Tommy S. Skrevet 7. april 2012 Rapporter Del Skrevet 7. april 2012 Skal på sushimiddag idag, og lurer litt på hvilken vin jeg skal ta med. Har for det meste rødviner, så utvalget er ikke stort på hvitvinsfronten. Har: Les Sétilles Bourgogne Blanc 2009 Bonterra Chardonnay 2010 Vi skal spise nigiri med tunfisk og laks. Syltet ingefær, soyasaus og wasabi. Mulig det blir noe annet også, men siden det ikke er jeg som skal lage maten så vet jeg ikke. Hvilken bør jeg gå for? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kim W Skrevet 7. april 2012 Rapporter Del Skrevet 7. april 2012 Prøvde denne her forleden dag og ble frelst! Den var såpass god at jeg måtte ta bilde av flaska for ikke å glemme hva den heter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Juvis Skrevet 7. april 2012 Rapporter Del Skrevet 7. april 2012 Liker både rød og hvit. Men kanskje mest rød. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ruffen Skrevet 7. april 2012 Rapporter Del Skrevet 7. april 2012 Skal på sushimiddag idag, og lurer litt på hvilken vin jeg skal ta med. Har for det meste rødviner, så utvalget er ikke stort på hvitvinsfronten. Har: Les Sétilles Bourgogne Blanc 2009 Bonterra Chardonnay 2010 Vi skal spise nigiri med tunfisk og laks. Syltet ingefær, soyasaus og wasabi. Mulig det blir noe annet også, men siden det ikke er jeg som skal lage maten så vet jeg ikke. Hvilken bør jeg gå for? Jeg kan ikke se for meg rødvin til dette. I tillfelle en ung og frisk portugiser eller lignende. Jeg ville definitivt gått for hvit. Uten tvil! Jeg hadde nok gått (nok en gang) til tyskland og funnet en vin det står trocken på flaska. Gjerne en kabinet. Eller østerrike. Disse vinene har nok restsødme til å takle maten uansett. Så lenge man styrer unna chilli og lignende så trenger man ikke bevist kjøpe med restrødme. En fransk i fra Alsace vil og gjøre jobben. Ville nok styrt unna vinene som er veldig mineralske som sancerre og chablis. Det blir fort litt mye "metall" sammen med laksen som har et snev av dette. Har du en tørr hvitvin liggende så funker den nok uansett. Min mening Kos dere. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kim W Skrevet 7. april 2012 Rapporter Del Skrevet 7. april 2012 Liker både rød og hvit. Men kanskje mest rød. Brenn er fin den også.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ruffen Skrevet 20. april 2012 Rapporter Del Skrevet 20. april 2012 Skal ha ost og kjeks i kveld. Mye som kan gå til det av både rødt og hvitt. Noen som har en innertier å annbefale? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Frode S Skrevet 20. april 2012 Rapporter Del Skrevet 20. april 2012 Skal ha ost og kjeks i kveld. Mye som kan gå til det av både rødt og hvitt. Noen som har en innertier å annbefale? Spørs jo veldig på ostetypene du skal ha da... men liker godt Amarone viner til blåskimmelost, parmesan og Cimbro type oster Ellers så er Côtes du Rhône viner min go-to for brie ol. ostevariasjoner feks en grei Châteauneuf-du-Pape Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ruffen Skrevet 20. april 2012 Rapporter Del Skrevet 20. april 2012 Det blir nok litt alt mulig av ost. Jeg liker godt blåskimmel ost og andre litt kraftige oster. Kansje spandere på meg en amarone. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Frode S Skrevet 20. april 2012 Rapporter Del Skrevet 20. april 2012 Er ikke så dumt med en Ripasso heller; denne her kan jeg anbefale på det sterkeste http://www.vinmonopolet.no/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/store-vmp-Site/no_NO/-/NOK/v_ViewProductDetail-Start?ProductRef=4663501%40store-vmp Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ruffen Skrevet 20. april 2012 Rapporter Del Skrevet 20. april 2012 Kansje ikke så dumt. Takk for tips. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jørn Ivar Tangen Skrevet 20. april 2012 Rapporter Del Skrevet 20. april 2012 Skal ha ost og kjeks i kveld. Mye som kan gå til det av både rødt og hvitt. Noen som har en innertier å annbefale? Spørs jo veldig på ostetypene du skal ha da... men liker godt Amarone viner til blåskimmelost, parmesan og Cimbro type oster Ellers så er Côtes du Rhône viner min go-to for brie ol. ostevariasjoner feks en grei Châteauneuf-du-Pape Kanskje litt seint å komme med, men Barolo og parmesan skal jo være en klassiker Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lars Erik Marcussen Skrevet 23. november 2012 Forfatter Rapporter Del Skrevet 23. november 2012 I 90% av tilfellene erfarer jeg at hvitvin, spesielt Riesling med litt fylde/restsødme eller litt kraftigere, eika hvitviner er best til ost. Feil rødvin til blåskimmelost blir lett "appelsinjuice etter tannpuss". Hederlig unntak er Amarone som er en neste søt rødvin. Klassikeren er vel endaa portvin og Stilton... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Robban Skrevet 19. januar 2013 Rapporter Del Skrevet 19. januar 2013 Jeg har null, null ,null peiling, men denne var god. Ikke le nå da , den er god Il sestante Valpolicella "ripsso" 2010 TOMMASI Jada skrevet rett av flaska Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jon-Erlend Sundnes Skrevet 19. januar 2013 Rapporter Del Skrevet 19. januar 2013 Muahahahaha;) Sent from my ST27i using Tapatalk 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jon-Erlend Sundnes Skrevet 19. januar 2013 Rapporter Del Skrevet 19. januar 2013 Til trådstarter. Neste gang dropp vin drikk varm sake m begge hender Sent from my ST27i using Tapatalk 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ruffen Skrevet 20. januar 2013 Rapporter Del Skrevet 20. januar 2013 Neste gang dere spiser indisk med litt fres i så prøv en tørr muserende med litt restsødme. Det var litt av overraskelse. Perfekt! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Unknown User Skrevet 20. januar 2013 Rapporter Del Skrevet 20. januar 2013 Jeg har helt fastnet for Pinot Noir og Barolo, med Barolo som klar favoritt. Egentlig til alt. Jeg holder meg ikke så mye til hvitt og fisk, rødt og kjøtt. Jeg drikker rødt til alt og syns det er dritgodt. Jeg har fått høre, og følger det slavisk, at 2004 var et eksepsjonelt år for vin i Italia. De siste to årene har det blitt vanskelig å kjøpe vin fra det året. Det dykker opp en flaske i blant. Da må man ikke nøle. Jeg drikker stort sett alt jeg kommer over fra Italia 2004. Noen av vinene har vært utrolig gode. Disse to er de seneste kjøpene som jeg gleder meg til å stelle. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jørn Ivar Tangen Skrevet 21. januar 2013 Rapporter Del Skrevet 21. januar 2013 Jeg har helt fastnet for Pinot Noir og Barolo, med Barolo som klar favoritt. Egentlig til alt. Jeg holder meg ikke så mye til hvitt og fisk, rødt og kjøtt. Jeg drikker rødt til alt og syns det er dritgodt. Jeg har fått høre, og følger det slavisk, at 2004 var et eksepsjonelt år for vin i Italia. De siste to årene har det blitt vanskelig å kjøpe vin fra det året. Det dykker opp en flaske i blant. Da må man ikke nøle. Jeg drikker stort sett alt jeg kommer over fra Italia 2004. Noen av vinene har vært utrolig gode. Disse to er de seneste kjøpene som jeg gleder meg til å stelle. Fortell gjerne hvordan du opplever Prunotto Baroloen. Har denne i 2006-utgaven og det var ingen høydare. Rett og slett kjedelig. Det andre bilde, er det en Marchesi di Barolo? Skriv gjerne hvordan du opplevde denne også, når du får drukket den. Hvis du skal drikke de i nærfremtid da. Jørn Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Unknown User Skrevet 21. januar 2013 Rapporter Del Skrevet 21. januar 2013 Det skal jeg gjøre. Det vil nok ta et par uker da jeg skal til Senegal og jobbe i og ikke er hjemme igjen før om ti dager. Japp, Marchesi Di Barolo. Hørt noe om den eller smaket den? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rune Stokkebekk Skrevet 25. januar 2013 Rapporter Del Skrevet 25. januar 2013 Jeg har null, null ,null peiling, men denne var god. Ikke le nå da , den er god Il sestante Valpolicella "ripsso" 2010 TOMMASI Jada skrevet rett av flaska Helt enig! Jeg hadde den forrige helg, kjempebra! Tommasi er ikke noe fanteri da, alt jeg har smakt derifra er rimelig bra saker. I kveld og morra så skal jeg gurgle litt av den som er vedlagt. Helt grei den, ganske lett og fin, litt syrlig. Fint når jeg ikke har smaksløkene helt i vater etter snørr og feber.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
.JB Skrevet 25. januar 2013 Rapporter Del Skrevet 25. januar 2013 Ripasso er en "billig-amarone", og det er ment i positiv forstand. De er vellagrede, får seg en tur på fat som det har vært Amaroneviner på og utvikler mye sødme. I vinverden er sødme=alkohol. [Henger vinen mye i kantene på glasset, så er det et sødmetegn (13-15 prosent)] Har drukket masse Amarone og Ripasso, for mye vil noen si, men man går litt lei dem. Det blir litt enkelt og solbæraktig over tid, så liker jeg best viner med en litt mer komplisert struktur, der første slurk utvikler seg underveis og mange ettersmaker følger på. Barolo er sånn sett et fint steg videre fra Ripasso, og man trenger ikke gå via Amarone. Gode Ripassoer er like gode som en mye dyrere Amarone, og de dyreste Amaronene er knallgode, men ikke verdt pengene, og skal man bruke mye penger på en vin er Barolo et mer spennende valg. Mye taniner er en sikker garanti for skallebank, så husk rikelig med vann og dropp en cognac på toppen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ruffen Skrevet 25. januar 2013 Rapporter Del Skrevet 25. januar 2013 Har blitt mer og mer hvitvin på meg i det siste. Spesielt albarinio og sauvignon blanc. Det passer så utrolig mye mat og lettere og orintere seg blant. Kjøpte meg en Barolo her men jeg synes likesom den ikke satt helt. Burde nok vært lagret lengre kansje. Kansje jeg har fortalt det før men jeg kjøpte en portvin her i fjor. En Dows 2007. Veldig god i grunnen. Tenkte jeg skulle kjøpe denne til julen i år og gikk på polet med friskt mot. "Har dere en port som heter dow?" "Mener du" dows?" "Ja stemmer" "2007?" "Stemmer det" "Ja du er ikke alene, den går nå for 6000kr på auksjon i europa" "Hva er det du sier?" "Hehe har du drukket den opp?" "Til og med brukt den i saus" Noe så typisk. Pokker altså. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Unknown User Skrevet 9. februar 2013 Rapporter Del Skrevet 9. februar 2013 Testet ut den ene Baroloen med indre filé av elg toppet med anklever og potetstappe. Jeg er ikke helt overtyget. Den er god men jeg hadde ønsket at den var betydlig mørkere og kraftigere. Den føltes litt tynn. Den føles nesten mer som en vin jeg kunne drukket uten å spise. Gjerne på sommeren. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Robban Skrevet 9. februar 2013 Rapporter Del Skrevet 9. februar 2013 Nå blir det et glass Goats do roam 2011 etter et godt tips fra en kjempekar, ruffeluffen Uten å ha peiling så kan jeg fortelle at denne sansynligvis er en nordskråning, dvs plantene akkurat denne vinflasken er tappet med vokser i en nordvendt fjellside . Morro når nesa blir så følsom gitt [attachimg=1] Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Andreas L Skrevet 9. februar 2013 Rapporter Del Skrevet 9. februar 2013 Langt mellom god Barolo om dagen. Spyttes det ut for mye og for ung vin? Fikk en fanastisk Chateau Musar for et par helger siden, 2005 fra Libanon. Anbefales til rødt køtt, hadde sikkert vært topp til elgen din Swede Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg