Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Knut Adolfsen

    Knut Adolfsen

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      5

    • Innlegg

      536


  2. Slettet

    Slettet

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      109


  3. devi

    devi

    Members


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      192


  4. Ruffen

    Ruffen

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      11 582


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 30. juli 2016 i alle områder

  1. Jeg begynte å skrive om et marint verneområde i deler av Oslofjorden pluss Drammensfjorden rett etter at vi fikk en rødgrønn regjering i 2005. Allerede før de tiltrådte kjøpte de strandeiendommen til vaske-Bakke for å gi Hvermansen mer tilgang til fjorden. Her er det noen som vil gjøre noe for fjorden tenkte jeg. Men dengang ei.. SV fikk miljøverndep. og det lovet også bra. Men dengang ei. Til tross for mailer både til rådgivere og statssekretærer var det null positiv respons. Har prøvd å "provosere" SV med deres eget slagord "del godene" og lurt på om det like godt kan innebære åtte til meg og to til deg som det de fleste tror fem til hver av oss. I tillegg har jeg stilt dem det samme spørsmålet som jeg stiller andre, hva menes med at fellesskapet eier de marine ressursene. Hvem eier fellesskapet? SV fikk ny partisekretær og jeg sendte henne en mail angående Friluftsfjorden. Hyggelig tilbakemelding hvor hun kunne fortelle at de hadde tatt på seg jobben som saksordfører for stortingsmeldingen om naturmangfold og der er det presisert at Stortinget pålegger regjeringen å legge fram en plan for marine verneområder. Nå betyr vel kanskje det at vi får flere marine verneområder rundt kaldtvannskoraller langt til havs, men man kan jo håpe på at alt snakket som nå etterhvert er rundt verneområder vil få noen til å snakke om andre steder. Uten at noen presser på skjer det hvertfall ingenting. Politikere lar seg påvirke så gi dem et hint om hva vi vil ha. Friluftsfjorden
    2 poeng
  2. Fikk lurt med meg madammen til en liten telttur til Vikerfjell i går. Ferden gikk til Steintjern, fin fin tur innover / oppover. Sekken var fylt med mye luksus som sjokkis, vadere, eggerøre, spekemat, pannekaker og pottis
    2 poeng
  3. Tror kanskje ikke vi har noen nymfepurister i Norge i dag, og isåfall fisker de neppe fisk med fettfinne. Nymfefiske er som kjent fluefiske for de som ikke liker fluefiske, og de samme som syntes P4 byr på knallbra musikk. Nedover i østeuropa finner du nok nymfepurister, sammen med mye annen elendighet. Mange syntes å glemme at de fiskene som foretrekker å spise maten sin under overflaten, det er de lateste, dvaskeste fiskene, og slike fisker vil man helst ikke ha med å gjøre. Sent fra min E5823 via Tapatalk
    1 poeng
  4. Så fint det er å se folk koser seg. Det er dette ørretfiske handler om. Trivsel! Av og til klaffer alt og av og til klaffer ingenting.
    1 poeng
  5. Jøss .... lå en øl i grønnsaksskuffen he he Da blei det en låt til da ;)
    1 poeng
  6. Hehe, skjønte det. Bare et lite sleivspark til et par andre tråder som går her inne. Det kan godt hende du lærer mye om du kun tar med fluestang på tur, og ikke noe annet. Da tvinger man seg selv til å bruke den. Og man kan ofte bruke vinden til sin fordel. Så det kan være lærerikt å kun ta med flueutstyr, om det er det man virkelig vil fiske med. Uten at det er noe galt med andre typer utstyr selvfølgelig. Hver og en må få velge slikt selv. Uansett så det ut som turen var bra tross manglende fiskelykke. Takk for at du deler bilder, og rapport!
    1 poeng
  7. Når ferien er vel overstått, så viser kalenderen midten av august. Da er det jo bare ca en måned igjen før jeg tar opp igjen jakten på de blanke ørreter, så nå kan vi vel endelig si at det verste er overstått... :-P
    1 poeng
  8. Så også flere Bibio Pomanoae i går på 1100 moh i Nord-Aurdal, Valdres. Dessverre blåste det litt mye så de holdt seg i vierkrattet og einer'n.
    1 poeng
  9. Jeg så fine Bibio pomonae-sverminger fra bilvinduet på vei over fjellet ved Gudbrandsdalen i dag, nærmere bestemt oppe ved Fagerhøi (var på vei til Gardermoen fra en spillejobb, og fisket ikke).
    1 poeng
  10. Alle bør innse at å ha bærekraftige bestander gir økologisk og økonomisk gevinst. Innlysende vil forhåpentligvis de fleste si men når man ser virkeligheten er den ofte stikk motsatt. Det kan se ut som at de som kunne gjort noe ikke vil gjøre noe fordi de dermed viser at det de hittil har gjort har vært feil. De vil ikke se de gode resultatene restriksjoner vil gi. Da må alle finne seg i å stille opp samtidig som vi reduserer bestanden av både sel og skarv. På meg virker det dessverre som man er langt mer interessert i å "forske" på å finne opp hjulet en gang til enn man er på å få gjort noe for naturen. Prosjektet åtte fjorder viser med all tydelighet at ting tar tid og den viktigste brikken, torsken, er den man må vente lengst på. Denne http://fiskejournalen.se/tralforbud-skyddar/viser med all tydelighet at vern virker. Man tar fortsatt ut ca 2000 tonn fisk i Øresund og fangsten har vært stabil i flere tiår. Nå begynner man å få opp fiskebestandene i Kattegat etter at man innførte trålforbud i 2009, et forbud noen trosset. Det førte bl annet til at Greenpeace la ut granittblokker på bunnen noe man også gjorde rundt øya Sylt for å få bukt med ulovlig tråling der. Kortsiktig økonomisk gevinst for noen ytterst få går på bekostning av jevn økonomisk inntekt og en natur i mye bedre balanse. Friluftsfjorden!
    1 poeng
  11. Det finnes etter min mening tre kategorier fiskere. Yrkesfiskere som vi alle vet hva fisker med, fritidsfiskere/hobbyfiskere som kan bruke lettere redskap men også garn og line. De har sin egen organisasjon som bl annet er med på fordelingsmøter sammen med yrkesfiskerne. Noen av dem har lov til å levere fisk på mottak for et visst beløp. Så er det sportsfiskerne som fisker med håndsnøre eller stang. All forskning på verneområder viser at de etterhvert avgir fisk til områdene rundt, men det vil ta tid i Friluftsfjorden. Men her har man mulighet til å utvikle noe spesielt. En forsker fra Flødevigen sa på NJFF første Oslofjordkonferanse at fjorden har alt unntatt fisk. Her er det grunne områder,relativt dype områder, stille vann,strømmende vann,saltvann og brakkvann. Man kan lage kunstige rev man kan plassere ut kunstig tareskog. Sportsfiske genererer mest penger og det kan generere mer, men aller mest handler det om å få tilbake livet i fjorden noe også sjøfuglene vil nyte godt av. Ta en titt på denne http://fiskejournalen.se/succe-for-8-fjordar/ Friluftsfjorden!
    1 poeng
  12. Såvidt jeg skjønner så gjelder rapporten bare kysttorsken. Reduksjonen i torskestammene som vandrer i det åpne hav og gyter langs kysten, må antagelig yrkesfiskerne ta mest ansvaret for. Herunder må også yrkesfiskerne ta hovedansvaret for beskatningen av byttefiske som Sild og Brisling. Videre er begrepet "yrkesfiske" uheldig avgrenset. Etter min mening burde yrkesfiske også inkludere alle de som guider og\eller driver utleie av båter og utstyr til utenlandske turist fiskere. Dette fisket er jo endel av næringsvirksomhet, akkurat slik vanlig yrkesfiskere. De fisker på samme fisken som ledd i næringsvirksomhet. Jeg er også enig i at det bør skilles mellom fritidsfiskere med stang og fritidsfiskere med garn. Garnfiske er hovedsakelig matauk. Sportsfiske med stang har mer fokus på rekreasjon. Ellers er det verd å merke seg at også Havforskningsinstituttet er inne på tankene til Friluftsfjorden, dvs å verne enkelte fjorder. Det er lett å se de tungtveiende argumentene for at en slik verning må være minst mulig inngripene sett i forhold til brukerne av fjorden. Indre Oslofjord står her i en særstilling siden det er svært mange fritidsfiskere med stang og få yrkesfiskere. Et forbud ovenfor stangfiskeren vil således være langt mer inngripene, idet det rammer flere personer, enn et forbud ovenfor yrkesfiskere (og garnfiskere utenfor yrkesfiske). Så tankene om friluftsfjorden burde fremdeles stå sterkt, også etter rapportene fra Havforskningsinstituttet! :)
    1 poeng
  13. Takk for rapporten har bare sett en på engelsk og da må jeg bare gi opp. Har forresten vært inne på facebooksiden Marinbiologene og diskutert litt med Alf Ring Kleven som jeg til en stor del er enig med. Det er litt synd at de ikke skiller mer på fritidsfiskere, som er garn og linefiskere og sportsfiskere som fisker med stang og håndsnøre. Den rapporten Kleven refererer til sier 70% til ikke yrkesfiskere. Jeg tror ikke på tallene men vil heller ikke at det skal bli en debatt om skylddeling. Sett inn restriksjoner, også for sportsfiskerne. Jeg kan godt tenke meg at man i Friluftsfjorden skal sette tilbake all torsk. Vi som satte grensen for Friluftsfjorden gjorde det ut fra vissheten om at det var å strekke seg langt, men etter vår mening ikke urealistisk langt selv om mange nok vil si nettopp det. Det skjer saker og ting rundt vernetanken så skriv og snakk gjerne om det. Friluftsfjorden!
    1 poeng
  14. Fluefiske har styrt en stor del av livet mitt og jeg sikter stadig mot å bli en "komplett fluefisker." Veien er målet i den prosessen, og jeg er ganske sikker på at målet aldri nås. Når det gjelder brunørret så krever det mye mer av en fluefisker å forstå hva som skjer UNDER vann. Uvitenhet er ikke en egenskap jeg anser som spesielt beundringsverdig, så selvfølgelig fisker jeg med nymfe. Hadde jeg kun fisket tørt måtte jeg ha tatt opp en annen hobby også siden koden er så lett å knekke i forhold til nymfefiske. Blir som en dyktig golf spiller kun skulle spille minigolf. Det er også gøy men neppe noe jeg ville latt dominere livet mitt i samme grad. Når det er sagt så er det få ting som trigger fluefiskeren i meg som et vak. Vaket er opphavet til alt vi driver med (laksefiske - not so much...). Men det blir totalt feil for meg å KUN søke vak. Såkalte tørrfluepurister har noe "Homer Simpson'sk" over seg - anything that's hard to do is not worth doing. Jeg tar meg ofte i å syntes synd på dem. Der de sitter, tafatte og venter på at naturen skal gjøre det lettere for dem.
    1 poeng
  15. Hei! Rapportene til havforskningsinstituttet er veldig gode! I rapportserien fisken og havet nr-4 2016 så tar de spesielt for seg ny og oppdatert kunnskap om kystnær torsk i Sør-Norge. Hele rapporten finner dere her: http://www.imr.no/filarkiv/2016/06/fh_4-2015_kysttorsk_so_30.05_til_web.pdf/nb-no På side 28 fremgår det at fritidsfiskerne tar over dobbelt så mye torsk som yrkesfiskerne (33% vs 15%). Disse tallene er selvsagt usikre, blant annet fordi yrkesfiskeren har en økonomisk gevinst av å underrapportere, mens fritidsfiskerne har en tendens til å overdrive Likevel gir tallene en god indikasjon på hvem som beskatter kysttorsken mest. Når det gjelder de forslag som Havforskningsinstituttet foreslår så er det ingen direkte motstrid mellom å verne indre Oslofjord (Friluftsfjorden) og forslagene til instituttet. Det går fint ann å gjøre begge deler, dvs ha en Friluftsfjord og samtidig innføre andre tiltak for å redde kysttorsken i Sør-Norge.
    1 poeng
  16. Blindfiske uansett om det er med tørrfluer eller annet blir jeg som regel lei i første bakslengen. Jeg synes det er mer stas å lure fisken til å ta noe som den allerede er innstilt på. Så i tilfelle med glassklar elv og nymfespisende fisk, ville det vært å foretrekke å ta den på nymfe.. Eventuelt sette seg i lyngen og håpe at den gikk over til noe tørrere.
    1 poeng
  17. Var ute en tur med en kompis denne uken, vi fikk tre Bass og mistet en Det var i indre Oslofjord
    1 poeng
  18. En sann tørrfluefisker heter tråden. Er det ikke da rimelig å tro at den handler om å fiske med tørrflue og ikke maurspotting og slikt? Det er et tynt argument å si at det ikke begrenser fiske fordi man ikke fisker hvis det ikke vaker. Det en annen diskusjon. At folk har lyst å bare fiske tørt kan jeg forstå men at det ikke begrenser fiske (som tråden egentlig handlet om) er jeg uenig i. Når fisken står og nymfer langs bunnen i klart vann finner jeg det mye kulere å prøve å ta den på det. Det er dødskult. Hvis jeg ikke skulle gjøre det pga noe jeg har forhåndsbestemt så er det en begrensning. Kan jo si jeg heller vil ligge i lynga å titte på den men det har ingenting med å fiske med tørt eller ikke. Da har du allerede begrenset deg på forhånd til at den fisken ikke skal fiskes på fordi den ikke vaker. I så fall bør tråden hete: ser du på maur og annet hvis ikke fisken vaker.
    1 poeng
  19. Kjekt å ha et par sånne i boksen når man ikke skjønner hva som skjer.. Eventuelt når det skjer lite. Stygg som bare det
    1 poeng
  20. Første turen på flere uker, etter noen rykter om havabbor på ett av mine godt kjente steder. Joda, vi så flere som jaget!! Jeg fikk noen kilos sjøørreter og fettern tok en havabbor på 2.6 strøkne kilo Nydelig fisk!!
    1 poeng
  21. Tur på Hurumlandet i går. Farget vann og dårlig sikt med det var ikke til hinder for at denne fant og tok den rødoransje flua mi. 1,25 kg. En halvtime før observerte jeg brisling eller småsild som ble jaget, spørs om det ikke det også var havabbor.
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...