Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Ruffen

    Ruffen

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      8

    • Innlegg

      11 582


  2. simen corneliussen

    simen corneliussen

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      7

    • Innlegg

      509


  3. -Lars-

    -Lars-

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      5

    • Innlegg

      10 780


  4. Håvard Åsbø

    Håvard Åsbø

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      4

    • Innlegg

      653


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 17. mai 2016 i alle områder

  1. Det ble 17.mai fisk i år også. Den ene sto godt synlig på 1 meters dyp og rotet i bunnen. Plutselig snudde den og gikk opp for å ta noe på overflaten. Så skle den ned og litt lenger ut så jeg akkurat klarte i vippe ut flua rett bak den. Et micronøkk i flua og den steg og tok flua hardt! Skikkelig visuelt tørrfluefiske i liten myrputt[emoji3] Gratuler med dagen[emoji41] Sent from my iPhone using Tapatalk
    7 poeng
  2. Gratulerer med dagen! (Rødt, hvitt og eh, blue dun... Høyst uhøytidelig)
    4 poeng
  3. Samme her, er noe magisk over 17.Mai fisk . Jeg var heldig å fant en fisk som gikk og tok noen Marginata nymfer inntil ett skjær som lå i le for vinden. Første kastet havnet oppå skjæret, neste landet helt inntil og fisken tok med en gang. Feit deilig markafisk som senket skuldrene i dag. Marka er digg om dagen , tross jævla vinden
    3 poeng
  4. Enig, slik har det vært i alle vann her også en god stund, besøkte flere vann i går. Det som overrasket meg var at det vannet som var mest vindutsatt, kaldt og jævlig hadde suppe med puppeskall innmed land når vi kom frem. Kom til slutten av den villeste myggklekking jeg har sett. Det ble myggfiske, og fisk.
    3 poeng
  5. Ja, du snakker Lars......Først en uke med tropevarme og brennende sol og så en laaaang helg med mer sol og i tillegg en isende nordavind. Verre kan det knapt bli for en stillevannsfisker. Lufta er så tørr at selv fjærmyggen sliter på kveldstid. Nå må vi ha mer fuktighet i lufta!
    2 poeng
  6. Har vært ute og prøvd dette såkalte stillevannsfisket et par turer nå i helga, men kan ikke si det var mye som minnet om stille vann ! Det har altså blåst noe så inn i helvete, at selv den mest bortgjemte vik har hatt skumhvite bølgetopper. Blir ikke mye myggfiske av slikt . . . Typisk, når man endelig har ei langhelg i "prime time", så blåser det hele bort. Og vi snakker iskald nordavind, så det var frem med vinterbekledning igjen, etter noen dager med tropevarme.
    2 poeng
  7. Årets første stillevanntur i år var preget av mye snø. Ikke uvanlig når vi er på noen høydemeter det, men litt spiker'n i kista for å komme seg ut. Det blir jo ikke fisk av å sitte hjemme heller, så tur ble det. At det er glatt på snøen, og at vadejakka hadde krympet fra året før blir bare humor Ingen skal komme å fortelle meg at øl, fluebinding og Hva hører du på nå har noe med saken å gjøre Det ble mye speiding etter vak, men ......... Dette visste vi jo egentlig at var et skudd i blinde. Har jo sitti sånn noen ganger før kan man si. Fy faen å kaldt det var. Man må ha en god fiskekompis for å finne mot når det er slik Men det er noen sikre vårtegn som indikerer at det er liv laga. Den fantastiske frosken har en magisk evne til å vise de som følger med hvem viker som er lurest å bruke tid på så tidlig. Kan avsløre med engang at tørrstanga ikke ble forsøkt rigget engang, men den var med he he he. Oppskriften var nok engang synkeline og litt iherdig denging i brisen. Bris er fint Det ble en knallfisk og livet er egentlig helt på topp da. Noen ganger blir det belønning også. Godzonker'n leverte nok en "senke skuldra" fisk og livet er herlig .
    2 poeng
  8. Hvor viktig er friluftslivet for dere i denne hobbyen? Det er ikke et retorisk spørsmål med noe agenda. Noen liker seg best på hotell mens andre liker seg best i telt. Jeg er definitivt i den siste kategorien. Jeg liker veldig godt et litt konfertabelt friluftsliv det innrømmer jeg glatt. Jeg må ikke gå tusen mil og leve på maur og biller. Kano synes jeg er helt supert. Skulle egentlig i skogen i dag og telte men så gikk ikke det. Det er noe fortryllende med et godt bål. Hvordan er det med dere?
    1 poeng
  9. For meg er friluftslivet fiskinga. Dvs jeg definerer det først som en skikkelig fisketur når jeg ligger over. Elsker å ligge i telt med alt positivt og negativt som følger med. Erfaringene opp gjennom årene gjør de negative sidene mindre og mindre. spesielt pga bedre utstyr etter man har fått bedre prioritering og råd. Kom hjem fra telttur i skogen som har vart siden fredag nå , og har en deilig ro i kroppen. Fått noen fine fisk, men like digg er det å ha hørt Orrfugl sitte å spille i treet over Lavvo kl 4 om morgenen. Se og ikke minst hørt Storlom skrike sine syke og litt skumle hyl på kvelden. Lyden av primus og morgenkaffe i soveposen. Få med seg de første Marginata som dukket opp kl 0730 når det var vindstille(da hadde man vært i bilen hvis det var dagstur) . Optimismen om morgendagens forhold (fordi man ikke har dekning og kan sjekke yr) osv........
    1 poeng
  10. Åpnet sesongen 2016 med den lille krabaten her!
    1 poeng
  11. "Hjelp meg å hjelpe deg." Det blir fort en klassiker! For ordens skyld: Jeg håper de klarer seg og ikke går konk.
    1 poeng
  12. En aldeles utmerket ide
    1 poeng
  13. Det gjør den helt klart, jeg vil f.eks ikke ha for tynn runningline slik at mending blir noe kødd under elvefiske.. Jeg er mer typen som tester ting i praksis Tom og ser og føler hvordan ting fungerer. Om det er 0,02mm her eller der blåser jeg i. Jeg bruker ikke tid på å sitte med micrometer eller skyvelær.. Det er andre hos oss som har denne type kommunikasjon med fabrikken. Jeg er "feltmann".
    1 poeng
  14. Diameteren på linene har jeg ikke målt, det er ikke sånt jeg bryr meg så mye om når jeg tester liner eller fisker med dem. Jeg er mer opptatt av hvordan de er å kaste med og oppførsel i lufta etc. Nei de er ikke lettere, det er annen type coating som sørger for dette. Flyteegenskaper handler også om kjemi.
    1 poeng
  15. Liker godt å ligge i telt, men steike å deilig det er med en uke på hytten og. Mat i kjøleskapet, tørre sokker og fotball på TV om kvelden. Ja takk, begge deler.
    1 poeng
  16. Friluftslivet i fluefiskehobbyen er veldig viktig for meg. Stillheten som skogen gir, luktene som tørr eller vått mark sprer, utsikten på fjellvidda, friskt vann i bekken, fugler som synger og gleden av å finne en god plass til campen. Tror jeg kjenner mest ro i sjela når jeg er alene ved et skogsvann på vårparten når dagen går mot kveld, svarttrosten spiller opp til dans og ørreten vaker rolig etter klekkende fjærmygg. Man behøver ikke å bevege seg så utrolig langt for å kjenne litt på villmarka. Jeg behøver heller ikke overnatte ute for å oppleve stillheten. Jeg kan godt ha vært ute en hel dag og kjenne at jeg har vært skikkelig ute. Da gjerne med litt såre skuldre etter ryggsekken og trøtte bein etter lang marsj.
    1 poeng
  17. Høres kjent ut. Det krever nok en del lokal kunnskap om vannene man skal sette fisk i etter min mening. Blir fort for mye fisk hvis noen har tatt på seg litt for mye å holde styr på. Så blir det en ond sirkel. Folk gidder ikke å fiske der fordi fisken er av dårlig kvalitet. Fisken reproduserer og mye mer en hva man trodde før. Det skal ikke mye til før det produseres yngel. Å sette ut store fisk i slike vann har jeg liten tro på. Slike vann er vel ofte kraftig nedbeitet. Utfisking må til. Det virker på meg som at ørretens evne til å regulere sin egen bestand via predasjon er ganske overdrevet. Hva mener dere om det?
    1 poeng
  18. Ubrukt Loop Multi float #6 line 250 Kr Ubrukt Loop Multi Intermediate line #6 line 250 Kr PM! Bilder sendes mail ell tlf nr SOLGT!
    1 poeng
  19. Hå-hå . . . Akkurat det har jeg sett for meg, også :-)Med litt godvilje så minner disse greiene om et enormt kvinnelig kjønnsorgan i oppblåst tilstand, og man får dem også i rosa . . . Hvem ville ikke ligget godt i en slik ? :-) Neste tur vi får til sammen er disse obligatoriske, Frode ! Du må antakelig ha to, for disse er ikke mer enn 2 meter lange, og da får ikke du plass til mer enn ryggen ;-) Men ja, bål ved ei nydelig elv, eller et vann inne på vidda er magisk, og der savner man ikke hytte eller hotell. Eneste aberet med telt er egentlig om det blir pøsregn over tid, og man ikke får tørket noe som helst. Forsåvidt mer behagelig å våkne fyllesyk i ei seng enn i telt, men dette styrer man til en viss grad selv .
    1 poeng
  20. Jeg teltet sist helg litt oppi landet her sammen med noen svært trivelige karer. Jeg tror jeg sov bedre en jeg har gjort på flere måneder. Jeg kjører eget telt. Sånn må det være. Eller jeg sov en natt i lavo med en annen. Men generelt vil jeg ha eget telt. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal si det uten at folk tror jeg driver å skal disse noe men jeg setter mer pris på å krype ned i en deilig sovepose å kjenne varmen bre seg i kroppen en å ligge i ei seng på et fint hotell. Det er noe med sitt eget lille rede. Har nyrik familie som skryter fælt av gullkraner på luksushotell i Dubai. For dem var det en stor opplevelse og det skal jeg respektere men for meg er det rene brekningsmiddelet. Jeg trivdes veldig godt forann et bål med litt god mat i grytene, gjerne litt godt i koppen etter en dag med fiske. Jeg ble tatt med ei uke eller mer på telttur med min bestefar i fra jeg var fem år. Det har nok satt sine spor tenker jeg, Ligge i teltet å høre på lomen-orrfuglen eller rypesteggen er magisk. Virkelig magisk. Jeg er blitt mindre glad i å vandre uten at det innebærer fiske. Hehe litt småfeit med årene har nok og gjort sitt. Jeg liker veldig godt kanotur. Hytte er trivelig det men liker best telt. Kommer an på. Hovedturen i år blir i kano så vi har planlagt hver våres telt og en lavo som felles stue. Da snakker man luksus. Masse god mat og god vin på kvelden med bål,og fiske på dagen. Langt fra folk. Kan ikke tenke meg bedre ferie.
    1 poeng
  21. Jeg liker komforten med å være på tur. Har ingen trang til å være Lars Monsen, men setter pris på den delen også. Tid og muligheter setter også sine grenser for min del. Men i morra drar jeg alene avgårde for å kose meg litt. Har ikke gjort det på mange, mange år . Kanskje det kan være litt godt for sjelen også. Takk for insp til det Ruffman ;) Er snart ferdigpakket her jeg sitter, litt guttaktig ivrig, en følelse jeg ikke har hatt på en stund, thx
    1 poeng
  22. Friluftsliv er deilig, og jeg kan godt ta ei uke eller to i telt, ihvertfall etter at Therm-A-Rest liggeunderlag ble handlet inn for noen år siden. Innrømmer glatt at jeg foretrekker hytte, om jeg har valget, men det har man som oftest ikke der det er bra fiske ;-) Men skal jeg ligge i telt så er det avgjørende å ha teltet for meg selv for at jeg skal trives, så slipper jeg å irritere meg over andre, og andre å irritere seg over meg. Før i tida reiste vi gjerne 3 mann på fisketur med et tremannstelt, og ingen klagde over noe som helst, men man blir mer og mer sær med årene, og i dag ville jeg ikke gjort det på vilkår. Lavvo er digg om man blir værfast og må tilbringe mye tid under teltduken, men er betydlig tyngre i sekken. Ellers så vurderer jeg å anskaffe en av disse: https://vimeo.com/163705325 Denne utkonkurrerer stolsekken min med glans, og det må være helt knall å ligge ved elvekanten å sende kule vibber fra en slik sofa, mens man venter på klekkinger :-)
    1 poeng
  23. Godt å se én blogger som ikke er sponsa: http://www.orretbloggen.com/test-av-arctic-silver-micro-diameter-intermediate-7/ Trodde ikke de fantes lenger ;-)
    1 poeng
  24. Er faktisk glad for at vi fikk den litt kjøligere perioden igjen nå. Fra stabile fem-åtte pluss, med kuldegrader om natta i omtrent hele april, til sjuogtjue graders drøy varme er sjelden bra... Nå tenker jeg på klekkinger, sverminger, vanntemperatur, at ting skal "brenne opp" osv. Har tatt noen greie den siste uka og generelt hatt en del fine opplevelser i marka. Rådyr som ved lang taushet trasker rolig forbi meg og bikkja i myra, den heftige fuglesangen, og selvfølgelig ørreten som patruljerer sitt territorie, på søken etter skikkelige godbiter. Nå er det bare å nyte maks as, for detta er ubetalelig. Et par instasaks fra de siste dager De lange kveldene Auren Kameratskapet OBS: Det er forresten veldig tørt enkelte plasser om dagen, så tenk på bål, sigg og glør
    1 poeng
  25. Mer og mer viktig. Viktigere enn fiskinga faktisk :-)
    1 poeng
  26. Takk for gode kommentarer! Tenkte å dele mine erfaringer med gjengen her inne som er eksperter på ørretfiske, og hvor lett det egentlig er å tilpasse seg sommerfiske etter smålaksen. Er det spørsmål så bare fyr løs! Ørreten på bildet til André er tatt litt på dette viset. Vi satt å kosa oss med en liten bayer og venta på at fisken skulle vise seg. Den første fikk André æren av å ta, den neste var min tur. Forsiktig tilnærming, diskuterte fluevalg og la en liten strategi som vi var enige om og la et kast.. Så fisket etter smålaksen kan være like spennende som en stor brunørret Jan
    1 poeng
  27. Årets andre tur er unnagjort, og enn så lenge kan jeg skryte av fisk på hver tur i år :-) Trodde 2016 skulle bli året da det ikke skulle komme et vindpust de dagene jeg var ute med fluestanga, men det minner sterkt om tidligere år. Det blir å myse etter den lille myggklekkeren i brisen utpå elva, og er man heldig får man øye på den. Ofte fordelaktig når man fisker tørrfluer :-) Deilig er det uansett å være ved elva igjen, og nå går det slag i slag fremover. Dagens fangst var noen gigantiske ørreter, og uten vekt anslo jeg snittvekten til ca 4kg . . . Snakket med noen lokale helter som mente de var større enn som så, og lokalbefolkningen skal man lytte ekstra godt til ;-) Lite steinfluer å se på denne turen, men noe mygg fristet fisken til å ta turen helt opp i overflaten fra tid til annen.
    1 poeng
  28. Svenske djungelolje i gel-variant på liten beholder holdt myggen i nord sånn passe i sjakk fra å lande i ansiktet. Bra produkt.
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...