Tørrbjørn Skrevet 27. februar 2010 Forfatter Rapporter Del Skrevet 27. februar 2010 Fine tips Ruffen! Blåskjell er så enkelt og godt, og så er det ikke spsielt dyrt heller! Det der så riktig så innbydende ut. Kamskjell er også snadder! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Olav Haug Skrevet 27. februar 2010 Rapporter Del Skrevet 27. februar 2010 [attachimg=1] Ble enkelt og greit i går Dette er snadder altså, basilikum og blåskjell er perfekt. Og som jeg sa så er blåskjellene på sitt beste nå Så jævlig digg, ingen tvil om at det bor en liten gourmet-kokk i deg! Kanskje ikke like kulinarisk og spennende, men..i dag blir det hvertfall taco her i huset.. Godt det også! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ruffen Skrevet 27. februar 2010 Rapporter Del Skrevet 27. februar 2010 [attachimg=1] Ble enkelt og greit i går Dette er snadder altså, basilikum og blåskjell er perfekt. Og som jeg sa så er blåskjellene på sitt beste nå Så jævlig digg, ingen tvil om at det bor en liten gourmet-kokk i deg! Kanskje ikke like kulinarisk og spennende, men..i dag blir det hvertfall taco her i huset.. Godt det også! Takker for det Javist er taco godt og minst er det meget sosial mat Ungene mine er i "taco-alderen" nå. En superslager i huset her det. "Hvem klarer like mye chilli på som pappa" osv. Blir alltid meget hyggelig og høy stemning når vi har det. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Demir Ligonja Skrevet 27. februar 2010 Rapporter Del Skrevet 27. februar 2010 fy faen ruffen. snakk om å være jålete.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ruffen Skrevet 27. februar 2010 Rapporter Del Skrevet 27. februar 2010 Bare i helgene. Normalt så gjør jeg som deg. En kald boks med brun lapskaus fra stabburet som jeg åpner med øks og grafser i meg med hendene. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Demir Ligonja Skrevet 27. februar 2010 Rapporter Del Skrevet 27. februar 2010 Bare i helgene. Normalt så gjør jeg som deg. En kald boks med brun lapskaus fra stabburet som jeg åpner med øks og grafser i meg med hendene. nå snakker vi Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Igor Soldo Skrevet 27. februar 2010 Rapporter Del Skrevet 27. februar 2010 dagens tips. nettopp kommet fra fisketur. kald som f... sleng en pakke med grillpølser inni ovnen ved 200 grader (dette gjør at man kan surfe på ffs imens ) sleng pølsene i deg fort som f med det tilbehøret du vil. for meg blir det ovnsstekte poteter fra igår sennep, ketchup, ajvar, majones, jalapeños nam nam Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ruffen Skrevet 27. februar 2010 Rapporter Del Skrevet 27. februar 2010 En aldri så liten anbefaling om en nydelig dressing til skaldyr Ta: Litt sukker Litt dill Litt chillipulver Majones Rømme Chillisaus fra Heins. Kan godt bruke litt tabasco i tillegg. Sitron Hvitvinseddik Rødløk [attachimg=1] Bland majones og rømme 50/50. Tillsett alt sammen og rør godt. Smak til med sitron og hvitvinseddik og sukker. Ikke så mye sukker. En halv til en teskje ca. [attachimg=2] Veldig bra på reker [attachimg=3] Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Igor Soldo Skrevet 27. februar 2010 Rapporter Del Skrevet 27. februar 2010 nam Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Demir Ligonja Skrevet 27. februar 2010 Rapporter Del Skrevet 27. februar 2010 Det så jævlig digg ut ruffen! Men er den heinz chilisausen, ketchup med chili? Igor, har du tips til hvordan man lager sin egen chilisaus? :) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tony Pedersen Skrevet 27. februar 2010 Rapporter Del Skrevet 27. februar 2010 En aldri så liten anbefaling om en nydelig dressing til skaldyr Ta: Litt sukker Litt dill Litt chillipulver Majones Rømme Chillisaus fra Heins. Kan godt bruke litt tabasco i tillegg. Sitron Hvitvinseddik Rødløk [attachimg=1] Bland majones og rømme 50/50. Tillsett alt sammen og rør godt. Smak til med sitron og hvitvinseddik og sukker. Ikke så mye sukker. En halv til en teskje ca. [attachimg=2] Veldig bra på reker [attachimg=3] Fint Ruffen Skal prøve den!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ruffen Skrevet 28. februar 2010 Rapporter Del Skrevet 28. februar 2010 I dag var det "rydde litt i kjøleskapet" som ble servert. Fant et stykke med ytrefilet av villsvin i fryseren som det var på tide og bruke. Kuttet kjøttet i terninger som jeg brunet i panna med salt og pepper. I kjøleskapet fant jeg: purre-løk-paprika-litt sopp-fløte-rømme-brunost. Freste dette i en gryte med smør og tillsatte litt vann-fløte-rømme-og litt brunost. Krydret litt med salt og pepper pluss en del jegermix. Hadde i kjøttet og kokte en god stund. Smakte til med litt balsamico. Tilbehøret var potetmos. Det synes jeg er jævla godt faktisk. Kok poteter i terninger og mos dem med fløte og melk. Smak til med salt. Nå kommer det som skiller en god og en middles potetmos! Nemlig hvitløk og smør (helst usaltet meierismør) mos i et par fedd og rør inn en god del smør og litt pepper når den er ferdig. Blir helt utrolig godt Det ble slett ikke værst dette Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Igor Soldo Skrevet 28. februar 2010 Rapporter Del Skrevet 28. februar 2010 potetmos uten smør kan kastes i søppla, og som du sier ruffen er usaltet mye bedre. og hvitløk mmmmmmmmm prøv å hakke inn noen oliven i stappa neste gang, helst svarte kalamata. viktig med masse god oliven smak neste gang du mekker en slik rydde-gryte, kan du bruke det profesjonelle navnet: "kreolsk gryte" ;D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ruffen Skrevet 28. februar 2010 Rapporter Del Skrevet 28. februar 2010 Hehe Notert Så oliven er godt? Det skal testes hver du sikker Elsker god oliven!!!! Takker for tips Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Igor Soldo Skrevet 28. februar 2010 Rapporter Del Skrevet 28. februar 2010 Hehe Notert Så oliven er godt? Det skal testes hver du sikker Elsker god oliven!!!! Takker for tips oliven er kjempe godt. brandade (kan googles) på fisk som bakes i ovnene, mmmmmmmmmmmmm Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tørrbjørn Skrevet 1. mars 2010 Forfatter Rapporter Del Skrevet 1. mars 2010 Ha ha tilbakemelding på hønsegryta: Fikk to kompiser på besøk etter at de hadde vært en kald økt etter sjø ørreten. Fikk jeg en telefon om det var middag på gang? Joda! Hønsefrikasse svarte jeg, og klokken 1800 banket det på døra. -Den ble kjempegod. Etter måltidet havarerte den ene karen mett og varm på sofaen. Den andre på gulvet. I dyp søvn med trynet godt plantet ned i hundesenga. Idag: Ble det en enkel Elggryte. Litt strimlet elgkjøtt, freses i panna. Så dyttes det i to sjalottløk og et beger med kanttareller, plukket sist høst. Lager en rask saus av en pakke fløte, en dert tomatpurre, en kopp kaffe, litt seterrømme, salt og pepper. Lar dette surre seg godt og saftig. Serveres med tyttebær, rosenkål, og gulrøtter og kokte poteter. Dette blei en sånn rett som kommer under kategorien, bruk det du har i kjøleskapet/ fryseren. Men godt blei det. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tony Pedersen Skrevet 1. mars 2010 Rapporter Del Skrevet 1. mars 2010 Ha ha tilbakemelding på hønsegryta: Fikk to kompiser på besøk etter at de hadde vært en kald økt etter sjø ørreten. Fikk jeg en telefon om det var middag på gang? Joda! Hønsefrikasse svarte jeg, og klokken 1800 banket det på døra. -Den ble kjempegod. Den ene karen havarerte mett og varm på sofaen. Den andre på gulvet. I dyp søvn med ttrynet godt plantet ned i hundesenga. Idag: Ble det en enkel Elggryte. Litt strimlet elgkjøtt, freses i panna. Så dyttes det i to sjalottløk og et beger med kanttareller, plukket sist høst. Lager en rask saus av en pakke fløte, en dert tomatpurre, en kopp kaffe, litt seterrømme, salt og pepper. Lar dette surre seg godt og saftig. Serveres med tyttebær, rosenkål, og gulrøtter og kokte poteter. Dette blei en sånn rett som kommer under kategorien, bruk det du har i kjøleskapet/ fryseren. Men godt blei det. En kopp kaffe?? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tørrbjørn Skrevet 1. mars 2010 Forfatter Rapporter Del Skrevet 1. mars 2010 Fikk dem etterpå! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Igor Soldo Skrevet 2. mars 2010 Rapporter Del Skrevet 2. mars 2010 Ha ha tilbakemelding på hønsegryta: Fikk to kompiser på besøk etter at de hadde vært en kald økt etter sjø ørreten. Fikk jeg en telefon om det var middag på gang? Joda! Hønsefrikasse svarte jeg, og klokken 1800 banket det på døra. -Den ble kjempegod. Etter måltidet havarerte den ene karen mett og varm på sofaen. Den andre på gulvet. I dyp søvn med trynet godt plantet ned i hundesenga. Idag: Ble det en enkel Elggryte. Litt strimlet elgkjøtt, freses i panna. Så dyttes det i to sjalottløk og et beger med kanttareller, plukket sist høst. Lager en rask saus av en pakke fløte, en dert tomatpurre, en kopp kaffe, litt seterrømme, salt og pepper. Lar dette surre seg godt og saftig. Serveres med tyttebær, rosenkål, og gulrøtter og kokte poteter. Dette blei en sånn rett som kommer under kategorien, bruk det du har i kjøleskapet/ fryseren. Men godt blei det. artig å høre Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
snorre Leret pettersen Skrevet 2. mars 2010 Rapporter Del Skrevet 2. mars 2010 En aldri så liten anbefaling om en nydelig dressing til skaldyr Ta: Litt sukker Litt dill Litt chillipulver Majones Rømme Chillisaus fra Heins. Kan godt bruke litt tabasco i tillegg. Sitron Hvitvinseddik Rødløk [attachimg=1] Bland majones og rømme 50/50. Tillsett alt sammen og rør godt. Smak til med sitron og hvitvinseddik og sukker. Ikke så mye sukker. En halv til en teskje ca. [attachimg=2] Veldig bra på reker [attachimg=3] SULTEN NÅ JA! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Dryflyfool Skrevet 3. mars 2010 Rapporter Del Skrevet 3. mars 2010 God dressing til det meste(Burger, kylling, you name it!) Min Speciale: Lite beger rømme God dæsj majones 1/en halv(smaksak) pressa kinahvitløk Splætt Heinz ketchup Noe curry Gressløk Litt olivenolje Splash soyasaus Klype buljong(oppløst i en Dært vann, seff!) Yummi! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lars Erik Marcussen Skrevet 3. mars 2010 Rapporter Del Skrevet 3. mars 2010 "Man tager hvad man haver"-suppe: skrell poteter / gulerøtter / kålrabi / jordskokk / søtpotet - det du måtte ha av rotfrukter (det er det det heter, nemlig) og kutt i biter. kutt opp brokkoli / blomkål - det du måtte ha - i like store biter Kok møkka ut av dette Mens dettte koker, freser du litt løk / sjalottløk / hvitløk / ferske urter / krydder (å varme opp tørre krydder i olje er supertips) i en annen kjele. Hiv oppi buljongterning og vann og kok til en passe suppe som lukter godt. Hiv oppi vin hvis du har det. Hvis ikke, fy skam deg. Sil av de kokte grønnsakene. Mos dem. Bland med krydder-vin-løk-buljong-suppa. Miks med stavmikser (har du ikke stavmikser, skaff deg det. Koster 199.- og er verdt mye mer) Tilsett rømme / fløte / kesam / melk - det du har - til en glatt suppe. Pepper. olivenolje salt NAM NAM NAM ! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ruffen Skrevet 3. mars 2010 Rapporter Del Skrevet 3. mars 2010 Kremet grønsakssuppe dette vel. Høres godt ut Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Demir Ligonja Skrevet 3. mars 2010 Rapporter Del Skrevet 3. mars 2010 1 løk. og 6 fedd finhakket hvitløk. Samme prosessen som i karrien kok 7 egg, ca 10 minutter. fres hvitløk og løk i olje i wokpanna i 3 min. Deretter tilsetter du 2-3 ts salt og 2 SS chillipulver. Ta nå de kokta egga og sleng dem oppi panna. Hakk dem i filler. rør om stort sett hele tiden i ca 3 minutter. Server med ris. Sinnsykt billig, enkelt og digg Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nielsen Skrevet 3. mars 2010 Rapporter Del Skrevet 3. mars 2010 1 løk. og 6 fedd finhakket hvitløk. Samme prosessen som i karrien kok 7 egg, ca 10 minutter. fres hvitløk og løk i olje i wokpanna i 3 min. Deretter tilsetter du 2-3 ts salt og 2 SS chillipulver. Ta nå de kokta egga og sleng dem oppi panna. Hakk dem i filler. rør om stort sett hele tiden i ca 3 minutter. Server med ris. Sinnsykt billig, enkelt og digg Proteinrikt hvertfall, den der skal jeg teste etter treninga i morgen.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg