Gå til innhold

Test av myggmiddel


André_Brµn

Anbefalte innlegg

  • Svar 75
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Gjest storfemti

Jeg har prøvd den, fikk låne en boks av en onkel av meg. Hadde helt glemt merket, men kjente igjen boksen med engang. Funket for meg ihvertfall, så den skal prøves igjen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har også brukt mygga og den funker mer en bra nok på myggen, men når det er MYE knott

så syns jeg ikke den hjelper no særlig. Brukte en type tjære i fjor som funket ekstremt bra. Merket nesten ikke knotten. Skal sies at det lukter dritt og er ikke veldig fristene å smøre seg inn med, men heller det enn plagsom knott :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Greit å ha et velfungerende myggmiddel. Jeg bruker mygga og den funker også ganske bra mot knott.

Men kanskje man skulle prøve den testvinneren her? Noen som har prøvd den?

http://www.testfakta.se/Mediaarkiv/Dokument/article11370.ece/BINARY/177995.pdf

Jepp, pleier å kjøpe US622 i Sverige, gjerne en sånn liten "stick". Ser ut som en liten deodorant.

Meget drøy og effektiv, og har den fordelen kontra spray at man ikke påfører seg like mye gift. De sprayflaskene er veldig bra når det er skikkelig mye mygg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ser det er DEET som er virkemiddelet i den. Tror neppe noe slår buschmann da men den er dyr å bruke for snørene dine går ad ondas.

Må nok være forsiktig med bushmann skjønner jeg. Er noen flasker på tur nå fra australia som skal benyttes på Kola :)

Du kommer ikke til å angre på det. Men prøv å ikke få det på ting. Mansjetter av neopren som er på mange vadejakker smelter :D Det er ikke tull engang. Men hjelpe meg hvor effektiv den er.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har en US 622 som er av eldre pårgang , ca 20 år gammel , sikkert med deet osv....... funker som faen.

Hva er egentlig greia med DEET ?

ser testen er fra søta bror..... kanskje det er råere saker å få tak i rett over grensa ??

Mygga  har jeg prøvd , fuk\nker greiet å myggen , men knott er værre syntes jeg , har bare en halv 622 stift igjen , kjøpt i 1989 men er fortsatt en ener.... og drøy.

Mvh Espen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

DEET er meget effektivt når det er sterkt nok. Flyrite inneholder 87% DEET og 13% av et annet aktivt middel. Både mygg og knott holder seg langt unna. Bivirkninger kan være at det skader huden og kan være kreftfremkallende. Det etser i tillegg på endel stoff som f.eks mansjettene på mange fiskejakker.

20% DEET (maksgrense tillatt i Norge) bør være nok for å beskytte seg mot 95% av alle myggstikk om man passer på å dekke huden, da er også bivirkningene redusert, så er det bedre å ha et par stikk å klø på. Pleier som regel klare å få meg noen hundre stikk gjennom sommeren selv om jeg smører meg, men heller det enn å risikere å få ødelagt hud og i værste fall kreft av altfor sterke myggmidler.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjøpe opp noen at denne for noen år siden. (Nordic outdoor)

Den funker som bare F..., men jeg er veldig forsiktig med og ha det direkte på huden.

Sprayet rett på capsen en gang, og glemte at jeg hadde fiskebrillene der. Dagen etter datt brillestanga rett av, så det er nok ikke bra for huden. Ellers synes jeg Mygga`n funker bra

[attachimg=1]

post-935-13949888175023_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her er den tjæra forresten,WILMAS Nordic Summer. Inneholder bare naturmidler og er det beste jeg har brukt mot knotten.

image_505.JPG

Jepp, den funker bra mot sånn mikroskopisk knott som kryper inn under skjortermene.

Et stort pluss er jo også at den ikke er like farlig som annet myggmiddel.

Det middlet som heter "Mygga" skal vel også være mindre farlig? Det står jo noe om naturlige ingredienser? Riktignok finns det mye giftig jævelskap i naturen, men DEET tror jeg er noe skikkelig svineri. Prøver å bruke så lite som mulig, men noen ganger blir mygga for slitsom, og myggmiddelet må frem.

I Norden er det vel en grense på 20% DEET. US622 har 20%, og den er effektiv nok for meg. Jeg har tilbragt uforholdsmessig mye tid i noen av Nordkalottens verste mygghull, så jeg kan min mygg :D

Blir det virkelig ille, går det jo an å bruke birøkterutstyr (mygghatt), men det er jo veldig pysete, og mest for svensker og ekstra sarte søringer. En cap eller hetta på jakken gjør susen.

Bushman har jeg ikke prøvd, men jeg antar det er supereffektivt. Men hvis det smelter neoprene virker det ikke akkurat fristende å sause inn fjeset med stoffet?

US622 er ikke akkurat mild mot huden, så jeg regner med at dette er kraftige saker...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Godt poeng! :D Lurer på om jeg skal skaffe meg et middel som tiltrekker seg knotten i stede. Sette meg i en maurtue å snakke ut om hvordan det er å være skikkelig mannfolk ;D  Derretter skal jeg fiske litt med flue, som jo er symbolet på matcho  ;D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Godt poeng! :D Lurer på om jeg skal skaffe meg et middel som tiltrekker seg knotten i stede. Sette meg i en maurtue å snakke ut om hvordan det er å være skikkelig mannfolk ;D  Derretter skal jeg fiske litt med flue, som jo er symbolet på matcho  ;D

;D Hehe Vegar - poenget mitt er bare at, joa, man kan jo få ett og annet knottstikk selv om man bruker middel mot det, men det er jo ikke helt verdens undergang akkurat, og ikke har jeg hørt noen som har dødd av det, eller fått varige psykiske skader heller  :) I hvert fall ikke som jeg har hørt om da.

Lenke til kommentar
Del på andre sider


×
×
  • Opprett ny...