Jump to content
Sign in to follow this  
Terje Bendiksby

Euro nymfing?

Recommended Posts

Euro nymfing er område  jeg er jeg helt blank på. Har prøvd å lese meg opp på området , men vet ikke hva  om det gir resultater her hjemme. Egentlig  er jeg jakt på andres erfaringer. Om det er verdt å investere i eget utstyr ? Hvilke klasse og lengde på stanga passer best her hjemme? Alle tips mottas med takk.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kult! Det er fisk under vann!

Selv brukte jeg litt av sesongen på dette i fjor, og er ganske gira - og har brukt mye tid og litt penger på stæsj. For eksempel syns jeg filmene til Devin Olsen og Lance Egan - Modern Nymphing osv - var vel verdt en kikk. Teknikkene de beskriver fungerer helt greit her hjemme og. I sesongen 2019 landet jeg bl.a. harr på 750g og ørret på 500g på denne måten. På ingen måte kjempefisker, men akseptabelt den første sesongen syns jeg.

Det som tar mest tid for meg er kaste/fiske-teknikk og taktikk. Det er mye som skal falle på plass for å få et bra flyt, å se at nymfene er dypt nok - under hovedstrømmen, se takes, lede stanga i riktig hastighet foran sighteren, vinkel på sighteren.... kasteteknikk for forskjellige situasjoner... Its a new world out there.

Ett tema som har vært oppe ett annet sted her, er å starte med utstyret du har eller ikke. «Standard» konkurransestang er 10’ #3, som gir en meter lengre rekkevidde (trigonometri), mer tippetbeskyttelse og mindre vekt å holde på strak arm. Takes skal sees, ikke føles, så å «teste litt» med tørrfluestanga er mer enn innafor IMO.

For min del var det klart verdt det å kjøpe en ti fots treer. Blir nok flere stenger i samme «sjanger» - muligens en til allerede til våren... ::)

Vi har hatt noen tråder med tema som tangerer det siste året eller så, flere som er nysjerrig på disse tingene :)  Jeg har lagt til noen av disse under - det er nok flere og om du leter.

 

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 hours ago, simen corneliussen said:

Er absolutt en fordel med 10+ fot stang men tror som Rolv at å prøve seg med det du har er helt ok

Jeg euronymfa ørret i «pocketwater» senest i September med en nifots femmer (7-8 grader i vannet.) Fant et par ørreter der. Usikker på om jeg hadde sett flere fisk med tifoteren - lita elv, så rekkevidde var aldri virkelig prekært. Da jeg kom opp til flatere vann gjorde jeg «rent bord» med tørrflue, etter å ha bytta ut fra sighteren og ned med tippet (se fortomssystem-linken jeg posta over.)

For meg ble det veldig mye mer vann å fiske på, etter at jeg begynte med dette... :) Må bare tilpasse fisket og utstyret etter forholdene.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har brukt IKON Midge 10'2" #1/2 til harr oppimot kilo. Kjempegøy klasse for småfiskene. Men enig med andre her at det går greit å prøve med en nifoter for å finne ut av om dette er din ting. Personlig syntes jeg at det ble bortimot litt for enkelt å finne fisk med nymphing.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...