Gå til innhold

Sjøørretfiske i sjøen


Toggi

Anbefalte innlegg

Marbakken har nå ved gjevne mellomrom kommet inn på denne for og skape diskusjoner og tildels krangling, dette har sjedd så lenge jeg kan huske. Hva som er meninga med det må gudene vite. Men at folk gang på gang går på limpinnen er en gåte for meg.

Fåreslår at vi holder minne om Toggi og hans tanke om denne tråden rein, og evnt lager egne tråder for vas.

+1

Som jeg også skrev tidligere.  <<l

Vi er på et diskusjonsforum, og her skal diskuteres... greit nok. Problemet er at det virker som om mange "tar av" på uenighet. Nordmenn generelt har kanskje litt høye tanker om seg og sitt? Ikke vet jeg, men det er oppfattelsen av oss ute i verden. Hadde de lest denne tråden og mange flere her inne på ffs hadde enhver tvil forsvunnet som dugg for solen :) Ydmykhet folkens... jeg vet det er vanskelig fremmedord og google er vår venn. Lykke til med diskusjonen videre fordi jeg vet den fortsetter da folk ikke evner å stoppe opp og tenke seg om. Ta et skritt tilbake, og diskuter på saklige grunnlag, med rasjonell/gjennomtenkt argumentasjon. NEI er aldri et argument.

Just my 2 cents

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har fisket litt med noen dyktige danske fluefiskere,og kan ikke påstå vi ligger noe bak de..

Verken på fluebinding,kasting eller fisket generelt. Tror vi har ganske så like meninger på de fleste områder..mange danske liker faktisk å bruke tradisjonelle fluer,som typ polar magnus\juletreet\omøbørsten..

Om man er en dyktig fluefisker er ikke kun basert på hvor store og blanke fisker man får.

Tar man feks Bornholm turen med Runar ,så kan man vel ikke påstå at den gjengen fisker dårligere eller får mindre fisk enn danske\svenske\tyske fiskere ..

Alle land har vel sine personligheter...

Og enig med Juhani om at ting tar av..hehe... mange her med sterke meninger,men sjøørretfiske er tross alt ikke rakettforskning.. lett for å overanalysere fisket..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Synkeliner er bedre i vind, drar ned lette fluer så de kan stripper raskerer og man slipper å blye fluer.

Synkeliner lar deg enkelt vippe flue under den harde kalde strømmen.

Synkeliner er gøyere å kaste med.

Synkeliner GIR deg mye mer tro på flua når man fisker på dype skrenter.

Det sier seg selv av synkeliner gir mer fisk, bare se på effekten på andre arter som lyr tosk og HA

Sjøørreten er mer villig på flyt enn nevnte, men de store fiskene er gjerne dypere og lar seg ikke lokke til å ta i toppen

Sveinroar og Juhani......: Love ya! ;) Keep up the ignorance alive and strong..

Jeg fisker med dansker og tyskere og har guidet noen, der IKKE noe bedre....

Hvorfor tror dere de er så mye bedre.

Det er jo her naturen og fisken er, mye destruert natur og mye sjøørreten i danmark er satt ut direkte på kysten....I norge er det kun naturlig og bestandene består ikke av store stimer med oppdrettsfisk.

Jeg møter mange dansker i løpet av en sommer, de får på langt nær så mye sjøørret som jeg selv fanger.....De er helt gale når de kommer til norge....

De får store fisker på kysten, men i antall er det gjerne bedre her i Norge.....Bornholm er helt unikt dog.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sant det marbakken... mange som har mye matnyttig her inne:) Men vært mye piss i det siste,men virker som vi har kommet videre... litt sunn diskusjon er bra,men å rakke ned på folk er unødvendig.. slikt har man pm for. Hvis man ikke kun er ute etter å henge folk ut på forumet da?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke langt fra, sjøørreten har jeg taket på.

Hvis dere ikke bare driver å janter så er det noe matnyttig i mine innlegg også.....

Herlig beskjedenhet det der :)

Kanskje jeg skulle invitere meg selv med på SØ tur i forbindelse med 5er cupen i Kr. Sand i vinter ;)

Grunde

Sendt fra en gammel skrammel av en mobil...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jepp, Sørlandet lyder bra, og da får vi brukt sjøørretfiskerens viktigste redskap: Bilen!

PS! Ikke bli sinte nå, opplever nemlig de fleste sjøørretfiskere som veldig hårsåre, når man forsøker å borre litt i hva som egentlig er koden. Men det var på rett plass til rett tid, var det ikke. Det er i hvert fall min erfaring. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om man tenker seg litt om så er det ingen aspekter ved sjøfiske med flue som er utviklet i Norge av nordmenn.

Kabbe er en pioner på fluefiske etter havabbor i Norge, den skal han få :)

Men ellers så er det ikke en eneste flue som er utviklet i Norge, ingen teknikker for sjøfiske.

Vi kan tro vi har vært med, men sannheten er at vi har ikke bidratt med noe.

Hadde det ikke vært for britiske, amerikanske og danske kystfiskere.

Så hadde vi nok stått på hvert vårt nes med Verre Enn Minken og i beste fall Olsen..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå kjenner jeg ikke historien til norske sjøørretfluer,men det gjør jo Tony...

Mener å huske en Erling Olsen som var opphavsmann til en å annen flue? Og at norske fluefiskere ikke har oppfunnet hjulet på nytt,betyr jo ikke at de ikke er dyktige..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er ikke så sikker på at avstanden er så stor lenger, for 5-6 år siden, ja sannsynligvis. Man skal ikke gjøre ting vanskeligere enn de er. Pål vil klart få mer fisk i Sandebukta, Marbakken i Mandal, Tony på Jeløya, Stig i Bergen, enn en danske fra Fyn som fisker første gang på nevnte områder. Drar de samme personene ned til Fyn for første gang vil dansken dra det lengste strået.  Utgangspunktet for all sjøørret fiske i sjøen er lokalkunnskap. En nybegynner, uansett nasjonalitet, kan ha flaks på sin første tur til sjøen, men i det store løp er det lokalkunnskap som gir mest fisk i lengden. Når sjøørreten er der og hvorfor er viktigere enn flue mønsteret og om det er flyt eller I line, i hvert fall når vi snakker gruntvannsfiske.

Joda, som Nox sier, vi fisket skjorta av danske sjøørret fiskere på Bornholm sist. De sa til og med at vi snakket usant om antallet, vi fikk for mange. Noen dansker lusket rundt vegg hjørnene på Verona da vi hadde rådsmøte om neste dags fiske. Da er det godt å være norsk i Danmark.

Hadde jeg bodd i Danmark og fisket de langgrunne sjøørret stedene eller hadde Østersjøen på utsida stuedøra ville jeg nok vurdert klump. Av de danske kystfiskere, bruker sannsynligvis 87,9 % av de klump. Det betyr ikke at de automatisk er så dyktige, men områdene de fisker over er så ulikt Norge. De har behov for å kaste lengre pga sin biotop. Av de sjøørretene jeg får i Norge vil jeg si at så mange som 80% tar flua 18 meter og nærmere. Det er min erfaring på mine områder. Så derfor trives jeg best med WF liner, har alltid med flyt og synk 1. Det kalde vinterfiske med hurtigsynk er jeg ikke så gira på lenger. Derfor har danske butikker metervis med klumper mens norske butikker har det motsatte.

Runar Kabbe

Nordisk Fiskeutstyr

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mye sant i det du skriver Tony, lite revolusjonerende som har skjedd. Mange som tar på seg kred for fluer som egentlig er varianter av allerede eksisterende fluer. Dette gjelder også teknikker.

En av få som virkelig prøvde og utvikle var Toggi som brukte utrulig mange timer på å finne ut av sjøørretens meny og levesteder. Når alle andre fiskere dro hjem sto Toggi der fortsatt i -12 i, i bekmørkre, i tre timer eksta. Ikke for å få mest mulig fisk, men for å finne ut at det gikk ann, og for å berike denne "bloggen" eller tråden om du vil.

Bare noen yderst få andre som har bidratt av ERFARING og ikke ting di har lest seg opp på.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Marbakken. Håper du er så flink som du sier du er ellers har du driti deg både vannrett og loddrett ut:)

Du minner om en slukfisker jeg kjenner. Han er verdensmester på nett om sjøørretfiske. Vel å bra det men når jeg fisket med han en gang var han svært så ydmyk å spurte å grov om slukvalg å diverse. Splittet personelighet tenkte jeg. Etter dette har han fortsatt å være like mye verdensmester på nett. Så nå blir alt det han skriver veldig komisk å tar ikke fyren så seriøst. Han skal til å med lære fluefiskere å fiske med flue:) LoL:)

Når det er sagt. Å være eplekjekk er gøy en gang i blandt. Er det selv også. Men når det blir en trend blir det latterlig. Spesielt hvis det ikke kan "backes" opp av andre. Hvis det bare er deg selv som mener at du er supergod så tyder det litt på mangel av selvinnsikt:)

Kudos til deg hvis du er så god som du sier;)

Jeg mener at man kan se filmen til Runar Kabbe. Hvis man bruker infoen man får i denne filmen så lærer man resten selv etterhvert.

Sjøørretfiske er ikke hjernekirurgi folkens:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det EN art som er vanskeligere enn sjøørreten så er det sapiens! Virker som sjøørretfiske er noe man må gjøre vanskeligere jo mer man har holdt på med det.. Fisket i seg selv er ikke vanskelig nok, la oss lage utfordringer i utfordringen!

Den dagen veien til hytta blir så kjedelig at jeg må ta omveier så driter jeg i å dra dit.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

dette som runar nevner med lokalkunnskap er noe jeg mener er hovednøkkelen til god utelling eller utelling i det hele tatt om forholdene er vannskelig. har nevnt dette mange ganger selv og jeg har oppsøkt mange av plassene jeg fisker på gjerne når vannet er uhyret lavt og det er is. da får man ofte en AHA opplevelse hva det gjelder badekar, steiner og høl. dette igjen gjør det enklere å se for seg strøm kanter og oppholds plasser for fisken.

etterhvert vil man jo også lære seg lese plassene man kommer til.

bio top messig er det rimelig likt syd i vestfold som mange av plassene i danmark (en del av plassene..) og ut fra hva jeg leser fra f.eks fisk & fri fisker flere av oss fra vestfold rimelig likt og har gjort dette i gode 10 år.

nattfiske: min erfaring er at nattfiske sommer tid på bleike er det foam fluer el sigar fluer, laaang fortom og flyt som gjelder. dette uten inntrekks stop i det hele tatt. gjevne rolige inntrekk med begge hendene.

nattfiske under forhold med litt vind/bølger er det for min del sorte store fluer, gjerne en muddler varaint som skyver en del vann eller en zonker med oversized vinge i god fart. her bruker jeg synk 1 eller intermidiate. lang fortom her også.

forøvrig fisker jeg natt fra mai til aug. morningen nå rett, dvs timen før solen er oppe kan ofte også gi gode resultater.

kult med litt info fra tyskland grunde!  

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men er klar for et sørlandstreff ,så vi kan få testet områdene dine marb..

Heisan,

Kunne vært moro med en helg på Sørlandet og fisket. Nye områder er alltid moro prøve.

Til våre en gang?

Jeg og et par andre fra saltflue er helt sikkert med! moro med nye plasser og like skakk kjørte mennesker!  ;D ;D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Pål Andersen

Tony: selv om du ikke har fått med deg teknikker og fluer utviklet i Norge, betyr det ikke at det ikke finnes mange eksempler på det motsatte. Når jeg starta sjøfiske på 80 tallet så var det ikke en kjeft fra Danmark, Sverige eller Baltikum som noen hadde hørt spesielt om. Men dynamittstreameren til Krogvold hadde vi hørt om. Det samme med Heggeli. Wooly Bugger og muddler minnow. Ikke norske mønstre, men disse var aldri tiltenkt saltvannsfiske. Marfloimitasjoner fra Erling var det plenty av. Gamle mønstre også. Leste litteratur fra 40 og 50 tallet om fluefiske etter ørret på sjøen. Vaka gjorde disse fiskene også... Maur, stankelbein, mygg osv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå kjenner jeg ikke historien til norske sjøørretfluer,men det gjør jo Tony...

Mener å huske en Erling Olsen som var opphavsmann til en å annen flue? Og at norske fluefiskere ikke har oppfunnet hjulet på nytt,betyr jo ikke at de ikke er dyktige..

Jo jeg kjenner den svært godt nox, jeg har fulgt med og fisket flue i saltvann etter sjøørret siden tidlig på åtti-tallet.

Har alltid likt sjøfiske med flue best, og de siste 15 år har jeg utelukket fisket saltvann med flue, noen turer andre stede blir det jo. Men det gir meg ikke stort. Jeg vil ikke bevise noen som helst dyktighet med å nevne det, for antall år betyr ikke så mye i den forstand. Men ja jeg kjenner den norske saltvanns historien godt.

Og nå trenger ikke alle dere andre å ramse opp hvor lenge dere har fisket, for det er ingen konkurranse.

Det jeg vil frem til er at vi ikke klarer å være konstruktive nok for å bli en samlet nasjon som kan bidra med nytenkninger i forhold til fiske i saltvann. Fordi vi liker best å fiske som alle andre, bruke samme fluer og liner som alltid har virket.

Joda det virker, men da går vi også glipp av gleden ved å finne noen ny teknikker, fluer etc.

Som kanskje virker enda bedre!

Og det er ingen nytenkning i å legge inn en ekstra farge dubbing i f.eks Runars CdC reke. Eller andre gode velprøvde mønstre.. Eller lage en hvit Pattegris når originalen er salmon.

Det er en tankegang jeg gjerne vil ikke skal gjelde oss, og jeg sier oss for jeg regner ikke meg selv som stort bedre.

Jeg sier ikke at dere ikke er dyktige fiskere, for det syns jeg dere er.

Og jeg har vært så heldig å fisket med flere av dere :)

Men når marbakken f.eks kommer med tips om teknikker som dere andre ikke har tro på, så blir han filleristet for det.. Typisk norsk, og derfor er vi ikke kommet like langt som andre land..

Det er slike holdninger som går på egen suverenitet jeg vil har en endring på.

Riktig nok så er ofte marbakken sine innlegg ganske småkvalme, og pytt det tåler du godt å høre.

Men jeg er ikke i tvil om at mye av det virker, og han vet hva han snakker om..

Tankene er jo ofte svært gode om man ser litt forbi hans noe sære måte å legge ting frem på!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...