Gå til innhold

Fluefiske i Gudbrandsdalslågen


Anbefalte innlegg

  • Svar 613
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • 5 uker senere...

ser det er spådd regn og skikkelig drittvær i morgen, lenge siden jeg har vært i sone 5 nu, men min erfaring er att møkkavær der oppe er en fiasko, vindutsatt der oppe :-( på slike dager har jeg heller dratt ned i sone 4 , baksia mellom kvam og vinstra, og hatt kanonfiske, senest her om dagen ...perfekt vannstand der nå og ligger lunere til for vinden :-)  bra strl på harr og ørret :-) pass på og ha små oliven parachutes i boksen ;-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 8 måneder senere...

Hvordan er det oppover i lågen om dagen? Skal en tur oppover til helgen, men ser jo det er meldt fryktelig mye regn denne uken. Regner da med at det er flomtilstander, og fryktelig høy vannføring?

Er det noen steder man kan dra hvor det er brukbart selv med høy vannføring? Feks å kjøre oppover til sone 6 og 7?

MVH

Thomas

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er redd jeg må skuffe deg - kjørte der sist helg og elva var svær og farget helt til Lora sist søndag - det kunne kanskje fiskes dypt de øverste delene hvis man var desperat, men er redd relativt høye temperaturer kombinert med nedbør inneværende uke vil gjøre forholdene enda verre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så dumt! Jeg skal jo oppover, så fiske må jeg jo. Men får prøve andre steder enn lågen da kanskje. Er jo noen småelver og vann oppi fjellsidene også.

Noen som har noen brukbare alternativer når man først skal være en langhelg på Vinstra? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei,

Om du skal være på Vinstra i helga har du fantastiske muligheter til å fiske i Slangen (Skåbu). Kun et godt Speykast unna.  :)

Der har du to elver som møtes. Utrolig nydelig natur samt meget pen ørret der. Siden Lågen er stor og lite fiskbar nå, (som jeg har fått beskjed om), hadde jeg helt klart tatt turen dit.

Kommer med mere info ang. Lågen, så fort jeg har kommet meg til Norge og tatt de første kastene.

Lykke til!  :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei igjen.

Der du nevner hvor Vinstraelva møter Slangen er det flere fine plasser på begge sider av elvene, samt om du tar bilen og kjører over brua, ta til høyre ved krysset noen hundre meter etter brua. Kjør innover til du har passert vannet og kraftområdet. Der finner du en fin parkeringsplass rett ved elva. Fisk deg nedover elva fra der og til innoset.

Har opplevd mye klekking og stor fin ørret der.

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Husflua: Ja, har såvidt vært borti der en gang. Men med dårlige resultater. Det var ganske seint i høst. Det var kaldt og dårlig vær, så orket ikke prøve veldig lenge.

Sjølvaste: Jeg har jo enda ikke fått en eneste harr i lågen! Skal du holde harrkurs til helgen? ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hallo Thomaso,

Om ikke Sjølvaste Harrkongen har mulighet til å holde Harrkurs for deg denne helga, og du skal oppover i Dalen flere turer denne sesongen, kan jeg ta på meg denne jobben så fort jeg er på plass.  :) :) :)

Har du ikke fått en eneste Harr i Lågen ennå, skal jeg ta deg med på plasser hvor det står tett i tett med pen, stooor Harr, du kan leke deg med.

Kan vel gi deg mitt ord på at den drømmen skal bli oppfylt. No problem man!

Lenke til kommentar
Del på andre sider


×
×
  • Opprett ny...