Gå til innhold

Kortlinefiske


Stig Vivelid-Nilssen

Anbefalte innlegg

Neida skal ikke si noe til The Stig for han kommer til å se det og si at du må legge den ut her ;D

Du har kansje rett med at den muligens ikke vil öppföre seg som ekte vare, men hvem vet det kansje tilogmed gjör den mer attraktiv for den vil jo da ikke öppföre seg som dem ekte og heller bli mat som er i tröbbel noe som fisken til tider liker veldig godt ;) dem blir i hverfall oppmerksom på den og Stig har jo fiska med sånt i flere år, så det er bare ut å pröve men glem ikke kamera og skrive rapport etterpå ;)

Foresten åssen går det med nesa i klut blir du noe bedre, uansett så önsker jeg deg god bedring :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heldigvis skjer det noe spennende i vintermørket, og mye av det skjer i denne tråden her. I alle fall for meg. Her dukker det opp marflo, trekantnymfer, amonitenymfer, vespertinanymfer og mønsterbeskrivelser i fleng. Har faktisk aldri gledet meg slik til sommeren noen gang på 51 år. Likevel er jeg glad den er noen måneder unna, for jeg trenger litt tid på å forberede meg. Prøver å få med meg tipsene ved bindestikka og fordøye dem litt mellom jobb, kjøring til fotballtrening, oppvask,fyring,  støvsuging og reguleringsaker. Og så sukkrer Rodswinger det enda litt mer. Og en blir jo aldri utlært i dette...

Trodde princeps var et mønster for vannfilm fiske jeg, men med kulehode vil den jo ikke ligge der lenge... Jeg tror du har noen år med kork mellom fingrene Willy og er veldig nyskjerrig på hvordan du fisker denne? Er på jakt etter noen gode Leptophlebia nymfer og mente luringen du la ut her

http://fluefiskesiden.no/forum/index.php?topic=13982.1125

var en av dem jeg søkte etter. Er denne litt det samme, men for litt dypere fiske?? Er jeg langt ute på en frossen åker nå?

:) :)

bjorni

Jada,det er vespertina-nymfa,og ca.(for meg er det alltid ca.,som med opossumbønnene,vet du)bindebeskrivelse.

Så du er ikke bare på jordet,men riktig jorde! ;D

Lag den gjerne litt løsere om du vil (det skal jeg fremover),min plan til sommeren er å fiske den sammen med  tungstenvespertinaen,som dropper,for å få litt mer synk uten å fortynge mer,altså en lett og livlig flue litt dypere enn jeg pleier å servere den.

Kult at du likte den,for den er nesten spesiallaget for ett spesielt strekke i Ekso. ;)

Men funker utover det,kan jeg forsikre.

"Trodde princeps var et mønster for vannfilm fiske jeg, men med kulehode vil den jo ikke ligge der lenge... Jeg tror du har noen år med kork mellom fingrene Willy og er veldig nyskjerrig på hvordan du fisker denne?"

Her er jeg på tynn is,siden både nymfa og idèen er ny,bare en tanke om at å surre hakkelt rundt skjoldet også brette skjoldet fremover ville fibrene peke fremover som bena på nymfa.Kan antakelig funke i litt grunner partier hvor det ikke gjør noe at flua" svever" litt,mens den synker,gjenstår å se. :)

Er denne litt det samme, men for litt dypere fiske?? Er jeg langt ute på en frossen åker nå?

Edit:

Må inn å rette bjorni:Ja desverre dette var feil jorde!

"Princeps'en" er egentlig det vi driver med akkurat nå:Heptagenia,som jeg har endel tørre,dette er et forsøk på nymfe,men sjekk Bjørnar sine,tror de er ganske velprøvd.(Heptagenia altså)

Husk at vespertinaen har ganske store gjelleblad som den blar ganske mye med;altså ganske synlig,spesielt undenifra.(gjennomskinnelighet)

Willy

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her sitter jeg å skryter av at du legger ut knall flue Willy....og sier; den ER effektiv..har fisket den noen år, takk for å børste støv av slik at jeg og andre finner den frem fra husken igjen.....

Og så finner du på å følge opp spørsmål om den funker med: er ikke sikker fordi,...bl..bla..bla ;D

Den funker folkens, klapp i hendene for Willy idag...god idè i vintermørket ;)

Både Bjørnar sin Hepta flatlus, Oliver Stokkebekk, Mr Brun, til og med den jeg viste frem som "god og gammel" funker som Hepta nymfer tydeligvis.

Men se også B.R sine, og Willy sine Princeps liknende saker...og ikke minst jonny sin pheasant tail med sort hode og sort ryggskjold.

Funker knakende godt alle de der...husk den fluen som startet dette (den i min håndhule) var ikke svære saken..og skal vi binde disse i krok 16 og enda mindre, så er rett og slett "less is more" :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hehehe, litt ute på tur altså, men det er helt greit  :) :). I denne tråden er jeg læregutt og det trives jeg faktisk godt med. Det er ikke alltid like spennende med ting en kan. Dette er spennende!

Takker for inspirasjon og svar Willy. Kjører du forbi disse kanter av landet uten å si fra blir jeg grinete, da vet du det  :) :)

bjorni

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Etter en tur på jordet tidligere i kveld, så lurer jeg på om jeg ikke skal ta en tur til. Liker "øppna landskap"  ;D ;D. Kortline fiske er unektelig spennende, men jeg trives godt i bellyen også, veldig godt faktisk! Jeg startet belly  fisket med tørrflue. Å kaste inn under overheng langsmed land blir aldri kjedelig. Heller ikke å kaste en libelle imitasjon inn mot vak mellom noen nøkkeroser. Buzzerfiske blir det også garantert mere av. Men, av og til skjer det lite på overflaten. For et par år siden tok jeg med synkelina i bellyen og det angret jeg ikke på. Jeg oppdaget at nymfefiske fra belly også fungerte bra. Dette fisket avviker jo litt fra kortline fisket Stig, men samtidig har det en god del likheter. Kan vi ta noe av det her Stig, eller hører det hjemme i en annen tråd?

:)

bjorni

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hehehe, litt ute på tur altså, men det er helt greit  :) :). I denne tråden er jeg læregutt og det trives jeg faktisk godt med. Det er ikke alltid like spennende med ting en kan. Dette er spennende!

Takker for inspirasjon og svar Willy. Kjører du forbi disse kanter av landet uten å si fra blir jeg grinete, da vet du det  :) :)

bjorni

Vel siden jeg engang i historien hadde en kjæreste fra Ulefoss,kan jeg vel ikke si at jeg ikke vet hvor det er. ;D

Og siden jeg ikke liker at folk er grinete,tror jeg nok jeg stikker innom ved leilighet,sånt blir jeg blid av. :D

Har forresten bløtet etpar Mepps'er i Bø-elva engang,men det snakker vi ikke om,det handlet om den stanga som alltid lå i bilen.

Men du kan få Vespertinanymfe med tungsten,du har sett dem før,men mener at disse,særlig de med mokkahoder bør testes.

[attachimg=1]

Disse kan du lage,og servere osv osv.

Willy

post-3549-13949873497281_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blir nok mange turer i Bø elva fremover tror jeg  :) :)

Hmmm, skulle gjerne fått satt i gang noe rundt denne elva også. Vet at de skal starte opp fase 2 i arbeidet med vanndirektivet nå og det gjelder blant annet midt-Telemark og Bø elva. Tenk om en kunne fått satt en stopper for det totalt uforståelige og etter mitt syn meningsløse utsettinga av 75 000 laksyngel i elva hvert å,r og fått tilbakeført Bø elva som en ørretelv! Det hadde vært noe! Denne elva har potensiale til å være noe langt mer enn det den er i dag.

ups..,på jordet igjen..,sorry!

bjorni

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jepp, disse skal i kortline boksen, enig med deg B.R. Men, for å få til det må jeg spørre litt igjen. Er det krok #14 med 2.5mm Tungsten hoder Willy? Brun\claret farget selhår blanding?? Coq De Leon eller rapphøne hale? Kanskje ikke SÅ nøye, men jeg vet små forskjeller er viktig i dette fisket.

:) :)

bjorni

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jøss...folk som holder til på samme sted som meg enkelte ganger. Svigerforeldre i Porsgrunn med hytte i Tuddal. Jeg skal feire påske i Tuddal i år (selv om jeg har egen fjellhytte i Trøndelag:-() Tenkte jeg skulle isfiske der ei uke. Kansje det er åpne regulerte bekker i området??

Når det er sagt. Jeg har som sagt egen hytte i Meldal med tre soverom og et aneks med plass til mange. Hvis noen er interesert i trøndelagsfisketreff på sensommeren, stiller jeg gjerne min residens til disp...maaaange fiskeplasser rundt der. Mest vann, men også elv...dog ikke så stor størrelse på fisken der da.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vil herved innvitere kortlinefiskerne her til å bidra med nymfe på fluebindekonkuransetråden. Kom med kreative bidrag som sokner mo deres fiske. Da blir jeg glad!

Jeg er på jobb nå men i morgen kveld så skal jeg pröve, har nok ikke en sjangs men hvis det kan glede deg som sitter med armen i gips så gjör jeg det :)

Jeg blir gjerne med på nymfe treff hos deg, og jeg bor ikke så langt unna heller.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her var minst 2 gode fluer lagt ut siden sist jeg var innpå... :)

Veldig pent Mr Swing a Rod...og Bjorni Scud er nok en fiffig sak skal du se.. :)

Jeg sa til dere alle for et par dager siden at det er smart å binde fluer mna tror på...og glad vi fikk Willy til å dele sin inspirasjon fra princeps liknende saker, og la dem ut.

Jeg kan herved bekrefte at du er kopiert på tanken...selvsagt måtte jo jeg det :)

Se hvir gøy jeg hadde det med "stå peepen" ;D

Tidlig idag, minus 13.5 på veien, bare minus 12 når jeg parkerte bil i "høyden".

Spennede...en dam...en demning, en frosset kulp (dessverre, for det var der jeg skulle...he-he)

Første gangen min i dette området..aldri verken hørt eller sett fangster herifra...

Men der det renner vann......ja, helt korrekt, der svømmer fisk :) Ihvertfall i teorien...

Teoretisk sett så skulle også princeps nymfen, som jeg "dollet" opp litt...stikk i strid med hva andre måtte mene (Bjørnar...ha-ha-ha :)), men jeg har en snikende følelse av at det var smart serru ;)

Bare 2 fisk...i knedypt vann, i "kulpens"(-hvis en kan kalle det noe så uklart") yttersving....

Èn liten fisk fordelt på to kulper i vinterlandet.

Jeg fisket bare med min "tanke kopi" av Willy sin smarte støvtørking her om dagen :)

Man må jo prøve saker som man har tro på..og deler gjerne med mine venner på tråden :)

Dere får takke Willy også..smarting den gutten der gitt.....kjør på Willy; flere fluer du kunne tenke deg å få også oppi min boks? :) De kler nemlig å bli fisket med :)

Også idag fant jeg innsekt...til og med jeg ser hvilken kar de der er.....hadde litt glede av min flue som var noenlunde grei størrelse for rakker'n....se han prøver seg da :o

Ising i ringer kom jevnt...etter 10 minutters "defrost behandling"...tørr luft, vikret kaldere sist jeg var ute i slike omgivelser...var litt koseligere idag.

Fisketeknisk kommer man ikke utenom;

Liten plass, bare fortom utenfor stangtupp...og ca 1 meter fra indikator til den ene fluen i Knapek 16 med 2.4 mocca hode...

Hadde masse kontakt selvsagt...fisken kroker seg selv på slikt kort hold.

post-1338-13949873603898_thumb.jpg

post-1338-13949873604383_thumb.jpg

post-1338-13949873604864_thumb.jpg

post-1338-13949873605352_thumb.jpg

post-1338-13949873605842_thumb.jpg

post-1338-13949873606321_thumb.jpg

post-1338-13949873606812_thumb.jpg

post-1338-13949873607142_thumb.jpg

post-1338-13949873607631_thumb.jpg

post-1338-13949873608103_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Godt å høre jonny....kaldt ute altså, bare slik at det er sagt..brrr

Tony; Skal sjekke ved anledning... ;)

Her er resten av bildene som skal kunne være beskrivende i forhold til avstander/teknikk/strategi brukt.

Og ikke misnt flua som fanget de to små pinnene.

Bare litt om fluen;

Willy som sagt la ut sin "princeps" liknende sak...jeg laget noen samme kveld, og varslet ham om det....

Vi må jo takke disse gutta som sitter inne og skaper gode tanker...eller hur??

Willy ser sikkert på fluen med enda et par øyne nå...forhåpentligvis..jeg gjør ihvertfall det :)

fisket (knapek/EkikreFly krok 16) med "passe stor" dvs ikke for liten til å bli refusert grunnet "ikke næringsrik nok"...stor nok til å lage et lite "plopp" (det betyr nå på vinter; HEI  DIN LATSABB AV EN FISK:::VÅKN OPP!!!) ;D

Og alle med noenlunde fargesyn ser kontrasten i denne skapningen som har bein som "flaire'er" i vannet...men ikke stivt hackle...mykt og flott ;) Forhindret ikke synkehastighet for mye heller kontra stivt hackle.

Jeg sier som min mor sa; "Ja,ja..gjør som dere selv vil.....jeg har iallefall nevnt det" :)

Artig time i skauen...minus 12 grader har jeg knapt vært ute i tidligere...ihvertfall mange år siden, og ikke fisket ihvertfall :)

post-1338-13949873608593_thumb.jpg

post-1338-13949873609072_thumb.jpg

post-1338-13949873609562_thumb.jpg

post-1338-13949873610052_thumb.jpg

post-1338-13949873610411_thumb.jpg

post-1338-13949873610702_thumb.jpg

post-1338-1394987361105_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stig, du og Willy beviser i alle fall at det går an å få fisk på flue året rundt! Men, fiskemetode bør nok ikke være helt tilfeldig og heller ikke valg av flue. Tviler på om vannfilm-fiske hadde resultert i noe som helst på en februardag med temperatur som i dag  :) :)

God og artig rapport...som alltid!

Vurderer å ut i kulda selv nå....

:) :)

bjorni

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bjorni; Enig med deg i at å fiske i vannfilmen nå er rimelig mye "venting" involvert :)

Fisk som står i små lommer og nærmest helt i ro...(jeg hadde ihvertfall holdt meg i skinnet...eller innedørs som vi sier på menneskespråket :))

Korte drift, hvor man har har kontakt med fluer er vesentlig...fisken er rask...og flere presentasjoner på samme sted kan være nødvendig for å få fisken til å ta.

Så selve "fisketaktikk" er nok viktigere enn selve mønsteret...men som vi har blitt enige om tidligere;

Å ha tro på en flue eller flere, er alfa omega for å få fisket godt :)

Og så kan vi snakke om fluer som er på bindestikka og ikke har bevist sin fortreffelighet før man får fisket med dem; Om ikke usant, så ihvertfall langt på vei feil :)

Mange fluer som kommer utifra en bindestikke hadde i utgangspunktet en mening med å bli surret slik.

Å binde fluer man IKKE har tro på er ihvertfall bortkastet :)

Og faktisk ved å se på karakteristikker ved fluens utseende/mobilitet/tyngde etc...kan man allerede på et tidspunkt lenge før man pakker bort bindeutstyret, se om fluen fanger fisk eller ikke.

Dette har vi sett flere enn èn gang ;)

Så oppfordringen er; bind fluer...gjerne i forskjellige farger og størrelser...men med TRO på at den skal fange fisk.

Men sløver man med fisket sitt, ja da er det ikke sikkert fluen fanger noe som helst...og den havner i den "bortgjøymde" boks.

Og der fortjener ikke tidsbruken ligge...opp og frem i lyset skal de :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og så kan vi snakke om fluer som er på bindestikka og ikke har bevist sin fortreffelighet før man får fisket med dem; Om ikke usant, så ihvertfall langt på vei feil :)

Mange fluer som kommer utifra en bindestikke hadde i utgangspunktet en mening med å bli surret slik.

Å binde fluer man IKKE har tro på er ihvertfall bortkastet :)

Og faktisk ved å se på karakteristikker ved fluens utseende/mobilitet/tyngde etc...kan man allerede på et tidspunkt lenge før man pakker bort bindeutstyret, se om fluen fanger fisk eller ikke.

Dette har vi sett flere enn èn gang ;)

Her mener jeg du tar feil, Stig  ;D På et filosofisk grunnlag kan man aldri vite om flua vil fungere til ørret før den har blitt prøvd på ørret.

Man kan gjerne få sine antagelser bekreftet 99 av 100 ganger, men man kan aldri vite:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og så kan vi snakke om fluer som er på bindestikka og ikke har bevist sin fortreffelighet før man får fisket med dem; Om ikke usant, så ihvertfall langt på vei feil :)

Mange fluer som kommer utifra en bindestikke hadde i utgangspunktet en mening med å bli surret slik.

Å binde fluer man IKKE har tro på er ihvertfall bortkastet :)

Og faktisk ved å se på karakteristikker ved fluens utseende/mobilitet/tyngde etc...kan man allerede på et tidspunkt lenge før man pakker bort bindeutstyret, se om fluen fanger fisk eller ikke.

Dette har vi sett flere enn èn gang ;)

Her mener jeg du tar feil, Stig  ;D På et filosofisk grunnlag kan man aldri vite om flua vil fungere til ørret før den har blitt prøvd på ørret.

Man kan gjerne få sine antagelser bekreftet 99 av 100 ganger, men man kan aldri vite.  :)

Det der er så akademisk flisespikkeri at du trur ikke på det sjøl heller, haha.

Det er selvfølgelig noe helt annet når man binder rosa aurivilliier og blå leptoer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...