Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 02/08/21 in all areas

 1. Blir ikke mer klassiskt enn dette Seks vindinger med .015’’ bly i thorax, for å hjelpe dem under overflaten.
  3 points
 2. Andre runden med le Toninois (er vel båtlakk) viser at CP strategien var ikke vellykket. Hver eneste surring har fått seg en leopard-lik farging. Da tror jeg at jeg lar den være og påstår i fremtiden at slik var det tiltenkt -- camou farger. Da har jeg også fått dreiet håndtak og limet snellefestet. Det som er igjen er å få lineførerne på plass på bunndelen, samt noen runder med lakk overalt.
  2 points
 3. Kom over en artig måte å binde spent spinner med hackle på. Veit ikke om det er flere av dere som kjenner til det allerede, men genialt var det uansett. Hale og kropp bindes på vanlig måte, men selve vingen er annerledes. Istedenfor å binde åtte-tall surringer til djevelen tar deg, så binder du inn enten en foam bit, polygarns bit eller en CDC fjær. Deretter fester du hacklet som ved paraloop, og binder det ned. Deretter bruker du den foam biten, polygarnet eller hva du valgte til å splitte hacklet. Tar kort tid, blir fyldig med hackle på hver side og det blir fine og holdbare vinger. Skal testes til sommeren! Bundet på krok 14 og 16.
  2 points
 4. Både dyret og devil bug immiterer svømmepuppa greit. Har fått sykt mye på dyret der. Kan sikkert imitere både svømmepuppe og voksen, tørr vårflue evt klekker. Ser ikke ut, men fungerer som bare det.
  1 point
 5. Jeg bygger opp med uv og dekker med negllakk. Men har ikke på mer uv enn at det ikke gjør annet enn å dekke. Ideelt sett ville jeg hatt tykkere kropp og mindre lim på mine enn det du la ut. Dvs. prøve å unngå å få den "luftboble-looken".
  1 point
 6. eh, jeg har en "Nail polish" fra "Depend". Står "coverage" øverst på den. Kjøpte den uten å spørre noe - vet ikke hva det er
  1 point
 7. Jeg var innom å handlet på HM i egen person for noen uker siden. Ble en fruktbar diskusjon med den mannlige ekspeditøren der vi kom fram til at top coat er greia til bruk over UV-lim. Damen bak meg i køen overhørte samtalen og var enig i våre resonnementer. Det ble litt latter og varme kinn :-)
  1 point
 8. Det er veldig viktig for kamuflasjeegeskapene at den ikke er helt jevnt farget. Nå vil jo dette for fiskens del oppleves som en naturlig del av vegetasjonen rundt vannet. En god strategi! Jeg er sikker på at det gir bedre fangst. Og jeg hadde nok tatt nøyaktig samme beslutning. Blir nok lite fremtredende ved litt slitasje. Gleder meg til å høre om kasteegenskapene, om bambus har noe for seg. Nysgjerrig på det egentlig
  1 point
 9. Takker, får tru det! Faktisk ganske så vanskelig å la såpass mye krokstamme være urørt. Hardt for en som gjerne overdresser fluene sine😅
  1 point
 10. Takk Truls. Lagde noen til i efta. Litt snaue bakkropper kanskje, men småfisken jeg kaster på tar det vel uansett.
  1 point
 11. Vinterens og vårens store binde-mission er i gang. Har som sagt bare "reparert " boksene mine de siste sesongene, og tenker derfor å binde opp gode utvalg av både imitasjons-, sjøørret- og laksefluer. Så jeg får akkurat de boksene jeg ønsker. Startet med lakseboksen, og så langt 8-10 utgaver av flua MEMB (Min Egen March Brown). Konstruert på 90-tallet av bestekompisen min, opprinnelig på treblekrok. Fluene på bildet får kanskje ingen priser for bindeteknikk, men dette mønsteret er utrolig bra etter laksen, blant annet i Gaula og min lokale Norddalselva. Kompisen min konstruerte også et annet mønster, Silver Bear, og disse to mønstrene har siden blitt våre favoritter i lakseelva. Først ut er MEMB:
  1 point
 12. Ble litt inspirert av alle tuedyr-imitasjonene her. Ble noen av Runes Guu maur. Har ikke dette mønsteret i fingra, så dere får bare ha meg unnskyldt. Kanskje litt spe bakkropp og litt mye vinge, men skal vel klare å hekte i ei fjellbjørk for det. Gikk for supertynn gullvaier som ribb. Men må få sendt fruen på HM igjen for å kjøpe inn litt neglelakk. Skal man ha vanlig blank eller blank «top coat»?
  1 point
 13. Måtte ha noen maur-nymfer til elveboksen og... her er smeltelimsmaurnymfer med 3mm tungsten-skalle.
  1 point
 14. Vårflueboksen trenger litt påfyll. Dyret i str 14
  1 point
 15. Det går i oliven om dagen nå. Krok 16 på de to øverste bildene og 14 på de to nederste
  1 point
 16. Har sveivet opp noen slike også, mest fordi de er gøy. Jeg fisker jo ganske lite med store daddys vs. de mindre men det leverer da noen fisk hvert år.
  1 point
×
×
 • Create New...