Jump to content
Sign in to follow this  
Terje Bendiksby

Kort anmeldelse av: Tying flies with CDC

Recommended Posts

Har skumlest og dypdykket litt i boka: Tying flies with CDC av Leon Links Det er ingen mastedont som Marc Petitjean sin bok på CDC, ei heller med omtale av  hans verktøy for binding. Boka inneholder beskrivelser av CDC fjærens første fluer på 1920-30 tallet.  Styrken i boka synes jeg er alle de spennende mønstrene fra forskjellige fluefiskere fra mange land med fine bilder . Absolutt noe nytt å lære her. Nytt for meg er det også at vingen ikke skal impregneres med CDC olje, men bare kroppen. At fluene presenter finere pga av materialet slik  det hevdes og at det krever litt omtanke for ikke drukne flue ved et nytt kast , viste jeg ikke. Egentlig mye lære, vil  en lære seg å binde CDC fluer. Er du virkelig hekta på CDC,  er nok Marc Petitjean bok CDC  som er  15 år nyere  og med 3000 bilder mer dyp pløyende. For meg klarer : "Tying flies with CDC" seg. At begge de nevnte forfatterne har et nærmest religiøst forhold til denne andefjæra er ikke vanskelig å lese. For meg som bare har lyst til å prøve CDC fjær, holder Tying flies with CDC av Leon Links mer enn nok, især hvis du i tillegg ser på alle de flotte fluene med video/bindebeskrivelse  som ligger ute på fluefiskesiden.no

Edited by Terje Bendiksby

Share this post


Link to post
Share on other sites

Enig Terje, links boka er mest hyggelig lesning om historie og noen av de som har påvirket bruken ved ulike typer bindeteknikker.

Petitjeans bok er litt av et verk men jeg synes det er endel snodig bruk av cdc der. Det er litt sånn at det skal være cdc i alle kroppsdeler for alle penga, den synes ikke jeg er helt optimat. Spes ikke på edel klekkere, nymfer etc...  Når man bruker utelukkende cdc så kan man risikere å gjøre flua granske lite bruksvennlig da cdc klistrer seg lett sammen når det blir vått. har man blanda inn litt hår eller syntet i visse deler av kroppen så kan flua bli langt mer trivelig å fiske med. F.eks CDC Myggen, kunne aldri tenke meg å lage den med vinge av cdc. Polygarnet gjør flua langt mer fiskevennlig og flyter ikke noe dårligere. Kropp av cdc på en slik flue blir også fort tykk. Det er litt av drawbacket på mygg og døgnfluer med kropp av cdc. Hjelper selvfølgelig mye å strippe ene halvdelen av fjæra før man surrer... En annen ting som er vanskelig med å gå all in cdc er farger på kropp, og en konstant tilgang til de man finner og konsekvent farging. Det er ikke alltid like lett. Og er man fersk og skal binde opp typ fluer for elva så er det ikke så mye referanser å finne til de insekter man ønsker å imitere typ Rhodani, Aurivillii, Dalecarlica, and so on..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...