Gå til innhold

Turmattips


Ruffen

Anbefalte innlegg

  • Svar 116
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Mest aktive i denne tråden

Postede bilder

Gjest Per Moen

når det gjelder denne turmaten......er det for tur hvor man måe må bære med seg maten i timesvis eller på en kvelstur eller på camping?

 

Det är väll turmat generelt kvällstur eller ukestur bara man slipper

real turmat och liknande.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Joda Knut Are, næringsrikt er det men fy faen så jævli vondt det er etter ei uke eller to i bushen

 

ja jeg vil nok anbefale kun for kortere turer eller ihvertfall ikke hver dag... ta med litt marsipan som reserve  ;)

selv pleier jeg å få fisk og da er det bare smør og krydder som holder. litt ris er selvfølgelig fint hvis man har plass. og purreløk hvis man har enda mere plass .

eller en kokk som brimi hvis du er med gutta på tur ;D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 7 måneder senere...

Jeg får bidra i denne tråden med en omelett.

Ferske råvarer er ikke alltid like lett å holde ferske på tur, derfor er det OK å velge noe som tåler å ligge litt utenfor kjøleskapets rekkevidde.

Here we go:

Champigon - tilbehør

Fersk champigon, skivet og stekt i tørr panne.

Tilsett litt smør ved slutten av steketid.

Saus (blandes ferdig på liten flaske hjemme). Består av:

Worshester-, Kikkoman soya- og Østerssaus

Disse 3 sausene ristes godt sammen på flaske og helles over soppen etter at den er ferdig stekt.

Omelett

Egg

Baconost

Gressløk

Pepper

Salt

Vann (evt. fløteskvett hvis du er på korttur)

Toppes med ferdig skivet ost og stekes på forsiktig varme med lokk til osten smelter.

Server omelett med sopp!

Voila :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 år senere...

Noen som har noe fint å legge ut i denne gamle tråden?

Jeg vil nevne en ting.

"Oppspritet potetmos"

Kok mosen som det står på pakka med litt hønsebuljong i vannet.

Når mosen er ferdig rører du inn en klatt smør og en klatt baconost (tube) pluss en god dasj pepper.

Rør også inn litt stekt bacon og litt løk. Du trenger ikke mye av dette.  Si en spiseskje.

Tar du den helt ut har du kansje igjen en liten pølsestubb i fra et tidligere måltid og har i.

Her er det ikke mye vekt ute å går og så utrolig godt :)

Passer til fisk og kjøtt og som eget måltid.

Prøv hjemme og se :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen som har noe fint å legge ut i denne gamle tråden?

Jeg vil nevne en ting.

"Oppspritet potetmos"

Kok mosen som det står på pakka med litt hønsebuljong i vannet.

Når mosen er ferdig rører du inn en klatt smør og en klatt baconost (tube) pluss en god dasj pepper.

Rør også inn litt stekt bacon og litt løk. Du trenger ikke mye av dette.  Si en spiseskje.

Tar du den helt ut har du kansje igjen en liten pølsestubb i fra et tidligere måltid og har i.

Her er det ikke mye vekt ute å går og så utrolig godt :)

Passer til fisk og kjøtt og som eget måltid.

Prøv hjemme og se :)

Hørte jeg "suppe på en spiker"?  Uansett - hørtes veldig godt ut - skal testes!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 år senere...

Kom over denne tråden. Må bare nevne en ting jeg hørte i fra Gisle.

Lag brøddeig og hev i teltet. Ha en gryte med lokk du ikke er så redd for i bålet med et lag grus/småstein og en flat Stein på toppen av grusen. La dette bli glovarmt. Lag rundstykker og stek et om gangen oppå den flate stene under lokk.

Blir helt sykt bra. Jeg kastet bitte litt vann i for å få damp. Bare tull! Gryta sprakk og de ble like sprø uten å gjøre dette.

Fy søren for en høydare etter noen dager uten ferskt brød.

Har bilde ett eller annet sted. Skal legge ut en dag hvis jeg husker det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

Kom over denne tråden. Må bare nevne en ting jeg hørte i fra Gisle.

Lag brøddeig og hev i teltet. Ha en gryte med lokk du ikke er så redd for i bålet med et lag grus/småstein og en flat Stein på toppen av grusen. La dette bli glovarmt. Lag rundstykker og stek et om gangen oppå den flate stene under lokk.

Blir helt sykt bra. Jeg kastet bitte litt vann i for å få damp. Bare tull! Gryta sprakk og de ble like sprø uten å gjøre dette.

Fy søren for en høydare etter noen dager uten ferskt brød.

Har bilde ett eller annet sted. Skal legge ut en dag hvis jeg husker det.

Slik?

post-2400-13949896529843_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hadde med couscous for første gang i sommer. Kjøpte COOP sin.

1,5 dl i skålen. Kokende vann over. Ligge under lokk i minst 5 minutter.

Kan spises sammen med det meste. Også god kald = "salat".

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kom over denne tråden. Må bare nevne en ting jeg hørte i fra Gisle.

Lag brøddeig og hev i teltet. Ha en gryte med lokk du ikke er så redd for i bålet med et lag grus/småstein og en flat Stein på toppen av grusen. La dette bli glovarmt. Lag rundstykker og stek et om gangen oppå den flate stene under lokk.

Blir helt sykt bra. Jeg kastet bitte litt vann i for å få damp. Bare tull! Gryta sprakk og de ble like sprø uten å gjøre dette.

Fy søren for en høydare etter noen dager uten ferskt brød.

Har bilde ett eller annet sted. Skal legge ut en dag hvis jeg husker det.

Slik?

Så fin ut den ja.

Lenke til kommentar
Del på andre sider


×
×
  • Opprett ny...