Gå til innhold

En ny stang og en ny line.


Tom Syversen

Anbefalte innlegg

  • Svar 140
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Gjest Erik Eikre

Her er en snutt fra Rio som viser litt om hvordan et fluesnøre blir til.

Selfølgelig får vi ikke se selve ekstruderingen. ;D

Tom.

Selvfølgelig viser de ikke alt. De har konkurrenter også. Men selvsagt må det tolkes som om det er noe negativt som de må skjule for brukerne...  :rolleyes:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Faktum at det knapt eksisterer andre tråder om akuratt dette emnet på dette forum, bekrefter at de store massene ikke bryr seg nevneverdig.

For de aller fleste av oss FISKER, kasting er noe vi utfører for å gjøre dette. Men om man kaster med ett gram

eller to forskjell fra gang til gang er knekkende likegyldigt.

Casting folk kan styre med grammene sine og utføre sine "perry poke'r" eller "snapp" for seg selv, så kan alle vi andre klare oss med de knapt merkbare forskjellene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei,det er ikke slik Marius,om du kaster med et gram mer eller mindre er rett og slett ikke

knekkende likegyldig.Langt derifra.Veldig lang derifra.

Hvis du oppriktig mener det så har du antageligvis ikke kastet nok.

Vi snakker ikke om fisking her.

Vi snakker om opplevelse av det å kaste og hvis du mener det er knapt merkbart,

hvor mange snører og stenger av samme klasse har du kastet med siden du mener

at forskjellene ikke er merkbare?

Tom.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg skal være forsiktig med å skrive for lange innlegg fra telefon med mikromobildekning. Men synes Tom får mye per her. Jeg er fascinert av problemsstillingen. Kansje ikke like mye som Tom men.... Helt "kla.yurt morsomt å tenke på. Spesielt n år  ern i samme slengen hauser opp utstyr som man gjør. Likevel forstår jeg umuligheten i diskusjonen. Det blir som å å bli enig om været. Til slutt vil jeg slå fast to ting. 1) Jeg vet ikke hva ekskudering er. 2) Robban er usannsynlig ydmyk her. Han ee bedre til å binde fluer enn meg. Han er bedre til å hive liner utgjennom lufta enn meg. Hva mere er der da

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Erik Eikre

Jeg vet ikke hva ekskudering er.

Kommer av latin: extrudo -trudere -trusi -trusum som fritt oversatt betyr å dytte noe på, ut eller gjennom noe.

"Ekstrudering er en teknikk som brukes til å produsere plastprodukter, for eksempel lister, relinger, tetninger osv.

En ekstruderer transporterer og smelter plast i et støpeverktøy, en dyse, som bestemmer formen og tykkelsen på produktet. Produktet blir deretter avkjølt umiddelbart i vann eller med luft og kuttes i forhåndsbestemte lengder.

Ekstrudering er en helautomatisk prosess med stadige dimensjonskontroller og automatiske maskinjusteringer, som gjør produksjonen av produkter som enkle rør og stenger til ekstremt komplekse vindusprofiler mulig. Ekstrudering gjør det også mulig å produsere veldig store produkter, for eksempel rør med en diameter på 150 cm.

De fleste typer plast kan ekstruderes og det er mulig å bruke flere typer plast i samme produksjonsprosess. Dette kalles co-ekstrudering og brukes for eksempel til å produsere glasslister med integrerte tetningslister."

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Terje Refsahl

Jeg ønsker overhode ikke Tom ut av forumet. Der er fordi jeg tror du har mye å bidra med Tom, hvis du bare tok litt mer selvkritikk på måten du skriver innlegg og måten du fremstår på.

Mange av temaene du har deltatt i kunne ha vært veldig interessante men du klarer på en eller annen måte å fremstå kverrulerende litt for ofte. Det slår bare tilbake på deg selv.

Slutt å svare på spørsmål ved stille nye spørsmål, men svar heller på det folk spør deg om. Det er et mye bedre utgangspunkt for gode og interessante diskusjoner.

Terje

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du vet det Terje, når det gjelder mennesker med personlighetsforstyrrelser er de de siste til å erkjenne dette. Fyren er jo sprøyte gal.

Et lite tips Tom.

1. Lag dit eget forum.

2. Slett din konto her.

God påske.

Personlighetsforstyrrelse er en alvorlig type psykisk lidelse. Å Insinuere at Tom Syversen lider av dette er et ufint personangrep. Dette bør du holde deg for god til. Om dette er sjargongen her inne ja, da har jeg missforstått mye.

I fotballtrådene er derimot det meste lov Worldmaster :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det avhenger av forskjellen på dem.

Hvis du tror at alle XXD snøre er like så start med å måle og kaste med flere av dem

Den X files viben du føler er bærtur.

Leste du noe om det med ekstrudering og nøyaktighet når det gjelder snører,eller????;D

Har lest meg opp på luftfuktighetens innvirkning på denne prosessen, og det siste av alle mulige faktorer som har uteblitt fra å kunne støtte opp om teorien bak ekstruderingsprosessens anvendbarhet i det praktiske;

nemlig trykket...altså lufttrykket.

Nedslående resultater..dette ante jeg ikke Tom, meget interessante data.

Bør sjekkes!!

(I mellomtiden nyter jeg hvert sekund i uvitenhet om at andre har bedre utgaver enn meg i sine stenger eller liner- neppe..mine er definitivt best ;)..ihvertfall ser det slik ut fra mitt ståsted)...når det er sagt er detaljer meget viktig om man skal nyte fullt ut- eller kanskje ikke :-\ ???

Stig

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg holder meg stort sett unna disse trådene hvor herr Syversen er ivrig. Dette fordi jeg har hatt en diskusjon her inne tidligere ang. målinger. Følelsen av å bli fremstilt som uvitende og skal stilles til veggs med et bombardemang av spørsmål er ikke god.

Men skal gi Syversen rett i at det er forskjeller på produserte stenger og snører. Akkurat som det er forskjeller på alle andre produserte produkter i denne verden. Forskjellen ligger som regel i de toleransene produsenten setter for sine produkter og summen av disse. Jobber til daglig med måling og kvalitetskontroll ned på tusendelsmillimetere av mekaniske produkter og en produksjonstegning består gjerne av mange mål. Hvert enkelt mål på en  produksjonstegning har en +/- toleranse, og trekker du alle toleransene mot + på en del og mot - på den andre, kan det bli en ganske merkbar forskjell. Men ingen av dem er feil eller underkjent av den grunn.

Jo mindre toleransene i produksjonen er, jo dyrere blir det, sånn er det også ved produksjon av snører og stenger.

Men jeg er av den oppfattning at produksjonen av utstyr i dag er så bra at dette har helt ubetydelig betydning for 99,99 % av fluefiskere. Om du da ikke er fluefiskernes "Petter Nordtug" og skal ha ut de siste 6,8 centimeter ved kastebrygga.

Jeg ser på meg sjøl som en nerd når det gjelder dette med fluefiske og gleder meg over all den kunnskap jeg klarer å få. Jeg koser meg med å svinge stanga i elva, og blir kry og yr av glede når jeg klarer å lure akkurat den ørreten. Jeg drømmer meg vekk ved bindestikka gjennom vinteren og gleder meg sammen med fiskekompiser i peisetua eller ute ved elva. Men tallberegninger, målinger og ubetydelige teoretiske vurderinger vil aldri komme inn i mitt fluefiske, det ville drepe gleden for meg.

Kjell

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Faktum at det knapt eksisterer andre tråder om akuratt dette emnet på dette forum, bekrefter at de store massene ikke bryr seg nevneverdig.

For de aller fleste av oss FISKER, kasting er noe vi utfører for å gjøre dette. Men om man kaster med ett gram

eller to forskjell fra gang til gang er knekkende likegyldigt.

Casting folk kan styre med grammene sine og utføre sine "perry poke'r" eller "snapp" for seg selv, så kan alle vi andre klare oss med de knapt merkbare forskjellene.

En Casting-utøver vil aldri kaste en perry poke eller en snap-variant, dette så fremt han utfører en Casting-øvelse.

I en fiskesituasjon vil han derimot kunne gjøre det, fordi han vet hvor nyttig og effektivt det kan være å tilrettelegge for sitt fiske.

Fisket starter med kastet. De aller fleste varianter av fluekast jeg kjenner til, er laget for fiske. For tilrettelegginger, presentasjoner, vinklinger, moment, for fiske i vanskelige posisjoner, for ulike strøm- og vindforhold med mer. Fokus og trening på kastet gjør deg fleksibel. For meg er fluekastet mye mer enn bare å få ut flua. Kan jeg få den ut så effektivt og smertefritt som mulig, med minste mulige anstrengelse, så sier jeg gjerne ja takk, og kan konsentrere meg om fisket.

I tillegg til fiskegleden får jeg med meg kastegleden på kjøpet, til en bedre totalopplevelse.

Jan.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Erik Eikre

Er totalopplevelsen forbeholdt gode kastere? Neida, tror ikke det var det du mente. Noen er mer opptatt av å kaste enn andre og det spiller ingen rolle. Så lenge folk koser seg så er alt i orden.

Men jeg tror fortsatt at tyngden på snella har mer å si enn forskjellen mellom stenger i samme lengde, klasse, merke og modell. I alle fall av dagens stenger av noenlunde kvalitet. Dessuten hjelper det lite om man ikke kan fiske, men er helsikes god til å kaste. I alle fall ikke om man skal fiske på litt sær fisk. Da er det nok mer avgjørende med god strategi og kunnskap enn om stanga og snøret har avvik fra normen på +/- 0,1 eller deromkring. Det skader heller ikke å kunne kaste godt. Og det kan man vel med nesten hva som helst om teknikken er god nok? Spørsmålet er altså hvor mye man vil vektlegge det ene eller det andre. Men jeg tror vi forstår hverandre og forskjellig tilnærming er helt ok og vel så det.  :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men tallberegninger, målinger og ubetydelige teoretiske vurderinger vil aldri komme inn i mitt fluefiske, det ville drepe gleden for meg.

Kjell

Kan ikke annet enn si meg veldig enig i dette  :)

Det er helt utrolig hvilke momenter noen greier å dra inn i dette.

Syntes kastinga i seg selv er en veldig artig del av fluefiske jeg, men det får da være måte på føleri og leting etter uvesentlige ting.

Skulle jeg hengt meg opp i slike detaljer i hverdagen så ville jeg nok vært sperret inne på et polstret rom for lengst.

Får nesten lyst til å spørre Syversen hvordan han takler at et brød av samme type kan se anderledes ut fra dag til dag . . . Jada, det er helt uvesentlig for de aller fleste, akkurat som de mikroskopiske variasjonene innen produkter som snører og stenger av samme merke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er enig i kjell og lars sine innlegg..... TOTALT ENIG! Men......  Jeg synes likevel Tom skal få lov til å diskutere dette på en tråd også. Jeg er til og mee enig med yan i stedet er forskjeller. Ikke at det yar noen spesiel betydning. Men et likeverdig tema som brød og fotball er det. ( beklager ordfeil med liten mobil)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og dere fortsetter i samme løypa, ja god påske dere!

Fikk ikke folk med seg avstemningen som ble lagt ut her sent i ettermiddag?

Om Tom skulle kastes ut av FFS eller ikke og noe annet vås..

Jeg blir svett av voksne menn som holder på med slik mobbing, kun over noen meningforskjeller i noe så trivielt som fluefiske..

Ta dere nå en smule sammen!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vil vel i all min enkelhet påstå at fotballdiskusjoner under en fane som tydelig er merket OT, er litt mer normalt enn dette surret her. Get a Life. Husker for øvrig de kara i militæret som ikke var det spor interessert i fotball. Det var livlige festuser gitt. Herrejemini. :-)

Tapatalk

Lenke til kommentar
Del på andre sider


×
×
  • Opprett ny...