre og bedre. Nå er det proporsjoner som øyet må trenes til. Lengde kropp,torax,vinger,halefibre osv. Synes du treffer ganske bra. Jeg synes vinger i naturmaterialer er verst, bruker derfor ofte syntetisk materiale som kan trimmes til rett størrelse. Halefibre benytter jeg stort sett hackel som binder løst inn. Gjerne litt for langt før jeg trekker de tilbake mot krokøyet for å se at de får riktig lengde. Klipper og fester og eventuelt sprer hackel etter at jeg er fornøyd med lengde. Leste igjennom hele tråden nå og så at dette var gammelt nytt.
    1 poeng
  9. Det er jo lov å være nysgjerrig og ha det moro ved bindestikka. Mangfold er bra. Det er folk som Skok, Popovich og Chocklett som driver flueutviklingen fremover med funksjonelle og slitesterke fluer som i tillegg er flotte å se på. At de er morsomme å binde er jo bare en bonus. Det er nok av eksempler på fluefiskere som har forenklet fluebindingen sin så mye at de til slutt synes det er et ork å binde fluer. Når det er sagt så har jeg et lite argument mht tiden det tar å binde ei flue: Hvor mange fluer bruker man opp i løpet av en saltvanns-sesong? Skyller man fluene i ferskvann etter bruk, bruker krokbryne og tørker fluene så er det ikke så veldig mange en bruker opp.... Så om ei flue tar 10 minutter eller en time å binde spiller vel mindre rolle. Men det er definitivt morsommere å binde fluer som krever litt tid ved stikka. Det er omtrent det samme som matlaging. Når det gjelder materialkunnskap, så er det vel det folk mangler når de binder fluer med vinger som hekter seg opp i krokbøyen - eller ender opp som ei tugge (og hvem har ikke laget noen slike?). Således var dette en berettiget tråd å starte. Jeg bruker mye tid på å studere fluer på nettet. Det er mye "podiefluebindere" som legger ut flotte (og av og til enkle fluer) som definitivt ikke fungerer andre steder enn ved bindestikka. Mange tror nok at det som offentliggjøres er gjennomtestet mht funksjonalitet. Det er av og til ganske langt fra sannheten. Men det er også viktig å ha noen fluer som er lettdressa og som derav er raske å binde. Men da ikke pga tiden det tar å binde flua, men for å få den lettdressa /gjennomskinnelig / bevegelig.
    1 poeng
  10. Lite lystig lesing om oslofjorden https://www.dagsavisen.no/nyheter/innenriks/soppelfyllingen-oslofjorden-1.1676969
    0 poeng
×
×
  • Opprett ny...