Gjest Sjur Skrevet 18. mai 2010 Rapporter Del Skrevet 18. mai 2010 Tenkte vi måtte ha en tråd om grilling nå når høysesongen nærmer seg. Her kan man debattere essensielle problemstillinger som; kull eller briketter, svin eller kosher, tennvæske eller diesel, fugl eller fuglehund o.s.v Det kan jo være interessant å få høre noen klassiske oppskrifter på grilling av f.eks fisk? Er det dill som gjelder ennå? Og sist, men ikke minst, er du en seriøs kulegriller eller en vulgær gassgriller? Selv har jeg lagt meg på en diskret kulegrill fra Weber, men tar gjerne i mot tips eller irettesettelser. Mvh Sjur Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ulv Skrevet 18. mai 2010 Rapporter Del Skrevet 18. mai 2010 Mulig alle bruker dette som tilbehør.. Uansett.. Jeg klarer meg ikke uten en god gresk salat med masse feta. rødløk og en dæsj olivenolje. For ikke å snakke om innbakte (?) sjampinjong i folie med en liten dæsj hjemmelaget hvitløkssmør.. NAM! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Sjur Skrevet 18. mai 2010 Rapporter Del Skrevet 18. mai 2010 Mulig alle bruker dette som tilbehør.. Uansett.. Jeg klarer meg ikke uten en god gresk salat med masse feta. rødløk og en dæsj olivenolje. For ikke å snakke om innbakte (?) sjampinjong i folie med en liten dæsj hjemmelaget hvitløkssmør.. NAM! Enig angående salaten. Sjampinjong i folie skal prøves. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ulv Skrevet 18. mai 2010 Rapporter Del Skrevet 18. mai 2010 FTR: Blir jeg servert grillpølser på en grillfest er sjangsen stor for at jeg tar med meg ølla og forlater stedet Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Badeanda Skrevet 18. mai 2010 Rapporter Del Skrevet 18. mai 2010 FTR: Blir jeg servert grillpølser på en grillfest er sjangsen stor for at jeg tar med meg ølla og forlater stedet Amen Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Torleiv Grøndalen Skrevet 18. mai 2010 Rapporter Del Skrevet 18. mai 2010 Noen matvare butikker fører storfekjøtt fra Uruguay(eller var det Para? Frysevare), det er gærgøtt... Grilles i tynne skiver, godt m salt, mellom ferske baguetter og du har en apetizer på en skikkelig asado..som forøvrig er beyond alt annet.Argentina anbefales, ikke bare for fiskens skyld. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
infinity Skrevet 18. mai 2010 Rapporter Del Skrevet 18. mai 2010 hel indrefilet av svin,bakt potet med masse digg oppi,salat(rødløk,cherrytomater,agurk osv),med ei corona(eller 5) så er det faktisk ganske ålreit å sitte ute;) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
.JB Skrevet 18. mai 2010 Rapporter Del Skrevet 18. mai 2010 Fin tråd, hvor jeg skal bidra med mitt (først og fremst med knakende god grilltips). Kona som er progressiv vil gjerne ha ny gassgrill, men jeg forsøker å fortelle henne at det tar en hel dag å skru den sammen, og det har ikke jeg tid til før i midten av juli. En gassgrill er dessuten et lite teknisk vidunderverk med masse embedded høyteknologi, dyser osv som må finkalibreres, eller hva det heter. Men fornemmer jeg styrkeforholdet i hjemmet, så står jeg her i helgen og skrur gassgrill. Men det blir på natta med hodelykt. På dagtid er jeg i skauen. At Sjur som kjører cane og sjølmekka fortommer går for kulegrill er ingen bombe. En del mat krever imidlertid bedre varmekontroll for å bli perfekt, og der er gass uslåelig. Verden har gått fremover her også gitt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Stian38 Skrevet 18. mai 2010 Rapporter Del Skrevet 18. mai 2010 Har en kollega som griller opp 2 stk 11kg. med gass hver sommer. Går på grillkurs jevnlig og full pakke. Kjøp deg en Weber gassgrill var hans eneste tips. Resten kommer med den evt. interessen for å grille god mat. Jeg gikk til innkjøp av en (den billigste også så klart) http://www.plantasjen.no/Produkter/Hagemobler/Gassgriller/Weber-spirit-e210/ Og må si jeg er frelst. Dette er bra greier!! Emaljerte grillrister, kompakt, solid, brenner utrolig fint, 25 års garanti på lakk, 15 år på brennere, 10 år på ristene osv. Den gamle gassgrillen gikk i søpla fjor høst. En billigsak med 5 år på nakken (som var 4 år for mye omtrent...) Det er stor forskjell!!! Jeg koste meg da jeg brukte denne. Selv om det denne gangen bare var koteletter, pølser, flesk og kyllingfilè, var det en opplevelse mot den gamle. Her funket brennerjustering, ikke begynte det å brenne tross en god del fett på flesk og kotelettet. Bare å legge på, lukke lokket og snu dem etter en tid. Snuingen gikk som en lek også. Ikke noe fastbrent kjøtt i risten her i gården nei. Termometer og stor plass for indirekte grilling gir muligheter for mere avanserte retter. Det blir det neste gang Edit: Til Jørn. Weber griller leveres komplett. Bare å sette på understell/hjul og dører på understellet. Tok meg 20 minutter Edit 2: Gassgrillen i linken over var på tilbud når jeg kjøpte den på Plantasjen. Da kostet den 2.990,- Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillevann Skrevet 18. mai 2010 Rapporter Del Skrevet 18. mai 2010 Dersom dere ikke har prøvd det må dere bare prøve følgende: "Pip på dåse". Det er kort fortalt følgende: Ta en rå kylling (spør etter i kjøttavdelingen i butikken), smør den inn med krydder og olivenolje. Ta en halvliters ølboks, drikk opp 2/3 og skjær av ca. på midten. Det kan være lurt å drikke opp hele, og deretter etterfylle fra en annen ølboks etter avskjæringen. Hell masse godt krydder i ølskvetten, gjerne urter. Tre så pipen (den rå kyllingen) ned på ølboksen. Virker litt brutalt, men det er det ikke. Pipen er død. Den skal balansere på ølboksen, så kanskje dere må skjære av litt av bena slik at de ikke stikker for langt ned. Sett så hele greia på kulegrillen med lokket på. Der kan den godgjøre seg opp mot en times tid (avhengig av varme). Ettersmør gjerne med litt olje underveis. Bedre kylling har dere aldri smakt. Utrolig saftig, med smak av krydder og øl (den blir dampet innvendig og stekt utvendig). Søk på "Pip på dåse" eller "Pipfugl på dåse" på nettet. Da finner dere skikkelige beskrivelser. Utrolig harry, men godt. Festmat. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
.JB Skrevet 18. mai 2010 Rapporter Del Skrevet 18. mai 2010 Edit: Til Jørn. Weber griller leveres komplett. Bare å sette på understell/hjul og dører på understellet. Tok meg 20 minutter Takk Stian (35), da ble jeg enda mer gira. Tror turen går til Plantasjen allerede i morgen. Trenger ikke å si at jeg slipper å skru sammen alt. Kan bare stå å kåle litt på verandaen med et par skrupils mens kona legger barna. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Stian38 Skrevet 18. mai 2010 Rapporter Del Skrevet 18. mai 2010 hehe... skrupils er viktig Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Trond Kjærstad Skrevet 18. mai 2010 Rapporter Del Skrevet 18. mai 2010 Marinade til fisk på grill Olivenolje Presset hvitløk Saft fra sitron Gressløk Maldon salt Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Morten Helgaland Skrevet 18. mai 2010 Rapporter Del Skrevet 18. mai 2010 Mulig alle bruker dette som tilbehør.. Uansett.. Jeg klarer meg ikke uten en god gresk salat med masse feta. rødløk og en dæsj olivenolje. For ikke å snakke om innbakte (?) sjampinjong i folie med en liten dæsj hjemmelaget hvitløkssmør.. NAM! Gjør noe lignende selv. Sjalottløk Soltørkede tomater Olivenolje Fetaost Hvitløk i folie. Legges på grillen rett etter den er tent og tas av når du skal spise. Dess lengre den ligger på dess bedre. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sigve Skrevet 18. mai 2010 Rapporter Del Skrevet 18. mai 2010 Her er det kun en ting som virker. Kulegrill fra rema, kull og tennveske. Briketter og gass er for folk med dårlig selvtillitt eller liten p..k. Det grilles kun nakkekoteletter med grillkrydder mens det helles ned Grans bare øl i store mengder. En skal være full og skrike ukvemsord til nabofruen. Røyklegge hele gata og sloss med politiet kun iført hvit singlett. Går ikke av veien for å denge kona litt heller. Noen som blir med til helgen?? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
.JB Skrevet 18. mai 2010 Rapporter Del Skrevet 18. mai 2010 Sigve da, din barbar. Men antageligvis er du bare en storkjefta veganer. PS! Webergrillene er betydelig billigere på Elkjøp enn på Plantasjen, i tilfelle flere er på handler'n. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tyrving Skrevet 18. mai 2010 Rapporter Del Skrevet 18. mai 2010 Store såkalte "smakssjampinjonger". Fjern stilken slik at soppen blir en slags skål. Fyll skåla med godt, hjemmelaget kryddersmør og litt av baconet du sprøstekte til frokost, dette finhakker du og legger oppi soppskåla sammen med kryddersmøret. Pakk så soppen inn i litt folie og bak den på moderat varme ca lenge nok. Pass på at "skåla" ikke havner på hodet. Til denne retten passer det godt med kald pils, f.eks. Aass Classic. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ulv Skrevet 18. mai 2010 Rapporter Del Skrevet 18. mai 2010 Store såkalte "smakssjampinjonger". Fjern stilken slik at soppen blir en slags skål. Fyll skåla med godt, hjemmelaget kryddersmør og litt av baconet du sprøstekte til frokost, dette finhakker du og legger oppi soppskåla sammen med kryddersmøret. Pakk så soppen inn i litt folie og bak den på moderat varme ca lenge nok. Pass på at "skåla" ikke havner på hodet. Til denne retten passer det godt med kald pils, f.eks. Aass Classic. Etter soppen er slukt så lager man en skål av folien og heller resten av saften i seg Åhh.. jeg kan spise meg mett på slike Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tørrbjørn Skrevet 18. mai 2010 Rapporter Del Skrevet 18. mai 2010 Ble fristet av den pipfuglen på dåse... Hørtes veldig godt ut... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Sjur Skrevet 18. mai 2010 Rapporter Del Skrevet 18. mai 2010 Ai ai ai for et engasjement! Jeg visste det fantes lidenskapelige grillere på ffs. Pøs på med mer! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Igor Soldo Skrevet 18. mai 2010 Rapporter Del Skrevet 18. mai 2010 Dersom dere ikke har prøvd det må dere bare prøve følgende: "Pip på dåse". Det er kort fortalt følgende: Ta en rå kylling (spør etter i kjøttavdelingen i butikken), smør den inn med krydder og olivenolje. Ta en halvliters ølboks, drikk opp 2/3 og skjær av ca. på midten. Det kan være lurt å drikke opp hele, og deretter etterfylle fra en annen ølboks etter avskjæringen. Hell masse godt krydder i ølskvetten, gjerne urter. Tre så pipen (den rå kyllingen) ned på ølboksen. Virker litt brutalt, men det er det ikke. Pipen er død. Den skal balansere på ølboksen, så kanskje dere må skjære av litt av bena slik at de ikke stikker for langt ned. Sett så hele greia på kulegrillen med lokket på. Der kan den godgjøre seg opp mot en times tid (avhengig av varme). Ettersmør gjerne med litt olje underveis. Bedre kylling har dere aldri smakt. Utrolig saftig, med smak av krydder og øl (den blir dampet innvendig og stekt utvendig). Søk på "Pip på dåse" eller "Pipfugl på dåse" på nettet. Da finner dere skikkelige beskrivelser. Utrolig harry, men godt. Festmat. den ser litt grov ut, men jævlig god Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tyrving Skrevet 18. mai 2010 Rapporter Del Skrevet 18. mai 2010 Prøv litt grillet brie med akasiehonning og hvalnøtter.... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nielsen Skrevet 18. mai 2010 Rapporter Del Skrevet 18. mai 2010 Enig at Weber er tingen, kasta billig gassgrillen som var handla på coop i fjor høst, helt annen opplevelse å grille nå, rask var den og montere også http://www.plantasjen.no/Produkter/Hagemobler/Gassgriller/Weber-Q320-gassgrill/ Skal bli spennende å følge med på denne tråden utover, dåsepippen skal testes ut til helga Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AAL Skrevet 18. mai 2010 Rapporter Del Skrevet 18. mai 2010 Dersom dere ikke har prøvd det må dere bare prøve følgende: "Pip på dåse". Det er kort fortalt følgende: Ta en rå kylling (spør etter i kjøttavdelingen i butikken), smør den inn med krydder og olivenolje. Ta en halvliters ølboks, drikk opp 2/3 og skjær av ca. på midten. Det kan være lurt å drikke opp hele, og deretter etterfylle fra en annen ølboks etter avskjæringen. Hell masse godt krydder i ølskvetten, gjerne urter. Tre så pipen (den rå kyllingen) ned på ølboksen. Virker litt brutalt, men det er det ikke. Pipen er død. Den skal balansere på ølboksen, så kanskje dere må skjære av litt av bena slik at de ikke stikker for langt ned. Sett så hele greia på kulegrillen med lokket på. Der kan den godgjøre seg opp mot en times tid (avhengig av varme). Ettersmør gjerne med litt olje underveis. Bedre kylling har dere aldri smakt. Utrolig saftig, med smak av krydder og øl (den blir dampet innvendig og stekt utvendig). Søk på "Pip på dåse" eller "Pipfugl på dåse" på nettet. Da finner dere skikkelige beskrivelser. Utrolig harry, men godt. Festmat. Så digg ut dette, og så utrulig fett navn! Dette må lages Takk Lille Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Igor Soldo Skrevet 19. mai 2010 Rapporter Del Skrevet 19. mai 2010 jeg av en eller annen grunn liker ikke gass... blir ikke det samme som skikkelig grill, dvs kull ikke briketter... synes at gass gir ikke den samme grillsmaken som kull gjør Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg