Gå til innhold

Sjøørretfiske i sjøen


Toggi

Anbefalte innlegg

Ikke finn på å hør på Lars, han forteller skrøner ;D

Neida - gode tips  dette!

Skrøner!? Vil kalle det god googling! Sitter og googler opp fluefiske etter sjøørret og prøver så godt det er å overbevise folk om at jeg faktisk fisker med flue. Sjøl har jeg aldri tatt i et fluestang. Driver mest med tegnefiske etter krabbe på seinsommeren. I tillegg til et og annet garn som jeg setter i noen trange sund i Vestfold om våren, men det satt til side: Har hørt fluefiske er skikkelig kult!!!  8)

Skal faktisk vurdere å begynne med det! Noen som har tips til bra slukstang for fluefiske etter sjøørret??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Unknown User

Ja de der Sandefjordstipsen har man prøvd. Og herregud så bra det fungerer Lars. Sandefjordssuccess hver gang. Bare å kjøre på med int. mediate og middels store patter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du må slutte å ta med håv Fredrik!!  ;D

Nei, vinterfiske er dessverre akkurat slik. Går noen turer mellom hver gang man lander sølvtøy med mindre man har tilgang på isfritt brakkvann. Og brakkvann i seg selv er litt "fy fy" mtp. gytefisken. Men var hyggelig tur sist med bål og det hele! Greit å gå over litt nye plasser så vi har noe å se frem til når våren kommer  ;D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

;

Fisk med sluk. Er mer effektivt enn fluefiske, og dekker samtidig et større områ

Jeg fisker med begge deler jeg men har nå dilla på den nye guidine liene  :ostanga,er så kjedelig for de som står rundt når jeg drar inn fisk etter fisk med spinner skja mi ;D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Årets første!

Endelig litt mildvær. +4 grader og vind fra sør. Isen har smelta og endelig er det mulig å fiske på godplassene i litt ferskere vann.

Begynte med nyinnkjøpt Pattegrisen i rosa orginal versjon fra Danmark, etter å ha sett den i vannet har jeg ikke helt trua på denne flua. Etter en halvtime uten noe liv bytta jeg tilbake til godflua, en selvbunden hvit flue som likner en krysning av grå frede og wolly bugger i str. 8. Ser ut som noe levende snadder i vannet og den funker alltid :)

Etter nok en halvtime hugger det endelig, bare en meter fra beina. Fisken er tydelig litt sløva av kulda, etter noen minutter ligger den i håven. 1 kg, i fin form og blank. Tatt med hjem til middag :) Rød i kjøttet og full av tangkutling i magen. Tatt på grunt vann 1-2 meter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Etter en lang tørkeperiode dro undertegnede ut på sjøørrettur sammen med Sølvpilen i dag. Det var fin temperatur (3-4 grader), passelig klart/grumsete i vannet, og deilige små krusninger på overflaten. Alt lå til rette for en god tur, og for å blåse spenningen med en gang: Det ble det! :)

Etter 10 minutter hadde vi tatt hver vår fisk (1,1 kg og 1,5 kg), og resten av dagen gikk vi bare og koste oss. Totalt hadde vi 10-12 ørreter på fluene våre. Fem av dem kom helt opp i håven. Ingen av dem var under 1 kg. Den minste, som ble èn av totalt to matfisker, var (visstnok) 1058 gram.

Det skal dog sies at vi heller ikke fikk noen skikkelige rugger. Sølvpilen klarte nesten å lure en skikkelig bamse (estimert til 2,5-3 kg), men etter 3-4 gromme dunk så kvittet den seg med flua og vinket farvel. Dermed ble dagens største øyemålt inn til ca 1.5 kg, før den fikk svømme videre.

Sjøørreten vi fikk var relativt velfødde, og magene på de vi åpnet var fulle av kutlinger, samt en og annen reke. Best fiske hadde vi med flytesnøre og kutlingimitasjoner, men vi fikk også fisk på synk 3 og rosa reke.

En fin dag ble avsluttet med kaffe og gifler i bilen på vei hjem :)

post-3661-1394988518151_thumb.jpg

post-3661-13949885181745_thumb.jpg

post-3661-13949885184305_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for det, gutter! Det var en fin start på sjøørret-sesongen :)

grattis med kanonfangst! det er jaggu bra for denne tiden på året og være.

ikke for og drepe gledes stunden, men de ser usedvanlige brune ut....?

Det er slik sjøørret som lever i brune brakkvannspoller ser ut :) Den er brun i pelsen hele året, og får ikke den sølvblanke fargen som man ser på de ørretene som vandrer mer ute i de frie vannmassene. Det er en seiglivet myte at sjøørret som vandrer ut fra ferskvann blir sølvblanke etter en stund. Noen blir det, andre ikke. Det avhenger av hvor de velger å bosette seg :)

Personlig så synes jeg faktisk at disse rekespisende brakkvanns-ørretene er enda vakrere enn deres sølvblanke havvandrende brødre. Kvaliteten på kjøttet er også ofte helt ekstremt bra (se bilde)  :)

post-3661-13949885187696_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ahhh.

Endelig en tur med stanga igjen!

Kroppen har ikke vært helt i vater, for å si det pent, siden tidlig høst.

Men nesten plutselig, så er jeg omtrent i knallform igjen.

Så det var en glede å finne lurevika i Son-området isfritt i dag.

Sola viste seg, og det var en grei bris fra sør. Klart og fint vann.

Prøvde bl.a. med en Jiggy, grønn og hvit. Intermediate snøre. Sveipet over området.

Ingenting.

Men det gjorde meg nix&nothing.

Satt meg ned for en kopp kaffe. Selfølgelig hadde jeg glemt selve kaffen hjemme...

Men det er nå rart med det, selv da bare flirte jeg. Bare det å være ute i lufta, ved sjøen igjen holdt i massevis.

Prøvde synk, med reke, Frede, og loppe. Ikke liv.

Selv om mørket lurte seg innpå, og det ble litt guffent i vinden, så måtte jeg jo prøve litt til med intermediate-oppsettet. (Digg med to rigga stenger.)

Like før jeg ga meg isted, banka det til.

Bråstopp, ved meget hurtig inntrekk.

Oooog, så glapp det selvfølgelig.

Like blid koste jeg meg med kaffe fra nærmeste benser på veien hjem.

-For, fytterakkern så greit Livet blir når man sklir ut av sykdom man trodde var veldig alvorlig!

Nå satser jeg vilt på passe mildt vær fremover. Jeg skal denge på meg senebetennelse! Og nyyyyte....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...